Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboy34
csendes tag
Kedves? Goldye
Én kis naív azt hittem,hogy ez 1 nyílvános fórum.
Mivel ez a nagy core2 topic és a tuning alatt találtam
gondoltam kérdezhetek itt is.
Átnézni eltartana egy darabig ezt az 1500 oldalt,de
nem biztos,hogy találok pont olyat,mint az én gépem.
De úgy látom vannak akik nem szívesen segítenek kezdőknek,
hanem inkább nyafognak,mint egy kislány.
Azért van aki segít. Köszi Genji!!! -
Goldye
aktív tag
Könyörgöm mér mindenki itt kérdezi? Vagy 20szor elmagyaráztam itt. Először is olvass vissza, másodszor nézz át a tuning topikba és Olvass Vissza. Harmadjára meg mindig mielőtt kérdeznél vmit Olvass Vissza. Remélem eléggé érthető voltam.
Genji: Én is DS3-t fogok venni, majd megosztom tapasztalataimat
Jó kis oldal am. -
Genji
őstag
-
tboy34
csendes tag
Hello Mindenki
Kéne nekem valami mágus segítsége.
A gépemet szeretném felpörgetni,de nem vágom a témát.
Megköszönném ha egy hozzáértő leírná mit hova állítsak a bios-ba.
A gépem: Gigabyte p35c-ds3r,C2Duo 6400,Msi 1950 pro, 4x1 Gb kingmax mars 800.
Köszi!! -
DJocó
csendes tag
Hello!!
Egy E4500 hány fokig mehet el?? És kb milyen beállításokkal??
Köszi
Üdv Jocó -
LaMachka
csendes tag
Koszi a valaszt.Es bocs!!!!

-
TBone
tag
alapfeszen megfelelő hűtéssel ugye nincs jelentősebb élettartam csökkenés?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LaMachka
üzenetére
Nem írtad, hogy milyen árkategóriában de CoolerMaster Hyper TX2-t ha 5k körül keresek rá hűtést.
-
LaMachka
csendes tag
Hello!!!
Olvasgatom itt az ajanlott procihutoket , es a Zalmanrol szo sem esik.En azt hittem, az az egyik legjobb.Adjon mar valaki tanacsot pls, hogy e6600-hoz p5b delux lapba milyen hutot tegyek. koszi -
gregmaui
csendes tag
Hi Matessz!
Nézd meg a topik elején levő 74-es hozzászólást,itt az elején pont erről van szó,
hogy az E21.. dual core-nak hívják,az e4xxx meg core2duo-nak,kétmagos mind
a kettő,csak apróbb különbségek vannak köztük. -
gregmaui
csendes tag
Sziasztok!
1 olyan kérdésem lenne hogy a P5PE-VM alaplap tuningolás szempontjából
megfelelő alap-e egy C2D E4500 fogadása szempontjából? Tudom hogy nem
kéne erőltetni az agp-s kifutó dolgot,de most sajna vagy ez vagy semmi..Megvenném a fentebb említett processzort,csak ugye ha az alaplap kevés
akkor tényleg nem foglalkozom vele,ezért kérném a véleményeteket!
Tehát úgy gondoltam hogy az alaplap+c2de4500+2G ddr 400mhz kingmax
RAM,és egy inno3d 7600GT,és ehhez van egy IMBP 420W-os tápom.A VGA-t csak odaírtam,nem érdekes nincs off,viszont a táp elég-e?
Tuningnál fontos-e a táp? Mert ugye kis feszültségemelésről olvastam
a fórumban a processzor tuningnál. Nézzétek el ha nem igazán összefüggőek
a kérdéseim,csak sajnos ez a rész kicsit fehér folt nekem!Tudnátok esetleg egy két gondolatot hozzáfüzni ezekhez?
Előre is köszönöm! -
Nagy_Matessz
aktív tag
Sziasztok. Lehet ez tök alapvető kérdés, de azért felteszem. Mi a különbség a core 2 duo és a dual core között? Ugyanugy 2 magos proci nem?
-
dokar
addikt
hali, melyiket válasszam:
E4400 vagy E4500 ?
az E4500 is legalább olyan jól húzható?
-
gregmaui
csendes tag
Hello Goldye!
Kösz a reply-t! Teljesen meg voltam már kavarodva,az asus honlapján a kisképes bemutatón
azt irta az alaplapra hogy támogatja a c2d-t,de a nagyleirásban már nem szerepelt a c2d...
De támogatja zsíír.Háát egen,nézegetem,nézegetem az árakat..igazából a vga a gond,drágák a 7600-ok agp-ben,
de ez már off úgyhogy kussolok..szóval úgy érzem nem lesz ebből semmi..
-
DJocó
csendes tag
Üdv Mindenkinek! Kérdésem a következő lenne. Az everest szerint a cpu/1 illetve cpu/2 hőmérésklete 34C viszont a közös hömérséklet (CPU) 47C. Ez így normális hogy nem egyformák az értékek?? Az alaplap mérője lehet szar?? Egy asus P5B alaplapról illetve egy E4500as prociról van szó. Ileltve még annyit hogy az alaplap progijával tudom hózni? CSupán CPU frequency-t illetve CPU Ratio-t tudok állítani benne és ha tudom mit mennyire és hány fokig mehetek el??
Bocsánat hogy ennyit kérdezek
Köszi
Üdv Jocó -
gregmaui
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus P5PE-VM alaplapom van. Az lenne a kérdésem hogy ebbe az alaplapba
bele tudom-e tenni a Core2Duo processzort? Ha esetleg nem akkor a Intel Pentium
Dual-Core E2180 kompatibilis-e vele? Most egy Intel P4 640 3.2GHz processzorom
van.A mostani mennyivel lassabb mint az E2180?Segitségeteket előre is köszönöm!
Bocs az uccsó kérdés off mivolta miatt! Többé nem fordul elő!
-
Eagle16
addikt
válasz
DrGonzo22
üzenetére
Én P4 630-ról váltottam E2140-re. Az E2140 1600Mhz-en hozta azt a teljesítményt, amit a P4 3600Mhz-en. (és mondanom sem kell melyikben van több tuningpotenciál)
A cache-el az a helyzet, hogy tömörítésen kívül nem befolyásolja jelentősen a teljesítményt, ahogy azt megírták egy PH!-s tesztben is. 1Mb vs. 4mb témában 5-8%-os a különbség a 4mb javára átlagosan, ami meg szerintem elhanyagolható. -
DrGonzo22
őstag
Üdv, szeretném megkérdezni, hogy melyik C2D jobb, vagy van olyan jó teljesítményű, mint egy D925-ös processzor. Ill. azonos teljesítmény mellett mennyivel jobb a fogyasztása, hőtermelése... megéri-e azt a kb. +10ezer forintot.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
roller1015
üzenetére
Azt azert tegyuk hozza h ez az EIST.
-
dikmen
tag
Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik AMD proci egyenlő teljesítményben az Intel C2D E6300-zal?
Köszönöm! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
roller1015
üzenetére
Gondolom CPU-z-ban nézted, hogy kisebb az órajel. Elindítasz egy prociigényes alkalmazást (pl Orthos) és meglátod, hogy egyből felveszi a szorzót és a feszt így a procid a megadott gyári értéken fog menni.
-
roller1015
csendes tag
hello mindenki!
ma vettem egy e6750-t.az lehetséges hogy netezés közben visszaáll 2000mhz-re?
gondolom energiatakarékosság.létezik hogy ennyire visszaveszi?
hogyan tudom meg hogy pl játék közben visszaál 2666-ra?
tudom láma kérdések de örülnék a segítségnek.
köszi -
m4rc!
őstag
Na megkérdem itt is, hátha válaszoltok: E6750-ből melyik FPO-t ajánljátok?
-
DSG
tag
csá. azt szeretném kérdezni hogy e6750 procit tervezek venni és arra milyen hűtőt ajánlotok amivel stabilan menne 3600 mhz-n ? vmi olcsóbbat is mondhattok.
5k körül nincs ? -
rocket
nagyúr
E4600 procik fantom termekek lettek?

Pixmaniat leszamitva nem latok sehol, nagykerekben se. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
djtoomi
üzenetére
Ez teljen normális, ugyanis a Giga lapok (is) ha nem meleg a proci lekapcsolaj a ventit rajta, hogy kevesebbet fogyasszon. Ha egy bizonyos hőfokot elér akkor kapcsolja csak be. (Anno befost@m én is, betettem a vadi új AC Freezert és nem forgot a venti. Na mondom áttvetek, vagy mi... Aztán utánna jártam és nálam is ez volt.) Ha zavar a dolog akkor BIOS-ból ki lehet kapcsolni ha jól tudom (én úgy hagytam).
-
-
pilu01
senior tag
üdv
6750 tunningolásához melyik a legjobb léghűtés manapság?
-
djtoomi
addikt
Hello!
Az sztetek normális ha az e6750-en ami alapon megy egy ds3r-ben,nem forog mindig a venti?Legtöbbet áll,és néha pár mp-re felpörög,de igy is csak 22fokos,hogy áll.

-
joki19
tag
van egy ilyen hogy E6600 és E6750, nos az utóbbi olcsóbb mint az előbbi, de miért?
-
Goldye
aktív tag
Az e6750 kihajtja a 88gt-t vagy ahhoz már q6600 kell?
-
pilu01
senior tag
Helo mindenki
Egy 6750 esetében mi számít jó tunningeredménynek? -
TBone
tag
Hi! nincs vkinek infoja arról hogy egy e6750-et meddig lehet/ érdemes tuningolni? rajta gondolkozom és nem tom hogy ha olyan 3-3,2re felhuznám akkor élettartamát befolyásolja-e? (bocsi de kezdő vok ilyen téren) köszi
-
Qru
MODERÁTOR
Sztem elég az 1,66GHz-es, gondolm nem gamer laptop lesz. Ennek meg legalább kissebb a fogyasztása valamivel. De azért kérdezzrá egy laptop-os topick-ban is.
-
cila09
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni!
Most állok notebook vásárlása előtt és 2 konfiguráció jött szóba.
Az egyikben a dual core T2130 1,86 Ghz-es processzor van.
A másikban pedig egy Core 2 Duo T5500 1,66 Ghz.A többi adatában mindenben megegyzik.
A kérdésem az lenne, hogy melyik processzort válasszam?? Melyik a jobb és mennyivel?Köszi a segítséget
Üdv.
-
Pubszon
veterán
Hali.
Sztetek egy E6550-esből mennyi tuningot lehet kihozni egy ZALMAN CNPS7000B-ALCU hűtővel? Az alaplap egy Gigabyte P54 DS3. -
Goldye
aktív tag
válasz
leviske
üzenetére
Kb annyi volt.
adibook: BIOSba bemész órajelet manualisra állítod, majd emeled. Emelés után megnézed stabil, majd megint emelsz. Ha már nem bírja akkor a vcore-t állítgatod felfele kicsit óvatosan. Ha elérted a 400-nál nagyobb fsb-t akkor a memórián is emelsz. Mellékesen ha visszaolvasol megkapod a választ...
-
adibook
tag
Sziasztok!
Van egy core 2 duo 6850-es procim asus p5n-e sli lapon 2*1gig XMS2 800Mhz Dual rammal,700w ocz tap,Xfx 8800 GTS 621/900 egy Antec 900-as hazban egy Zalman CNPS8000 hutovel a procin.
Huzni szeretnem a procit egy picit.
Ebben kernem a segitsegeteket mert meg soha nem csinaltam ilyet.
NAGYON koszonom!!!!
Adam -
leviske
veterán
Előre is bocs, hogy hülyeséget kérdezek!
Nem emlékszik senki arra, hogy mennyi volt az E6750 induló ára, mikor megjelent?
Jól emlékszem, hogy 50-45k-val indított? -
Equitem
tag
Hello all!!
Vmi nem teljesen tiszta... Az én procim (E4400) 32 v. 64bites?? 64bites vista-t sztnék feltenni, de már itt gondban vagyok, h lehetséges-e
... Láma kérdés, de nem világos...
Pls mondja meg vki
Üdv: István -
szasanyi
félisten
-
AcE punK
csendes tag
Hi all!
Érdekelne, hogy 2 magos processzorok közül, mindent figyelembe véve, melyik a legjobb? (gondoljatok itt E6850, E6700 stb...-re). Szóval ezek közül melyik a legjobb? Köszi a választ.
-
Csegeny92
csendes tag
Mikor feljebb húzom az órajelet 266 ról ( 295 re húztam) mikor újraindítom akkor nemjön be a monitoron semmi megint resi aztán belefagy a dosba mi lehet a probléma?
-
Pubszon
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Most már OK. De még annyit hogy a betüket abc sorrendben változtatják?
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Pubszon
üzenetére
Mit nem értesz? Kiadnak egy új mikroprocesszort, de miközben kint van a laborban még fejlesztgetik, javítják, ha egy kis hibajavítást végeztek akkor az újakat már így gyartjak es novelik a szamot a steppingben, ha nagy valtozast eszkozolnek rajta akkor a betűt léptetik.
Mostmar ok?
-
yoid
tag
Sztem lassan csak quad cpu-t erdemes venni , meg ha egyenlore nem is hasznalja ki minden a maradek 2 magot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pubszon
veterán
Mondjuk egy E6550-es prociz hogy kell felhuzni 3500 mzh-re?
FSB-vel? Szorzóval?
Vagy mivel?
-
Pubszon
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Köszi de ebből eggy kummát sem értek.

-
hoffman_
nagyúr
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Had köszönjem meg én is

-
kicsitomi88
őstag
válasz
Pubszon
üzenetére
http://en.wikipedia.org/wiki/Stepping_%28version_numbers%29
A0nal kezdenek, a szam novelese kisebb a betu leptetetese nagyobb valtozast jelent. Minel magasabb elvileg annal kiforrottabb(kevesebb hot termel, kevesebbet fogyaszt, jobban huzhato).
-
Pubszon
veterán
Hali.
Mik azok a "Stepping"-ek?
Meik a jobb?
-M0
-B2
-B3
-G0
-L2
stb... -
hoffman_
nagyúr
#1400 - steppingek valaki?

-
AcE punK
csendes tag
Vagy akkor tudna adni vki egy linket, amiben az E6700 vs. E6750 szerepel? Thx. -
AcE punK
csendes tag
Jó, ezt tudom, de az érdekelne, hogy teljesítménybelileg van-e különbség az E6700, és az E6750 között. Nekem HD filmek készítése szempontjából, melyik jobb?
-
AcE punK
csendes tag
Hi all!
Érdeklődnék 1 számomra fontos dologban. Mi a különbség az Intel E6700 és az intel E6750 között? Kérlek válaszoljatok erre, nagyon fontos. Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Ulefone RugKing
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jó kis oldal am.

bocsi kiahgytam a fontos részt xD

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)