- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DSG
tag
q6600-hoz Asus p5k vagy giga p35-ds3 lenne a jobb ?
-
DSG
tag
válasz
Armando_19 #1598 üzenetére
köszi.
-
DSG
tag
csá!
Szerintetek meik lenne a jobb ?
gigabyte ds3+q6600 vagy ds4+E6750 ?
ds3-al meddig tudnám tuningolni a q6600-at ? 3,0-ig ?
mer ds4+e6750 3600-ig is simán.
mennyivel jobb a q6600 az e6750-nél ? -
gergo19
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Giga P35-DS3-as lapom E6750-es procim és Geil Ultra 2X1Gb ramom 800Mhz. A procit szeretném húzni fesz emelés nélkül gyári hűtővel. Hogy csináljam mit álítsak be a ramokhoz nem akarok nyúlni. Én 3000-3200 re gondoltam. Hogy csináljam? bocs a lámaságot de első tuningom
-
válasz
Armando_19 #1593 üzenetére
Van rajta paszta?? Hát a processzorra rá van irva hogy E6750 stb. De paszta az hol van rajta?
-
Ja és még valami: Az E6750 és a gyári hűtője közé kell hűtőpaszta?
-
Hi all!
Vettem egy E6750es procit, ami elvileg G0 steppinges. A dobozán ez van feltüntetve: SL9AV! EZ azt jelenti? -
Joe fiú
senior tag
OKé köszi akkor DS3 lesz és remélhetőleg jövő héttől csatlakozom a klubba
-
KubanitoS
veterán
-
Joe fiú
senior tag
Hali mi a véleményetek melyik proci éri meg jobban?
E6550 vagy pedig E4500?
Célom 3ghz lenne,érdemes a nagyobb procit venni vagy pedig az E4500 is bőven tudja ezt az órajelet
Épp most váltok a másik oldalrólJa és milyen procit javasoltok alá DS3-on kívül van még vmi ami számításba jöhet?
Köszi
-
Goldye
aktív tag
-
ChromeX
addikt
hello van egy E6550-esem és azt szeretném kérdezni hogy ez a proci ugye támogatja az 1066mhz memoriát?
-
Digital
addikt
AMD X2 4800+ vagy Intel E4500?
THX -
cuko#
tag
válasz
ludasmatyi #1552 üzenetére
így konkrétan én is ezeket néztem, de pl elég lenne egy 6750es (esetleg picit húzva), vagy kell egy 6850es? :s vagy mostmár egy quadba éri meg befektetni?
-
cuko#
tag
helló!
azt szeretném kérdezni, hogy egy 512 megás ddr4es ati 3870-eshez milyen c2d proci passzolna, hogy maximálisan kihajtsa alapból (esetleg tuninggal) ? -
éN79
addikt
válasz
Mestermd #1549 üzenetére
Tuning igény függő erősen. Ha van olyan lapod, ami 400+ FSB-t bír, akkor szoldidan feltételezve egy átlagos tuningpotenciált alapfeszen a 6550 2800-at (7x400) a 6750 meg 3200-af (8x400) menne. Szvsz már a 2800 is bőségesen elég (persze ha nem markok döntögetését tűzöd ki célul), de a rendszered többi elemétől is függően a nagyobb szorzó inkább hasznosabb. Én cseréltem korábban egy 6320-ast 6420-ra (szintén 7-es és 8-as szorzó) és bár nem bántam meg, de mondjuk úgy nem is igazán használom ki, habár a tudat nem rossz, meg valahogy a 3GHz-es képzeletbeli határ átlépése is olyan "misztikus"...
Viszont ha nem kell a nagyobb cache (amiből gyakorlatilag szinte csak a konvertáló és tömörítő programok, talán még a renderelők és no persze a super pi profitál) akkor érdemes lenne a 4400-4500-as ill. akár a 2160-2180-as procik felé is nézegetned, lévén azonos órajelen a kisebb cache nem igazán érződik a mindennapokban, igaz a 21xx sorozatban hiányzik egy pár fícsőr ami a 4xxx és 6xxx-ben benne van, mint pl. virtualizáció.
-
Mestermd
csendes tag
Ha így áll a dolog, akkor természetesen örülök.
A 6550-est nézegettem még, (az elvileg ugyanaz, csak kicsit kisebb órajellel) egy 5-össel olcsóbb ugyanis, a pénzem pedig enyhén szólva is véges és azt az összeget akkor más alkotórészre is tudnám költeni. Szóval szerinted megér +5 rugót a 6750-es a magasabb órajele miatt?
-
-
Mestermd
csendes tag
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem. Véleményetek szerint melyik proci a jobb választás, mert árban ugyanott vannak: Intel Core 2 Duo E6420 (2.13GHz/2x2MB/1066MHz) vagy Intel Core 2 Duo E6750 (2.66GHz/4MB/1333MHz). A 6750-esnek nagyobb az fsb-je, a 6420-asnak pedig nem 4mb a cache-e, hanem 2x2mb. Ez a 2x2 annyira sokat számít? Ugyanis a többi adat alapján a 6750-es sokkal jobb választás lenne. A válaszokat előre is kösz. -
éN79
addikt
Nekem is csak ennyitdobott a gép, de ez alapján (G0) semmi rosszra nem számítanék, bár nem mondanám ezt sem konkrétumnak. Nem tudom mi a célod órajelben, de amit korábban írtam, a 8x400 simán benne van szerintem ezekben a procikban, számomra meg hogy 3200 v. éppen 3600-on járna-e nem létkérdés, lévén inkább a lehető leghalkabb kompromisszumost megoldást keresem, ami nálam éppen az alapfeszes 8x400-ban tökéletesen rendben van.
-
Equitem
tag
Még egy kérdés... Van valakinek tapasztalata VIA PT890 chipsetes alaplappal (MSI kivitelben)? Tuningra mennyire lehet alkalmas? Nem kéne sokat húzni , 4-600Mhz-et csak..
-
éN79
addikt
Az FPO alapján egy elvi infohoz jutsz, azaz vannak olyan fpo-jú procik, amik netes infok szerint kvázi jobban mennek mint azonos társaik. Ha ismered a kinézett procid fpo-ját és google-ban rákeresel, akkor talán képet kapsz arról, hogy nagy valószínűséggel milyen potenciál van a procidban, persze semmi sem biztos. Viszont a procid ha valami silány tuningalany lenne, akkor is nagy valószínűséggel menne 3-3.2 GHz-en akár alapfeszen, és felette is némi fesz támogatással.
-
Hi all!
Egy Core 2 duo e6750es procit akarok venni, és érdekelne hogy mit jelent az FPO? Mikor jobb egy proci ha nagyobb az fpoja vagy hogy működik ez? Bocsi, de fogalmam sincs mit jelent!Köszi
-
éN79
addikt
válasz
Equitem #1534 üzenetére
A TX-et szvsz. mindenképp érdemes beszerened, kellően (nagyon) halk leszabályozva és még úgy is tökéletesen megfelelően képes lehűteni a túlhajtott vasakat.
Amire én tippelek saját tapasztalatom alapján, hogy elképzlehető, hogy nem tökéletesen van relrakva a hűtő, rajtam legalábbis jópárszor kifogott már az intel féle 4 feket pöckös rögzítés, és bár úgy véltem jól voltak felrakva, néha bizony nem volt tökéletes a szorítás, ami a hőmérsékleteken is meglátszott, szóval egy-két újra rakosgatás próbaképp, aztán a TX. -
Equitem
tag
Üdv mindenkinek!!
Ahogy olvasom az üzeneteket, látom, általában terhelve gyári hűtővel, kicsit húzva se megy feljebb a proc. hőm. 65 fölé.... Az én 4400asom bezzeg, 5 perc orthos után 70-75°C-on van (CoreTemp szerint).... Minden alapon, BIOS ban a fan profile performance v optimal-on van, de egy kutya, mindegyiknél melegszik... Gépházban hátul van két 8cmes venti, de az nem jelent semmit ha kikapcsolom őket akkor is u.úgy melegszikEzek normális értékek???? Tudom csomóan kérdezik ezt, de mégis
Ha húzni akarok akkor már érdemes venni egy jó kis hűtőt pl. CM Hyper TX-et igaz??
Előre is thx a válaszokat... István -
imibogyo
veterán
#1508-ra valaki ??
Azt tudom hogy AMD-hez van azért kérdezem van-e Intelhez is ??
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
2 héten belül építek új gépet, az alábbi elemekről lenne szó:
Asus P5K3 Deluxe/Wifi-AP alaplap (ez még nem biztos)
Intel Core2 Duo 2.66GHz 4MB dobozos Socket 775 E6750
Geforce 8800GT, 512 MB, PCI-Express
2X1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax
Asus DRW-1814BLT 18X SATA DVD író LightScribe fekete dobozos
500 GB Samsung 7200rpm SATAII 16MB cache winchesterA hardvereket a már meglévő házamba szeretném pakolni: egy Antec Sonata gyönyörűségbe, amit egy Antec TruePower2.0 380W-os táp hajtana meg.
Itt van leírás a tápról: [link]A nagy kérdésem az lenne, hogy szerintetek menne-e a gép az említett táppal? A 8800GT leírásában olvastam, hogy 450W-os táp kell neki, bár ezt eléggé kétlem. Pénzben már nagyon a határon vagyok (már át is léptem), nem szeretnék még tápra is költeni. Az alaplapban sem vagyok biztos, olcsóbbat tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm a válaszokat: N3gro
-
Digital
addikt
Az E4500-ról tudtok tesztet? AMD-ben mi volna a riválisa?
THX -
khron
tag
Nem P5w-dh 975x chipset, ennyit tud.
-
BPFeri
senior tag
-
khron
tag
Sziasztok Core 2 Duo 6300-ast van értelme cserélni? Ha igen melyikre?
-
Szatesz
őstag
Nah most felhuztam 8x 460 ra 3680 ra 1.3960v on igy jol elmegy az orthos on gyari
hutovel meddig huzhatom tartos hasznalatra?igy most 71 fokig megy fel az még turhetö? meddig mehet fel hofokig maximum? -
Szatesz
őstag
hello az lenne a kerdesem hogy avn egy e6750 em es most ugy hogy nem emeltem voltot rajta igy megy 3.4Ghz-n es azt akarom kerdezni meddig emeljem a voltot hogy elmenjen pl 3.8Ghz-n?Meddig biztonsagos?Igy max terheles alatt 65 fokig megy fel...
-
Gabis
őstag
Hello
azt szeretném kérdezni, hogy e2160 proci alá milyen deszkát ajánlotok, a tuning is szempont azért vennék ilyen prockót -
imibogyo
veterán
Sziasztok, van valami optimalizáló progi ehhez a proci családhoz, mert hallottam valami dual-core optimizer vagy valami ilyesmiről...
Ti biztos ismeritek...Előre is köszi. -
DJocó
csendes tag
Köszönöm. Az a gondom hogy azalaplapom gyanítom nagyon visszahúzza és nem elég neki a táp. 1.08 volt a biosban utána restart és már nem is volt neki elég. Még a biosba se tudtam belépni. Nyekergett hogy kevés de állítani nem tudtam. Majd ma reggel már ment megint. Kérdés tehát meliky aza fesz amit manuálisan beállíthatok ha nincs húzva a proci??
Köszi -
DJocó
csendes tag
E4500 nak mennyi az alapfesz-e?? 1.08V - 1.14V az jó??
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest