Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
Zolom89
senior tag
Sziasztok. Ma végre megtettem az első lépést hogy egy nagyon vonzó hobbinak szenteljem szabadidőm nagy részét. Vettem egy Nikon 3200-as gépet 18-55 VR kit-et.
Mivel érdemes kezdeni a tanulgatást? Kezelési útmutatót bújom már, elég sok mindent nem értek még Digitális kis-géppel fotozgattam eddig és nagyon bejött a dolog, ezért váltottam egy szintet.“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
válasz #40935168 #33595 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat a Digitális fotoskönyv 3. már meg is van
Ma voltam kertbe lőni pár képet...érdekes dolgokat tapasztaltam. Fényképező programtárcsáján "P" állásban probálkozok. És hát hogy is mondjam, nem egyforma minőségűek a képek..
De persze igyekszem minél többet gyakorolni és rájönni hogy a záridők miért is vannak“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
válasz szjudit7 #33637 üzenetére
Én hétfőn vettem gépet magamnak, igaz az 3200-as. Azért nem a 3100vettem meg mert 24mpixellel többet tud (persze több mindenbe nyújt többet de az más kérdés) ez volt a legfontosabb dolog számomra. Tervezek majd venni hozzá egy macro obit is, aminél jól fog jönni a plusz pixelek száma...tájképfotozásról meg nem is beszélve
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
D3200-sem "A" állásban használom és tanulok fényképezni. A kérdésem az lenne hogy az ISO helyes érték választása hogyan történik? Azt tudom hogy világos helyen kicsi sötét helyen sok ISO kell. (Vagy esetleg nem jól tudom?) De pl. ha van egy virág amit tök közelről akarok akkor mi lehet a helyes beállítás?
-
Zolom89
senior tag
Lehet kicsit OFF a kérdés itt, de tuti biztos hogy tudtok rá választ.. Class6-os SDHC kártya elég a fotozáshoz,HD videora vagy inkább ajánlott már a closs10? Csak azért mert árban azért nem mindegy a kettő
-
Zolom89
senior tag
Nikon 70-300 f4-5.6g AF obi jo valasztas lehet d3200-re? Kezdo vagyok meg es baratkoznek egy nagyobb obival mint a kit-es
-
Zolom89
senior tag
-
Zolom89
senior tag
Sziasztok.
Egy D3200 boldog tulaja vagyok..18-55 kit obival használom.
Milyen obit tudtok ajánlani ha embereket akarok fotozni és milyen obit ha macro-t akarok?
Pénz eléggé számít!“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
-
Zolom89
senior tag
válasz #40935168 #36013 üzenetére
Szia. En is pont igy voltam kb. Mint te... nalam 5100 vs 3200 volt az eldontendo kerdes. Szinte minden tesztet elolvastam roluk, es vegul a d3200 mellett dontottem. Nem is bantam meg, persze hozzatennem h en kezdo vagyok. Szoval nem sport lapokba es hasonlo ujsagokba fotozom igy nem is volt kerdes h kell-e a mpixel vagy nem. Kellett...kep kivagasnal nagyon jol jon. Ma voltam Visegradon fotozi...ne mondjam hogy mennyien voltak es logtak be a kepekbe.
-
Zolom89
senior tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget. Obit szeretnék venni a d3200-ra. 100K-m lenne rá. Nagyon fontos a macro, és az sem hátrány ha másra is tudom használni e mellett.
Használt obi is játszik. Tudnátok segíteni?“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
válasz charlie_hu #36247 üzenetére
Köszi, ahogy nézem neten nem is rossz
Egyépként mivel másabb ez mint pl. egy 70-300-as macro Tamron? Azt vágom hogy fix a 90/2,8 de nem hasznosabb ha az ember 300ig tud közelíteni?“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
Macrora tami 90/2.8 1:1 vagy sigma 105/2.8 a jobb? Sigma jó lenne portréhoz is?
-
Zolom89
senior tag
Nincs nikon OFF topik? Ez nem chat, gyerekek...
Olvasgatom vissza a forumot és rengeteg az off, megjelölés nélkül/ megjelőléssel egyaránt. Nem tudom hogy vannak vele azok akik azért olvasnak vissza hogy hasznos dolgokat tudhassanak meg, de engem felettébb zavar.
[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
válasz Kleroo #36526 üzenetére
Bocsi az OFF-ért.
Az én képeimet 24mpixelen dolgozom fel. Sandy i3 proci, 8gb ram, és nem integrált vga-s géppel csinálom. Teljesen korrekt idővel dolgozik a kicsike. Sőt..meglepően jól. A lényeg az hogy nem kell több száz ezreket elkölteni gépre ahoz hogy otthon PS-el "szenvedj". Többet ésszel mint pénzel“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
Egy kis miniatűr tesztecskét csináltam.
Adott egy alacsony ISO-s kép, amit a szobában csináltam, vaku nélkül persze.
Kingstone 32gb USB3-as pendrive. OCZ 120gb SSD, egy 160gb-os wincsi 7200rpm.
PS: zajszűréssel kezdtem, mindent maxra állítottam.
SSD.10.2sec Pendrive: 10.5sec HDD: 10.5sec. A lényeg az hogy nem volt különbség. Azért hozzátenném hogy a mérést stopperral csináltam szóval 1-2 tized eltérések lehetnek
Másik próba Lr-ben: 100% zoom-ot toltam a képekre (24mpixel) hogy hátha valamelyiknél majd beakad kicsit. De semmi ilyesmit nem tapasztaltam.Ha valaki valamire kíváncsi akkor írja meg és megprobálom megcsinálni
Win alatt azért az SSD előny látszik. Mikor belépek a fotokkal teli mappába ott egyből betölti a képeket. HDD-n erre sajnos sokat kell várni.
[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
válasz Real_Necro #36573 üzenetére
Én astrát sosem ajánlok, és én is autószerelő vagyok. Ugyan így a mercedest sem ajánlanám. Persze faszák a CDI motorok de ha egyszer hozzá kell nyúlni akkor az már drága lesz. Opelekről meg ne is beszéjünk. Láttam már párat. Talán még a régi G-s szívódízelesek még jók voltak. Ha belevertél 300k km-rt nem kellett blokkot cserélned.
Sajnos ez az autóvásárlás sosem volt egyszerű dolog. Ha valaki azt akarja hogy olyan autója legyen ami megbízható keveset kelljen hozzányulni akkor JApán kocsi. Ha olcsobbat akar aminek a szervízdíja is kisebb akkor meg német. Olasz, francia kocsik kilőve. IGaz h olcsó de sok a baj velük és még drága is az alkatrész.“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
Videozás szembotjából az obi ugyan olyan minőségben készíti a képet vagy ott van veszteség úgy mond?
Arra gondoltam hogy beruházok egy 50mm f1.8 G-re ez a táv pont jó lenne videóra is nagyritkán.
És még egy kérdés... kb 40-60mm-ig terjedő macro obiban gondolkodom, Ti mit tudnátok ajánlani? Szeretném a kettő obit (50 fix1.8g+macro) 100k körül kihozni.“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
Az egyik kedves ismerősöm tanáccsal fordult felém... amit írt bemásolnám ide, hátha tudtok olyan tanácsot adni amit én nem.
Lenne pár kérdésem hozzád!
Szeretnék venni én is fényképezőgépet, elsősorban makettfotózáshoz kellene természetes fénynél; a munkafolyamatokat és a kis apró alkatrészeket fénysátorban fényképezném.
Néztem pár gépet, nekem elsőre ezek szimpatikusak:
FUJI FINEPIX S4000 + széria
FUJI HS10
A keretem 50-55.000 eddig.
Szerinted melyiket lenne érdemes megvenni?
Fontos lenne a jó optikai zoom, minél nagyobb felbontás, teljes manuális mód.Én erre azt mondtam neki hogy egy régi DSLR-t vegyen 50körül és hozzá egy kit 18-55 obit amit használtan 20k-ért már oda adnak.
Nektek mi a véleményetek?“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
Aktív témák
Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hálózatokról alaposan
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) szűrő' eladó
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Nisi V5 Pro 100mm Filter Kit Holder with CPL & Adapter készlet eladó (új)
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND 0.9 Grad Reverse kíváló
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest