Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #85699 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ott is árulnak. Van ott 400i is, így az eredeti 400-t leszámítva minden kapható.
Mondjuk fülpárnákat is árulhatnának.
-
Gzula[HUN]
addikt
HE400S 170dollár (postával) aug. 24-től! (És a dollár is 300HUF alatt.)
-
Y72
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #85655 üzenetére
Aliról vettem, de elkerülte a vámot: kb 2 hét alatt már itt volt az országban de még több hetet ültek rajta, végül mégsem kellett fizetni.
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#98320896 #85685 üzenetére
Kiderült közben, hogy a DAC vagy a VLC adja ezt a hangot tekerésnél és szám váltásnál, úgyhogy nem haluztam és nem is a fejhallgató hibája.
A HD681-hez képest sokkal jobban el van szeparálva minden hang. Hallom néha, ahogy éneknél levegőt vesznek, vagy ahogy rezeg a fa a fúvós hangszereknél. Már nem emlékszem minek hívják azt a kis fadarabot, ami cserélhető fuvolánál és klarinétnél, és amit rezegtetnek, de van egy nagyon kicsi extra hangja. Hallom az alapzajt olyan számoknál, amiknél eddig nem hallottam, de gondolom ennek köze lehet ahhoz, hogy magasabb hangerőre kell állítani. Ez 55 ohmos, a HD681 meg csak 32 ohmos. Hangerőre szerintem rendben van így is, a maximum már sok lenne. Melegebbnek és szorosabbnak tűnik, mint a HD681, szorítja egy kicsit a fülemet, fáj is tőle egy kicsit, de szerintem ez idővel csökken majd. Ami még feltűnt, hogy az ütős, csörömpölős hangszerek bántóan erősek. Remélem ez majd idővel enyhül, ahogy bejáratódik a membrán vagy mi van benne. Ha nem, akkor marad az equalizer. A magasak már nagyon sokat javultak így 12 óra járás után, most már kezd élvezhető lenni vele a zene. A magas hangok jóval közelebbinek hallatszanak, erősebbek is, és visszhangot sem hallok már velük, mint az elején. A tanulság az, hogy mindenképp érdemes bejáratni pár napot, és csak utána visszaküldeni, ha úgy sem jó a hangzása, mert nagyon sokat tud változni. Összességében az egész minőségibb hangzású, mint a HD681, szóval szerintem megérte a dupla árat. Igazából Omnitronic SHP-600, amit venni akartam, de azt 15-re felárazták 13-ról ezt meg 20-ra árazták le 24-ről, úgyhogy inkább ráfizettem. Majd még lehet, hogy veszek mellé egy harmadikat is vagy egy másik DAC-ot, még nem tudom, de most egyelőre elég pénzt szórtam el zenére.
-
Remus389
veterán
válasz
HeroGod #85688 üzenetére
Hello, sajnos az Audeze LCD-X-et soha nem hallottam, de a Hifiman Arya-t sikerült meghallgatnom jó másfél hete, THX 789 erősítővel. Tájékoztatásképp küldöm amatőr véleményemet az általam már szűk egy éve birtokolt Sennheiser HD 800S-hez viszonyítva.
(a tévedés jogát fenntartom, és lehet hogy a véleményemet befolyásolta ilyen-olyan teszt is)
Kényelem: kb. azonos, talán az Arya nagyobb felületű párnái picit jobbak, cserébe némileg nehezebb súlyú, de nagyon-nagyon közel vannak, egyéni megítélés dolga.
Kinézet, design: hajszálnyival talán jobb az Arya, tetszik hogy szépen összecsukódik, de egyéni megítélés dolga ez is alapvetően, egyik sem valami szép. A 800S viszont robusztusabbnak tűnik.
Ár: a HD 800S kedvezőbb árú (mondjuk lehet viszont drágább erősítő kell hozzá, bár van pár ügyes megoldás: Lake People)
Hang:
Én úgy érzem a basszus valóban jobb valamivel a Sennheiserénél, hatásosabb mindenképp, és megértem hogy ez sokaknál döntő tényező. A Sennheiseré kicsit visszafogottabb, puhább. Ez főleg a Hans Zimmer time-nál éreztem, ütősebb az Arya-val. Olyan ember is lehet aki megelégszik azzal amit ad a 800S. A 800S-nél kicsit megtoltam EQ-val a basszust (meg az erősítő is ad neki), de még úgy sem olyan mint az Arya, nem rossz, de nem olyan hatásos.Cserébe szerintem, a vokálok, a középhangok élethűbbek a Sennheisernél.
Ed Sheeran - Shape of You: itt úgy éreztem, hogy valahogy nagyon picit OFF-os a hangja, a Sennheisernél élethűbb a vokál szerintem. Tudom ezzel nagyon nem fogsz egyetérteni, de a Sennheisernél olyan mintha ott lenne veled az előadó. Az Arya-val kicsit hátrébb kerül az énekes és valahogy kicsit OFF-os, nem tudom. De ez vonatkozhat a filmnézésre is, az emberi hangokat pontosabban adja vissza a 800S, szerintem.
Magasak: szerintem ez ízlés dolga, bár nem figyeltem ezt annyira, de elégedett vagyok a Sennheiser tiszta magasaival. Valakiknek némileg harsány talán, nem tudom. Itt nem mondok véleményt igazán. Én egy kicsit EQ-val lejjebb vettem azért.
Részletek: hát a tesztelők szerint 800S minimálisan részletesebb általában, de ez megint ízlés dolga, van akinek picit túl sok, és pont az Arya a jó.
Színpad: közismert hogy a 800S nagyon széles, és ez igaz is. Ezt sem figyeltem annyira, de kicsit valóban kisebb az Arya, bár bőven elég az is.
Összegzés: Nem is tudom, ha fordítva történt volna mindez és alapból az Arya-t vettem volna, és a Sennheiser 800S-t hallgattam volna meg, valószínűleg ragaszkodnék az Arya-hoz, szerintem. Akkor azt mondanám a 800S-re hogy vékonyabban szól és gyengébb a basszusa.Bónusz: [link]
-
HeroGod
csendes tag
Sziasztok!
Tízenpár éve hallgatok nagy megelégedettséggel egy AKG K601-et, de többszöri renoválás után eljutottunk oda, hogy teljesen szétesett. Nagyon szerettem a hangját több forrásról is (most Fiio E18-ról szól) annak ellenére, hogy azért megvannak a korlátai, alig van mély, az egész magasba húz, viszont légies (testetlen?) és nagy térrel rendelkezik. Szóval valahogy ezen a hangzás vonalon mennék tovább de jelentősen feljebb lépve, jó lenne ha lenne dög is a hangban, legyen kiegyensúlyozottabb, bántó kiemelések nélküli a hangkép és rendelkezzen rendes térrel.
Tudom, hogy megkellene nagyon sokat hallgatni, de ebben a helyzetben senkihez sem ülnék be órákra szívesen. Két fejest néztem a beszélgetéseitek alapján, ezekből van is használtan itthon eladó nagyjából egy árban:
Audeze LCD-X
Hifiman Arya
Ezek közül melyiket próbáljam meg szerintetek? Persze a K601 nem egy mostani fejes, talán sokan nem is hallottátok. Meghajtásban egy Topping A90/D90 kombóban gondolkodom tesztek alapján, normális kábelekkel.
Mindenkinek megköszönöm, aki válaszol. -
inf3rno
nagyúr
válasz
#98320896 #85683 üzenetére
Csak zenét tolok rajta pár napig. Régebben rózsaszín zajoztam, de azt mondják nincs értelme az ilyen extra dolgoknak. Már sokat javult amúgy. Van egy olyan gondom vele, hogy mintha néha bereccsenne bal oldalt egy nagyon kicsit. Nem tudom eldönteni, hogy most a szám rossz, vagy valami elektronikai gebasz van, vagy a fejhallgató rossz, mert nagyon ritka és elég halk, nem az a kimondott recsegés. Még az is lehet, hogy csak hozzáérek a vezetékhez közben.
-
inf3rno
nagyúr
Nekem végül egy akg k240 studio lett. Most járatom be, percről percre nyílik ki úgy tűnik.
Nem tudom jó lesz e végül, egy kicsit gyengének érzem vele a magas hangokat. Inkább középen erős. A tere tényleg nagy, koncert teremben érzem magam kb.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
#98320896 #85671 üzenetére
Amazon.fr - ról tavaly novemberben. Ott azóta talán 2X volt akciós pár napig. Most Amazon.com-on 144dollár + 63posta. Aliról meg 162 dollár (+"vám", ha bukta, mondjuk ez esetben is kb.65zezer HUF-ban megáll.)
-
leon11
tag
válasz
A Cobalthoz melegebb/sötétebb fejes passzol.
Az HD58X világos lesz hozzá, de sokkal jobb a 770-nél. Most a HD660s-al hallgatom ami picit sötétebb, és nem is hajtja ki úgy mint az asztali cuccom, nem rossz de basszus az kevesebb a szokottnál.
A 770 helyett a DT880 kiegyenlített hangjával lehet jobban jártál volna, kérdés kihajtja e rendesen. -
osonte
őstag
Sziasztok!
Jelenleg Superlux HD-660 fejhallgatóm van, amit telefonról, pc-ről és egy régi erősítőn hallgatom. Kezd szétmenni a párna rajta, de nem akarom rendberakni, inkább vennék egy új fejhallgatót. A lényeg, hogy főként telefonról akarom hajtani, illetve inkább a melegebb hangzást preferálnám. Ez a Superlux nem annyira finomkodik a magas hangokkal, illetve nehéz is hajtani. Nem akarom, hogy elmenjen nagyon mély, illetve magas irányba. Előtte Takstar HD2000 volt, az teljesen emészthető, kicsit kiemelt mélyben és magasban, de olyan kellemesen tette, de az lehet visszalépés lenne, bár ez az egyik opció. Illetve amire gondoltam az AKG K92, erről még olvastam, hogy kényelmes és hosszan hallgatható. A Takstar(Invotone) 8000Ft, az AKG pedig 15700 Ft lenne. Kicsit hajt a kíváncsiság, szerintetek nem lőnék mellé az AKG-val? Megéri a felárat?
Ja és zártat szeretnék. Előre is köszönöm.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Nekem is volt 770pro, kipipálva az is (részemről), nem tetszett, eladtam. Ez egy ilyen "játék", ritkán sikerül elsőre kifogni az ízlésednek megfelelőt.
Ugyanakkor tényleg változik a hangja bejáratás után, de nem lesz markáns a különbség. Ha ennyire elutasító az első élményed vele, nem biztos hogy érdemes próbálkoznod továbbra is.
14 nap elállás/visszaküldés gondolom játszik (neten rendelted) -
Zoliee
senior tag
válasz
#98320896 #85658 üzenetére
Pont a hetekben írt Pocak89 itt az 58x-ről, Cobalt-al hajtva. Ő 3 különféle fejhallgatót is bepróbált hozzá, de mint borítékolható volt, a Cobalt erősítője kevésnek bizonyult a Senni-hez.
A Denon d5200-at viszont ajánlotta hozzá.
Ezek szerint Neked mindegy a nyitott, vagy zárt, csak "jól" szóljon? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
#98320896 #85662 üzenetére
Marketplacen vagy egy Technics RP-F500 használt eladó. Ha meg tudod nyitni. Új párna kell rá, és kész
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Akkor még fejhallgatót akartak csinálni, meg akarták mutatni, hogy a "japánok mire képesek". Én is pár hete kaptam egy 1983-as vásárlású EAH-820-as Technics-et, és felváltva hallgatom az X2HR-el. Párnát azért kellett cserélni előbbin. Sanszos, hogy örök darab marad, legalábbis, amíg bírja.
Utóbbira egyébként felhívom a figyelmed, ha nagy színpadra van igényed. Bár tűkön ülve várom Dorien véleményét is az X2-esről.
Ha tippelnem kellene, akkor azt fogja mondani, hogy: nagy színpad, szép mélyek és közepek (utóbbi egy hangyányit lehetne több), de picit pontatlan magas. Meg ki volt az a hülye, aki ilyen "erős szöszmágnest" rakott a párnába
Utóbbi azért idegesítő egyébéként, mert a mosás se viszi ki. Pont a napokban lett nekem is kimosva a Fidelio párnája, de csak a nagyja jött ki a szösznek. Asszonytól el kellett kérni a ruha tisztító hengert, de azzal már szép lett a végeredmény. -
Dorien
veterán
válasz
Nem OFF téma ez.
Nekem is vannak nagyon szép emlékeim egy régi zárt Technics fejesről, ami egy Pioneer CD lejátszóról akkor nekem (kb. 20 éve) szenzációsan szólt. A típusára már nem emlékszem sajnos.
Peddy789:
DT770 Pro 80 ohm, ATH-A550Z, ATH-MSR7, Denon AH-D1200, Sony MDR-1AM2 -
Peddy789
őstag
Helo! Uj fejhalgatot keresek:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Iroda
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene halgatas, programozas kozben
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30-60 ezer korul
4.) Új vagy használt?
Uj
5.) Circumaural vagy supraaural?
igen
6.) Zárt vagy nyitott?
Zartat szeretnek, mert nem akarok masokat zavarni. Ugy tudom a zart nem haladszik ki annyira.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Semennyire
8.) Honnan vásárolnál?
amazon de / finn oldalak (https://www.verkkokauppa.com/fi/etusivu)
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
macbook pro 16 2019
A lenyeg szamomra hogy kenyelmes legyen. Most vettem egy sony mx 1000xm3 -at de vissza is kell kuldenem. Egyszeruen faj tole a fejem, nemtudom hogy pontosan mitol, valszinuleg a ful koruli szoritas miatt.
Tehat inkabb maradnek vezetekesnel ami remelhetoleg konyebb kicsit, es kenyelmes akar 8-10 orat at viselni.
Elso kiszemeltem: HD 598, de most latom hogy ez open sajnos, igy gondolom ebbol nagyon kihaladszodik ha eppen kicsit hangosabban akarom halgatni a zenet hogy felebredjek.
Noise canceling nem kell, az is elegge zavaro a fulemnek, csak legyen minimum olyan minoseg mint pl kingston hyperx alpha gamer fules.
Koszonom a tippeket elore is -
-
Y72
aktív tag
Megjött a Philips SHP9500:
Iszonyatosan kényelmes, szinte 0 erővel cuppan a fülre, de ennek kis hátránya is van: előredőlésnél, lehajolásnál le akar esni a fejemről. Ennyit viszont lehet áldozni a kényelem oltárán ill kis odafigyelést igényel.
A hangja picit csalódás a mélyeknél, cserébe viszont valóban kiegyensúlyozott minden frekvencián és EQ nélkül is nagyon szépen szól.
Összehasonlítva a HD681 EVO -val ezt a táblázatot korrektnek látom:
https://www.rtings.com/headphones/tests/sound-qualityJátékra sokkal jobb a Philips, zenére még nem tudom, mert pl ezeknél a számoknál nekem jobbnak tűnik a Superlux HD681 EVO EQ-val tuningolva: 1; 2
EQ nélkül viszont egyértelműen a Philips a nyerő.
Kényelem terén a Superlux felejtős kategória, nagyon nyomja a fejet/fület és meleg is... -
Zoliee
senior tag
válasz
szakibá... #85652 üzenetére
Ott a vigyorgófogatlan smiley, poénnak szánta.
-
p76
senior tag
Olcsó elektrosztatikus
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest