Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
apro
senior tag
hali
bocs az elöbb elirtam alapon 28-29C a MAg és zelman 9500cu a hütö
terhelten sem megy 52-53C felé
hali
de modjuk az egy kicsit fura hogy akér hogy is nézem a Cpu mag 1-2 28-29C az alaplap pedig 35C, a Gpu környezete meg 36-37C, alapon ez kicsit érdekes a szobában meg van bent 21-22C a házban meg KB 30-31C mármint a számitogépházban) de viszont ha 100% an terhelem ort.tat.stb csak a Cpu megy fel 52-53C re a lap csak 1Cfokt a környezete 2C fokot ezt everestel nézem ,de a PC Probe II is ilyen höfokot ir kb 1.ill 2 fok eltérés van
hali -
DEViliSH
tag
Köszi a sok segitő hsz-t. Már nem is izgat, hogy nem indúl egyböl, nem sül le
Valószínüleg az alaplap hiibája, én is erre gondoltam egyböl. Hát még nem szedtem le a Fraps-t, most sulibol írok, de cod2 megy, mint a villám, bf2 nekem tölt be elsönek
Majd. ha haza érek küldök fps-eket, és felrakom a crysis-t megggprobálom leszedni a fear-t és a cod4-et.
-
DEViliSH
tag
Nem csinál, zajt, teljesen halk. Igen, megprobáltam volna, csak a ház hűtők 3-asok a proci meg 4-es. Másik géppek is megprobáltam volna, de azok is hármasok
De, szerintem sem lehet ebből nagy baj, úgyis jelez majd a gépem, ha 70fok fölé megy(ezt állítottam be, de azt nemtom, hogy ilyenkor jelez vagy leáll a gép)
-
Qru
MODERÁTOR
Hát azért a G0-ás Q6600-ok már nem melegszenek annyira és jó pár alacsony VID-es is van. Az enyém (Q6600, G0) gyárilg 1,28V-al megy alapfeszen. Ekkora fesz mellett megy 2,8GHz-en is és 70 fokos a legmelegebb mag(ok), úgy hogy 100 fok a gyárilag engedélyezett max hőfok...
-
Speed®
titán
Jézusom..az ilyen tanácsok inkább maradjanak a kitaláló fejében ha lehet
Még nem is működő platformot ajánlani ahhoz ami nem támogatja az SLI/CF megvalósítások zömét, rendkívüli szakmai tapasztalatra enged következtetni.
Crysishoz tökéletesen elég egy G92 GTS/G80 GTX normális felbontásban. -
DEViliSH
tag
Rendben, köszi szépen a tájékoztatást, majd linkelem az eredményeket
. Mondjuk én nem szeretném húzni a procit, mert nem kockáztatok ilyen drága procit meg és amúgy is alapon visz mindent, majd, ha lesz kedvem húzni veszek egy Zalman 9700-ast.
Chapel: A Crysis-hoz minimumm 8800GT, 8800GTS 648mb,512mb, 8800GTX kell, hogy futson, remélem nekem menni fog maxon
-
Természetesen nem.
Egyébként termikus kölcsönhatásnak hívják a jelenséget. A CPU-ra erősített léghűtő mindössze annyit csinál, hogy a bordákkal, hőcsövekkel, ventillátorral elvezeti a hőt a prociról azáltal, hogy igyekszik kiegyenlíti a proci kupakja és a sz.gép ház belső levegője közötti hőmérséklet-különbséget. Ha létezne tökéletes hűtő, amelyik 100%-os hatásfokkal üzemelne, akkor a proci hőmérséklete megegyezne a ház belső levegőjének hőmérsékletével. Attól, hogy a levegő mozog, a hőmérséklete nem változik, tehát egy léghűtő max. annyira tudja lehűteni az adott tárgyat, mint a közeg, amelyben elhelyezték. Namost, ha létezne tökéletes házhűtés, akkor a PC ház belső hőmérséklete megegyezne a szoba hőmérsékletével ugye. Ebben az ideális esetben a proci hőmérséklete tehát egyenlő lenne a szoba hőmérsékletével. Azonban nincs 100%-os hatásfokú, levegős CPU és házhűtő rendszer, így megállapítható, hogy CPU hőmérséklet > számítógépház belső hőmérséklet > szobahőmérséklet. Szal a proci mindig is melegebb lesz, mint a szobahő. Ha nem ennyit mutat az adott progi, akkor ő beszél félre.
Mégegyszer: léghűtésről beszélek.
-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Köszi
Futattam kb 30 percig ezt a Orthost, közben meg néztem a szoftveres hőmérőn a hőfokot, de 45 volt a max és inább 40 körül járt, gyári hűtővel 3200-n. (meg 6 rendszerhűtővel
) Szertinted lehet még adni neki +50 fsb-t?
(feszt azt nem szeretnék emelni, mert annyira még nem értek hozzá
)
-
MaciG
addikt
Sajan ezt az Orthost -ot nem ismerem
Tudnál dobni egy linket? (Elöbb CoD4-eztem egy fél órát de semmi baja nem volt meg a cpu hűtővel egyvonalba van egy 12-es rendszerhűtő is
mod: 3200-nél feljebb érdees megpróbálni elemelni (venni nagyobb hűtőt), vagy nem lesz már sokkal jobb? (nah nem mintha így nem lene állat a 3000-es athlon 64 után
)
-
skulll
tag
ok akkor így ez a config lesz 130k-ért:
Gigabyte s775 GA-P35-DS3L
Intel s775 Core2Duo E4500 2,20GHz
Kingmax 800MHz 2048MB
I3D PCIe 8600GT 256MB DDR3
Seagate SATA2 250GB 7200rpm/16MB
FSP BlueStormII 400W Active PFC
CM RC-690-KKN1 690 BLACKSzntem ennyiért jó lesz, jó hűs ház, gyors vinyó, tuningolható proci + még egy dx10-es vidkari
jó kis karácsonyi ajándék magamnak abból a zséből amit 2 évig gyűjtöttem xD
-
skulll
tag
jó, akkor intel lesz
már itt ph-n többen is rávettek, hogy intel legyen, o.társam, aki majd össze fogja rakni a gépet, az meg az amd-t mondja hogy mennyire jó, meg most youtube-on néztem ilyen videókat, hogy rákerestem hogy "crysis 8600gt" meg ilyenek és szinte mindegyik gépbe amd volt, de hiszek nektek ph-sok, és intelt veszek xD
Vidkari: ha nem 8600gt akkor még ez a kettő van hasonló árban a boltba ahonnan veszem:
GAL PCIe 7600GS ZALMAN 256MB DDR3 HD
HD2600XT 256MB GDDR3 (sok sok gyártótól, de én ezt már kilőttem) -
buherka
addikt
Egy Bios frissítés azért nem árt amikor megveszed a lapot, mert az enyém is elég furcsa dolgokat művelt még alapon is: kékhalál, újrainult
.
Amikor megveszed a lapot biztos nem a legújabb bios lesz rajta.
Én nyáron vettem és február volt a lapon 1.1-es.
Most 1.4-es van rajta, az 1.5-ös semmit nem enged húzni. Érdekes -
katt777
félisten
Na, most legyek okos.
Mások meg sokan mondják, nem éri meg a négymagos. Q-nak van olyan teljesítmény-elosztója, mint az X2-nek? Mert akkor sokban segíthet csak 2 magos procira írt programoknak is.
X38 az ára miatt nem éri meg?
Tudom, hogy 88GT megveri a 3870-et, csakhogy előbbit 65-ért nem kapni, utóbbit meg 50 körül. Szóval ez azért számít. És a CF-es lapba tehetek +1 3870-et, de 88GT-t meg nem.
Mivel mindkét gyártó a többkártyás konfigokat tervezi erőltetni, erre is gondolni kell.
Egyszerűen vizet nem akarok a gépembe.Nem váza az.
-
ludasmatyi
tag
-
tboy34
csendes tag
Kedves? Goldye
Én kis naív azt hittem,hogy ez 1 nyílvános fórum.
Mivel ez a nagy core2 topic és a tuning alatt találtam
gondoltam kérdezhetek itt is.
Átnézni eltartana egy darabig ezt az 1500 oldalt,de
nem biztos,hogy találok pont olyat,mint az én gépem.
De úgy látom vannak akik nem szívesen segítenek kezdőknek,
hanem inkább nyafognak,mint egy kislány.
Azért van aki segít. Köszi Genji!!! -
Qru
MODERÁTOR
Q-topikban kérdezz. Stepping függő is, G0 jobb mint a B3.
-
Qru
MODERÁTOR
Nincs-e lasarkazva, nincsenek-e elhajolva a proci lábai, mind megvannak-e, jól olvasható-e a kupakon a felirat (ha nem: polír volt, ha polír volt brutál tuning volt gyári gari ugrott). Illetve ha szenes valamelyik oldala akkor se vedd meg.
Visszavétel: Ez attól függ kitől vetted, hol (ph! vagy bolt) és miben állapodtatok meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest