-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.H.
senior tag
válasz
Zeratul #9795 üzenetére
A programozók nagyon kicsi része, mivel a fordítókhoz a funkciókönyvárakat, library-ket, illetve az általánosan és gyakran használt algoritmusokat jellemzően kis csoportok vagy maguk a cégek készítik.
Azokban a programokban, amelyekben szükség van kézi fejlesztésekre, azokban ezek messze a leggyakrabban futó részek (pl. videokonvertálás, karakterfelismerés).
-
P.H.
senior tag
válasz
Zeratul #9792 üzenetére
Mondjuk minden olyan programban, amelynek bizonyos részei kézzel optimalizáltak.
Pl. egyszerűbb, minden programban használt szubrutinok (memóriamásolás) vagy nagy időigényű algoritmusok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert egy idióta volt. A Radeon HD 2000 és a 3000 menedzselése az ő feladata volt anno, aztán jött Dave Baumann, és rögtön befutott a HD 4000-rel az AMD az élre. Azóta Dave intézi a VGA részt. Rick az utóbbi időben általános menedzsmentet látott el, és látható, hogy ez mennyire jól sikerült. 50% a Llano kihozatala, az AMD több hetes előrendelési listákat vezet. A gyártókapacitás miatt a kész Bulldozert sem lehet kiadni, mert nincs elég termék. Az nyilván jó döntés volt, hogy a Llano kárára ne gyártson az AMD asztali CPU-t.
Rory papa azért rúgta ki, mert tudja, hogy nem alkalmas a feladat ellátására. -
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #9785 üzenetére
Nagyon ritka, hogy 3 független utasítás jöjjön egymás után... Összetettebb számításoknál eleve 1.0 alatt szokott lenni az IPC. Többet számít a front-end, pl. elágazásbecslés.
(#9784) atti_2010: Állítólag a glofo-s kapcsolatokért is ő volt a felelős, és az elnökség szerint nem tudta igazán szervezetté tenni a gyártást, illetve elég hathatósan érvényesíteni az AMD érdekeit.
(#9787) Abu85: Miért e jelző?
(#9789) P.H.: Ki lehet, ki lehet, de az átlagos kód 1.0 körüli IPC-vel fut, ugyebár...
-
P.H.
senior tag
válasz
Zeratul #9788 üzenetére
Lényegtelen, hogy csak az egyik ALU tud szorozni és egy másik tud csak 2 spec. műveletet végrehajtani, ha a további több, mint 50 utasítás végrehajtásában mindegyik részt vehet.
K10-en 3 ALU+3 AGU felállással egyszálas integer kódban ki lehet hozni folyamatos (több 10 perces) 2.5 IPC végrehajtást, ugyanaz a kód Bobcat-on 2 ALU+2 AGU-val 1.5 IPC-vel fut. Ezt a hátrányt kell órajellel kompenzálni.
-
törölt tag
válasz
Zeratul #9782 üzenetére
Szétválasztáshoz valóban nem kell AVX, hanem egy második szál.
Ismételten jelezném, hogy az egyszálú teljesítményre voltál kíváncsi.(#9782) Zeratul: "Azt meg nem látom be hogy miért csökkentené a integer végrehajtási sebességet 1 szálon a 2way ha a 3way is csak 1.75 utasításra volt kiterhelve, 1 futószalag csak malmozott és ette az energiát."
Pedig egyértelmű a dolog. Az általad említett 1,75-ös érték egy átlagérték. Az utasítások közti függőségek miatt a kétutas rendszerben ugyanaz a kód kisebb átlagértéket fog produkálni. Gyakorlatilag több órajel kell a lefutásához.
-
Jack@l
veterán
Oliverda, hát ilyet nem linkelsz...
[rick_bergman_tavozik_az_amd_to] -
-
törölt tag
válasz
Zeratul #9776 üzenetére
(#9776) Zeratul: "Bull FPU vagy dupla mennyiségű műveletet hajt végre a modul 1 futtatási szálához rendelve vagy szétválasztva mindkét szálon azonos mennyiséget."
Ebben igazad van, de... ahhoz hogy ez így működjön AVX utasításkészletet kell használnod. Néhány kérdés: Szerinted mennyi program van a piacon ami AVX-et használ? ( nagyon kevés ). Szerinted mennyi újkeletű program van amit már nem többszálúra írnak? ( nagyon kevés ). Szerinted a két válasz közös halmaza mennyi programot takar? ( nagyon kevés * nagyon kevés = nagyon nagyon kevés ? )
A hozzászólásod második felében pedig egy olyan dolgot vázolsz ami még tovább csökkenti az egyszálú programok végrehajtási sebességét. ( A #9766-ban ugye erre kérdeztél rá? )
-
Nagyon sok 1 szalat hasznalo program van. Mondjuk egy komolyabb ujraszamolas excelben (nem irhatok mindenre SQL-t es a Gizike gepen sincs mysql) vagy mondjuk iTunes, Lame, ufraw... Nagyon sok egyszalu progi van, amit hasznalok es itt 5 perc, ott 10 sokat szamit egy nap alatt.
akosf: A kerdes az, hogy orajellel mennyire tudjak kompenzalni es hogy mekkora fogyasztas novekedest jelent. Ha 80% lesz azonos orajelen C2C a teljesitmenye, akkor agresszivabb turbo fog kelleni. Mar csak az a kerdes ez mit jelent fogyasztasban, amiben az Intel egyelore jobb. Varom mar oktober kozepet.
-
Attix82
addikt
Úgy beszéltek itt, mintha egy 2600K nem lenne elég mindenhez, és elavult lenne
...
-
Zeratul
addikt
válasz
#95904256 #9772 üzenetére
Bull FPU vagy dupla mennyiségű műveletet hajt végre a modul 1 futtatási szálához rendelve vagy szétválasztva mindkét szálon azonos mennyiséget. Az FPU throughputja meg duplája a K10nek, szóval nem látom miért lenne lassabb a K10nél. Jó van látencia de arra van feladatütemező hogy lehetőleg max througputon fusson a végrehajtóegység. Integernél meg az AMD szerint a K10 3 utas VE je csak 1.75 művelet végzett ezért a 2 utasra csökkentés nem jár drasztikus teljesítmény csökkenéssel (persze szintetikus benchmarkok alatt más a helyzet)
-
imibogyo
veterán
Hát ha már ennyit vártam, ez a kis idő még bőven belefér. És nem is igazából a konkrét teljesítménye miatt érdekelne, hanem, hogy egységnyi forintért a legjobb teljesítményt vegyem. Magyarul az ár/érték arány, és ebben mindig erős volt az AMD. A mostani Phenom 2 955BE-met 28k-ért vettem újonnan.
-
törölt tag
válasz
Zeratul #9771 üzenetére
Ehhez kérnék egy kis magyarázatot, mert nem látom az összefüggést...
Van két dolog, a throughput ( áteresztőképesség ) és a latency ( késleltetés) amik szorosan összefüggenek a fizikai korlátok miatt. Az egyszálú teljesítmény esetén ez utóbbi a fontosabb, ezért szólt erről a hozzászólásom. Nem értem miért hangsúlyozod, hogy nőtt a throughput.
-
törölt tag
válasz
Zeratul #9766 üzenetére
Szerintem felejtős, hogy az egyszálú teljesítményben jelentősen jobb legyen a Bulldozer a K10-nél. Sőt, az szinte egyértelmű, hogy clock-to-clock lassabb lesz!
A Bulldozert ugyanis úgy tervezték, hogy minél nagyobb órajelet lehessen elérni. Ennek egyik módja, ha az utasításokat minél egyszerűbb, de több lépcsőben hajtja végre a processzor. Vagyis, megnő az utasítások végrehajtási ideje.
Például a szorzás, osztás, összeadás, gyökvonás, stb. műveletek majd másfélszer tovább tartanak a Bulldozeren, mint a K10-es magon! Ezt persze a másfélszer magasabb órajel kompenzálhatja. Az más kérdés, hogy ennek milyen hatása lesz a fogyasztásra...
szerk.: Megjegyezném, hogy az Intel annak idején Pentium4-es NetBurst-tel hasonlót követett el. De sajnos az egekbe szökő fogyasztás miatt náluk megbukott a dolog.
-
imibogyo
veterán
Nagyon kéne már egy átfogó teszt.
Pont i7-2600k között meg a bullok között vacillálok, de ez így nagyon nehéz, pontos adatok nélkül.
-
-
Zeratul
addikt
He says "FX8150 is faster than any variation of the preview uarch (faster than any K10) and in some few cases its equal or faster than the i7 2600K. But on avarage it's slower than the 2600K, that's why the price droped to U$244".
Úgy legyen.
-
Oliverda
félisten
Srácok, a nem ide tartozó dolgokat legalább rakjuk már OFFba, ha lehet. Köszi!
-
Crytek
nagyúr
A bulldozer ugye 1866-os ddr3-at is támogat!
Lesz valami hátránya ha én pl mellé csak 1333 v 1600-as ramot tennék csak? -
dezz
nagyúr
válasz
Remus389 #9747 üzenetére
Nem tudom, mi köze annak, amit írtál ahhoz, amit én, de mindegy...
Nos, nem mindenki játékra használja a gépét. Másrészt egy 3,6 GHz-en járatott Athlon (II?) sem elég minden videokártyához.
Azért SSD nélkül is van élet, pl. ha kikapcsolod a Windows swapot, akkor máris gyorsabb lesz a rendszer.
(#9743) atti_2010: IGP-jét letiltottra gondolt. Viszont az se így, se úgy nem tokozható AM3+-ba, mert a HT link(ek) helyett PCIe vezérlő van a lapkán.
(#9755) polonic: Hogy pontosak legyünk, az sem Deneb alapú, hiszen a Deneb 45nm Family 10h ("K10.5"), a Llano pedig 32nm, a CPU része 12h, picivel magasabb IPC-vel, de L3 nélkül. (Jó, persze, tudom, a kevésbé hozzáérték úgy talán jobban értik.)
-
Advent
tag
válasz
atti_2010 #9749 üzenetére
Sziasztok!
Van már valakinek kisebb tipusú Amd liano APU-ja?
Engem első sorban A4-3400 és A6-3500 modellek érdekelnek.Kb hova tehető ezeknek az Apuk-nak a Cpu teljesítménye ? Mennyit fogyasztanak HD video lejátszás , üresjárat és 100% proci terhelés mellett?(sehol nem találok ezekről teszteket :S)Azért kérdezem mert, most szeretném leváltani Core 2 Duo e6300+NV Gt210 alapu HTPC-met egy ilyen korszerűbb Liano-s Amd-re de ettől a procitól kisebb teljesítményűt azért nem szeretnék.
Szerintetek egy 150W-os panel táp elég a vmelyik fent említett liano Apu-hoz?
THX!
-
Departed
őstag
válasz
KIRA\/NOVA #9739 üzenetére
Írsz egy zagyvaságot, aztán másokat oktatsz ki az oké gomb használatáról. Ügyes...
Négy teljesértékű magos Athlon2/Phenom2-t hasonlítottam össze 2 modulos/4 magos bull-al.
Mondjuk azóta már meg lett beszélve hogy megjelenés után majd meglátjuk az arányokat. -
Remus389
veterán
ez csak elméletben van így
én ezzel tudok egyetérteni amivel a iponos bulldozer topicban találkoztam:
Tegye fel a kezét itt az, aki olyan programokat használ, ami kihasználja ezeket a rengeteg magokat. Persze lehet gondolni a jövőre, mikor optimalizálják a programokat/játékokat 6-8-12 magra, de addigra nem ezeket a procikat használjuk majd úgysem. Amíg van 10eFt-ért kétmagos athlon amit 3.6GHz-en lehet hajtani és hűvösen tartani egy 2eFT-os AC hűtővel egy 10eFt-os alaplapban addig fejlődjön csak a technológia az egekbe felőlem. Ha még rakok a lapba 12-ért 8GB ddr3-at, akkor érem el a bulldozer árát. Tudom, hogy nem normális dolog ezeket összehasonlítani, de kérem azért gondolkozzunk már! Alig használjuk ki ezeket a teljesítményeket. Az esetek 95%-ban ott totyorog a kihasználtság 10-20%-on. SSD nélkül pedig "semmit" sem ér az egész! Kövezzetek meg, de inkább nőkre, autóra, motorra, utazásra... költenétek a pénzt, mint a kihasználhatatlan technika hajszolásába!
lehet kövezni, kicsit olyan hogy a 4 hengeres Opel Asta is elvisz a közértbe, meg a nemtudom 8-12 hengeres Hummer is(persze nincs 12 hengeres Hummer asszem de a hasonlat jobb lenne)
-
-
Remus389
veterán
a vártnál olcsóbbak lehetnek a bullok
nehogy leharapjátok a fejem ipon
-
atti_2010
nagyúr
válasz
KIRA\/NOVA #9742 üzenetére
A Trinity FM2 -ben jön.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Fooler89 #9737 üzenetére
Lesz hogyne lenne mint pentium 2-esbe Radeon HD3850 AGPs verzió fut azzal még a NFS-MW is max egy két elemnél beszagatt de semmi komolyabb persze ezt az érzést is úgy 5-6év mulva fogod megtapasztalni!
Komolyra fordítva nem lehet tudni hogy az esetleges lebutitott trinity csippek hova fognak potyani (amiböl pont az igp-t tiltoták le márha lesz ilyen) talán am3+ tokozásba némi bios frissítéssel meg spékelve de erre még kevés esélyt látok ez olyan messzevan hogy belegondolva is fáj! Még a bullt se adtáki kereskedelmi forgalomba és sokkal észerübb lenne olyan programokat is használni amik nem zabálják fölösben a procit ramot igy talán nem gondolkodnánk azon hogy uristen mikor jönki a következö széria menyivel lesz gyorsabb és hogy jó lessz ebbe a tokba "megjegyzem a programokat kéne mostmár a hárdver hez fel fejleszteni mert brutális milyen külömbségek vannak illetve szoftver piacnak se ártana egykét szabvány hogy nelegyen már ez a tesze tosza össze viszaság mint ami ma van (fergeteg).
Azzért is van elcseszve a márketing mert hát mindenki a több magos procikat várta és hát épp nem pont az volt a terve az amdnek hogy minéltobb magot paszírrozzon egy silicium lapra (de tény leg ha olvastál volna olyan 2006-07környékén ki is jelentette az amd hogy a jövöt nem a "több magos proceszorokban" látják) ami csak a fogyasztásban mutat némi előre jútást oszt más hol épp hogy megelőzi az ellenfelét stb.... -
dezz
nagyúr
válasz
KIRA\/NOVA #9739 üzenetére
Ez meg hogy jött ki? Azzal a képlettel 1,6 jön ki egy 2-magosra. Vagy egy 2-modulosra gondoltál?
Az AMD szerint mindenesetre modulon belül a 2. mag +80%-ot hoz, így együtt 1,8 magnak felelnek meg. 4 mag esetén: 3,6. (Átlagban, feladatfüggően.)
De a másik, hogy nem K10-es magokhoz képest értendő! Hanem ha csak egy integer kismag lenne 1-1 modulban. A clock-to-clock K10 vs. Bulldozer arány(okat) még nem tudjuk!
-
Fooler89
őstag
Ugye a bulldozerre több éven keresztül akar építeni az AMD. Az am3+-al is vajon így lesz. Mit lehet erről tudni?
Ha már platformot váltanék, örülnék, hogyha utána lenne benne még továbbfejlesztésre lehetőség.A bull árai mo.-ra érkezésig mennyit nőhet? (igaz itt is a dollár=euro)
-
Hakuoro
aktív tag
ScaleMP Enables Virtual 512-Socket AMD Opteron Systems.
Végre egy jó hír... -
Yutani
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #9733 üzenetére
Biztos BKV ellenőr. Vagy parkolóőr. Vagy biztonsági őr. Valamilyen őr.
-
válasz
TESCO-Zsömle #9731 üzenetére
Bocsika
!
Szakmai ártalom
-
válasz
TESCO-Zsömle #9716 üzenetére
" Egyelőre elég ez a 4 magos 1080p-re "
Ez alatt mit értesz
Mármint lejátszásra? Mert azt tudja a brazos is, vágásra? Mert arra 1 kameráig elég lehet, ha renderelés kapcsán nem sietsz.
Komolyabb képi anyagokból videó + 1 két effekt, oda már kevés az x6-om
-
cszn
őstag
válasz
FireKeeper #9727 üzenetére
Nálam is fontos szempont.
-
Jack@l
veterán
válasz
atti_2010 #9702 üzenetére
Ember, nemtom miről beszélsz, én bármilyen egyszálról, mert a játékoknak is, és elég sok programnak 1-2 számításigényes fő szála van. Bár mostanában a játékgyártók nyomják a sok szálat, de 2 magnál többön nem is nagyon látsz full terhelést. Nem véletlenül csúszik annak az ára szépen le, gyorsan lesz az majd a 6 magos phenom körüli is...
Most szerváltam be ssd-t elég sok installnál észrevettem, hogy procilimitem van 50%-os terhelésnél. -
cszn
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #9723 üzenetére
Csak arra céloztam, hogy mivel még egy generáció lesz az AM3+ foglalatos lapokba érdemes lehet megfontolni.
Én lehet, hogy most egy kis Bullt veszek csak (meg persze lapot és ramot) és a köv generációban lépek még egyel feljebb.
Majd a tesztekből kiderül, hogy megéri e. -
Misi 007
őstag
Remélem így lesz!
-
cszn
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #9716 üzenetére
"Engem az se hat meg, ha az egész AM3+-os Bull szériát ki kell hagynom." De véjtöminit, mert lehet, hogy a köv. is ebbe jön.
-
gg72
veterán
Az FX-8150 szerintetek hogy szerepel majd kódolásban/tömörítésben (x264) az i7 2600K-hoz viszonyítva? Ott ugye kell (=jól jön) a 4mag/8szál.
-
-
Attix82
addikt
i5 2500 4 mag, AMD 4/8 ...valamivel kell kompenzálni a 8 szálat, így picivel drágább lesz...de lényegébe nem gyorsabb, kivéve ami esetleg használ 8 szálat. De ez szerintem a játékos szegmensbe amiről jelen pillanatba beszéltünk nincs jelentősége.
Játékba a i5 2500 és i7 2600 között nincs különbség, még talán egyes alkalamzásokba a HT miatt még kevesebb FPS is lesz, de csak picivel.
-
Attix82
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #9708 üzenetére
Játékba biztos vagyok, hogy gyengébb lesz, főleg amik nem használnak 2-3 magnál többet.....L2-L3 kezelése még mindig gyatra, legalábbis az eddigi eredményeket látva.
Főleg ez: [link]
Mai játék és nagyon népszerű, viszont csak 1.5 magot használ.Akkor lenne jó ha a játékgyártók a magok számára mennének rá, és ezzel szerintem csökkenthető a felvett teljesítmény is....pl Dirt3 8 szálon 2 ghz és 8 szálon 3.8 Ghz között csak 8 fps különbséget mértek. Ez lenne az optimális, de nem ez a helyzet, és így az Intel erősebb jelenleg játékban.
-
dezz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #9706 üzenetére
Más megfogalmazásban: egyre lejjebb árazzák őket... Már ha igaz, persze.
Egyesek szerint a B2 még közel sem tökéletes, viszont a C0 bevárása további több hónap csúszást jelentene, ezért a B2-ből próbálnak minél többet kihozni az AGESA segítségével, de így sem lesz valami fényes. Megjegyzem, JF továbbra is azt állítja, hogy az eddigi teszteredmények nem reprezentatívak. De ha mégis, én speciel inkább megvárom majd a C0-át és inkább veszek egy gyors 2-modulost, mint egy lassabb 4-eset.
(#9708): "Örülünk, ha 4 szálon futnak..."
És? Olyankor főleg rá tud kapcsolni a turbó...
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #9708 üzenetére
Azért egyre gyakrabban kelleni fog a 8 szál.
Apropó csak nekem furcsa, hogy eltűnt az FX 41x0? Lesz egyáltalán? -
Attix82
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #9706 üzenetére
Ahogy írtam is, mindennek megvan az ára, amennyit érnek a konkurenciához képest. Nincs ezzel semmi gond....vagyis ebből már lehet látni milyen teljesítményű lesz.
Vagyis a legjobb egy SB 2500 szintjén lesz...most az a másik kérdés mely alkalmazásokba.
-
Hakuoro
aktív tag
FX processors, AMD's Bulldozer and prices for the official release date!
FX-8150 >> $245
FX-8120 >> $205
FX-6120 >> $175
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Microsoft Excel topic
- LED világítás a lakásban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Politika
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest