Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Telefunen #4506 üzenetére
WR E6600.
Overlocker ezzel ment le elösszőr 10s alá Spi 1M-ben.
FSB: 610MHz, Órajel: 5400MHz azt hiszem annyit ment max, ezeket 1,85V-on.
Utána az enyém volt, és havernál víz alatt tudta a 4GHz-et 24/7-re@1,52V-on.
Mod: Van Gigabyte lapoknál alapfesz, csak Normal a neve. Van AUTO is, de a kettő nem ugyanaz. -
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen #4502 üzenetére
Keldor 1,375-re állította be a CPU, és 1,35-re az MCH feszt.
Biztos jó lett volna az is, bár alapvetően nem CPU-t akartam cserélni, hanem deszkát. Aki megvette az alaplapot, kérdezte hogy eladó-e a 6300-is. Elvitte azt is, és ezt kaptam. De észrevehetően gyorsabb a bátyáim szerint is
De nem utolsó sorban az Abit P965 volt, ez meg P35, ami nem melegszik annyira, és nem is kell annyira feszelni ha jól tudom!
-
Lacpac
őstag
válasz
Telefunen #4407 üzenetére
Neked mennyi? Látom te is freezerrel hűtöd.
Nekem 900-at forog a venti,és 45°C környékén van idle-ben.
Nincs tuning(még), mindenfajta energiagazdálkodásikütyü be van kapcsolva.
Nem sok az egy kicsit. Eddig E2××× procijaim voltak Intelből,és nem vagyok ehez a hőfokhoz hozzászokva. Olvastam,hogy a B2-esek fütenek mint állat,de ennyire? -
lipi67
nagyúr
válasz
Telefunen #4388 üzenetére
Egy kva tesztet nem találtam a 6320-as procimról,de szerintem annyira nem melegedett.Sőt!Hűvösebb volt mint a 2180-as,majd keresek.(igaz ,nem volt kánikula)Jaja!3,2GHz sima ügy kell,hogy legyen.Én 7-es szorzóval 3,5GHz -en járattam a 6320-ast.(igaz p35-ben)de egy 420-440-es FSB,ha finomhangolja benne lehet úgy 1,5V-on..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Telefunen #4370 üzenetére
Nem, nem néztél el semmit. Ha egyesével elkezdi az ember növelgetni (+) az fsb-t akkor a ram mezőnél is lehet látni, h megy szépen kúszik felfelé az órajel (így van, alapon hagyva 400/960), csak gondoltam először a ramot hagyjuk ki a buliból (ezért vissza 400/800-ra a.k.a. 2es szorzó), mert egy az nem is tudjuk, h milyen ramokról van nála szó, másik meg az, h az már tényleg a lap topicjába tartozik...
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen #4333 üzenetére
Nem olyan sokba kerül nehogy azt hidd! Most a PCX webáruházban 12001ft, és 1800ft a postaköltség, tehát ez lesz mert kiváló hűtés, kiváló ár/érték, és nem utolsó sorban rohadt jól néz ki.. Az se mind1...
Lesz új lap, később. -
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen #4313 üzenetére
A ram 2,1V-t kap. 900Mhz-en. (Crucial Ballistix 1000)
Bebootol a gép, prime alatt 1mp megy, majd újraindul. Akkor most primitiv kérdés. A déli híd az amelyikre rá van irva hogy Quad GT nem? Az lenne a logikus.. Szóval a déli a Quad GT-s, az Északi meg az amelyikre rá van irva hogy Silent Otes!?
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen #4304 üzenetére
Hmm! Most próbálgatom! 460*7-en még megy, 1,65V az északi hídnak, az maradt annyi, de valamiért nem változik meg alapfeszről a proci. Aztmondtam neki bios-ba hogy 1,35V, de ugyan úgy 1,3! Ez miért van?
Telefunen: Meg se tudok hűteni annyit szerintem!!!!! Ugyan olyan procink van..
PCI freq: 100-on van.. na megyek biosolni!
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen #4006 üzenetére
De egyszerüen mért nem lehet tényleg csinálni egy fasza ref hűtést?
igy néz ki az X1950XTX minden gyártótól, tökéletes hűtéssel, csak a matrica más a ventin..X1950XTX tökéletes hűtéssel, és egy nagyon szép megjelenéssel..
-
válasz
Telefunen #3993 üzenetére
Figyu! 9600XTG van az amb be! nem megy fel a driver rá! Csak egy ősrégi, pedig friss minden szoftvere, windows stb! És direkt 9600os driver ven letöltve! Csak a baj van vele! A gamék hibások ,nem futnak stb! Nehari de épp ezért váltottam! Eszembe jutott az nvidia korszakom(Abit MX 440) amikor ment a tv kimenet meg a gamék rendesen! Atin a tv kiment rémálom volt! Ezen? egy katt és még a game képét és kiadja dualba!
És is kb így tervezem! Csak 3 felett legyen!
-
-
Madtomi
tag
válasz
Telefunen #3953 üzenetére
Passz lehetséges minden de igazából nem tudom ha azt mondjátok a lap simán viszi az fsb emelést akkor bíztos, mindíg azt hallani, hogy a p35 jobb ezen a téren. De szerintem egyben kiegyezhetünk, hogy a Q6600-alá már kevés lesz egy 8x450-re.
Ahogy írta 3GHz-et akar elérni vele ahoz még megfelelhet a lap. De nem tudom a Kentsfield topicban csak azt hallani, hogy ami jó a quad alá az már P35 vagy X-es kategória és a P-ből sem az ami nekem van hanem a 8 fázisú lap vagy a giga lapjai.Geri Bátyó: ahogy írtad, hogy tudnak 500 fölött menni az nem jelenti azt, hogy 24/7-ben vagy azt, hogy Prime stabil. De nem akarok vitatkozni mivel én sem hittem a lapomban és nekem most 24/7-ben megy 7x500-on a gépem, meg is vagyok vele elégedve.
SymbianOS: szerintem ne vegyél Q6600-at igaz nagyon jó az ár érték aránya de ha vársz egy keveset őszig akkor lemegy a procik ára úgyis és vehetsz igaz akkor is egy kicsivel több pénzért de q9450 vagy q9550-est ha kezeli a lapod ezt nem tudom. De ha viszi az E6750-est ahogy írták Bios frissítéssel akkor ezt is vinnie kellene szerintem mivel ez is 333-as FSB-vel megy. És azzal már bíztos nem lesz bajod meg a legjobb proci lesz a bírtokodban és játék mellett mindenben a legnagyobb teljesítményt hozza. Abból pedig kilehet préselni azt a plusz FSB-t, hogy elérd a 3GHz-et és nagyobb FSB-vel mész ahogy most és így efektíve gyorsabb lesz a géped, mint ha a 9-es szorzóval húznád a Q6600-at. Persze azt is lehet 8-assal húzni mielőtt még leírnátok
-
válasz
Telefunen #3953 üzenetére
Őszintén szólva meglep amit írsz, meg amiket látok! Én nem hittem volna h eddig kimegy az fsb, ez 1333felettvan jóval! Azt hittem elmegy 2.xx.ig maximum! A romról nem is beszélve! A másik meg az alaplap! Nem elég a 450? Nekem bőőőőőven, túl van minden álmomon! Ezt a procit valszinleg eladom, gondoltam előtte megnézem mit bír és 6600-ot (2.4GHz) veszek amit legalább 3GHz-ig ki akarok nyomni, legalább! Már ezzel a procival is jelentősen nőttek az eredmények! Érdekes de a vga eredmények is még nőnek, azaz a 8800GTX nem ehhez a procihoz van méretezve! Bízok benne h a quad már alapon annyit dob a teljes gépen h ne nagyon legyen panaszom + a tuning és egy szavam se lesz!
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen #3925 üzenetére
Nm tudom, még nem volt alkalmam letesztelni tényleges erejét, hangsúlyozom nem lehet ezzel a rammal tovább.. 840Mhz-en már kifagy a ram, nem tölt be a windows.. A hűtésről pedig azt hogy prime95 alatt, 1 óra terheléssel volt a proci 42°C Ez mennyire jó? Azért nem tudom, mert most előszőr van nekem C2D-m, nem tudom mennyi ennek a normális.
-
Madtomi
tag
válasz
Telefunen #3883 üzenetére
Nem nincs sem vírusom sem más legalábbis tudtommal viszont van vírusírtóm meg minden másom ami alatta fut de ha nem megy a super pi akkor a terhelés sosem megy fel 7%-nál többre és akkor sem mind a két mag az egyik felugrik a másik meg nullán van de most jelenleg a 2% a mérvadó a terhelést illetően és ez is csak az egyik magon a másik az 0%-on van. Na de mindegy ez nem lényeges, lefuttattam a super pi-t, hogy megnézzem azt elbírja-e viselni és kész nem tudom minek kell belekötni ebbe, ezt nem rád értem Telefunen. A korábbiakban meg már megírtam, hogy a prime az nem stabil kész ennyi a helyzet.
-
-
Madtomi
tag
válasz
Telefunen #3875 üzenetére
Igen sajnos az Nvidia lapjai vagy drágák vagy pedig nem nennek. A P45-öt azt nem tudom eddig egy srác próbálta és neki a ddr3-as perzió volt a tesztalany és a 8200-as proci ment 580-as FSB-n így eléggé jó a tuningpotenciálja és nem vízzel meg nem nitrogénnal hűtve hanem léghűtéssel. Szerintem ez eléggé jó eredmény legalábbis számomra, hogy belevágjak.
-
kulerr
őstag
válasz
Telefunen #3872 üzenetére
Mint írtam nem tudom végülis milyen hűtő van rajta és azt is írtam ha gyári, vagy normális gondolkodás melett ezzel egyenértékű van rajt akkor rendben vannak a fokok!!!, és nem a hűtő cseréjéről volt szó...
Bocs de olvasd el mit írtam és úgy értelmezd
, mert ugyanazt a lovat ülöd...
-
Tiby
tag
válasz
Telefunen #3854 üzenetére
de jó lenne ha ennek is ilyen lenne a biosa.......itt semmi mást nem látsz csak állítod az FSB és kész, ami alapon 1333-5000ig lehet állítani valamint látod a memo sebességét, amit többféleképpen lehet szinkronizálni lehet fixálni, saját magamnak állitani ill. különböző arányokat lehet állítani az FSB-vel .....ennyi tehát ilyenről hogy 8*400 és akkor mennyi lesz a valós órajeled..stb ilyen itt nincs.
Amúgy megpróbáltam 1,4V-on 1600-ra felrakni, windows betöltésnél fagy újra indítt BIOS is lefagy....RTC reset lett belöle.........nem igaz....igaz 1:1 memokkal nem próbáltam mert 1600-as FSB-n Auto modón ajánlott rá 950MHZ-et(?) -
Madtomi
tag
válasz
Telefunen #3849 üzenetére
Én is elitélem az ilyen goldokat sőtt nem is csináltam még de sajnos ezt egy olyan nagykerben vettem ahol ha mondjuk a vinyó meghallt és nem a te hibádból és a csatlakozóban egy láb elvan hajolva nem nagyon csak annyira, hogy a vonalzóval nézve nincs egy síkban akkor már visszadobják mondván, hogy ez a te hibádból ment tönkre vagy ha megvan karcolva az oldala akkor is, mert te ezt leejtetted és azért van megkarcolva de ha belegondolunk nem sok házba meg be a vinyó úgy, hogy ne karcolódjon meg az oldala és ezért akarok biztosra menni.
Giga lapom már volt és igen nagyon jók csak később eladhatatlanok egyes körökben sajnos, az asus az amit mindíg el lehet adni ha cserélni akar az ember. Tudom sok bajuk van de ezt a biosok megtudják oldani de egyébként a 790i chipset is hibásan jött ki és annyit fórumoztak meg már a garba akarták visszavinni őket és jött az első bios és nincs porbléma velük. Én maradok az asus-nál még egy darabig, tuningra számomra megfelelő, nem mintha a giga nem lett volna az. Meg lehet megpróbálom a maximus formuláját csak azt még nem tudom, hogy mennyi lesz itthon és nekem kézbe. Ha az drága akkor marad a delux.Memphysto: ASUS P5KR
A régebbi MSI lapok jók voltak, próbáltam én is egy párat belőle viszont nekem volt vele egy bajom annó még a bartonnal, hogy 199-es fsb-n hibátlan volt 200-nál meg be sem indult. Utánna a giga lapom az már 225-ig vite a bartont na meg az msi-ben csak 2400MHz-et tudtam elérni a gigaban meg 2525-öt.
Egyébként nem drága már ez a lap ami nekem van sőtt a delux verziója sem persze ez pénztárca függvénye is viszont ez csak 3 fázisú a delux az meg 8 úgyhogy az még későbbiekben qouad alá is tökéletes lesz ha veszel. -
Madtomi
tag
válasz
Telefunen #3839 üzenetére
Igen a ramok sajnos nem hajlandóak nagyobb MHz-en menni sajnos. De ha eltudom érni lapcserével 8x500-at akkor az ugyan úgy jó. Mondjuk tesóm már félig benevezett a procimra bár ő nem húzná. A lapot azt viszont leakarom mindenképpen cserélni, mert szeretném kipróbálni a q9550-et és ennek a dropja annyira nagy, hogy ha auto-n van a VCORE akkor nem indul be mindíg
Na meg a quadnak már kevés ez a 3-om fázis.pisztoly: a 4GHz-nél minden fullon volt na meg ebben a lapban csak a notrh bridge feszt tudom emelni a south-ot azt nem.
-
-
nike_
addikt
válasz
Telefunen #3812 üzenetére
Megint befagyott a progi, pedig ilyen beállításokkal ment 1 hónapig a gép teljesen stabilan (mostanáig)...
Tehát letöltöm a másik verziót, és azzal próbálkozok inkább. Vagy az Everest-tel akad össze vagy nem tudom...
Nem, nem turbon van, most standard-en.
Nálam nincs is az Everestben tRD.. csak tRRD-t találtam, tehát nem állította be.. Bár most auton van úgyis.
-
Romeo23
tag
válasz
Telefunen #3776 üzenetére
Akkor lehet hogy azzal van a baj, hogy a venti a ram-ok felé néz? Lefele kevés hely marad, mert ott van a vga. Fent a táp, hátul meg a szívó ventik... Meg hát van 3db vinyóm is, az egyik a ház aljában , azok is termelik a hőt. Egyébként egy Raidmax Ares házban van mindez. De még a hővezető paszta is gond lehet, egy noname tubusost találtam itthon azt kentem rá véknyan.
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen #3691 üzenetére
Igen, igazad van
Volt nekem egy Corsair TwinX2 4-4-4-12 800Mhz 2048MB 2*1024 dual,
csak az apámnál van amibe eggyetalán nem kéne, nem játszik, csak letöltöget.. neki meg jó lenne ezDe hajthatatlan a cserére..Na.. keresek egy olcsó jó fajta ramot..
Képet linkeljek hogy állok? kit mennyire érdekel?
(amúgy én csak pár cseppet értek a tuninghoz.. mindenbe Keldor_papa van segitségemre, ő álitja be nekem)
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
Telefunen #3429 üzenetére
Nekem is van egy 6750-esem nálam is autofeszen megy 3.6-ot ma vettem egy e6550-helyett egyből beraktam 3.6-ra!
Most megy az Orthos és kiderül stabil-e!
Autofeszen van de cpu-z ill everest szerinnt is 1.300V ami ugye az lap nem?
Ma még megpróbálom feljebb is tornászni,cél a 4.0GHz max 1.4V-al.
Az miért van,hogy megy az orthos és ugye mellette nézem az everestel a proci hőmérsékletet és most épp a CPU 47 a magok meg 61-61 fokosak akkor most melyik a helyes?
(ASUS P5K) lehet hogy félremér?
Mennyi a max fesz ill a max hőfok amit szabad neki adni ill amin még nem károsodk hosszútávon a mag?üdv
Most hibázott az Orthos 3.6-on 14perc után
-
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Telefunen #3298 üzenetére
Igen szép! Sajna a B2-es procik elég durván melegednek, enyém is tolja elég szépen.
Az a 0,02v tényleg jonak mondható, azt viszont nem értem, h miért nem lehet ugy megcsinalni a lapot, h ne legyen ekkora eltérés a BIOS és a "valos" fesz között..A 3. képen mintha volna vagy 2 ikon az asztalon.
nike_: ja, közben az adatlapján észrevettem én is, csak valahogy elkerülte a figyelmemet
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest