Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saviola77
csendes tag
Hali... egy egyszerű kérdésem volna...
E6750-et fogok venniJól döntöttem ?
Akinek van ilyenje vagy csak vágja az mondhatna rá egy áment
vagy valamit
Köszi
Ja és 1066 Exreme A-Data KIT-et tennék mellé, 2gigát. Tuningban ez jó lesz???
[Szerkesztve] -
Tiensin
csendes tag
Megyek is a hűtés topicba olvasgatni akkor
[Szerkesztve] -
Tiensin
csendes tag
Nm már utánannéztem
-
szasanyi
félisten
E6750 jobb választás, ahhoz elég lesz a 2x1GB A-DATA Vitesta Extreme 800+ KIT. Mivel FSB333 (1333
) esetén a CPU 2.66Ghz, az FSB400 (1600) esetén CPU 3.2Ghz ami bővel elég, és itt pontosan 800Mhz-en fognak menni a RAMok 1:1 arányban. Ez ideális. Ha a CPU nagyon jó és megy tovább, 900-950Mhz-ig (ez FSB450-475) valszeg ki tudja szolgálni ez a RAM - egy kis feszemeléssel.
Sok sikert! -
Tiensin
csendes tag
No még egy kérdés aztán már irány a bolt
Gigabyte p35 ds3r + a data 800 + ac freezer 7 pro
Az E6550at a szorzó miatt (thx Vanditnak az infoért) nem tervezem megvenni, de
a büdzsébe beleférne az E6750(lap úgy is támogatja az 1333). Van értelme azt a +4 ezer Ft-ott kiadni? 800as ramok nem lennének kevesek(tuning terén)?
Lehet nem kéne ennyit bújnom a forumokat, mert mindig sikerül elbizonytalanodnom -
hossszú
őstag
Pénteken vettem egy 6750 procit aminek a hőfok szenzora igen csak fura értékeket mutat alapfrekin terheletlenül a maghőmérsékletek 12-14 fok között vannak. A legmagasabb érték 28fok volt 3840MHz-re húzva terhelve. A hűtése Freezer Pro a szobahőmérséklet 23-24fok.
Valaki tapasztalt már ilyen hőfokokat? -
PPSH
őstag
hi emberek.lenne egy kerdesem.van egy E6750 es proccom.win alatt 6x szorzoval hajtja a gep,ez normalis?gamek alatt folmegy 8x-re?
-
Vandit.
addikt
válasz
GreatGodzi #674 üzenetére
-
Tiensin
csendes tag
Francba kétszer küldte el a hszt
[Szerkesztve] -
Tiensin
csendes tag
Hi!
Miért van az, hogy az E6420 drágább mint az E6550(egy ezressel kb)?
Azt tudom ,hogy az előbbi jól húzható, de ez végülis nem csak erre a típusra vonatkozik
[Szerkesztve] -
GreatGodzi
tag
Az E4xxx-eseknél akkor most van FSB limit? Valahol olvastam, hogy a 800MHz-es procik fsb limitesek (400MHz-es fsb-n már egyik sem megy)... valaki felhomályosíthatna, mert ezen múlna hogy veszek-e magamnak egyet.
-
mexel
veterán
Mitől függ, hogy melylik boxos procihoz milyen hűtőt adnak? vettem egy dobozos 4400-at, és nem rézbetétes, hanem sima alumínium hűtő van hozzá. Valahol azt olvastam, hogy kínáltak 4300 és 4400-ról való rézmagos hűtőt.
Melyikhez jár a rézmagos hűtő? Jobban hűt vajon mint az alumínium? -
-
IreN!CuS
őstag
hello!
beléptem a ''clubba'' 1 6750es c2dvel és azza lenne a kérdésem h amikor feláll a vista akkor elinditom a cpu-zt és az csak 2000mhz-t ir ki és 6os szorzot!pedig ha jol tom elméletileg 8as szorzo kéne h legyen!!ez miért van?és tunningnál ez nem fog bekavarni?
köszi a válaszokat elöre is!
udv! -
-
rosta11
tag
Sziasztok!
Nagy processzor teljesítményű gépre van szükség itt a cégnél, de szerverre nincs pénz. Csak 50.000 Ft-ig mehetünk el a proci áránál. Így ki is választottuk a 6750-es Core2 Duo-t. Hozzá kiválasztottuk az Intel G33BUC integrált VGA-s alaplapot. Kérdésem az, hogy milyen memóriát válasszunk, hogy minél gyorsabb legyen a konfig? Két db 1 G-s memóriát szeretnénk beletenni viszonylag visszafogott áron. Két merevlemezt tennénk még bele, kérdés, hogy 350 W-os Chieftec táp elég lesz-e hozzá? -
Orb1337
tag
E6550-procihoz ajáljatok valami jó alaplapot 24k körül
-
FR33
aktív tag
Döntöttem !
Azt hiszem elég lesz az E4400 proci.
Az alaplap vagy a gigabyte p35c-ds3R vagy a sima P5b lesz. Elvileg giga felé huz a szivem de majd kiderül -
MZsoltee
veterán
4400 v 4500? Nekem nem ér +4kt a +200MHZ meg az 1el nagyobb szorzót (mondjuk én 28kért fogok 4400at venni, dehát nekem nincsenek ilyen jó kapcsolataim), szóval szerintem E4400.
Alaplap: Manapság egész jó lapokat gyárt a Gigabyte jó tuning és megbízhatóság jellemzi alacsony ár mellett! [link] Igazaából ez lenne a Te lapod:GA-P35C-DS3R mind a ddr2-t és 3at is támogatja. Sli lapra szeritnem nincs szűkség mert ha erősíteni akarsz VGA fronton jobban jársz ha veszel egy ersebbet éls a réi gyengébbet meg eladod! -
-
Xelo
addikt
sziasztok. feltoltam az E6420amat 3.2GHz-re. 6 és fél óráig futtattam 2 Orthos-t 9es priorityn, és majd 3 óráig a WinRaR tesztet. mindezt egyszerre. közbe neteztem, xfire-ztem, stb. nem fagyott, nincs error. akkor nyugodtan mehet így a rendszer?
[link]
amúgy 4GB Geil ramom van Giga DS3-R rev1 lapban. (6e bios-szal)
[Szerkesztve] -
FR33
aktív tag
Sziasztok! Holnap reggelre választ kell adnom a következőre :
Milyen alaplap + cpu + ram trio legyen...Mivel ez c2d procikat tárgyalja igy ehhez lenne apró kérdésem :
E6320 BOX - 32.000
E4500 BOX - 28.000
E4400 BOX - 24.000
Ezek közül melyiket érdemesebb megvenni ár/érték arányt tekintve ?
Alaplapo közül is véges a lehetöségem épp ezért ezeket is ideírom , hogy hátha szab keresztmetszetet a prociválasztásban : (ezeket szelektáltam ki ) :
Asus P5B - 20.000
Asus P5B-e - 22.500
Asus P5k - 24.800
Gigabyte Ds3 - 21.150
Gigabyte Ds3R - 23.550
Memóriákhoz fingom sincs , annyit tudok , hogy ddr2 667/800/1066 kell kingston / kingmax / a-data stb tipusokbol ...Gondolom a 6**** szériához 1066 os ram kell .
Plz help ! Nem lesz annyi idöm utánnaolvasni -
-
lordring
aktív tag
válasz
Runner_fxr #636 üzenetére
Akkor ennyit még beinvesztálok.
-
válasz
lordring #634 üzenetére
A 400w elvileg pont a minimum követelmény kb egy ilyen konfignak. De az nagyon nem mindeggy milyen márkájú a táp. pl. Egy chieftec, enermax, zalmann vagy thermaltake biztos oké.
De ha valami noname akkor már nem biztos hogy minden helyzetben elegendő lesz.
Ha nem márkás akkor szerintem cseréld le egy márkásra mondjuk 450 vagy 500w os ra. -
lordring
aktív tag
Sziasztok! Kinek van esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Egy ilyen konfigot elvisz egy 400W-s táp?
- Abit IP35
- Core2 Duo E6420
- 2X1 GB/1066 Kingmax
- Inno GF 8800 GTS 320MB
- HDD WD 250/SATA/16M
- HDD Seagate 80GB IDE
- sima dvd olvasó
[Szerkesztve] -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Runner_fxr #630 üzenetére
P35-öset vegyél. Gigabyte DS3R vagy Asus P5KC-t ajánlom.
-
Sziasztok!
Egy új masinát szertnék összedobni. prociból sierült a válsztás nagyjából. Anyagiaktól függően vagy 6750 vagy 6850 lesz. Viszont alaplap kérdésben elbizonytalanodtam. Nekem a lényeg az hogy a lehető legjobb lapot tegyem alá. Teljesítmény, stabilitás, tuning!! ( nem titok, leginkább játékra kell a gép)
Chipsetekből van bőven, de vajon melyik? p31, p35, g33, g31, 975, nforce 650, 680.
Válaszokat előre is köszi.
üdv.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
van egy atomtuning E6550-em eladó, ha valakit érdekel - [link]
Sorry az OFF-ért, de gondoltam itt biztos többen kutatnak jó C2D után -
Qru
MODERÁTOR
-
Narim
tag
Hello!
Van (illetve pénteken lesz) egy E6750-es procim (333MHz FSB), ASUS P5KC alaplapom, 2*1GB Geil Ultra RAM Kit-em, és szeretném a proci FSB-jét 400-ra felhúzni, a RAM-ot pedig 800MHz-en 1:1-ben járatni vele. Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a BIOS-ban mit kell majd átállítanom?
Elég ha csak a proci fsb-jét állítom 400-ra, a RAM-ot pedig beállítom 800MHz-re (vagy a szorzót átírom 1-re; igazából nem tudom, hogyan kell a RAM-ot 1:1-es működésre álltani...), és a többi processzor illetve RAM beállítást hagyhatom AUTO-n, vagy mást is be kell állítani valamilyen konkrét értékre?
Valaki el tudná magyarázni mit kell tenni?
Köszönöm. -
-
Sziasztok!
kinéztem egy procit: 6750-est. Ennek a rendszer busz sebessége ugye 1333. Viszotn az én alaplapom csak 1066-ot támogat. Elmegy attol benne a proci? -
M_zolee
csendes tag
Köszönöm a válaszaitokat.
A 6750 és a 6850 közül melyik éri meg jobban, ill. melyiket lehet jobban húzni?
A további kérdés ami felmerült bennem az az, hogy milyen alaplapot vegyek a prockó alá?
Én abit ill. asus lapokra gondoltam, azokból is az új intel chipkészletesre. Még a memóriát sem tudom, hogy melyik lenne jobb DDR2 v DDR3???
-
szasanyi
félisten
Természetesen itt számít az órajel, DE nem ez az elsődleges szempont. Teljesen már architektúrávan és utasításészlettel működnek, ennél fogva az alacsonyabb órajelű C2D CPU is jobb teljesítményben, mint egy jóval magasabb órajelű P4.
A négy magot alig használja ki 1-2 (spéci) program, és jelentősen nagyob hőt termel. Egy E6750 tuning nélkül és tuninggal is nagyon jó ár/érték arányú választás. -
G4bi89
senior tag
Lenne egy kérdésem nekem is Core2 processzorom van és eddig úgy tudtam,hogy 1,86Ghz-n fut (e6300-as) és csak 2mag van azért 2x olyan gyors számításokban és műveletekben DE attól még ar órajel 1,86Ghz nem pedig magonként 1,86Ghz
Most pedig valaki avval okított (nem tudom igaz-e) ,hogy
van két mag, alapon mind a kettő 1,89ghz-en jár..Tehát most van 2 mag, amelyek EGYENKÉNT mennek 1,86Ghz-nn, tehát mindkettő ennyit megy. Ennyi...
Soha nem írtam, hogy kétszerese lesz az órajel, csak mivel két mag van, ezért mégiscsak kétszer kell venni...
Na most akkor mi az igaz amit én tudok vagy amit ő mond.Csak olyan írjon aki tényleg nagyon vágja a dolgokat.
[Szerkesztve] -
M_zolee
csendes tag
Sziasztok!
Én is azon filózok, hogy Q6600 vagy E6750 vagy E6850 legyen-e majd.
Tehát Ti azt mondjátok, hogy egy átlagos felhasználónak nem kell a 4 mag?
Jah, és azt szeretném kérdezni, hogy egy régebbi játékban ami nem támogatja a több magot, ott mennyivel jobb pl. egy 6750, mint egy 3GHz-es P4? Mert ugye ebben az esetben 1 mag megy az is ''csak'' 2,66GHz-en! Gondolom a 6850-es 1 magja is jóval gyorsabb a 3GHz-es P4-nél. Mert nekem fontos, hogy a régi progik is jól(v jobban) fussanak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest