Hirdetés
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ilyen lesz a tévézés jövője a világ egyik legnagyobb gyártója szerint
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
indianka
tag
sziasztok,
új gépet állítok össze magamnak, már nagyrészt meg is van hogy mik lesznek benne.
Prociból az E3750-est néztem ki. Viszont feltűnt egy dolog: az E6700 vagy az E6600 jó tízezerrel drágább nála, viszont elvileg gyengébb vagy mi....ez most hogy van? ez miért van így? -
Goldye
aktív tag
Terhelés nélkül van amikor leáll, mert nem kell pörögnie. Terhelésen is halk. Viszont ha tuningolsz a Hyper TX2 tökéletes választás. Az asussal meg semmi baj sincs, csak most nem éri meg az árát, érdemesebb gigabyteot venni. Szvsz ne sokat gondolkozz az alaplapon, mert tuti nem fogsz csalódni benne.
DEViliSH: Sztem ameddig nincs gond nem baj. Nagy zajt csap? Meg kéne nézni mi történik ha nem oda kötöd be a ventit, hanem egy másik foglalatba. -
Mans20
addikt
A gigabite P35C DS3R t nézegettem és elgondolkodtam,hogy lehet hogy majd azt választom
Igaz hogy alaplapba az asust szeretem bár sok rosszat olvastam most róluk... A prochoz meg a hiper TX 2 amit nézegettem,.Amúgy gyári hűtő az milyen hangos E6000 res szériánál? -
Mans20
addikt
Mujbien
Első kérdésem: Egy zalman 7700CU hűtő elég egy E6550vagy E6750 hűtésére?
Az alaplap ami még csak gondolatba van asus P5K.A másik meg olvastam,hogy a G0 ás lábu CPU k a jók meg hogy az e6550 nél csak G0 ás van.
A 6750nél melyiket érdemes venni? A B3 ról hallottam hogy melegszik de nemtudom hogy milyen van a 6750 nél szóval hülye vagyok ezekhez.A szórzó az mennyire lényeges?Inkánbb a tuningolásnál számit?tuningolni nemakarok majd. -
rename
csendes tag
hali! Következő konfigot szeretném tuningolni ---
E6750
Gigabyte-P35C-DS3R
2X1GB 800mhz kingmax
Galaxy 8800GT - 512mb400-as fsb felé nem igen akar menni 8X szorzóval , memória mhz nagyon megemelkedik azt meg jobban nem tudom visszavenni az osztokkal
lehet hülyeséget írtam .... tanácsokat várom -|
-
DEViliSH
tag
Van két sys fan-om (az egyik sys fan-t a BIOS-ban nem is jelzi) a proci hűtő melett kb., amik elég jól hűtenek, közvetlen elöttük tényleg elég hüsi van meg a proci hűtő elött is, de ha már megfogtam a bordát az már elég meleg volt( bekapcsolás után), és ha lejebb dugtam a kezemet az alaplap felé, ott már elég meleg volt(bekapcsolás után). A videókártya is elég meleg volt. Ezt bakapcsolás után néztem 10-20 másodpercel. Ennyire felmelegszik bekapcsolás után egyböl, vagy valami baj van? A proci hűtő aggaszt a legjobban, mert először mintha elakarna indúlni, és megy egy centit utána megáll. 5 másodperc múlva elindúl.
Elég keveset értek ezekhez, bocs, ha valami baromságot írtam.
-
Geru
csendes tag
Oksa, az adatlapot feltötlöttem, a topicot pedig elkezdem átnyálazni
-
Geru
csendes tag
Egyébként ezzel az E6850 -el kapcsolatban (mármint BIOS tuning) ha valakinek vannak hasznos tanácsai, azt nagyon megköszönöm. Mit hogyan és meddig állítgassa. Mondjuk én azt tartom szem elött, hogy inkább biztonságos és stabil legyen rendszerem. Mint, hogy elfüstöljön, mert esetleg nem elég a táp, vagy valami. Csak az az egy kérésem van, hogy ha valakinek van valamilyen jó ötlete, akko azt úgy írja, hogy, én, átlag halandó is megértsem.
Köszönöm
-
Geru
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek. most elkezdem átnyálazni a Tápokat, és remélem sikerül jól választanom
. Azután megpróbálok rájönni a, hogy hogyan tudnáma leghatékonyabban tuningolni BIOSból a cuccot. Vagy elfüstöl, vagy összejön, de valami lesz
-
Tápajánló:
FSP tápok:
FSP (modell: ATX-300PNF, ATX-350PNF, ATX-400PNF)
FSP Bluestorm (modell: FSP350-60THN-P, FSP400-60THN-P, AX500-A)
FSP ZEN (modell: FSP300-60GNF)
FSP Green PS (modell: FSP350-60GLN, FSP400-60GLN)
Átmatricázott FSP modellek:
Zalman (modell: ZM360B-APS, ZM460B-APS)Delta tápok:
Átmatricázott Delta modellek:
Chieftec (modell: GPS-350EB-101A, GPS-400AA-101A, GPS-450AA-101A, GPS-500AB_A, GPS-550AB_A)
Asus Atlas (modell: A-45GA)AcBel Polytech tápok:
Átmatricázott Acbel Polytech modellek:
Cooler-Master Real Power (modell: RS-450-ACLY, RS-550-ACLY)
Cooler-Master iGreen Power (modell: RS-430-ASAA, RS-500-ASAA, RS-600-ASAA)
Asus Atlas (modell: A-50GA, A-55GA)
Chieftec (modell: CFT-500W, CFT-550W)Enermax tápok:
Enermax Liberty (modell: ELT400AWT, ELT500AWT, ELT620AWT)Seasonic tápok:
Seasonic S12 (modell: SS-330HB, SS-380HB, SS-430HB, SS-500HT, SS-600HT)
Átmatricázott Seasonic modellek:
Corsair HX (modell: CMPSU-520HX, CMPSU-620HX)
Antec NeoHE (modell: Neo_HE380, Neo_HE430, Neo_HE500, Neo_HE550)[/OFF]Forrás: http://www.pcworld.hu/forum/lofiversion/index.php/t3521.html
-
Geru
csendes tag
Illetve szerintetek ha a jelnelegi nem jó, akkor egy Asus 550W ATX2 aktív PFC jó lehet -e? Vagy inkább jobb lehet-e?
-
Geru
csendes tag
Most egy Chieftech táp van bent (mást nem nagyon tudok róla )
-
cecko13
tag
Hali mindenki!
gépvásárlás előtt állok és segítséget kérnék milyen procit rakjak bele:
Q6600 v. E6850 v. E6750 ??
ez lenne a körítés mellé: Asus P5K pro, 4*1gb 1066 kingmax ram, 8800GTS 512mb
amire használom: Archicad, autodad, 3dsmax, cinema4d... na és gamer is vagyok...
köszi!
-
Geru
csendes tag
Azt hiszem meg van. Szóval ez lenne a Enhanced Intel Speedstep?. Ha jól olvastam akkor viszont abszolút nem gáz, hogy alapban ~2000 MHz mutat a tester, hiszen"elvileg" ha terhelést kap, felkúszik 3000 re. Remélem jól értettem.
Akkor már csak egy kérdése. Szerintetek alapban a Easy Tune val mekkora értékre nöelhetem a Proci alap "3000MHz" biztonságosan, ha csak egy alap 450 W os táp van a gépben. Esetleg érdemes-e erre beruházni? -
Geru
csendes tag
ŐŐŐ Mi az az EIST??
. Megnéztema BIOST, de még hasonlót sem találtam
-
Geru
csendes tag
Hát az igazat megvallva nem vágom, hogy miért 6* a szorzó
A BIOS állítást mindjárt kipróbállom -
Geru
csendes tag
Sziasztok.
Nekem egy elég sajátos problémám van (legalább is szerintem).
Most vettem egy konfigot:
Gigabyte GA-X38-DS5 alaplap
Intel Core 2 E6850
Kingstone 2*1 Gb kitt (800Mhz)Na most az érdekességek. Elösször is a legangyobb poblémám, az, hogy ha CPU-Z-t, vagy Easy Tune5 öt nézem a proci 3000 MHz helyett csak 1999 en ketyeg (illetve egészen pontosan néha néha felugrik egy másodpercre 3000 re de azután vissza.
A BIOSban a Cloknál 9* re van elvileg álltítva a szorzó, 333MHz vel., a CPU Z, még is csak 6* jelez (kb ez a valóságos) Szóval itt a leg égetőbba a kérdés, hogy mi nem jó, illetve mit állítsak.
A másik két problémám is valszeg ebből fakad, mert az EVEREST pl, nem ismeri fel az alap lapot ( ez annyira nem is zavarna) de ha CPU-Z t nézem , akkor pedig szerinte benne nem GA-X38-DS5 alaplap van, hanem X38-DQ6, szóval ezt sem vágom.
Azt hiszem mindet leírtam ami kellhet, ha valamit kihagytam, vagy kép kell szóljatok.
Egyébként a video kari egy 7600 gt, de szerintem ez nem oszt vagy szoroz (hónap végén ér csak ide a 8800 Gt)
Köszön miinenkinek aki tud segíteni.Ui Ha Easy Tune val állítgetom a húzást, akkor egy egy pillnatra megint fel ugrik az órajel 3000+ ra, de utánna vissza ~2000 re.
-
DEViliSH
tag
Van egy E6750-es processzorom (még ma lett videokártya véve, ma állt össze a gép, és még nincs megformázva) és a gyári hűtő induláskor megy egy centit és utána megakad, utána kb. 10 másodperc múlva elindúl, ha megpöckölöm egyböl. Szerintetek ez minek a hibája ez? Lehet, hogy a lap rossz, vagy csak simán a hűtővel van baj? Ebből lehetnek még súlyosab következmények is?
A hűtőre van garancia, de nem szivesen mennék vissza a boltba 1,5 óra utazással...
-
DEViliSH
tag
E6750-et meddig lehet húzni, és milyen hűtőt ajánlotok hozzá?
-
Speed®
titán
Közelíti az én értelmezésemben 3.6-3.3.7GHz. A 4+ is megvan szinte mindben, csak ugye víz/kompi/szárazjég..merthogy rohadtul melegszik.
Anno volt nálam egy mikor még Scythe Ninjám volt. 3.6on 1.48Val igen csúnya 75+'C-ok röpködtek..jól szellőző környezetben ventivel szerelve.. -
Goldye
aktív tag
-
Devid_81
félisten
Húúúú!
Igaz hogy nem tudom mijaza a ES de a 4ghz et felfogtam
de ha alapbol nekem tudna 3,2ghz et akkor már istencsászár az 630 as 3gigás p4 hez képest
Gondolom 3,6 hoz már meg kell etetni (+Vcore) de majd ha meglesz kifaggatok vmit tuning orientált kollégát a másik totyikbaNekem a tuning 2 eNNel írandó....de méé?
-
Devid_81
félisten
Intel Core2 Duo E6600 Proci vásár előtt állok B2 steppingeset taliztam de ahogy olvasgatok itt róla talán ő a jobb választás mint egy L2
Van valakinek tapasztalat ezzel a procival?
Tudom ahány darab annyiféle tunning eredmény,de mégis mennyin megy ez max kb?
3ghz vagy ettől sokkan jobban? -
-
Hooper
őstag
hello, huhh, látom jokis "vitát" kavartam
Amugy a Giga lap p35 ds3 21,5k ért találtam, az Abit Ab9 quadGt-t 24ért, mind2 bolti, zsírúj..
a proci pedig 25K dobozos... ennél többet nemakarok költeni, és nem is hiszem h 1 éven belül lecserélném. A 4magos támogatás, meg a DDR3 nem igazán érdekel, mire azok tényleg befutnak és elérhetőek lesznek addigra ugyis lapcsere lenne.. Atombrutál tunningot se szeretnék, addig huznám amig alapfeszen lehet, ha jol tudom az a 4500as esetén max 3,0Ghz...(főleg fogyasztás miatt)
Talán az 1333fsb támogatás a lényegegesebb, hátha elérhető lesz olcsón 1 év mulva E6850. bár az se gyosabb sokkal mint 3,02Ghz-n egy E4500...Amugy ez a 4magos dolog,hát nemtudom... a 2mag még tetszett, de ezen már kicsit mosolygok, biztos gyors lesz, de mire tényleg kihasználjákz már a 6 vagy 8 magrol, vagy mittudom én mennyiröl fogunk beszélni
üdv, és jo8!
szerk: mennyi "baj van" ezzel a C2dvel, még a végén maradok az alapöteltnél, X2 5000+ , az lappal 1ütt megvan 40k-ból
-
Godlike
tag
Amatör kérdés:
800as sima (mezei semmi hűtés) kingmax mellé betennék egy 1333as fsb-s e6850-es procit, az működni fog rendes sebességgel?
Vagy ramokat is illenék hozzá cserélni? -
Anthony28
őstag
Tudnátok mondani jó FPO-t E6850-re?
-
Speed®
titán
válasz
Gorneck #2131 üzenetére
Quadon kívül mindenhez kiváló a QuadGT is...én azt gondolom, hogy ha most megvesz egy E4500at, mire eljut oda, hogy másik procit (Wolfdale/YorkfieldQ/netán Nehalem) vegyen, már bőven lesznek a P35nél jobb lapok jó áron.
Így tehát mi értelme lenne 2xannyit kiadnia egy P35ösre most?Amúgy nem eszik olyan forrón azt a bizonyost..járt nálam G0 Q6600 és a QGTben gyári hűtéssel 9x333@1.3V simán ment. Amint összeáll a víz, veszeg egyet. 3Gn hová ne lenne elég a Quad..még 2x1G memó és elleszek vele jövő ilyenkorig.
-
Gorneck
legenda
válasz
DEViliSH #2124 üzenetére
Ha már indokot írsz, akkor az az is legyen...a legfőbb indok ami kimaradt az az, hogy az uccsó két lap ami nem tetszik neki azok P35-ös lapok és támogatják az új procikat. Arról nem is beszélve, hogy még a tuningot is fogják velük bírni ellenben a 965tel...
DDR3 mire jó lesz addigra kidobnak pár chipsetet amivel már valóban jó lesz...sőt...sztem foglalat váltás is lesz... -
Speed®
titán
válasz
DEViliSH #2124 üzenetére
Lol, azért a véleményekkel csínjábban..
DDR3 a kutyának sem kell, lassabb és drágább. FSB1333mat a QGT is támogatja hivatalosan is, de tuninggal 500+FSB simán bennevan.
Az egyik legjobb 965ös lapról beszélsz, ez nem IP35 galibalap
E4500 alá teljesen megfelel, mitöbb, sokkal komolyabb proci alá is.
Árban pedig használtan az új DS3R árának feléért be lehet szerezni -
DEViliSH
tag
Hello!
Az Abitot felejtsd el, mind a kettő kártya amit mondtál nem éri meg az árát. Gigabyte GA-P35C-DS3R-et ajánlok neked. Azért, mert 99999szer jobb, mint az Abit, mert az amit mondtál az DDR3-as ramokat és 1333FSB-t sem tud, de a Gigabyte tudja és a P5K is bírja az 1333FSB-t. Szal mindenképpen Gigabyte-ot vegyél és az Abit-ot felejtsd el! -
Hooper
őstag
Sziasztok!
tanácsotokat kérném, egy E4500 (2,2ghz) procit néztem ki, milyen deszkát ajánlotok hozzá?
Kinéztem párat, Abit Ab9 Quad GT, vagy sima AB9, Asus p5k, esetleg Gigabit p35 ds3 (ez az utolso 2 annnyire nem hozott lázba)
Szivem szerint az Abit quad Gt-t választanám...
(a tunning nemlényeg, ha mégis, akkoris max 2,8-3,0 ig tolnám, amig alapfeszen engedi -fogyasztásmiatt-) -
Goldye
aktív tag
Sziasztok!
Nah szóval végre tegnap meglett a konfig. Egyelőre még nincs kész, nagyjából összedobtam. Most úgy néz ki a gép, hogy az oldala leszedve, a táp alul oldalára fordítva (csak így ér el a +12V-s ág, majd később veszek hosszabítót, vagy megoldom), CM 690-s házban gyári hűtővel, mellette egy venti kifele fúj. Felvettem az FSB-t 355-re hogy meglehessen 1066-s ram 3:2-s arányba. test Konfigomat láthatjátok adatlapomon. Én egy kicsit sokallom a hőfokot. Am. a dobozban csücsül egy CM Hyper TX2-s, vasárnap felrakom, utána megpróbálkozok egy nagyobb tuninggal. -
mák
tag
válasz
DEViliSH #2115 üzenetére
Nagyjából semmire. Kicsit csézgetek. legalább 30-nál több fps-em lessz.
Szeretnék fotókat szerkeszteni meg ilyesmi./persze még megkell tanulnom/.Gyüjtöttem egykis lóvét a fizumból amit nem kell a családnak és szeretem a szép dolgokat.Olvasgattam párórát és ez fogant meg bennem még 1 szép monitort próbálok beszerezni, az ASUS Pg-s monitorjai nagyon bejönnek.
Huh megyek focizni.
Köszönöm.
-
mák
tag
Sziasztok!
Olvasgatom a hsz-eket és filózgatok, mert éppen gépet raknék össze saját használatra.Nemnagyon /semennyire/ értek a dolgokhoz ezért lenne 1-2 kérdésem:GA-X38-DQ6
E6850 BOX
Geil Black Dragon 2x1GB dual 800-as
8800GT/512mb ASUS
WD 320 16MB Raid
Chiftek 550 Smart SerisEzt állítottam össze saját kútfőből.
Szerintetek jó ez?
Passzolnak egymáshoz az alkatrészek?Egyenlőre gőzöm sincs a tuningoz, sztem nem is fogom sanyargatni, csak játszogatok vele.
Üdv.
-
fabi83
csendes tag
hy!
Szerintetek egy E6850-es procit egy Gigabyte P35-DS3P lappal 2x1 Gb-os 1066MHz-es rammal hány MHz-ig lehet húzni?
-
Kezdő tuningerek topicja, lapod topicja, és Gorneck úr instrukciói (bal oldalt csúszkál a menü).
-
fabi83
csendes tag
Helló!
Kb 3 hete vettem új gépet. Mivel nem vagyok profi a segítségeteket szeretném kérni, hogy az álábbi konfigot meddig és hogyan lehetne húzni. Ha lehet részletes infót kérnék mert teljesen hülye vagyok hozzá.
Alaplap: Gigabyte P35-DS3P Dual-Channel
Procc: C2D E6850 3,00GHz
Ram: 2db 1GB Kingmax SuperRam 1066MHz (Dualban van)
VGA: Asus GeForce 8800GTX 768Mb
HDD: Seagate 500GB SATA-II
Optika: Pioneer DVD-RW SATA
Táp: Enermax Liberty 500WA válaszotokat előre is köszönöm.
-
tarti19
senior tag
jelenleg egy x1950Gt muzsikál a gépembe... eddig nem volt alapon járatott proci vagy vga-val semmi bajom 1 játék alatt sem...
Csak ezért kérdem hogyha játékok alatt 10%-t tud dobni akkor már egy alaphúzást megérne és még biztosnágos is volna, ami azért számomra is jó kezdés volna -
válasz
tarti19 #2107 üzenetére
"Progik".
Ez így egy kicsit általános még mindig. Játékok alatt ott fogod érezni, ahol nem a VGA limitál, és fontos a CPU teljesítmény. Nem vagyok egy nagy gémer, de azt tapasztaltam, hogy Oblivion alatt mindegy, hogy 2.4-en vagy 3.8-on megy a proci, a VGA volt a lényeg; ellenben Medieval II: Total War-ban 2.4-en kb. élvezhetetlen volt egy nagyobb csata, de a magasabb CPU órajel és sávszél kisimította a gámát.
-
toto92
csendes tag
Na, 3150Mhz-n terhelve 65-70C.
-
toto92
csendes tag
válasz
Telefunen #2099 üzenetére
Alapórajelen nem megy.
Igazából csak 6 os szorzóval sikerült tuningolgatni.
Na jó.
Várok júniusig, és majd meglátom.
Szerintem penryn is meleg szik rendesen, ha tuningolom.
CES-en bemutatták az új CM hűtőket, amik sokkal olcsóbbak a víznél és elég brutálisnak tűnnek. Játékra szvsz 2,8Ghz-n még 1-2évig elég. -
tarti19
senior tag
Sziasztok
van eyg asus p5w dh lapom amibe egy E6600-as gyári hűtéssel megáldott proci van.
Alapon 26-28 C fokos a proci
Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e 3Ghz-re felhúzni a procit lesz-e valami javulás úgy általánosságban?
Bírni fogja a gyári hűtés a húzást? venti 975-t pörg fixen, szal gondolom ez automatára van kalibrálva vagy hőfokhoz vagy frekihez ehhez így nem értek
Ha elég lenne neki minden (2*1G a-data 800Mhz-es ram van/lesz holnap gépbe, akkor a proci húzást hoyg kezdjem el?
Sjanos ehhez igencsak zöldfülő vagyok még de azért ha korrekt magyarázatot kapok akkor bztosan nem fogok eltévedni úgy vélem
Közsönöm előre is a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest