Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror #11999 üzenetére
De te kevés vagy egyedül ahhoz, hogy neked csináljanak procit.
Használj WinZip-et, az már GPU-val gyorsított.
-
fatallerror
addikt
de nem csak játékból áll a világ
mi lesz a többi programmal? azok meg döglassan fognak futni mert gondolom nem fognak kapkodni az új verziókkal amik számításra is használnák az igp-t...
nálam életszerű dolog h mkvmerge-el mkv-ról hangsávokat szedek le meg winrart használok. ezek kitudja h mikor vonnák be az igp-t
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a szerver roadmap, ami a linken van régi. Annál van frissebb, csak az nem publikus. Abban van Kyoto. De amúgy az lesz, hogy a Kyoto a small core APU/CPU, a Kaveriből lesz 1P APU/CPU, és utána lesz új 2P és 4P, illetve a Kyoto alá 2014-ben az ARM, és ezt egészíti ki a custom divízió, ami majd azokat a cégeket szolgálja ki, amelyek egyedi ARM-os szerverprocesszort akarnak. A Facebookot érdekli nagyon ez a lehetőség, hogy nem csak a szervert, hanem a bele kerülő lapkát is saját igényre terveztetné.
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #11995 üzenetére
Az utobbi annyira friss es ropogos, hogy a Kyoto benne sincs
Raadasul az is latszik, hogy a szerver vonalon sincs semmi terv a mostani generacio utanra. Szomoru, de onnan is kiszallni latszik az AMD. Maximum a Kaverit "felviszik" az 1P szerver szegmensbe, lentebbre meg ott a Kyoto, oszt annyi.
-
stratova
veterán
AM3+ végéről korábban is elérhetők voltak már előrejelzések.
Server Roadmap (18.o.)
Az 1P vonalon látszik, hogy a következő szériában még nem kizárólag APU-val számolnak, de a(z AM3+) foglalatváltás az esedékes. -
Simid
senior tag
válasz
atti_2010 #11986 üzenetére
"A Kaveri FM2 is lesz..."
Legalább is így hiszed most, aztán lehet, hogy holnap már máshogy lesz. AMDnél elég gyorsan változnak a dolgok (lásd Kaveri GDDR5).
Az meg világos, hogy mi az előnye a Richlandnek. Mobil vonalon tényleg nagyon hasznosnak tűnik a fejlesztés, de a valódi okot szerintem dezz már leírta. Azt te sem hiszed, hogy lett volna Richland ha a nyár folyamán megjelentek volna a mobil Kaverik.dezz: Ehhez sajnos nem értek eléggé, de gondolom az IPC esetében számít az is, hogy milyen műveletet hajt végre CPU. Az a 30% lehet csak egy ideális esetre vonatkozó érték. Persze legyen igazad és legyen minél erősebb a roller!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Valdez #11976 üzenetére
Jelenleg nincs tervben a Kaveri mellett egy nagyobb asztali processzor, vagy APU. Ez változhat persze, mert nem tart sokáig lehozni a szerverekről egy nyolcmagos Steamrollert, oda ugyanis lesz ilyen lapka, viszont a probléma azzal van, hogy az AMD a HEDT platformot nem a munkaállomásokba, hanem konkrétan a játékosoknak szánta mindig. Az új konzolokhoz pedig egy sima processzor nem igazodik, mert a konzolok teljesítménye a processzor oldaláról alig éri el egy 10-15k-s PC-s processzorok tempóját, így a fejlesztők rá lesznek kényszerítve arra, hogy az IGP-t használják az általános számításokra. Egyszerűen nincs más lehetőségük, és ezeket az algoritmusokat az AMD szeretné, ha lehoznák PC-re, ahol a Kaveri APU szívesen futtatja majd őket. Innen logikus, hogy az a réteg, akit eddig érdekelt a 6-8 magos FX, az inkább Kaverit vesz majd, mert azon az IGP miatt gyorsabban futnak a nextgen játékok.
-
Fiery
veterán
IGP nelkul manapsag mar max. a HEDT platformon (LGA2011 az Intelnel) lehet procit eladni, azt a platformot pedig az AMD latvanyosan elhagyta. Annyira vekony piacrol van szo, aminek a cca. 10%-a (mert talan annyit tudna megkaparintani belole az AMD) nem er annyit az AMD-nek, hogy veszodjon vele. Ez van, ez a biznisz a szamokrol szol sajnos.
-
Fiery
veterán
"Hmm, mitől vagy ennyire biztos abban hogy ott a vége az AM3+os CPU-knak?"
Nincs ertelme erre a platformra fejleszteni. Az AMD utiterveben sem szerepel semmi, ami az AM3+ platformhoz kotheto lenne. A Kaveri FM2+ es es FP3 (BGA) tokban fog erkezni, a Kabini/Temash FT3 (BGA) tokozast hasznal. Utanuk jonni fog az uj generacio, de az megint ujfajta tokozast fog hasznalni, ami se nem FM2+, se nem AM3+.
-
Fiery
veterán
válasz
Valdez #11976 üzenetére
Nincs ertelme 2-nel tobb modult berakni egy mainstream APU-ba, mert nagyon elviszi a TDP keretet. Az AMD jelenleg a mobil es ultramobil platformokra koncentral, a performance desktop (HEDT) platformbol kiszalltak. Mobil platformon pedig sokkal lenyegesebb az eros iGPU es az alacsony TDP, mint a magok szama. A mainstream desktop platformon pedig csak azert "focizik" az AMD, mert oda is el lehet adni a mobil mainstream procikat (Richland), egyszeru attokozassal.
-
atti_2010
nagyúr
Trinity lesz FM2be ezért mindenki biztosra vette, hogy Kaveri is abba jön, aztán sunyin bekerült még egy Richland a kettő közé és máris nem hazudtak.
A Kaveri FM2 is lesz, az nem is változik meg ha ki is hoznak egy FM2+ vagy egy FM3 foglalatot meg kompatibilis marad mint az AM3 AM3+ átjárható lesz, a Richlandot meg nem sunyin és nem azért hozták ki hanem mert javítottak az energiagazdálkodáson és az a mobil cuccoknál nekik fontos volt.
-
dezz
nagyúr
A Richland szerintem kényszerintézkedés volt, mert késett a Kaveri (talán a 28nm miatt). Mindenesetre elvileg menni fog a jobb FM2 lapokban is.
Itt maga az AMD ír 30%-os IPC javulást. Azért nem olyan nagy csoda, mert az egyik fő szűk keresztmetszetet eliminálják, és azért mégis csak ott van az a 8db integer cluster + 4db bővített FPU.
-
Simid
senior tag
Azért nem értem a meglepettséget, mert amikor tavaly gépvásárlás előtt nézelődtem a neten, sok helyen úgy írtak a Vishera-ról mint a valószínűleg utolsó klasszikus CPUról. Aztán voltak olyan pletykák is, hogy jönnek még AM3+ba CPUk, de ugye ez egyáltalán nem jelenti, hogy az Steamroller lenne (a 2015ig szóló támógatottság meg főleg nem jelenti ezt). FM2nél is ez volt, azt mondták biztos nem csak Trinity lesz FM2be ezért mindenki biztosra vette, hogy Kaveri is abba jön, aztán sunyin bekerült még egy Richland a kettő közé és máris nem hazudtak.
Mondjuk gondolom nem lesz olyan nehéz szerver frontról lehozni egy 4 modulos lapkát, ha ott lesz olyan. Csak ha már van egy fejletted új FM tokozás, akkor miért ne abba?(#11965) dezz: Gondolod tudnak 30%-t hozni? Nekem ez irreálisnak tűnik, még a diákon is csak 10-15%-t írtak. Persze lehet azt a 30%-t sokféle képen értelmezni. Ha tényleg sikerül ennyit reszelni a fogyasztáson akkor órajel emelésre használhatják, végül is piledrivernél is ez volt.
-
dezz
nagyúr
Világos. De IGP nélküli még lehet.
Ha csak 2015-ben jön új foglalat, akkor nem valószínű, hogy desktopon a Visherát szánnák a csúcsnak addig. 4-modulos FM2(+) tokos prociról pedig nem lehetett hallani (bár én annak is örülnék), itt van viszont egy ilyen kijelentés az Inquirerben: "CHIP DESIGNER AMD has said that its upcoming Vishera chip will not be the last to use Socket AM3+." Azaz, nem csak azt írták, hogy lesz ilyen, mint pletyka, hanem az AMD-nek tulajdonították, amiért nyilván helyreigazítást kért volna a cég, ha nem igaz.
-
lee56
őstag
Igen mintha olyan pletykák is keringtek volna, de aztán jó ideje semmi új hír.. De majd valószínüleg úgy oldják meg mint most az FM-es Athlonoknál, csak akkor IGP-s 4 modulos APU-ból kell kiindulni, és az nem nagyon reális, legalábbis még egy nagy gyártástechnológia csökkenésig. Úgy 20nm körül majd talán.
(28nanón azonkívül hogy nem lenne túl gazdaságos, meg óriási méretű is lenne a chip, még erősen downclockolni is kéne hogy értelmes TDP keretben maradjonEgy 3 modulos viszont még határeset lehetne, talán, majd meglássuk mi lesz.)
Fiery : Hmm, mitől vagy ennyire biztos abban hogy ott a vége az AM3+os CPU-knak?
miklosss2012 : Én azért még lehet megvárnám az őszt a helyedben, addigra remélhetőleg többet fogunk tudni.
-
MiklosSaS
nagyúr
Na akkor az nekem szivas, azert leptem AM3+-ra lga1155-rol mert a fel internet teli volt azzal hogy lehet meg az excavator is ebbe a platformba jon. A Vishera csak ideiglenes lett volna nalam szerettem volna meg 1-2 generaciot ebbe a lapba, dehat ha ez igy hal meg akkor inkabb atmaszok megint a kekekhez de akkor csakis 2011-re.
-
Fiery
veterán
4 modulos, iGPU-s varians tul nagy die lenne, tul sok tranzisztor, es tul magas TDP, amennyiben 4 GHz koruli orajelben gondolkozunk.
AM3+-ba az AMD jelenlegi tervei szerint nem erkezik mar ujabb processzor. Marad az FM2/FM2+, a mobil BGA (FP3, FP4) es PGA (FS1b), es majd jon egy foglalat, uj CPU architekturaval, de az 2015 kornyeke csupan.
-
dezz
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
Aki viszont nagyobb teljesítményben gondolkodik (mind VGA- mind CPU-erőben), azt már kétlem hogy a túl sokat zabáló NB nagyon elrettentené.
Nem is az, csak rosszul mutat egy grafikonon, meg aztan a VGA-k lassan közelítenek a 15W IDLE fogyihoz (már a felső kategória) ideje lenne a CPU+ alaplap is erre a szintre hozni.
-
lee56
őstag
válasz
atti_2010 #11969 üzenetére
Nagyon derék volna az AMD-től. Az AM3+ foglalat már így is két éves lesz. Sokaknak nem is kéne több, a Steamrollerrel végre a Bulldozerek gyengepontjait célozzák kijavítani, vagy feljavítani.
Az FM-es foglalatba érkező Steamroller modulos APU-nak nem is lesz ilyen problémája.
Aki viszont nagyobb teljesítményben gondolkodik (mind VGA- mind CPU-erőben), azt már kétlem hogy a túl sokat zabáló NB nagyon elrettentené. Persze zöldebb lenne a világ, na de majd ha egységes socket lesz, nem lesz ilyen gondunk, már ha eljön az az idő.
-
törölt tag
válasz
fatallerror #11961 üzenetére
Pedig megkereshetnéd, mert én is kíváncsi lettem. Ezt olvasgattam, de 2015-öt itt sem emlegettek.
-
Oliverda
félisten
válasz
Talán ezért, mert ez már első hangzásra is elég abszurd.
Persze ha a támogatás alatt arról van szó, hogy a boltokban még 2015-ben is árulnak majd új AM3+ tokozású processzort, akkor lehet.
-
dezz
nagyúr
válasz
atti_2010 #11954 üzenetére
Egy AMD mérnök szerint meglesz a 30%, sőt adott esetben több is a Piledriver és a Steamroller között, elvégre elég nagy változások lesznek a mikroarchitektúrában.
Viszont hogy lesz-e belőle még AM3+, az valóban kérdéses. Bár nincs kizárva, hiszen Opteron vonalon is bevezetik, csak más tokozással. Már úgy értem, nem csak APU formájában, hanem CPU is, amiből talán ki tudnak hozni AM3+ tokosat is. (Vagy esetleg az APU lesz olyan, hogy lesz rajta HT busz is, és a PCIe+IGP letiltásával beletehető AM3+ tokba.)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BomiBoogie #11962 üzenetére
Valószínű hogy az APU platformoknál a jövőben már 2 évnek is fogunk örülni.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Nem mondtam hogy nem hiszek neked. Csak en is olvastam valami idiota magazint amiben ezt cafolta.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #11958 üzenetére
Remelem azert meg a steamroller am3+-ban fog mukodni, vagy legalabb mukodjon am3+-ban.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BomiBoogie #11958 üzenetére
Azért az AM2-AM2+AM3 elég szépen húzta, és nem voltak olyan átverések hogy nem cserélnek foglalatot de a csipkészlet nem passzol, na puff neki kompatibilitás.
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS #11951 üzenetére
Régebben még arról volt szó hogy a Richlandnek is lesz AM3+ variánsa, Piledriver 2013 néven, és summer utóirattal. Aztán nem tudom azóta mi történt ezen a téren, ha ez kimarad, akkor marad az év utolsó fele, valaminek jönnie kellene még idén az fix.
Steamroller FX-et a népnek.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #11953 üzenetére
Jó hogy nem akarsz egy HD 7850 -el netezni- filmezgetni, a Kaveri kb a 7750 szintjén lesz ami amatőröknek játszani több mint elég.
+30% CPU meg utolérné az I7 annyit nem várhatsz el tőle.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ertem, tehat nov-dec 2013 fele, csak ezekben sem lesz IGP ha jol olvastam.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #11949 üzenetére
Szerintem ha a Kaveri + 40 +50% lesz erősebb mint a Trinity már az is emberes eredmény, a Steamroller meg szerintem olyan +15% hozhat vagy max 20%.
-
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #11948 üzenetére
én amd-s cuccban láttam de akkor így hihetőbb bár így is irreális
más, lehet h off meg nem vitát akarok generálni csak érdekességként felhozom.
most olvastam h az amd többéves szerződést kötött a microsoft-al az xbox-ot illetően és több mint 3,5 milliárd dollárt hoz nekik. hasonló szerződésben vannak a sonyval is sőt 1 kis szelet még a wii u-ból is jön nekik és ezek csak a konzolbevételük!!!
ha így folytatja az amd akkor még több pénzük lesz fejlesztésekre és utánuk fog menni mindenki, remélem ebből a felhasználók jönnek ki jól(néhány smiley nem jelenik meg, nálam a bibi?)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #11947 üzenetére
kaveribe is ez kerül de h milyen erős lesz azt nem tudom
apu egészére azt írta az amd h a richland 40-50%-al gyorsabb a trinitynél, a kaverire meg h 2x is gyorsabb lehet a richlandnél. ez fura mert akkor már i7 erősségűnek kéne lennie a cpu résznek
Egyrészt az IGP -re írták ezeket az értékeket másrészt ez sem hivatalos és szerintem nem is igaz mivel csak pletyka.
-
fatallerror
addikt
nem, steamroller lesz külön is igp nélkül am3+-ba. én így tudom
kaveribe is ez kerül de h milyen erős lesz azt nem tudom
apu egészére azt írta az amd h a richland 40-50%-al gyorsabb a trinitynél, a kaverire meg h 2x is gyorsabb lehet a richlandnél. ez fura mert akkor már i7 erősségűnek kéne lennie a cpu résznek
#11945) miklosss2012: elméletileg évvégén
-
MiklosSaS
nagyúr
Lehet mar tudni mikor jelenik meg a kovetkezo FX ? Milyen tokozasban jon ki?
-
dezz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11934 üzenetére
Ismerem, köszi, csak siettem. De szerintem még csak nem is ők gyártatták.
-
korcsi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #11934 üzenetére
Így sem igaz.
Technológiát árulnak, a gyártónak van lehetősége megvásárolni azt és gyártani. Ezért nincs Rambus márkájú rambus memória modul, legjobb tudomásom szerint.( #11933 ) dezz: Bárhogy nézzük, drága volt, lehet a gyártó miatt (de akkor meg minek gyártotta), lehet a liszensz díj miatt.
-
dezz
nagyúr
válasz
korcsi #11931 üzenetére
Nyilván úgy állították volna be a licencdíjat, hogy az ne akadályozza meg az elterjedést, de azért keressenek is vele. Darabonként pár vagy pártíz cent is szép összeg százmilliós vagy milliárdos eladásoknál.
(#11932) TESCO-Zsömle: Nem valószínű, hogy ők gyártották - akkor nem tudtak volna kitolni velük a memóriagyártók. Ők egy fejlesztőcég, akik kész megoldásokat licencelnek. Mint pl. az ARM [pontosabban az utóbbiak kész és "félkész" megoldásokat is licencelnek].
-
dezz
nagyúr
Persze, új kell hozzá, de ha előnyös a dolog, akkor megéri. Úgy tudom, korábban licencelte is az AMD az XDR2 technológiát, akkor mindenki azt gondolta, hogy videokártyákon fogják alkalmazni. Az nem történt meg, de valamit tervezhetnek vele. Az árat a volumen erősen tudja csökkenteni.
Szerintem ez kizárt. A Rambust több irányból próbálták korábban is fúrni. Most pl. a DDR4 "győzedelmeskedése" áll a memóriagyártók érdekében, azért valószínűleg egy cent licencdíjat sem kell fizetniük.
(#11915) Oliverda: Az akkor a memóriagyártók Rambus elleni összeesküvése miatt bukott meg (megbeszélték, hogy mindegyik nagyon drágán gyártja - ezért vonult ki később a Rambus a Jedecből is), ami miatt több memóriagyártót megbüntettek.
Összeesküvés buktatta meg a Rambust?
A Samsung beismerte a Rambus elleni összeesküvést -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
korcsi #11925 üzenetére
Nem is tudom mi van most a DDR4-gyel... Anno úgy hirdették, hogy "Enthussiast" szinten idén fog megjönni, aztán jövőre lekúszik "Performance" vonalra, majd 2015-ben "Mainstream"-be... De egyelőre nem látok olyan terméket, amihez kapcsolni lehetne... Lásd, Kaveri is csak DDR3 támogatással jön és Inteltől se várhatunk semmit, mert ők idén tapossák ki az LGA2011-es platformból a második kört Ivy Bridge-E-vel...
sz: A Haswell-E már DDR4-es lesz a roadmap szerint, de az 2015-ben jön...
-
korcsi
veterán
Ha esetleg a DDR4 piacra dobása, terjedése megindulna, az se lenne baj, meg idővel drága se, talán, reméljük a legjobbakat...
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #11923 üzenetére
lol de elrejtetted
hát kb előbb lesz annál gyorsabb gddr6 olcsóbban
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #11922 üzenetére
írtam is, hogy elnéztem, de az XDR2 licenszdíja akkor is hajmeresztő, ha utánaszámol az ember...
-
fatallerror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #11920 üzenetére
azt az xdr2-re mondta
#11921) Oliverda: na de ezt már akkor is tudniuk kellett mikor kitalálták h lehet akár gddr5-ös is.
de most már mind1, nem lesz és kész :]
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror #11919 üzenetére
Azért amit már leírtam.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #11919 üzenetére
Elnéztem, de azért játsszuk végig...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #11916 üzenetére
De láttad, amit Abu írt. Egy 8GB-os kártyára/alaplapra durván 45.000 Ft lenne csak a licenszdíj. És ebben nincs még benne se a gyártási, se a tervezési költség!
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror #11916 üzenetére
Hiába gyorsabb, ha nem tudná kihasználni a processzor. Egyelőre nincs igazán létjogosultsága, pláne relatíve magas felár mellett.
-
Oliverda
félisten
Szerintem nem lett volna sok értelme. Desktopon max kiadtak volna egy alaplapot tessék-lássék termék gyanánt, mobilban pedig nem hozott volna annyit, hogy megérte volna a nagy felárat. Persze érdekességnek jó lett volna.
dezz: A Rambus már az Intel-lel is elbukott ilyen formában. Egyelőre ilyesmire nulla reális esélyt látok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ahhoz új memóriavezérlő kell, amit egyrészt akarnak tervezni, másrészt az XDR2 memóriák nagyon drágák, sajnos annyira, hogy hiába vernek mindent orrba-szájba, az áruk alapján a különbözet nem éri meg.
(#11908) dezz: Nem a gyártás a gond, hanem a Rambus felé a licenc ára. Keletről tudom, hogy 3 dollárt kérnek minden eladott 1 Gbit után. A memóriagyártók semmilyen formában nem akarnak belemenni egy gigabitek után fizetett licencbe.
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #11912 üzenetére
A Rambus nem gyártat ramot, legalábbis nagy tételben biztos nem, max. mintákat a fejlesztéshez. Nagy tételben a Micron, Samsung, stb. gyártja. Pl. a PS3-ban is XDR ram van, egyenként azt hiszem, 4db IC, azaz legalább 300 millió darabot gyártottak már belőle. Az XDR2-ből is tudnának, ha lenne rá igény.
-
fatallerror
addikt
és #11910) korcsi
nem tudom, a rambus mondta még tavaly h nagy mennyiségben nem tudják előállítani (asszem a tsmc-vel vannak ők szerződésben)#11909) dezz: szerintem desktopon nem fogják sürgetni a dolgot, talán gddr5-öt is ezért fújták le h ütemesen érjék el a ps4 hardverét (papíron).
de azért ddr3-al is nagy előrelépés lesz az olvasottak alapján. ha jól értelmeztem amit olvastam akkor olyan erős lesz mint 1 fx cpu+ddr3as 7750 (bár jobb lenne ha a 7770eset elérné) -
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #11905 üzenetére
És mitől drágább? Szilicium, gyártás, tokozás?
-
dezz
nagyúr
Az ugye megvan, hogy az új konzolokba kerülő APU-nak 256-bites a memóriaelérése (4 csatorna [nem kizárt, hogy esetleg tud működni 8x32 módban is]), a Kaverinek pedig csak 128 lesz (2x64)?
-
dezz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11907 üzenetére
Azt hiszem, annak van egy speciáls technológiája. Az XDR2 belül sima ram, csak az interface más.
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #11905 üzenetére
Miért ne tudnának eleget előállítani a memóriagyártók? Annyit gyártanak belőle, amennyire megrendelésük van.
-
dezz
nagyúr
Azt nem értem, miért nem vetik be az XDR2 ramokat?
- Hasonló sávszél, mint a GDDR5, alacsonyabb latency mellett.
- Kevesebb vezeték kell hozzá, mint a xDDRx ramokhoz, vagy ugyanannyi vezetékkel több csatorna lehet.
- Memóriaslotos megoldás is lehetséges, azaz cserélhető lenne.
- Talán nem drágább, mint a GDDR5, és ha elterjedne, jóval lejjebb mehetne az ára. (Valószínű nem játszanák el mégegyszer a memóriagyártók a korábbi összeesküvést.) -
szabi__memo
nagyúr
A HD8000-es szeria tamogatja a 4K-t, 2 monitor kezelését, vezeték nélküli képernyő elérést jobb késletétessel mint az Intel WiDi:
Elég erősnek ígérkeznek ezek az APUk!
-
szabi__memo
nagyúr
Elite Performance APU (Richland)
Kabini
Temash
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Sorozatok
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Ryzen 5 4600G dobozos, garis!!! ELKELTEK!!!
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest