-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Az elmúlt napokban a ZDNET infoja alapján attól hangos a net, hogy az első FX procikat ezen a héten kezdi szállítani az AMD. Közben meg cáfolják is ugyanakkor.
Ha ez igaz, akkor nem csak paper launch lesz, hanem ténylegesen kapható lesz a BD szeptember 19-től, bár erősen korlátozott számban, mivel (állítólag) a gyártósorok még nem képesek megfelelő kihozatallal elegendő procit gyártani, a Llano igények kiszolgálása is nehézkes.
-
Oliverda
félisten
válasz
hibavissza #8988 üzenetére
Már legalább 1 éve lehet tudni ezt.
Természetesen a magasabb órajelű is megfelelhet.
Yutani: A google translate-en keresztül sem megy?
-
hibavissza
veterán
válasz
Oliverda #8986 üzenetére
Köszi, nem gondoltam volna, hogy az AMD publikálta már a hivatalos technikai specifikációt hozzá. Az AM3+ alaplapoknál nagy volt a zűrzavar emlékeim szerint. Mindenhol azt írták, hogy ezek a gyártók partizán akciói.
Ilyen RAM-ot nem nagyon láttam még. Csak 2000-est. Az nem jó hozzá?
-
Oliverda
félisten
válasz
hibavissza #8985 üzenetére
Pedig nem sokat kell visszalapozni. Max. 1866 MHz-es RAMokat fog támogatni hivatalosan.
-
hibavissza
veterán
Hali!
ASROCK 870 Extreme3 R2.0 alaplapba milyen RAM lenne jó, hogy adott esetben tudjon fogadni Bull procit is? Kell a 2000-es vagy elég egy 1600-as.
Gondolom, hogy a Bull proci nélkül ezt nehéz megjósolni.Thx
-
Oliverda
félisten
-
csabika0001
senior tag
Én egyelőre még a phenom 2 x4 emet sem tudom csúcsra járatni
Egyedül a GTA4 profitál nagyon belőle. Majd egy év múlva visszatérek a bullra addigra már lehet lesznek c2-c3 példányok. -
Crytek
nagyúr
válasz
Giovanny #8974 üzenetére
Hát ha hiszek a pletykáknak akkor a i5 2500k lesz a nyerő ár/teljesítmény tekintetében. Azt nem állítom, hogy nem lesz annál jobb bulldozer.De ha lesz, akkor az nem 44ezer ft lesz.Szóval i5 2500k-t látom eddig nyerőnek.(Pénztárcabarát és tud is)
#8975: Én nem fogom az biztos. A xy netes tesztekben majd jól látható lesz a procik ereje.
Ezért tülkön ülve várom a teszteket!
-
törölt tag
válasz
whiteman0524 #8969 üzenetére
Én is pont ezért néztem be.
De csak újabb trollozások...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
whiteman0524 #8969 üzenetére
Még vagy 20 kell aludni addig.
-
whiteman0524
aktív tag
Én azt hittem hogy jött valami hiteles teszt vagy infó a Bullról, hogy így megszaporodtak a hozzászólások
-
atti_2010
nagyúr
Ezen felül az arhitektura kialakításából valahogy megsejtették az Intel trólok hogy a Superpi az amiben a Bull kikaphat innentől ezen lovagolnak, mindegy hogy semmi gyakorlati jelentősége nincs, meg a winrart kell előszedni és teljes a kép.
-
Yutani
nagyúr
Na ezzel a posztoddal elmondtál mindent magadról és a hozzáértésedről, hozzáállásodról.
Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha eltűnnél ebből a topikból, mert tényleg rohadtul nincs szükségünk egy trollra! Ha meg igen, elővesszük Terry Pratchett könyveit és megidézzük Törmelék őrmestert.
Amennyiben nem tudod, ki az a Terry Pratchett, akkor épp itt az ideje elmenni egy könyvesboltba és egy kis irodalmi ismeretet magadra szedni. Addig sem rontod itt a virtuális levegőt.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Olvasd el a cikket mert le van írva minden, és nincs kedvem ismét leírni. Amennyiben nem olvasod el, akkor meg felesleges úgy tenni, mintha tudnád miről beszélsz.
A superpi-vel pedig itt csak kinevetteted magadat ismét. Aki kicsit is jártasabb a dolgokban az tudja, hogy az minden csak nem mérvadó.
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #8957 üzenetére
Mihez kell a memsávszél egy beépített gpu-nál tesztelésnél, mikor még az egérhez se nyúlsz hozzá? főleg hogy ki volt kapcsolva az integrált tesztelés közben...)
Na most akkor ha nem volt lassabb, akkor az 1333-as ramból már nem is kellett a sávszél?
Te is szerintem talkálgatsz mit mértem eddig és hogyan. Megnéztem a grafikonokat és nekem ennyi jött le, a többit meg lehet sokféleképpen magyarázni.
Nézd meg a superpi-s linkem, egy szál, semmi trükközés, van benne intel is 3-4 évvel ezelőttről, meg A-3850. -
Giovanny
őstag
Legalább pörög a topik
-
Oliverda
félisten
Szerintem itt csak egy dolog egyértelmű, mégpedig az, hogy csak találgatsz és sosem teszteltél ilyen platformokat, illetve, hogy nem olvastad el a szöveget, csak a táblázatokat meg a grafikonokat nézted.
Amúgy megsúgom, hogy DDR3-1333-mal sem volt mérhetően lassabb a K12, mert a nagyobb sávszélesség ott a GPU-nak kell.
-
atti_2010
nagyúr
A Superpi egy rendkívül "okos" szoftver, a múltkor mértem vele egy 3 magos AMD és egy 2 magos Intel procit, az AMD procit hajtotta 2 maggal 32%-on a harmadik mag meg sem mukkant, az Intelt vitte 2 szálon 67%-on, találjátok ki melyik győzött, a 3 magos proci mérföldekkel gyorsabb játékokban.
-
Jack@l
veterán
válasz
Dabsol5 #8950 üzenetére
Ha jól tudom a superpi 1 szálas (nem 100%
)
[http://hwbot.org/compare] -
Dabsol5
tag
Van valahol valami teszt, hogy mennyit gyorsult 1 mag mondjuk 3-5 évvel ezelőtthöz képest?
-
atti_2010
nagyúr
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #8942 üzenetére
Nincs semmiféle köd, csak kinőttem már a mesékbők és nem hiszek a hókuszpókuszoknak. Majd a real life mérések eldöntik mennyi az annyi. Befejeztem, senkit nem akarok én megveztni, csak gusztustalannak tartom a mostanában kialakult trendet, hogy gyursulás szinte nulla, marketing, lehúzás, pereskedés meg megy ezerrel. (De ez csak egy nézőpont)
-
Oliverda
félisten
válasz
Giovanny #8944 üzenetére
Nyolc mag, csak egy új elrendezésben. Egy modul két integer magot tartalmaz melyek osztoznak egy nagyobb lebegőpontos egységen és egy nagyobb L2 cachen valamint front-end-en. Ezzel meg lehet takarítani jó néhány négyzetmilliméternyi szilíciumot amit akár fel lehet használni más dolgokra, és az optimálisabb erőforrás kihasználtság révén alacsonyabb lehet a fogyasztás is. Itt egy viszonylag jó videó erről.
-
Giovanny
őstag
Én tényleg nem értek hozzá,de valami nagyon bonyolult lehet a felépítése ha már nem lehet eldönteni a CPU-ról hány magos
Már rég megvettem volna a gépem (i7) csak ha Bull jobbnak bizonyul megeszem a kalapom
Inkább várok,már nem maradt sok..
-
Oliverda
félisten
Köszönjük az újabb konstruktív hozzászólást, de ha lehet akkor másokat ne próbálj megvezetni a saját fantazmagóriáddal. Főleg ne itt, ahova érdemi információkért próbálnak betérni az érdeklődők. Előre is köszi!
Amennyiben jót akarsz magadnak, akkor inkább olvasgass kicsit a témában, és akkor talán egyszer feloszlik a köd.
Amúgy no offense Jack@l, de baromira nem látod át azt amiről beszélsz.
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #8938 üzenetére
Ő, rohadtul nem lényegtelen(ez melléduma), fontos az, mennyin jár a proci, fontos mennyi független szálat milyen sebességgel kezel, 1 szálas teljesítmény még fontosabb(a usereknek). Fontos hogy legyenek kicsit rózsaszín szemcsis újságírók akik cikkeznek, és fontos hogy a pór népet jól megvezessék a 8 mag marketinggel(de ez már csak a gyártónek/eladóknak). Lehet butának nevezni, de a 8 mag az 8 magnyi teljesítmény (gyengébbek kedvéért duplája a 4 magosnak). No offense Oliverda, de igencsak elfogultnak látlak a témában...
-
Oliverda
félisten
válasz
Giovanny #8937 üzenetére
8 magos lesz, csak van aki nem látja át a felépítést és ezért badarságokat beszél.
Mellesleg már pont annyira számít egy CPU-nál a magszám mint az órajel. Azaz szinte semennyire. Az a fontos, hogy az alkalmazások alatt milyen teljesítményt nyújt, emellett mennyit fogyaszt és hogy mennyibe kerül. A többi részletkérdés.
-
Jack@l
veterán
Azt, hogy egy szart építettek, és kénytelenek olcsóbban adni. Nomeg kamu az a 8 mag... (ha már így megkérdezted
) Csúcspriconál ne az legyen már, hogy a másik több mint fél éves középkategóriását épp hogy utolértük. így se verseny nem lesz, se jobb árak, se érdemi gyorsulás. (pont mint a videokariknál az 5870 óta)
-
Giovanny
őstag
Én is már nagyon várom a megjelenését,kíváncsi vagyok hogy teljesítményben milyen lesz i7 -hez képest,egyébként a 8 magos változat még az idén lesz kapható?
-
Jack@l
veterán
Ezekkel teljesen tisztában vagyok, viszont nincs az TDP meg max freki annyira kiélezve(szerintem). Bőven van ráhagyás mindenben, szerintem. (Látva azt, hog yegy B steppinges sample proci megy 5,2-t levegével) Bár az is benne van a pakliban, hogy az engineering sample-k az intelnél is igencsak le voltak válogatva...
Mindegy, kiderül, de ha a 8 magjukkal meg turbóval ott lesznek ahol egy Core I5, akkor nálam lehúzták a rolót 2 évig... (pedig nagyon vártam már végre egy jó, nem aranyárú procira tőlük) -
-
atti_2010
nagyúr
A Komodo-ból hány magos lesz a legkisebb? Vagy ez még korai.
-
dezz
nagyúr
"Azt irtam hogy a gyári "Max turbo" szint simán elérhető kézileg, a turbo szemeteti kikapcsolva az összes maggal."
Értsd már meg, hogy akkor jelentősen megnő a fogyasztás, rég nem fér bele az eredeti TDP-be. A cél pont az volt, hogy megemelt frekivel is beleférjen, ami csak úgy kivitelezhető, ha ha csak akkor emel, ha minél kevesebb mag aktív. Az egy-, illetve kevés szálas alkalmazások (amiből van még bőven) ebből is profitálnak.
"A fesz és freki emelésre a gyári keretek között gondoltam, ők ennyit kisérletezgettek ki, és pont, messze nem biztos, hogy az a legoptimálisabb vagy a legmagasabb frekvencia."
Adott TDP-n belül? Nos, nekik olyan értékeket kellett kikísérletezniük, ami a gyártás során megvalósuló szórásban is több millió példány esetén alkalmazható. Az, hogy 1db-nál te tudsz még finomítani rajta valamennyit, az egy másik dolog.
"Az azért remélem senkinek nem lesz új, hogy esetleg megjelennek majg csont ugyanarra a magra épülő nagyobb TDP-t és frekit engedő szériák..."
Magasabb TDP mellett nem nagy kunszt és meglepetés. Viszont van egy olyan dolog is, hogy a legyártott procik folyamatos szortírozás alatt állnak, az említett szórás miatt, ki kell válogatni, melyik milyen fesszel mekkora frekiket bír, és ezek alapján csoportosítják őket. Vannak olyan csoportok, amik csak lassan "gyűlnek", azokat később adják ki, ha már kellő számú összegyűlt belőlük. Mindemellett a gyártástech és az adott mag (akár revízión vagy steppingen belül) gyártása is folyamatosan fejlesztés és finomhangolás alatt áll. Akárhogyan is, idővel azonos TDP-n belül is képesek kihozni magasabb órajelekkel rendelkező sorozatokat.
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #8920 üzenetére
Azt irtam hogy a gyári "Max turbo" szint simán elérhető kézileg, a turbo szemeteti kikapcsolva az összes maggal. De ez már nem az asrock lapba belepakolog és default biossal évekig jól elvagyok a gépemmel facebookozva kategória. A fesz és freki emelésre a gyári keretek között gondoltam, ők ennyit kisérletezgettek ki, és pont, messze nem biztos, hogy az a legoptimálisabb vagy a legmagasabb frekvencia. Az azért remélem senkinek nem lesz új, hogy esetleg megjelennek majg csont ugyanarra a magra épülő nagyobb TDP-t és frekit engedő szériák...
-
stratova
veterán
Oliverda:
Igazából nem tudom melyik topikba illene a kérdés, de ha netalántán a kezetekbe kerül egy A4-3300-zal szerelt masina, esetleg megnéztek olyasmit is, hogy mennyire lehet alulfeszelni és úgy hogyan fogyaszt?
Ugyanis ahogy elnézem A4-3300-at (35W) szépen körülöleli az i5 2537 (ULV 17W) és i5 2557 (ULV 17W) teljesítményben.
A GPU teljesítmény és a normál/turbós órajelek is közelítenek egymáshoz. De van egy olyan érzésem, hogy ha egy A6-3400 4 CPU és 320 GPU maggal belefér 35W-ba akkor a 2 + 240-es kistestvér étvágya szépen visszafogható lenne pl. K10 stattal. -
bel6
tag
válasz
Oliverda #8920 üzenetére
Ugyan a bull támogatja a magasabb (1866,2133) frekis memóriákat, de valós teljesítményben lesz-e érezhető különbség egy lassabb de jobb időzítésű memóriával szemben. Ugye itt nincs igp ami a Llanonál szépen nyer a dolgon. Utanék itt egy régebbi tesztre. Pénztárca szempontjábó nem mindegy hogy 1333/1600MHz jobb időzítéssel még elfogadható áron vagy 2000/2133MHz sokkal lassabb időzítéssel, de mivel húde új -> megfizethetetlen áron (legalábbis kezdetben).
-
Oliverda
félisten
"Az hogy a turbo nem emeli tovább a feszt meg a frekit az egy dolog,"
Miért ne emelné?
"de biztos vagyk benne, hogy nem csak 2 magot lehet turbo szintog emelni, hanem mind a 4-et is akkora fesszel..."
Ez már régóta ismert tény.
"de biztos vagyk benne, hogy nem csak 2 magot lehet turbo szintog emelni, hanem mind a 4-et is akkora fesszel..."
Szvsz aki nem látja át teljesen a működési elvet, az ezt gondolhatja.
-
dezz
nagyúr
válasz
zuzu000 #8917 üzenetére
Miért? Aki nem akar 125W feletti fogyasztást, az nem vesz ilyen procit (és nem is tuningol), másoknak viszont nem a fogyasztás a legfőbb paraméter. Bár az utóbbiak általában tuningolnak, így nekik kvázi mindegy, de a gyártó presztizsének jót tenne, ha hasonló fogyasztás melletti eredményeket mutogathatna.
(#8918) Jack@l: Ne felejtsd el, hogy úgy a fogyasztás is jelentősen nő. Szerintem nem jelentéktelen, hogy adott TDP-n belül jelentősen nő az egy-, ill. kevés szálas teljesítmény. Sok programnak hasznára válik még.
-
Jack@l
veterán
Szerintem korántse kell készpénznek venni a PR grafikonok hülyeségeit.
Az hogy a turbo nem emeli tovább a feszt meg a frekit az egy dolog, de biztos vagyk benne, hogy nem csak 2 magot lehet turbo szintog emelni, hanem mind a 4-et is akkora fesszel...
(szerintem ez a turbós dolog is parasztvakítás aki nem ért(ett) hozzá, az ujjon, aki meg igen, az fogja a fejét) -
dezz
nagyúr
Én azt nem értem, hogy az AMD miért ragaszkodik ennyire a max. 125W-hoz, amikor az AM3(+) specben szerepel a 140W-os TDP osztály is -- és a komolyabb alaplapok ezt támogatják is. Miközben az Intel a 160W-tól sem riad vissza...
Azt gondolhatnánk ezen kép alapján, hogy valahol a felső részen vannak már (ahol hiába emeljük a feszt, nem tudjuk tovább növelni a frekit), de ez nyilvánvalóan nincs így, hiszen bőven lehet tuningolni a procikat.
-
Jack@l
veterán
Nemtom volt e már, de ezen es sok érdemi info látszik:
Levegővel 5,2
[link] -
Oliverda
félisten
válasz
kleinguru #8909 üzenetére
Ebben nem vagyok teljesen biztos.
"a Turbo Core 4,3 GHz felett az összes magra csak akkor stabil, ha a core feszültség túllépi az 1,6 V-ot. Ez a stepping már jó, ha nem viszik az összes magra vonatkozó órajelskálázást a 4,3 GHz fölé."
Ez a B2-re vonatkozik, ergo a B0-ra is. Ebből következhet, hogy a C0 fog a legjobban skálázódni, azaz azt lehet majd a legjobban húzni.
-
-
Hakuoro
aktív tag
Obr= King of trolls!
AMD FX Bulldozer @ 6.5 GHz under LN2
Youtube
"OverClocked AMD Bulldozer under LN2
- No ColdBug (-180, -190 C)
- Good scaling with Voltage til 2,1 V
- Poor performance ... but you know it
- Asus CrossHair V Formula board"
Ha olyan gyenge és trollkodni akar, miért nem mutatja meg a SuperPi eredményeket?Amúgy a 2 V hihető egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Ryzen 7 CPU-k
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest