Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nike_
addikt
No, akiknek ígértem, most lett kész a gép, rakom a drivereket egyelőre alapórajelen van.
Valószínűleg a mai nap folyamán fogom tuningolni alapfeszen.
VID: 1.3500 V ez jó? Nem magas egy picit?
-
Pyro007
csendes tag
Húztam a procimon : E6300 --> 2500MHz megy most. Everestel néztem CPU: 39, core 1,2: 45 fok. Az FSB
RAM arány meg 1:1.... ez most így jó v az arányokon állitani kell??? -
Pyro007
csendes tag
Jah és vid.kari húzásához még mindig riva tunert kell használni?
-
bajusz15
senior tag
hello
van egy E6750-es proci és azt szeretném megkérdezni hogy ha tuningolok rajta akkor az mennyi plusz fogyasztást eredményez??
Ha tuningolom 3000Mhz-re, ott mennyit fogyasztana kb. , és ha tovább húzom pl 3500Mhz-re akkor ott mennyit fogyasztana?? -
Telefunen
őstag
válasz
Pyro007
üzenetére
Szvsz. hogy szép kerek szám legyen (mármint az FSB) inkább lőjj be egy 7x400-at, ezt szinte minden 6300 tudja alapfeszen (viszont ahogy a kollégák írták, ezt legjobb ha magad állítod be, mert auto-n a legtöbb lap túlfeszel),
mod: Jó lenne ha kitöltenéd az adatlapod, könnyebb lenne úgy segíteni.. -
-
Pyro007
csendes tag
Mondjuk 2,5GHz-ig. Most 1.86GHz. 2,5GHzig alap fesszel el tud menni szted?
-
Pyro007
csendes tag
Hóhóhhóó! Nagyon vágjátok a témát kikapcsoltam és már 1866Mhz egyből! THX!
Még egy kérdés: Ha kicsit húzni akarom az órajelet akkor csak az FSB-t kell 266Mhz ról feljebb állitani?? És ennyi? A gyári coolert lecseréltem Thermaltake-re a hőnérséklettel elvileg nem lesz gond... köszi -
Pyro007
csendes tag
értem! tehát egyszerűen csak disable állitsam?
-
Pyro007
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég irtam be h meglesz az új gépem és ma raktam össze.
Asus P5K lap, E6300 (1866MHz)
CPU-Z lefutattam és 1600MHz et irt ki, 6x szorzóval...elvileg 7nek kéne lennie BIOSba megnéztem ott 7en áll és mégis a CPU-Z 6nak látja....
Sztetek mi lehet? A progi a szar? vagy a procimmal van bibi? -
-Solt-
veterán
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Kipróbálom 75fokig... túl nagy értéket úgysem képvisel már szegénykém!

-
Hurkaleves
őstag
-
nike_
addikt
Kész a konfigom, XP vagy Vista CD-t kéne már csak kunyerálni vkitől...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Solt-
veterán
Urak! Az E6300-nak mi az a maximum maghőmérséklet, amit hosszabb távon károsodás nélkül még elvisel?
-
djtopa
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte P35 DS3 alaplapom van, benne E6600 proci. Gondom az, hogy az istennek se tudom húzni. 3000 MHz fölé egyszerűen nem megy a gép, még ha drasztikusan növelem a feszt, akkor sem, pedig azt hallottam, hogy ez egy jó tuningproci. A ramom Geil Ultra 800. Van úgy, hogy többszöri próbálkozásra indul el a gép, alapórajelen is. Van valakinek ötlete hogy hol lehet a gond? Alaplap, proci, RAM ?
kösz a segítséget -
Hurkaleves
őstag
válasz
mindfreak
üzenetére
Kibeszélt itt 4GHz-en szaladgáló e6750-ről?
Mi most szimplán FSB-kről meg szorzókról beszélgetünk úgy általánosságban. De különben lehet, h több e6750 menne 4GHz-et mint amennyit látsz csak pakolni kéne nekik a feszt
( persze csak teszt erejéig )...Nem értem, h miért kell kiforgatni más szavait..
-
nike_
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Igen, csak általában max. 500-ig mennek a 8-as szorzósok. Igen, elképzlhető hogy valamelyik széria FSB wallos.
-
Hurkaleves
őstag
De, van vmi ilyesmi 'összefüggés' ( bár erre nyilván nem lehet alapozni ), csak én az uccsó hsz-edre gondoltam, amit Telefunen-nek írtál. Ő ott azt írta le burkoltan, hogy 3150-en megálló e6550-et már látott nem egyet, míg e6750-et még nem. Ez valószinű FSB-wall miatt történhet.
Engem eddig 2 db e6550-nel hozott össze a sors, és mind a kettő megállt 480-as FSB körül ( közel alapfeszen tudta mind2 proci a 7x460-at ) szóval, "ha lett volna" ott még egy 8-as szorzó, akkor lehet, h mentek volna azok feljebb is órajelben. Persze vannak, amik bírják az 500-as FSB-t is sőt, még többet is, de elég random sztem. -
nike_
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
De ha magasabb a szorzó, nem vetted még észre, hogy -általában- kevesebb FSB-t visz a proci?
-
Xirtam
veterán
Skacok Intel E6750 ????

-
Telefunen
őstag
3GHz-hez elég lesz az FSB-t piszkálnod, annyit még menni kell alapfeszen, ezt még a gyári hűtővel is bepróbálhatod de feszt már ne adj neki, a 69 fokos maghőmérséklet már közel van a küszöbhöz.
NFree: 2.8-on sem fog szaggatni semmi a processzor miatt, gyakorlatilag bármilyen VGA-t passzinthatsz mellé
-
Crytek
nagyúr
Ha tuningolni akarom a procimat pl 3GHZ-re akkor a gyári hűtő fogja birni nem fog túlmelegedni??3GHz-ig elég neki hogyha biosba az fsb-t emelem mást nem kell??
Elmondaná valaki? Soha nem tuningoltam procit.
-
NFree
addikt
Sziasztok srácok az lenne a kérdésem egy core2duo6300 proci milyen vgat tud kihajtani esetleg felpiszkálva ugy 2.8-3ghz-ig sajnos nem bir többet gondolom a memoria miatt (geil ultra 800)mire elég tudom nem a témába vág de gondolom tapasztalatok vannak elöre is köszi. Esetleg megérné e q6600 cserélni?
-
Crytek
nagyúr
Az everest 3 értéked dob a procira CPU: 45 fok CPU1mag:69 CPU2mag:67fok (ezek terhelés alatti értékek)
Most akkor hány fokos a proci? Van valami értelmesebb mérő progi?
-
mmdms
addikt
sziasztok!
lenne egy kérdésem:
az egyik barátom vett egy e6300-as procit, és áthívott hozzá mikor beletette. azthitem dobok egy hátast mikor megláttam a hőfokokat: idle 73-76 fok, terhelve nem tudtuk meg mert lekapcsolt a gép.minden alapbeállítás, gyári cooler. ez lehet processzor hiba, vagy csak szimplán a szenzor nem jó.
na aztán felraktunk rá egy zalman cnps9000-et, avval már csak 57-63 fok idle, de nem érte el a 80-at terhelve. szerintetek bios csere? segíthet ha nem jó a szenzor? -
sgergi
veterán
3600-at megy, ez az órajel ki is lett tesztelve. Itt a fesz még 1.4V alatt tartható, a lapnak is kell +0,1V. Följebb még nem mentem, mostanában nincs kedvem, meg időm foglalkozni vele. De ami késik nem múlik! Egyébként általában 450-es fsb-n járatom, így is elég mindenkre.
-
bajusz15
senior tag
oksé köszi a választ
és megéri egy E6550-et választani egy E8200-al szemben?? Tudom hülye kérdés mert egyértelműen nem csak most a legeslegfontosabb hogy minnél jobban járjak mert anyagilag nézem most az egész vásárlást, a "tudás" másodlagos.
Így lehet meg tudnám oldani hogy egy E6550 és egy giga p35-ds3 viszont ha az E8200-at választom, akkor megvan a proci, viszont alaplap nem lesz
( minnél hamarabb szeretnék gépezni
)
szóval akkor így megéri az E6550?? -
bajusz15
senior tag
helo
egy 3000MHz-ra húzott AMD 5000+ BE és egy 3000MHz-ra húzott E6550 között kb mennyi lenne a különbség?? -
Pyro007
csendes tag
Oké köszi a válaszokat meg a linket!
Alaplap csere nem lesz marad a P5K. Mem.et meg nem hiszem h lefogom cserélni már az is megvan véve. Majd igy probálkozok -
nike_
addikt
válasz
Pyro007
üzenetére
Hi!
Először is, ha tuningolni akarsz, nem ajánlatos 800-as ramot venni. Vegyél egy 1066-os kitet mondjuk corsair dominatorból, crucial ballistixből vagy geil ultrából (utóbbi a legjobb). Azokat húzd fel mondjuk 1100-ra (bőven bírnia kéne) és akkor a procit is tovább tudod húzni egy ilyen alaplappal.
Szóval a kérdéseidre. Van egy leírás a fórumban amit itt találsz. Ez mindent elmond. Olvasd végig figyelmesen, minden részletre figyelj, vagy írd le valahova.
Sok sikert a tuninghoz!
p.s: Ja, amúgy a többi alkatrészed rendben van a ramon kívül szerintem.

-
Telefunen
őstag
válasz
Pyro007
üzenetére
6300 mellé nem érdemes 800-as ramot pakolni (a 7-es szorzó miatt nem futja ki magát a proci 800-as ramokkal), szóval ram-ból legyen inkább 1066-os (bár ASUS lap, Kingmax ram nem túl jó párosítás, ha nem ragaszkodsz az ASUS-hoz, akkor legyen inkább egy Gigabyte P35-DS3). Memóraidőzítéseket mindenképpen be kell állítanod a BIOS-ban (5,5,5,15), az arányok meg egyértelműek (az FSB : DRAM valós órajele /tehát az effektív órajel fele, vagyis egy 800-as modul esetében 400/ -Gigabyte lapban pedig FSBxN (N a memóriaszorzó) = Memória effektív órajele). Feszültséget akkor emelsz ha már instabil a rendszer, Prime95-el, Orthos-al érdemes ezt kitesztelni.
-
Pyro007
csendes tag
Nekem lenne egy kérdésem! Már biztosan lerágott csont mindenkinél de az utóbbi időben nem igazán tartottam lépést a számitástechnika innovációjával. Most éreztem ugy h kell egy gép újítás, így hát elkezdtem fórumzni, teszteket olvasgatni mit érdemes venni.
Hát ezek mellett döntöttem:- ASUS P5K,
- Core2Duo E6300
- 2*1GB Kingmax 800MHz DDR2
- 450W ChieftecOlvasom h mindeképp érdemes tuningolni a CPU-t és erről lenne 1-2 kérdésem.
BIOS-bol elég csak az FSB-t emelni ??? a feszültséghez nem nyúlok, csak ha inditás utan kékhalál, v lefagy az xp....?????
Ill. olvasok itt memória visszaosztást, meg arányokat... Memóriákhoz is hozzá kell nyúlni BIOSba?? Ha igen mit, hogyan, mennyit célszerű állitani rajtuk???
Előre is köszönöm! -
Memphysto
tag
válasz
mindfreak
üzenetére
Hi.
az a kérdésem mivel nem vágom a tuningot annyira hogy egy e6750 es proci 1.35 volton 400 fps-vel mehet e 24/7 be ha azt akarom hogy egy jódarabig szuperáljon?
A ramok 1.8volton mennek 1000mhz-t (alapból 800-asak),a lap 5-5-5-15 időzítést állított neki a gyári 5-6-6-18 helyett.ez így időtálló?
Bocs mindenkinek címeztem
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

RAM arány meg 1:1.... ez most így jó v az arányokon állitani kell???

Mi most szimplán FSB-kről meg szorzókról beszélgetünk úgy általánosságban. De különben lehet, h több e6750 menne 4GHz-et mint amennyit látsz csak pakolni kéne nekik a feszt

Szerintem megéri, faja kis proci, szerencsére húzható is.