Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
válasz
*HaYha* #3692 üzenetére
Jöhet kép, lehetőleg Coretemp-el, hogy láthassunk a VID-et is
(ha már úgyis visszafogna a RAM, akkor azt keresném hogy mennyi az a min. fesz amin még tudja azt a 420x7-et, könnyen lehet hogy azt még alapfesz alatt is tudja)
pisztoly: Valóban, mindenesetre 3500 és 3700 között csak 5 SM2 és 5 SM3 pont volt, tehát 3500 fölött már szinte semmit nem gyorsult..
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen #3691 üzenetére
Igen, igazad van
Volt nekem egy Corsair TwinX2 4-4-4-12 800Mhz 2048MB 2*1024 dual,
csak az apámnál van amibe eggyetalán nem kéne, nem játszik, csak letöltöget.. neki meg jó lenne ezDe hajthatatlan a cserére..Na.. keresek egy olcsó jó fajta ramot..
Képet linkeljek hogy állok? kit mennyire érdekel?
(amúgy én csak pár cseppet értek a tuninghoz.. mindenbe Keldor_papa van segitségemre, ő álitja be nekem)
-
Telefunen
őstag
válasz
*HaYha* #3689 üzenetére
Jól bírja az a PQI RAM, de azért végignézve az adatlapodat, csupa klassz cucc (TRUE120, OCZ, QuadGT, X1950XTX).. szóval kissé kilóg a mindössze 1 gigányi 533-as RAM
(egyébként ha a 3dmark-ból indulok ki, akkor a 3GHz-ről 3,7GHz-re való húzás még a túlhajtott PRO-nál is hozott 74 SM2 pontot, és 44 SM3 pontot)
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
#41635072 #3684 üzenetére
Na kipróbáltam
Azok a ramok mennek 667-en eddig, mivel átálitottam az órajelet, 266*7-ről 333*7-re, így a proci 2,3-an megy, a ramok pedig 667-en 2V alatt. Ha haza megyek, megpróbálom 400*7-el, hátha mennek 800-on, kis ventivel, 2.1V alatt max. Bár lassú az időzítés 5-6-6-18..
(Amúgy a VGA-t nem hajtja ki
már rájöttem egy pár dologra
-
reset
senior tag
válasz
johntheface #3530 üzenetére
Törölve.....
[OFF]
-
Hurkaleves
őstag
Hali!
Szórakoztam egy kicsit. Csak a kíváncsiság kedvéért néztem meg, lehet, h még kisebb feszen is bírná.
Különben, amit a cpu-z mutat az hülyeség: BIOS-ban: 1,2v; load: 1,202v - ki van mérve multiméterrel.
-
*HaYha*
aktív tag
Sziasztok! Most szert tettem egy Core 2 Duo E6300-as procira. Ezt meddig lehet húzni? (Hűtés nem gond, ThermalLight Ultra 120 Extreme van rajta)
Másik kérdés: A hozzá tartozó hardwerek:
Abit AB9 Quad GT
HIS Radeon X1950XTX-ezt tuningal kihalytaná? Jelenleg alapon futva elég CPU limites..
PQI DDR2 533 1024mb
OCZ modstream 450WKöszi a gyors válaszokat!
-
gabeszka1989
csendes tag
http://prohardver.hu/teszt/processzorok_a_felsohazbol/tuning_es_konkluzio.html tessék itt a link ami írja hogy E6750-et fel lehet húzni 3.8GHz-re.....amúgy komolyabb asus tápom van 550W-os akkor nem lesz jelentős áramfogyasztás ha felemelem a feszt? köszi amúgy a választ
hali -
törölt tag
válasz
Motion_Blur #3676 üzenetére
3,6Ghz-t 965-ös lap, 800-as memókkal?
Milyen beállításokkal?
Nekem anno a p5b még 2,4-et sem volt hajlandó vinni. (Jó sz*r darab volt)
Most a DS3-am visz 3,15-öt.(3,2-n nem valami stabil) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #3676 üzenetére
Ezt csak úgy tudod meg, ha kiteszteled. Nincs két egyforma proci, szóval csökeneted a feszt aztán Orthos/prime és ha nem fagy/dob hibát akkor még stabil. De szvsz nem hiszem, hogy nagyon sokkal tudod csökkenteni a feszt, hogy stabil maradjon. Ezek a procik kb ennyit tudnak.
Az E6300-am is vitte alapfeszen (drop-al 1,3V) a 3,15GHz-et.
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Egy 3,2GHz-en járó E6300-am van, (3.6GHz-et is ment már stabilan), ami BIOS-ból 1,4v-ot kap (lap: Asus P5B).
Everest szerint ez idle 1,33-1,34v körül van, full loadnál 1,29-1,3v. Mennyire lehet ezt még letornázni?
-
Memphysto
tag
Helo. Azt kérdezném hogy az normális ha az everest sebesség részénél mindig jelentős különbséget mér a 2 mag között?pl PhotoWorxx cpu1:20573 cpu2:29128
-
válasz
gabeszka1989 #3669 üzenetére
Procija válogatja, nem biztos, hogy menni fog annyin, és akkora feszen. Ki kell tesztelni apránként.
-
nike_
addikt
válasz
gabeszka1989 #3669 üzenetére
Lesz egy kevés, de ha jó tápod van meg sem érzed majd..
Viszont 1.5-ös feszhez kicsit jobb hűtő kell.. Persze 1-2 teszt erejéig nem.
-
gabeszka1989
csendes tag
Sziasztok! olyan ügyben érdeklődnék hogy olvastam teszteket és láttam hogy az E6750-es procimat 1.5 feszen fellehet húzni 3.8-ra.....érdeklődnék hogy az alapfesz és az 1.5 között nagy áramfogyasztás külömbség lesz vagy nem érzékelhető? ha valaki tud valamit előre is köszike......
-
bajusz15
senior tag
azaz
.
nem végzett vele, csak ugye az EIST ( vagynemtudom mi) miatt ugye leveszi a szorzót 6-osra és úgy nem látszott volna hogy ott a ~30MHz-es eltérés a CPU-Z és a CoreTemp között. (amit nem tudok hogy miért van)
Amúgy nállam 3704 MHz-en végzett kereken 14 mp-en a superPI.
3800MHz-en ( nem stabilan, de még a superPI elfutott...) végzett 13,516 mp-en
-
Senz
csendes tag
válasz
Sanci789 #3572 üzenetére
"Alapon valóban sok ez az 58-60. Új hűtő + paszta és kész. Itt 1 nagyon jó hűtő, ráadásul olcsó is, nekem is ezt ajánlották, nemsokára meg is veszem.
[Link] Am. szellőzik rendesen a házad? Mert ha zárt, és nincs legalább 1 légkavaró, akkor azt is ajánlanám, hogy rakj be legalább 1-et, főleg most, hogy így jön a nyár."
Igy, megkesve is. A huto elnyerte tetszesem, hallgatok a tapasztaltabbakra es benevezek ra en is.
Hazban 1 venti forog,sajnos most nincs idom vele foglalkozni eleget de szet fogom szedni es uj paszta es huto. Ezutan meglatjuk mit mutat.
koszi -
bajusz15
senior tag
hello
azt szeretném kérdezni, hogy az adott képen miért mutat több MHz-et a coretemp mint a CPU-Z ?? -
nike_
addikt
Viszont én meg olyanról hallottam, hogy az E6600-ak hamarabb megállnak FSB-ben, mint az E6550-ek, mivel nagyobb a szorzó. Erre jó példa az E2180. P35-DS3 elbírja simán az 500-as FSB-t is, de a proci már nem a magas szorzó miatt, általában megáll ~370 FSB-nél. 9x370 = 3330
tonyo: Figyelj, azt kell eldöntened, akarod-e hajtani a ramjaidat vagy inkább a procit húznád. Ha a ramokat akarod hajtani, akkor a kis szorzó - nagy FSB kombó miatt E6550. Ha pedig a procit akarod főleg húzni, akkor E6600 a nagy szorzó - kisebb FSB kombóval.
Bár, végülis az E6600-al is tudod hajtani a ramjaid, ha visszább veszed mondjuk 8x-ra a szorzót, így nagyobb FSB-t fog elbírni.
-
Azért törvényszerű, mert nem egy kategória a 2 CPU. Az E6600 "utódja" nagyjából az E6850, az E6400-é az E6750, míg az E6300-é az E6550. Természetesen kategóriát, proceszorcsaládot vizsgálva írtam, hogy utódja, nem rev vagy mag alapján. Egyébként nem egyértelműen jobb az E6600, elég sok szempont meg lett világítva pro és kontra, jelezve, hogy a rangsor nagyrészt azon múlik, mik a te saját preferenciáid.
-
Hurkaleves
őstag
Hogy-hogy törvényszerű? Egyszerűen magasabb (kemény 70MHz-cel) az alapórajele és ezért erősebb (mivel az L2 ugyanannyi, azaz 4MB).
Max ugye "Rated FSB"-ben (nem tudom, h pontosan micsoda is ez) jobb az e6550 (1333mhz) mint az e6600 (1066mhz), de sztem ez amolyan parasztvakítás, rengeteg e6600 megy 450FSB-t (sőt, még felette is) és könnyen állhatnak meg e6550-ek ilyen 460-470FSB körül (wall, csak nálam 2 ilyen darab fordult meg).Ha neked még fontos szempont, akkor talán azért lehet jobb választás az e6550, mert nem melegszik annyira (G0 mag miatt) mint az e6600, de ami az illeti én tuti, h mégegyszer nem veszek alacsony szorzós procit...
-
#TOTTI
őstag
hát foggalmam sincs elvileg FPO alapján válogathatnék 2180asokat... már akkor ki is fizettem csak nem válogattam amikor rámszoltak h megvan ez a proc és eladó lehet.. akkor visszstornoztam a számlát.. (Compmarket nagyker Pesten.. nagyon korrektek.. minden hülyeségem ellenére..)
-
#TOTTI
őstag
Azt én se tudom miért proci 6 hónap alatt 11 volt.. nem feltétlen jobbra.. csak hajt a vérem...
én annyit tudok róla hogy azok az átalakítók működnek de nem lesz gyorsabb az adatátvitel mint simán ATAra kötve lenne.. de lassitani sem fogja... viszont ha biztosra akarsz menni talan egy IDE PCI vagy PCIexpress 1x kártya jobb megoldás lehet.. persze ha Windowst használsz... de igazából sztem mind2 megoldás jo csak a kártya kiforrottabb..
-
#TOTTI
őstag
én E6600at vennék...
ami alapon is meg tuningban is jobb... 6550et a fogyasztása miatt meg a magasabb FSB miatt vennék de az miatt miért azt nem tudom... amugy tudod mit vedd meg a 6420asom nem érdekel..? 20ért..? 8as szorzó magasabb mint a 6550esnek és kevesebbet eszik mint az E6600 bocs ez kicsit OFF
-
E6550: magasabb buszórajel, alacsonyabb szorzó, újabb reves mag.
E6600: alacsonyabb buszórajel, magasabb szorzó, régebbi reves mag.Ha húzod, akkor az FSB másodlagos, az E6600 is mosolyogva megy 333MHz-es FSB-n, ellenben többet fogyaszt, de kevésbé melegszik. Teljesítményben nincs számottevő különbség közöttük, az E6550 újabb proci, húzva ugynazt tudják. Ami gond lehet ez E6550 esetében, az az alcsony CPU szorzó. A 7-es szorzóval ugye 500MHz-es FSB kell a 3.5GHz-hez, míg az E6600-nak ehhez elég 390MHz. Ha megy is a lap 500-as FSB-n, Inteles lapban ez 1000MHz-es effektív RAM órajelet jelent, tehát combosabb lap és RAM kell, mint egy E6600-hoz.
-
Tonyo
őstag
sziasztok!
Nagy különbség van e6550 és e6600 között?
üdv
-
Dekko
tag
Mik a mostani csúcsok a core 2 duok-nál?
Vagy inkább már a 4magosak jönnek előre?
Melyik az erősebb?
Természetesen játékra. -
bajusz15
senior tag
na teszteltem egy kicsit...
1,4V-on a Prime hibázott a 3. teszt után, 3750MHz-en.
1,45V-on elindítottam 3850MHz-en, bootolás közben kékhalál.
1,45V-on a Prime elindítása után a 3. teszt előtt, bevágott egy fekete képet és leállt a gépIlyenkor enyhén besz@rtam hogy most mi van
.
Most 3304MHz-en, BIOS-ban beállítottam 1,2875V-ot adok neki, CPU-Z-ben 1,248V-ot ír.
Az előző hozzászólásomban írtam hogy ott 1,024V-ot ír CPU-Z-ben, msot pedig nem értem ha akkor ennyire lement a fesz, akkor most miért van stabilan 1,248V-on... -
bajusz15
senior tag
hello
így olvasgatva a topicot, msot jutott eszembe, hogy nállam a procire BIOS-ban van beállítva a fesz 1,3V-ra.
Mondom akkor mennyi lehet CPU-Z-ben... 1,024 és 1,248 között ugrál a fesz
és így viszi a 3,3GHz-et -
Telefunen
őstag
Lehet hogy csak egyenetlen a procid kupakja, esetleg poros a hűtés (Freezer 7 PRO-nál nagyon sokat számít, érdemes 1-1,5 hetente kiporszívózni -bár nekem csak egy váz a gépházam). Egyébként ne foglalkozz az idle-vel (nekem is 40 fok felett vannak a maghők), ha terhelten megáll 70 fok körül akkor nincs azzal baj. (lap csak a kupak hőmérsékletét befolyásolja, a magoké nem a lapon múlik)
-
PNEUM
aktív tag
Légyszives ha tudtok segítsetek!
C2D E6400-as procinál
ha a CPU hőfok IDLE 40-41 °C
CPU#1 50 °C
CPU#2 47 °C
AC Freezer 7 pro-val
az sok vagy normális?? -
Telefunen
őstag
Kezdésnek FSB mehet 400-ra, memory multipler 2-re, system voltage control-t állítsd manuálra és szépen kézileg fixálj mindent normálra, CPU fesznek add meg az alap 1,325V-ot. Ennek mennie kell. Ha többet szeretnél, akkor CPU feszt bátran fellökheted 1,4V-ig (bár nem lesz rá szükség, valószínűleg a memóriáid hamarabb kifulladnak), DDR2-nek adhadsz +0,1-et (esetleg 0,2-őt), aztán 10-es lépcsőkben haladsz felfelé az FSB-vel..
-
Lala6
őstag
Sziasztok Mesterek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni itt
Ha van egy kis időd nézz át, fontos lenne nekem.Köszi előre is!
Lala
-
keIdor
titán
Egy régebbi játékszerem: [link]
Még megy kevesebb fesszel is ez az érték. Este megnézem a 4GHz-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest