Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- Az AI-ra fókuszál az új Arc meghajtó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ent
őstag
Ha vkinek kérdés lenne mennyi idle és load temp-je Q és E procik esetén:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Alex123 #1198 üzenetére
A legmagasabb proci szorzóhoz állíts be 400-as FSB-t, memória szorzót tedd 2-re így a ramod pont 800MHz-en fog menni (nem kell az időzítéseken rontanod). Ezt tudnia kellene alapfeszeken is a cuccodnak. Aztán ha nem elég leeht feljebb is menni, de akkor már lehet feszt kell emelni (ramank valószínűleg meg a chipsetnek is).
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy az E4400-at meddig lehet "egészségesen" húzni a hozzáadott gyári hűtővel?
Nem feltétlen fesz. emelésre gondoltam, nem akarom hazavágni csak egy kicsivel többet kicsikarni belőle.
Az alaplap: Gigabyte GA-P31-DS3L alapalap s775
Memóriák: Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2Előre is köszönöm a választ:
- Alex -
-
ent
őstag
-
Mi annak az oldalnak a linkje, ahova ha beírom a procim FPO-ját, akkor kihoz róla adatokat?
-
Dubmaster
aktív tag
Üdv! VALAKI SEGÍTSEN PLZ!!!
Mi lehet a gond?
MSI G31M lapon egy E6550 proci. A magok hőmérsékletét jól méri minden tesztprogi, de a CPU hő 100 fok körül van - ami persze nem valós!!!- pl Everest-ben na és ami gáz a BIOS-ban is.
Így a CPU venti folyamatosan 1700-on pörög. Azaz tök feleslegesen megy ennyit, ami persze zajjal is jár.
A BIOS-ban minden lehetséges állítás ( %-os CPU venti állítás, hőmérséklethez rendelt CPU venti állítás lehetetlen a rossz CPU hő adat miatt.Nem ennyi a valós hő, csak rosszul mér valami!!!
Ha valakinek van valami megoldása, ötlete, kérem, dobjon egy privit!
Köszönet:
Dub
-
seal84
csendes tag
Amatőr tuning kérdés: Ha az FSB-t novelem 300-333 mhz korulire (266rol) akkor nem kell feszt emelni ? elég az alapfesz vajon ? koszi!
-
ent
őstag
Akkor most ez az érték minek felel meg optimális esetben egy E6850-nél?
-
seal84
csendes tag
Hello!
Nem tudja valaki hogy az E6600 am aminek 9x266on kene mennie, miert megy csak 6x266on ha terheletlen a gép ? Asus P5k deluxe alaplap. Nincs felrakva az Asus AI suite vagy mi.
En nem akarom hogy 6x266on menjen. Helpköszi
-
Kloden
senior tag
válasz
SalvadorLynx #1179 üzenetére
Lehet az alaplapon nem a CPU-fan-ra kötötted a ventit, vagy ha oda, akkor a Biosban kell a hardware monitorningnál (asszem
) beállítani hogy hogy szabályozza a ford.számot, vagy hogy szabályozza-e egyáltalán a proci ventijét. Ha Ignore-ra állítod a venti figyelését, megszűnik problémád.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Hi! Van egy e6400-am és szeretném tuningolni. De a biosban nem tudok állítani semmit a cpu-n. Hogyan tudnám megoldani? Az alaplap asus p5b-wm.
Lenne még egy kérdésem. Az első indításnál a gép azt írja ki, hogy cpu fan error, pedig megy a venti rendesen. Azt hiszem az a baj, hogy nem megy teljesen 5000-et és ezért jelez. Mit lehet tenni? -
Genji
őstag
válasz
donsergiooo #1172 üzenetére
Nem saját tapasztalat de Skiz0 kolléga szerint nem az igazi (habár ő P5B deluxal hajtott egy Q6600-ot) szerintem őt kérdezd meg.
P5B-m volt nekem is, a legnagyobb bajom az volt vele h max 2.1v-ot tud a ramoknak adni egyébként jó kis lap.
-
donsergiooo
senior tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne!
ASUS P5B alaplapba vett már valaki Q6600 CPU-t? Mik a vélemények erről? meddig húzható, mennyi fesszel? Ramok hogy bírták?!!
Köszi a választ előre is aki válaszol!
Üdv!
-
Apophis
őstag
válasz
Apophis #1168 üzenetére
Úgy tűnik bármit csinálok, leveszi a szorzót üresben. Viszont életem leggyorsabb tuningján vagyok túl: FSB-t feltoltam 400-ra, RAM visszaosztva 800Mhz-re, fesz alapon, ennyi. Orthossal 40-45 fok a két core (SpeedFan szerint, itt vajon rájön 10-15 fok mérési hiba?), teljesen stabil. A chipset kicsit meleg, felmegy néha 50 fok fölé, de majd teszek rá valami normális bordát. Majd holnap finomhangolom, van ebben még bőven tartalék, a RAM-hoz hozzá se nyúltam. Az egyetlen szépséghiba, hogy az új vinyó nagyon kerreg, de ennél nagyobb gondom ne legyen
-
Apophis
őstag
Giga DS4 lapban az új E6750-em nem hajlandó fix szorzón menni. Külön utilityt nem tettem fel, így a BIOS lehet a ludas, de semmi ilyen jellegű opciót nem találtam. Bizonyos FSB felett leveszi 8-ról 6-ra (CPU-Z-ben látom, ahogy váltogatja), 3D alkalmazásokban is úgy hagyja, így nulla a teljesítmény. A magok 20 és 35 fok között vannak.
-
Genji
őstag
e6550 és e6700 procit egy árban tudnék szerezni. ha a tuning a cél melyik kecsegtet nagyobb teljesítménnyel? köszi!
-
Motaba78
addikt
sziasztok
egy olyan kérdésem lenne,(konfigom az adatoknál) eddig mindig csak olvasgattam a tuningrol és most kipróbáltam, hogy mit visza vas, és meglepödtem hogy üresjáratban szerintem nagyon hideg a technika ekkora teljesítménynél.
mellékelek néhány képet és szeretném ha tölem tapasztaltabbak írnának ,hogy ez most jó e vagy mit finomítsak még a rendszeren
feszültség ilyesmikre gondolok.
a memória 2,1voltot
a procko 1,3225 voltot kap.
fsb 1.4 v
sb vcore 1,5
ich 1.057[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]várom hozzászólásaitokat mire figyeljek a rendszeren.
-
Sidius
tag
Van egy E6300as procim egy IL9 es lapban, és nem találok módot sehol arra, hogy fsb-t álítsak vagy bármi, nagyon kezdetleges a lap biosa, viszont van egy ilyen http://kepfeltoltes.hu/view/071025/ezmiez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg kép elém tárulva de nem tudok vele mit kezdeni, hátha tudtok rá mondani valamit. Kösz
-
priti
addikt
válasz
sanya1978040 #1146 üzenetére
Nálam eladó egy NV5 Sielencer hűtő, amivel tudnád húzni a 7800GTX-et, mint leggyengébb láncszemet.
-
priti
addikt
Valaki, akinek E6400-as procija van és gyári hűtőt használ meg tudná nézni, hogy alap órajelen hány fokos?
Nekem nincs gyári hűtőm, viszont támpontnak érdekelne ez az adat. (lehetőleg ne olyan írjon, aki harmadszor tette fel a gyári hűtőt és soha nem pasztázott újra
)
-
priti
addikt
Helo, tudtok olyan oldalt, ahol a Core kettes procikról normális specifikáció van?
Maglassulási hőfok, ajánlott üzemi hőfok stb. adatok.Arra lennék kiváncsi, hogy ha Orthos alatt 20 percig terhelve a harmadik perctől felmegy az E6400-am hőmérséklete 59-62 fok közé és ebben a tartományban marad (Everest Ultimate adat) akkor szükséges e jobb hűtő, vagy ez a hőmérséklet nem csökkenti az élettartamot.
Nyugalmi állapotban 34-36 fokos. 1mag:29, 2mag31 (3200MHz-en)
Hűtő: AC7 AlpineLehetne az első hsz-be is tenni egy linket a hőmérsékletekről
-
RpPRO
őstag
Bocsi, ha nagyon lama a kerdesem:
Egy c2d proci melle nagy vetek ddr1-es ramot berakni, illetve olyan deszkat venni, ami ddr1-es ramot tamogat?
Koszi.
-
BPFeri
senior tag
válasz
Devastator #1148 üzenetére
Szia !
A kérdés az hogy mi a cél
. a 6750 -es gyárilag magasab szozós ( 8x) igy valszeg könnyebben futja meg a kívánt FSB.. ha még nem vetted meg akkor inkább 6750 -t vegyél !!
Tuning és egyébb fínomságokért a MOBO topicjában kapsz több infót !!!
Üdv, F.
-
Kecuhun
senior tag
Milyen kihalt ez a topik...
-
Kecuhun
senior tag
Sziasztok! Meglett az új gépem! AMD-ről (X2 4600+) váltottam INTEL-re (E6750)!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi feszt adjak a cuccoknak, hogy elérjem a 3600 MHz-et? Van vkinek tapasztalata erről? Előre is köszi!Ez lenne a konfigom:
Intel E6750 (G0)
Asus P5KC
2x1 GB Geil Black Dragon Kit
Asus EN8800GTX
Ninja Plus Rev. 2. procihűtő
Chieftech 500GPS
Raidmax Sagitta ház -
bélanea
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Vacsi új gépnél, ma raktam össze. (Gigabyte p35 ds3,core duo,kingmax, chieftec 450, 1600as ati.)a bekapcsolás után nem indul el a proci hűtése. Ha rögtön újraindítom akkor pörög, es megy szépen. Lekapcsolom és kb. 10 perc mulva indítom, és megint nem akar indulni, illetve néha meg elindul. ...mi lehet a porbléma?????Help!!!!!
-
Devastator
tag
Hy. Gigabyte GA-P35-DS3P + Inter C2D E6550 jó páros, vagy jobb lenne egy E6750? Tuningba ugyanúgy teljesítene a két proci?
-
PPSH
őstag
válasz
sanya1978040 #1146 üzenetére
sztem egy ilyet vegyel a lapba
-
sanya1978040
csendes tag
Hali.
Eljött az idő hogy én is lecseréljem a régi amd konfigomat.Sokáig AMD Athlon64 X2 6000+ AM2 Boxed procit akartam venni de sokan mondták, hogy az amd most nem jó és most intelt kell venni.A cserére max. 100 ezeret szánok amibe lenne alaplap, proci és memoria, videó kari maradna 7800gtx és van egy coolermaster 450w táp.Alaplapból sokan dicsérték és ezt szeretném GIGABYTE GA-P35-DS3, prociból pedig Intel Core 2 Duo E6750 2x 2.67GHz Boxed, memoriát még nem tudom hogy milyen legyen tudnátok valamit ajánlani? Szerintetek egy ilyen konfigal legalább 2-3 évet ki tudok huzni? VGA-t jövöre szeretnék váltani. -
-
JohnDo
tag
Hello
Van egy ip 35 pro lapom,egy 6750 es proc g0 revision és 2 giga 800 as geil ultra ramom. Sikerült a következő beállitásokkal elérnem a 3.6 ghz et amivel meg is elégednék .
Az lenne a kérdésem hogy kell e ezen még valamit babrálnom szerintetek ,vagy jó igy
ahogy van ?proc 8*450 mhz
ram 1:1 ben 900 mhz időzitését nem piszkáltam ,az 5 5 5 18 .cpu -1.55 v
ddr 2- 2.25 v
cpu vtt- 1.49 v
mch -1.52
ich -1.19
ich -1.7Köszi
-
Telefunen
őstag
válasz
Armando_19 #1139 üzenetére
a b2!
-
Armando_19
őstag
E6300ból a L2, vagy a B2 megy jobban?
-
lúúúzer
tag
6750-es C2D proci vásárlásakor steppingre oda kell figyelni?
Köszi! -
Amoroso
aktív tag
Az miért van, hogy emelem az órajelet a teljesitmény meg romlik?
-
Ribi
nagyúr
Szepen sorjaban le kell tesztelni hogy mi a gyenge lancszem.
Eloszor vedd vissza az fsb-t, a proci szorzojat es a ramokat rakd fel 800Mhz fole.
Igy tapasztald ki hogy mi a vege a ramoknak.
Ezutan a cpu meg mindnig 6 szorozval, kezd el huzni az fsb-t, ramot visszaosztani amennyire lehet, es megnezni hogy hol a vege az fsb-nek (ez vagy cpu vagy alaplap lesz illetve ha a ram veget elered akkor a ram).
Csak ezek utan rakd vissz a cpu szorozot es huzd a max fsb-ig.
Igy kiderul mi a huzgalas korlatja. -
Nordic
Közösségépítő
Sziasztok!
A közelmúltban összeállítottam egy gépet.
Adatok:
Abit AB9 Pro
Core 2 6550
4 Gb Kingmax 800 MHz
+ winyó, Chieftec táp(500W), Zalman hűtő.A következő a problémám!
Elkezdtem húzni a procin és minden pöpec 400fsb-ig(itt már a memóriák vissza vannak állítva 533Mhz-re=> csak így indul el). az fölött már instabil lesz a rendszer, vagy el sem indul a gép. Volt aki azt mondta, hogy még 3 GHz fölött is mennie kéne.Na most vagy hülyeséget mondott, vagy én nem figyeltem vmire
. Próbáltam azt is, hogy voltot adok a ramnak, de úgy sem volt az igazi. a windows ugyan betöltött, de amint elindítottam egy progit, meg is halt.
Most akkor tényleg 2,8Ghz-et tudok csak kicsalni belőle???Segítsetek kérlek!
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Procit szeretnek ,de annyi fajta van mar ,hogy keptelenseg donteni!
pl mi a különbseg egy E4400 es egy E6400 kozott????
mert kb azonos orajelen mennek!!
Koszi
-
lúúúzer
tag
Sziasztok!!
6750-es C2D proci vásárlásakor steppingre oda kell figyelni?
Milyen chipsetben(lapban) lehet jól húzni? Milyen memó jó hozzá?
Előre is köszi!! -
shader-x
tag
válasz
Foxmulder89 #1124 üzenetére
kiprobáltam 6x400 on ugy vitte minden auton volt syncron a memory! de magátol 1.4 volton ment!
-
bigskull
tag
Lenne egy olyan kérdésem hogy egy core2 duo e6750 a gyári hütésével 2,66 ghz en semmi belepiszkálással milyen hőmérsékleten megy?
Mennyi neki az ideális?
MIlyen értékeknél kezdjek el ez ügyben lépni? -
shader-x
tag
válasz
Foxmulder89 #1122 üzenetére
probáltam már 8x400 on de nem megy kifagy ill else indul!
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
shader-x #1120 üzenetére
Ha jóltudom az nV chipsetes, nemtudom hogy mit kellene menniük, azt a lap totyikjában érdeklődd meg.Viszont a proci a 3150-et szerintem 1.3 volton is simán viszi, nem lehet hogy felszoroztad a memókat ? esetleg probáld meg 400x8-on vagy hasonló értéken, memók szinkronban
-
shader-x
tag
hi! P5N32-E SLi lapom van és az lenne a problémám hogy 3150 ghz fölé nem tudom tuningolni (E6600) mert nem tölt be egyszerüen! és ezt a 3150 is 1.4 volton viszi? valaki tud valami ötletet hogy tudnám feljebb huzni??? elöre is thx bocs ha rossz helyre irtam!
-
zeix
senior tag
Valaki felvilágosítana mi az a stepping meg a revision?
Kerestem Google-ban de nem találtam normális magyarázatot.
Gondolom valami olyasmi, hogy a proci mikor került le a gyártósorról... -
zeix
senior tag
Ma sikerült hozzájutnom egy Asus Silent Square Pro hűtőhöz.
Eddig minden nagyon frankó, jól hűt és nagyon csendes.
A gyári hűtővel 2.66Ghz-en orthos-sal már 4 percnél 45 fokon járt.
[gondoltam megosztom veletek a mostani eredményeket] 1500RPM -
mad1
veterán
mi a legjobb jelenlegi 775os huto amelyik 10k koruli arat erinti.scythe hutoknel van jobb?e6700re kellene.eloreis koszi.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Runner_fxr #1107 üzenetére
Én is bízom benne,remélem jól választottam.
És azért nem méreg drága az ára sem,mint ahogy eggyes társainak! -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Runner_fxr #1105 üzenetére
Hát igen de az 2xannyi nem mindegy hogy 17 vagy 34E ft-ot költesz csak memre!
-
Hát gondolom hogy jobb pl az adata vitesta extreme et néztem az is 1066-os csak majdnem kétszer annyi volt mint a kingmax és nem jutott már rá lóvé, persze még lehet lecserélem. Csak most még monitort is kéne vennem. 22-es samut néztem. De remélem nemsokára meglesz a moncsi is és az új ramok is.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Runner_fxr #1100 üzenetére
Igen majd a végső órajelekre lennék kiváncsi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest