Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vante
aktív tag
Bocs, de most elakadtam, és valahol meg kell kérdeznem. Melyik érné meg (ha egyáltalán megérné, 1080p-s filmek nézegetésére) egy Core2Duo E6850 (3 Ghz) vagy egy Core2Quad Q6600 2,4 Ghz-es proci? Nekem a fő szempont az lenne, hogy ezeket a filmeket vigye rendesen a gép. Előre is köszi
-
recusar
tag
sziasztok,
meg tudja valaki mondani hogy mivel tudom szabályozni (szoftveresen) a cpu ventillátort?
-
Kleroo
veterán
Sziasztok! kicsit furcsán illik ebbe a jelenlegi beszélgetésbe, de:
az a kérdés, hogyha én szert teszek 1 e6750re(tud valaki 42ezernél olcsóbb ajánlatot?).
és nem tuningolom, akkor a hűtése mennyire hangos(pl a jelenlegi 2ghzes p4 northwoodomhoz képest. azért fontos, mert az eddig beszerzett alkatrészeim nagyon-nagyon halkak. valaki info? thx

-
MaciG
addikt
Ilyenkor télen a legjobb hűtés, ha kiteszed az erkélyre
(komolyan gondolkozom rajta, hogy egyszre ha anyámék hosszabb időre elmennek akkor kiteszem, hohg ne nézzenek hülyének
) -
Chapel
addikt
Üdv!
Én is most vettem egy E6750-et,Gigabyte P35-DS3 lappal Ati 3850-nel és 2GB Kingmax 800Mhz rammal,a procin gyári hűtő van tehát a 3.2 menni fog vele ahogy olvasom a hsz-ket.
Kérdés:a ram megfelelő erre a célra? Mármint hogy 3.2 menjen a proci?Bocs ha hülye kérdés
-
Goldye
aktív tag
-
MaciG
addikt
Nektek egy E6750-et mennyire sikerült húzni gyári hűtővel? (jó szellős ház
) -
Pukkancs
aktív tag
Jobb hővezető, de lehet, hogy gátat szab a hűtő előnytelen kialakítása, és így hiába jobb hővezető van a belsejében, a bordázat nem tud annyi hőt elvezetni főleg, hogy nincs keret a ventillátoron (de én megoldottam, hajtogattam a venti köré horgonyzott acélbol légvezetőt azt lefestettem szép kék temperával és hozzádrótoztam egy rézdróttal, 5 celziuszfokkal kevesebbet mutatott utánna a program 100%-os terhelésen
) -
Pukkancs
aktív tag
Hy mivel nem találtam ehhez a kérdéshez hozzáfüggő aktív topikot, ezért itt kérdezném meg, hogy egy rézmagos intel gyári hűttő mennyivel hatékonyabb, mint egy alu magos?
u.i. c c2d-knek van réz magos hűtőjük, ezért tettem ide fel a kérdést -
Larry303
addikt
nagyon sok jól informált tag van errefelé...
majd mutassátok meg nekem is januárban ezt a procit amiről beszéltek...
addik is ha 55k környékén tudtok jobb alternativát a q6600on kívül azt szívesen váromeste majd dobok fel képet...egy két játék mennyire használja a quadot...
amúgy macig: generals.hu -n nem látthattalak anno?
-
Goldye
aktív tag
Szvsz nem érdemes 2x2 magos procit venni. Ha vártok kicsit sokkal kevesebb áramot fognak zabálni, gyorsabbak lesznek, akkor meg szidod a fejed hogy minek vetted ezt, és mér nem vártál kicsit. Sok szenvedés van a q6600-al, csak annak jó aki kihasználja, és túl sokat akar...

-
MaciG
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
"látom kavartam itt egy kis vihart a kérdéseimmel" -Ezért van a fórum

-
Interceptor
addikt
látom kavartam itt egy kis vihart a kérdéseimmel
ha az E6750-et lehet minimum 3,8 ghz-re húzni akkor mindenképp előrelépés az E4300 3,3ghz-es stabil órajelétől(főleg mert 3,15-ön hajtom biztonság kedvéért) jah és a 4mb cache sem elhanyagolható.mod:szerintem nem érdemes mostani quadokból venni februárban itt vannak a 45nm-es procik ugyanazért az árért.Lehet mindenkinek érdemesebb lenne várni.Lapom még kezeli is őket elvileg.
-
MaciG
addikt
"én tuti Quad procit vennék már legközelebb..." Nyilván én se fogok egy C2D után egy magasabb órajelű C2D-t venni. Én csak azt mondtam, hogy szerintem most még ne m érdemes pl. egy E6550-ről Q6600-ra váltani.
Larry303
megérzés
A szoftver/driver piac nagyon le van maradva a hardverekhez képest... -
Larry303
addikt
ezt mire alapozod???
dobjak egy screent ahol pl az ut3 mind a 4 magot zabálja??? deemlíthettem volna még párat...sok nincs még az igaz, de ennél kevesebb sem lesz már
és az új motorok mind használják...arról nemis beszélve, hogy console piac keményen beleszól a pc hardverekébe is, így egy átportolt játék biztos örülni fog majd ha 3 vagy annál több maggal találkozik...persze nyilván ez az átírástól is függ.... -
Chalez
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Hát ha megengedheted magadnak, akkor egy G0-s Q6600-al sokkal jobban járnál, azokat is lehet szépen húzni, és sokkal jövőállób, mint egy 2 magos!
-
Interceptor
addikt
válasz
ludasmatyi
üzenetére
és nem azért mert kevés a ramod hozzá?
-
-
MaciG
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Egy erős lap-ban, jó tuning ramokkal (pl.: Geil) és egy erős hűtővel 80% hogy elviszi a 3,8-at, de a E6850 meg biztos

-
Interceptor
addikt
3,8-4ghz -et bíró proci kellenne szerintetek az E6750 jó erre?
-
zso73
veterán
A jobb 8600 GT-ket fel lehet rántani GTS szintre, és az már tuti jó kis teljesítményt hoz.
Az új Ati kártyákról nincs váleményem, de van itt biztos teszt róluk. -
MaciG
addikt
Chalez: Ha 8800GTs-t venne akkor az alá másik CPU is kéne és az megint sok + lóvé
A 8600GT se rossz, tesomnál is az duruzsol 
Alaplapból ez? : Gigabyte P35-DS3R S775 (mint mondtam az L jelző az a butított és nekem is volt oyannal dolgom és messze nem annyira jó a tuningra mint a többi)
Tápból nem tudom ,mért kell, hogy BlueStormII-os legyen, a normál fsp ugyanolyan jó és olcsobb is .
A használtal mi a bajod? Én is itt vettem PH-n használtba (garival) a cuccokat gépembe és így ugyanabbol pézből egy erősebb konfigot tudtam összerakni

De a te géped lesz, te fogod használni, tehát én csak leírtam mit javaslok, te döntesz

-
skulll
tag
ok akkor így ez a config lesz 130k-ért:
Gigabyte s775 GA-P35-DS3L
Intel s775 Core2Duo E4500 2,20GHz
Kingmax 800MHz 2048MB
I3D PCIe 8600GT 256MB DDR3
Seagate SATA2 250GB 7200rpm/16MB
FSP BlueStormII 400W Active PFC
CM RC-690-KKN1 690 BLACKSzntem ennyiért jó lesz, jó hűs ház, gyors vinyó, tuningolható proci + még egy dx10-es vidkari
jó kis karácsonyi ajándék magamnak abból a zséből amit 2 évig gyűjtöttem xD -
Goldye
aktív tag
-
skulll
tag
jó, akkor intel lesz
már itt ph-n többen is rávettek, hogy intel legyen, o.társam, aki majd össze fogja rakni a gépet, az meg az amd-t mondja hogy mennyire jó, meg most youtube-on néztem ilyen videókat, hogy rákerestem hogy "crysis 8600gt" meg ilyenek és szinte mindegyik gépbe amd volt, de hiszek nektek ph-sok, és intelt veszek xD
Vidkari: ha nem 8600gt akkor még ez a kettő van hasonló árban a boltba ahonnan veszem:
GAL PCIe 7600GS ZALMAN 256MB DDR3 HD
HD2600XT 256MB GDDR3 (sok sok gyártótól, de én ezt már kilőttem) -
Goldye
aktív tag
Szvsz ne vacilálj, mert az amdket nem lehet annyira húzni mint az intelt. Mondjuk csak 10% akkor még lehet, de akkoris nagyobb cache játékra kell akkor meg megintcsak intel. Jah és ha már tuningolsz biztos nem állsz meg 10%knál
főleg ha c2d-d van, akkor egyenesen bűn 
8600gt már tud dx10-t, de sajna ami dx10s játék az már nagyobb vkari igényű, tehát felesleges.
-
skulll
tag
Hát használtat nem akarok venni, így marad a 8600gt, tápból ez lesz: FSP BlueStormII 400W Active PFC ez 400W-os, alaplapot nem tok mást venni, úgyhogy ez lesz.
Tudom hogy az intelt jobban lehet húzni, de sokan az amd-t is dicsérik, hogy van benne 3dnow, meg mondjuk azt is lehet húzni, meg hogy az amd gyorsabb, úgyhogy még nagyon vacilálok amd meg intel között

Egyébként köszi a választ

-
MaciG
addikt
Szia
Alaplapból ezt javaslom inkább: Gigabyte P35-DS3 S775 (az "L" az butított, gyengébbek a tranyók, tehát kevesebbet lehet tuningolni)
Tápból én ezt venném: FSP ATX-350PNR 350W 12cm FAN Ugyanolyan jó és olcsóbb (kompenzálja az laplapi külömbséget
)A proci jó, ramok is.

Talán ha hasznátan vennéd a vga-t akkor tudnál venni a 8600GT árából egy x1950GT/pro-t ami azért szvsz többet tud

mod: Intelnél több lehetőséged van és a E4500-at nagyon jó lehet tuningolni, még gyári hűtővel, alapfeszen is !
-
skulll
tag
Hali!
Egy kérdés: ez így jó config játékra, meg kicsit akarok tuningolni, olyan 10%-ot gyári hűtővel:
Gigabyte s775 GA-P35-DS3L
Intel s775 Core2Duo E4500 2,20GHz
Kingmax 800MHz 2048MB
I3D PCIe 8600GT 256MB DDR3
Seagate SATA2 250GB 7200rpm/16MB
FSP BlueStormII 350W Active PFC
CM RC-690-KKN1 690 BLACKJah és még1 szerintetek érdemes AMD-be gondolkozni? Itt van az ugyanolyan árban az AMD:
ASUS sAM2 M2N-E
AMD Box A64 X2 AM2 5200+ -
fizzdani
tag
Hello!
Core2Duo e6750re mien hűtőt ajánlotok? Egy kicsit húzni szeretnék rajta és ez a gyári hűtő nem valami jó. Egy repülőgépturbina kellene.

-
MaciG
addikt
Szewasztok
Lehet nagy baromságot fogok kérdezni, de azért megkérdezem

Most készülök venni egy C2D E6750-et, és az lenne a kérdés, hogy a win XP (sp2) alatt is kihasználja a gép a 2 magot??? (játékok,tömöritő progik,konvertálók,stb)
-
Chapel
addikt
Köszönöm!

-
Chapel
addikt
Én játékra használnám,de közben találtam egy E6420 - procit 28k-ért,még fél év bolti garanciával!
Vélemény? mert ennyiért kb egy E4500-öst kapok a boltban.
-
Goldye
aktív tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Játékra használná? Mert akkor a nagyobb cache fontos lehet. Ellenkező esetben elég az e4500 is.
-
Chapel
addikt
5% különbség???? Nem húzom ha nem kell,lesz mellette 2gb ram meg egy 3850 ati.
5% nem ér meg plusz 40%-ot árban
Köszi a segítséget

üdv.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Telefunen
üzenetére
Tehát azt mondod, hogy E4500 helyett érdemes azt a 6-8e Ft többletet rádobni egy E6550-re? Nekem ez fontos és sürgős kérdés, mert egy barátomnak építek gépet, és azt fogja megrendelni, amit én mondok neki (egyelőre egy E4500 van tervben). Húzhatóság elsődleges szempont. (Tuning ellen beszél egyébként az E6550 alacsony szorzója is.)
-
Telefunen
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Ez igaz is ha ez E6300/6400-et hasonlítjuk nagyobb testvéreikhez, de az E4xxx-ek nem mennek olyan jól, mint az E6x50-ek..
-
concret_hp
addikt
arról mit tudtok mondani, hogy a 21x0 sorozatot általában meddig lehet húzni?
ill a "gyári" órajelen kívül van valami különbség köztük?
-
Chapel
addikt
Üdv!
E4500 és E6550 között csak az FSB Mhz a különbség? (illetve az egyik 2.2 a másik 2.33 Ghz) csak mert 10k különbség van köztük és kiváncsi lennék ez %-ban kb mennyi teljesítményben?
Előre is köszönöm!
Üdv.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Itt éppen erről szólt a vita: [link]
-
Goldye
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Core 2 Duo. Anno még DualCore-nak hívták őket, de később megváltoztatták a nevét C2D-re.
-
concret_hp
addikt
a E21x0 sorozat az cd vagy c2d? össze vissza néhol cd-ként néhol c2d-ként írják

-
Pocak89
senior tag
Hopp ezt rossz helyre írtam. Sorry.
-
Pocak89
senior tag
Üdv! Gépem: Core 2 Duo E6600, Asus P5wdh Deluxe, Kingston 2GB 800Mhz DDR2. Asszem ennyi elég lesz a kérdéshez. A kérdésem: hogyan lehetne megtuningolni a procit hogy a memória ne változzon. Amikor próbáltam mindig elállította sajnos lefele. Vagy csak így lehet?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
tamadobos
üzenetére
hagyd bekapcsolva. megjegyzés: ha azt akarod, hogy windows-ban is rendesen működjön, akkor a vezérlőpult / energiagazdálkodási lehetőségekben állitsd a sémát "minimális energiagazdálkodásra". ha terheletlen állapotban a rendszerben is a visszavett órajelet látod, akkor oké.
-
tamadobos
csendes tag
Köszönöm szépen a választ.
És szerinted kapcsoljam ki az energiatakarékos funkciót,
Tudom hogy nekem kellene eldöntenem. De így energiatakarékos beállítással nincs gond a sebesség visszaállítással ha terhele van a gép, nem szokot belőle probléma lenni. Pl.: nem rendesen állítja vissza? -
tamadobos
csendes tag
Sziasztok lenne gy kérdésem
Ha felrakom a CPUZ nevezetű programot akkor a Specifikációkban
kiirja hogy Intel Core Duo 2.00GhzDE!! a Core Speednél csak 1200Mhz-et ír!
MIért van ez, valakinek van ötlete?
Előre is köszöm!
-
sgergi
veterán
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Jó párosítás, a 4500-at fel lehet benne húzni rendesen.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit le vagyok maradva az X2 meg a Core2Dou harcról. Melyiket éri meg most jobban megvenni AM2-es X2-t vagy 775-ös Core2Duo-t! És ha lehet ne az Core2Duo fanatikusok válaszoljanak mert annak tudom mi a vége!
Reális választ szeretnék! -
Johnny Cage
addikt
Gigabyte GA-P35C-DS3R laphoz E4500 milyen párosítás? Nem kell semmi extra, csak jól tuningolható legyen a proci.
-
Telefunen
őstag
6550 alá az alacsony szorzó miatt nem tennék Giga P35-DS3 (ez egész olcsó és szépen eszi a Kingmax 1066-os ramokat) ill. ASUS P5K alatt semmit. Ne a lapon spórolj, az az 5K amit nyerhetsz vele, sokkal kevesebb mint az a teljesítménytöbblet amit a sikeres tuning adhat. A G31 a P35 integrált VGA-s testvére, de többnyire elég korlátozott lapokat építenek köré, szóval hanyagolnám.
-
zso73
veterán
És mi ez a G31 csip? Ez is valami új csoda? Mivel gyengébb a P35-nél?
Ludasmatyi: Nem rossz lap. Memória kompatibilitás? Újrainduló buli?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az én 3,2ghzs p4 prescottom viszi az 1080p-t rosszabb codeccel. Sztem még egy e2180 is simán elviszi. C2D hűtési szempontokból jobb

(komolyan gondolkozom rajta, hogy egyszre ha anyámék hosszabb időre elmennek akkor kiteszem, hohg ne nézzenek hülyének
Műxik.

Még tovább is elég ,csak akkor már a hűtéssel lehetnek gondok 

(végül is az se annyira vészes
)