Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- iPad topik
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
ugyanezt tudja a pentium dual core-om 2,5 ghz-en!
1. a superpi jobban szereti az intelt
2. úgyis csak egy szálon számol, tehát elvileg mindegy hogy két, négy vagy 8magos
3. olyan sokat nem számít, hisz a valós alkalmazások a lényegek
4. esetleg, talán javul még a bull ha megkapja a win driverétviszont ciki hogy egy core2-es jóval alacsonyabban járó órájelen tartja magát, azonos órajelen megverné alaposan(meg is tunningolhatom)
de egyetértek az előttem szóló Dezz-el
-
Borokafa
őstag
[Atti-nak]
A 4 magos bullok várhatóak még az idén? -
-
-
whiteman0524
aktív tag
Eredetileg úgy volt, de az első revízió még nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket ezért még csiszolnak rajta, plusz a Llano elsőbbséget élvez és nem lett volna szerencsés az egyszerre való megjelenés, így a Bull majd csak augusztus végén jön a jelenlegi állás szerint. Aztán persze lehet csak jövőre lesz belőle valami de ki tudja, hátha mégse
-
dezz
nagyúr
Ezt talán még az AMD sem tudja pontosan...
Szerintem lesz drágább is és olcsóbb is, mint azok.
P.H.: "Az az ábra egy sima PR-slide ábra, nem Opt. Manualba való."
Na ja. Valószínű éppen nem találták azt a másik slide-ot, ami még mindig részletesebb volt.
Akkor szokott ilyen szedett-vedett lenni a dokumentáció, amikor maguk a mérnökök csinálják (sajnálva rá az időt), nem külön személy.
"Továbbá a latency-táblázat sem akkurátus, több rossz vagy hiányzó érték mellett sehol nem szerepel benne, hogy az AGLU-k milyen integer-utasításokat tudnak/tudnának futtatni"
Remélem, ez az "AGLU" nem csak egy hangzatos név...
"amelyekkel kijönne a 4 integer op/cycle/thread ütem, ha a modul csak 1 szálat futtat, így a végrehajtás szinte semmilyen csorbát nem szenvedne a K10-het képest"
Itt micro- vagy macro-op-ra gondolsz? Mert ugye a K10 3 macro-op-ot tudott és integerben 3 ALU + 3 AGU micro-op-ot. Most 4 macro-op van, de 1-1 INT "mag" 4 micro-op-ot tud fogadni egyszerre (gondolom, 2 ALU + 2 AGLU).
Kíváncsi leszek, ilyen körülmények között mennyire fogják egymást zavarni a threadek, modulon belül. Mivel ugye 2-2 macro-op-pal is "kihajthatók" az INT magok, ha azok egyenként 2 micro-op-ra bomlanak. Azonban az egyszerűbb, 1-1 micro-op-ra bomló macro-op-okon már "összevesznek". Bár ez talán nem jelent különösebb gondot.
-
Spirit
őstag
A 4Ghz-et az X6-osra értette. 40 körül azért az már úgy érzem ár/teljesítményben behozza az 50k-s 2500K-t. A legkisbb Bull(úgy tudom az FX-4110) ha 40-ért hozná a 2500K teljesítményét, akkor megérné megvárni, főleg, ha tuningolható is lesz.
Ezeréves gépemet építgetem át. Lecseréltem a tápot, majd a CPU hűtést, most megvettem a vga-t egy 6850-es személyében. Most jönne a lap+cpu+ram. Mivel ritkán építek át, inkább lassan cserélgetek, a platform választás nekem nagyon fontos, és félek AM2+-ba beruházni, de az 1155 sem lesz hosszú életű. Ha már nem lehet bele tenni később jóval erősebb CPU-t, legalább a benne lévő húzza ki 3-4 évig. Mióta megvan a VGA, azóta azt nézem mi kéne alá, mert eléggé lehangoló látni, hogy minden új játék köhög. Azt hiszem megcsináltam minden idők legjobb cpu-limitjét. Nagyságrendileg pl. 1024-ben, minimum grafon 30-35 fps, 1920X1200-ban max grafon, 16XAF-el 25-30fps. Sok játékban képtelenség játszható sebességet elérni még minimum graffal se. Persze tudom, hogy ezt egy X6-os is kihajtaná, de az új cpu alá később jöhet még erősebb vga is.
Bocs, ha hosszú voltam.
-
Oliverda
félisten
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én ezt majd akkor hiszem el, ha kint lesz az Asus hivatalos oldalán is egy bejelentés formájában.
1. Lehet hogy valami téves infó.
2. Ezekből is lesz valami újabb kiadás (rev.) fekete foglalattal mint a GB-nál.
3. Igaz, és akkor az AM3+ prociknak mégsem lesz ott egy plusz lábuk, de a lábkiosztásuk úgy lesz kialakítva, hogy már az AM2-be ne menjen bele csak az AM3-ba és az AM3+-ba. Akkor viszont lehet örülni az AM3 lapok talajoknak. Mondjuk ezt a pár napos kijelentést akkor nem tudom hova tenni.
Az is lehet, hogy sok újabb 800as alaplapnak már olyan a PWM-je ami elviszi már a BD-t is, és ezért úgy döntött az AMD, hogy lehetővé teszi az ezekkel való kompatibilitást. A plusz egy láb amúgy is jó eséllyel csak azt a célt szolgálta volna, hogy ne tudd belerakni a régebbi lapokba mivel úgysem működne. Na mindegy, várjuk ki a végét én azt mondom.
korcsi: Úgy látom ezek is megkapják asztalra a DDR3-1866 támogatást.
-
TRitON
aktív tag
TFH egy Asus alaplapból van egy 1.0-s revíziójú, AM3 foglalattal. A Bulldozerek megjelenésekor (vagy még azelőtt) kiadnak belőle egy 1.1-es, vagy 2.0-s (tökmindegy) revíziójút, fejlettebb tápegységgel (amilyen a Bulldozernek kell) és AM3+ foglalattal. Azért tartom ezt elképzelhetőnek, mert minimális mértékű változtatásra van szükség, ami miatt nem éri meg egy komplett alaplap vagy alaplapcsalád megtervezése, gyártása, stb.
-
whiteman0524
aktív tag
Én meg azon gondolkozok ( többek között
) hogy lehet venni kéne egy X4-es Phenom II-t. Minek ide Sandy meg Bulldozer nincs az a processzor ami felveheti a versenyt ár/érték arányban egy X4-es 955-el mondjuk. Pláne annak fényében hogy leginkább szórakozásra kéne nem pedig tömöríteni, meg világrekordokat döntögetni
De ha már ennyit vártam, akkor most már aztán bírjam még egy kicsit
Csak ugye az mindig igaz, hogy ha már lúd akkor legyen kövér, mert annyival tovább bírja. Ez az egy dolog szól a legjobb ár/érték ellen
-
atti_2010
nagyúr
Máskülönben én már rég leváltottam volna az AMD reklámosztályát szőröstől bőröstől, amikor kiderült a Sandy hibája 100100-al kelet volna nyomatni a reklámot hogy ennyivel vagy annyival jobb a Buldozer mint a Sandy hiszen az Nvidia is fűrészelt annak idején nyákot mikor a Ferminek még hírmondója sem volt, mindezt azért hogy pár Nvidia fant "melegen " tartson.
-
atti_2010
nagyúr
Csak azt nem értem miért nem szivárog már ki valami pontos adat a procikról, ezek nagyon tudnak titkot tartani
Nem hiszem hogy titoktartásról lenne szó hiszen az Intel már az Ivyn nem sokat tudna változtatni, meg így veszítenek a klientúrából is mert ha kiderülne hogy a Buldi egy bajnok sokan nem Sandy-ra váltanának hanem várnának 1 csöppet, szerintem a tesztek még nem teljesen vannak kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest