Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chp
őstag
válasz
FireKeeper #18651 üzenetére
Ne is mondd!
Az előző hozzászólásom száma meg egy akkumulátor típusnak a neve!
Yutani Remélem ám!
-
Yutani
nagyúr
válasz
FireKeeper #18651 üzenetére
De boldogság, az lesz!
-
Chp
őstag
válasz
FireKeeper #18649 üzenetére
Egyre várunk.
-
Ragnar_
addikt
válasz
FireKeeper #18244 üzenetére
Az inkább bölcs, hogy az aktuális highend VGA-val tesztelik.. Akiket érdekel a PC gaming azok úgy is tudják , hogy az AMD-nek még nincs aktuális highend megoldása.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #18248 üzenetére
És milyen jól tettem!
4k@60FPS betonstabilan.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #18244 üzenetére
Ha a Vega jött volna előbb, az alá meg Intel ment volna. Nincs kész. Ennyi.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #18239 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
FireKeeper #17846 üzenetére
Szerintem az nem is feltétlen baj. Legyen egy jó á/érték arányú 6 magos valahol középtájon, ami azért masszívan erősebb a 4-esnél, de nem olyan drága, mint a full-full 8-as. Anno az X3-as Phenom2-t is ez tette jó vétellé.
-
HSM
félisten
válasz
FireKeeper #17844 üzenetére
A matek alapján nagy difinek kéne lennie. Ideális esetben a 6-mag 1,5X-ös tempó, a 8 meg 2X-es a sima négy maghoz képest.
Nekem letiltott magokkal is jó lenne, ahogy anno a Phenom2 X3 720BE is igen jó kis prockó volt, pedig az is 4-magosból készült letiltott egy maggal... -
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #16289 üzenetére
Ez igaz, de aki a következő hónapokban vesz újonnan kijött alaplapokat, nyilván szeretne majd prociból is újabbat. Ha már Zen alapú nem megy, legalább a Bristol Ridge-ből. Ami azt illeti, kicsit furcsa is (lenne), hogy néhány kicsivel feljebb tornázott órajelű korábbi típus miatt hoznak ki vadi új lapokat, alig valamivel az új platform megjelenése előtt. Az AMD-nek amúgy is szokása "megtenni, amit lehet", lásd AM2+/AM3. Persze nem akarok hiú reményeket ébreszteni, de azért csodálkoznék.
(#16279) Oliverda: Akkor nyilván egy (17-)32-magos van nála, ha MCM és valószínűsíthetően nem a max. 8-magos PC-s vonalon alkalmazott chipen (die-on) alapul. De akkor miért csodálkozik az alacsony órajelen? És ha nem érdemes rajta benchmarkokat vagy más effélét futtatni, mi alapján mondja, hogy tetszik neki?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #15393 üzenetére
5 évre?
-
válasz
FireKeeper #15281 üzenetére
Azt még nem tudjuk, hogy ez a 40% az integerre vanatkozik, amiben eddig sem volt olyan nagy a lemaradás, vagy a floating piont-ra, amiben igen.
Ha utóbbira, akkor szerintem nem túl bíztató, pláne, ha "upto 40%"-ra változik a megjelenés előtt...
Kérdés, hogy a TSMC 16nm-es eljárása mit fog tudni. Ha jól sikerült, akkor akár az órajelekkel is lehet játszani.Én azt remélem, hogy az AMD GPU és CPU téren is leszokik arról, hogy a frekit és a VCore-t az ideális fölé lövik be, a nagyobb teljesítmény kedvéért.
-
Petykemano
veterán
válasz
FireKeeper #15218 üzenetére
Arra találták ki, hogy a CPU és GPU között ne kelljen adatot másolni ahhoz, hogy a CPU le tudjon adni egy data-parallel feladatot a GPU-nak, hanem mindkét részegység ugyanoda, a közös virtuális címterű memóriába dolgozik. Ezért nem teljesen értem, hogy ha külön van a HBM, akkor tulajdonképpen ez a felépítés hogy spórolja meg az adatmásolást?
-
Petykemano
veterán
válasz
FireKeeper #14986 üzenetére
Nem gondolnám, hogy az excavatort követné még bármi is a bulldozer vonalból. De az XV kész van, "csak" terméket kell építeni rá.
S szerintem azért lenne indokolt, mert az AMD portfólija eléggé leharcolt (Kaveri 2014Q1, PD FX 2014Q3), a Zen 2016 végén is érkezhet, ami ide másfél év. A DX12 adta lehetőség pedig ennek az évnek a második felében/től fog nyílni.De lehet, hogy az AMD-nél másként látják és úgy gondolják, hogy a jelenleg termékkínálattal kihúzzák, míg megérkezik a Zen gyilkos IPC-vel
-
Petykemano
veterán
válasz
FireKeeper #14984 üzenetére
Szerintem ezúttal a szoftveres környezet nem áll rosszul. A dx12 és a vulkan is bír a többmagos skálázódással, a microsoftnak Más miatt, de nagyon fontos, hogy a Windows 10 minél hamarabb elterjedjen.
Ami inkább kérdés, hogy lesz-e Tényleg 22nm Fdsoi (ami azért "különleges", mert olcsóbb, mint a finfet és talán egyszerűbb ráépíteni az excavatort), illetve Hogy ha lesz is, az amdnek van-e erre pénze, ideje.
Normál körülmények között azt mondanám, veszett fejsze nyele, egy 9590-hez is hiába tennél még 20%-ot az IPC-re, attól még pont úgy szenvedne az egyszálas apikkal. A dx12 feloldja ezt a szűk keresztmetszetet.
Gondolom azért október-november táján már lesznek dx12-es címek.
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #14953 üzenetére
Az a PD (partial depleted) SOI volt, az FD (fully depleted) SOI-t (vagy UTBB (ultra thin body bias) SOI) fejlesztették eddig is csak nem a nagy halak. Az ST-Ericsson (mára csak ST) ért el vele szép eredményt, de IBM híján nem maradt komoly partnerük. Mígnem a Samsung nem licencelte tőlük mint egy a 14 nm FinFET-nél olcsóbb de 28 nm planar bulknál hatékonyabb megoldást.
Bár attól, hogy Samsung/GloFo bővíti ezzel a repertoárt, nem jelenti rögtön azt, hogy AMD használni is fogja. -
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper #14854 üzenetére
Kizárt
-
válasz
FireKeeper #13717 üzenetére
A fene. Az a baj, hogy januárban kell gépet vennem. Perpill AM3+-ban gondolkodom, de ha az egy halott platform, akkor félő, hogy senki nem fog rá optimalizálni. A kaveri meg nem hiszem, hogy elég erős lesz ahhoz, hogy meghajtson egy 290-et. Meg az sem biztos, hogy idehaza elérhető lesz januárban.
Mondjuk egyedül BF4-el multizok, ott meg a 128-as mappok a cpu igényesek, de ugye a Mantle besegít, szóval lehet még a kaveri-n is normálisan futna.
Ezt a dilemmát. Pont a legjobbkor kell gépet venni -
TomiLi
addikt
válasz
FireKeeper #13168 üzenetére
FM2: már megjelenés után van!
-
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #13118 üzenetére
De nem a lapok jelentik a problémát, hanem hogy CPU erőben limitált az FM platform, amíg 4mag lesz a max amit ott kínál az AMD, addig CPU szempontból jobb választás marad az öreg AM3+ is. Még akkor is ha már kijött a Kaveri, mert azért 50% pluszt magonként nem hinném hogy kicsikarnak belőle (előző gen-hez képest), és azzal is csak kb az FX-6300 érné utol csak..
-
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #13107 üzenetére
Tény hogy már eddig is szép kort megélt és mondhatni elavult. És igazából nem is ragaszkodnék hozzá, ha egy minden tekintetben jobb processzor jönne új foglalattal, amiért megérné váltani. (FM2+ az nem biztos hogy az lenne) De itt nem is ez a lényeg, a chipset fogyastása önmagában szerinted hány embert érdekel egy HEDT szerű konfigban? Mondjuk akinek van dVGA a gépében, azok már kapásból ki is estek, mert sanszos hogy a többszörösét fogyasztja csak a VGA-juk, szóval ezt felhozni mint érvet elég gyenge.. És igazából ezen kívül pedig nincs is sok gond AM3+al, maximum a kisebb méretű alaplapok hiánya, de ez már csak a lapgyártókon múlik.
A rendkívül intelligens utolsó mondatodat meg inkább nem is kommentelném. Max csak annyi, hogy azért nem csak vérpistikék léteznek a világon.. Például esetleg olyanról hallottál már, hogy valaki dolgozik a számítógépén!? (GPGPU-s melókat meg hagyjuk, amíg nem lehet mindent azzal gyorsítani, kelleni fog erős CPU is)
-
alvaro
senior tag
válasz
FireKeeper #13114 üzenetére
Vagy a 3 csatornára.
-
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #12850 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy a jövőképük jó szokásukhoz hűen túlságosan előremutató; már adják ki az APU-kat bivaly erős IGP-vel, viszont az a jövő még nem jött el, amiben mindenben előnyére válna ez a lapkának. Máskülönben ők adhatnák el 1000$-ért a csúcs APU-kat, mert ahogy dezz írta, ami program kihasználná ott simán ráverne minden másra pár kilóméteres köröket.
Intel ezzel szemben a jelenkornak sokkal megfelelőbb arányban kínál CPU-IGP részarányú APU-t. Végülis ők csinálják frankón, tudják hogy még sokáig nem fog sokat érni az IGP általános számítási ereje, amíg nem sok program képes kihasználni azt, hova siessenek? Aztán közben szépen lassan zárkóznak fel IGP-ben, kiváncsi leszek meddig jutnak végül..
-
Valdez
őstag
válasz
FireKeeper #12855 üzenetére
Nyilván, de úgy tudom az am3-as fx vonalnak vége van és nincs jövője vagy rosszul tudom?
Gondolom a konzolokra írt játékok attól még szívesen látják a 8 procimagot maguk alatt, bár az is lehet hogy azok kiválthatók fele annyi, de dupla olyan erős procimaggal? -
Valdez
őstag
válasz
FireKeeper #12850 üzenetére
Ez oké, de a jelenre is kellene gondolni, jelenleg pedig az a helyzet, hogy az amd által vastagon támogatott frostbite3 engine 8 magig skálázódik, mintahogy 8 magos mindkét nextgen konzol is. Ez hogy illik az amd maximum 4 magos proci jövőképébe?
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #12692 üzenetére
Gigának volt most egy olyan húzása, hogy kihozott egy pofás ITX-et... FM2-re...
Asus hoz még ki töpörödött A88X-Prót-> A88XM-Pro
De akkor is ez volt a kedvencDezz: AsRock oldala nekem most hol működik hol nem.
radi8tor1: ECS Kabini lapjáról:
A hátlapon D-Sub és HDMI 1.4-es kimenet található, amelyek mellett egy soros interfész is megbújik, továbbá az egyes piacokra a DVI-D aljzat is felkerül.De az a furcsa, hogy a HDCP képességet már E45M1-I DELUXE-hoz is írták.
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #12692 üzenetére
Arról lemaradtam, de a Wikipedia vonatkozó oldalait sem frissítették még.
Nekem sem, csak gondoltam, stratova nem 404-re linkelt, vagy odaírta volna, hogy még nem elérhető. (Szóval, neki már legalább egyszer jó volt...
)
(#12693) radi8tor1: Nem tudom, de fizikailag nincs különbség a csatlakozók között. A HDMI transmitterben térnek el, ami vagy külső kis IC, de leginkább integrált.
-
leviske
veterán
válasz
FireKeeper #12521 üzenetére
És ha órajelcsökenést okoz, akkor mégis mi értelme? A Bulldozer pont a magas órajelekre lett tervezve, ütné egymást a két koncepció, nem?
(#12522) lee56: Kérdés, hogy milyen számítások alatt nem éri be az FX-8320-at.
Emellett kérdés, hogy a csökkenő X86 teljesítmény igény fényében megoldhatatlan probléma volna-e az SMT alkalmazása is az APU-kban. Persze ez már nyilván nem a Kaveriben.
-
HERR Z
veterán
válasz
FireKeeper #12513 üzenetére
na jó, de azért lapgyártóknál látni azt a tendenciát hogy kisebb lehetőségű procinak csak a minden igényt kielégítő lapokat adják, szűkebb rétegeket(gémer, hc tuner) nem szolgálnak ki
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #12483 üzenetére
A GDDR5 interface a DDR3-ason alapszik, így nem túl nehéz egyszerre mindkettőt támogatni (mint sok GPU teszi, plusz a PS4 APU-ja, elvileg a Kabini és talán a Kaveri is). A DDR4 már egy picit más (pl. alacsonyabb feszeken működik), bár annak támogatása sem lehetetlen.
-
TRitON
aktív tag
válasz
FireKeeper #12312 üzenetére
SZVSZ 32 -> 28 nm nem jelent olyan technológiai fejlődést, hogy jelentősen növelni tudják az órajeleket még akkor sem, ha maradnának a jelenlegi SOI-nál. Szerintem inkább stagnálni/csökkenni fognak a gyártástechnológia gyökeres megváltoztatása miatt.
-
TRitON
aktív tag
válasz
FireKeeper #12309 üzenetére
Lehet, hogy azért kellett nekik ez a rengeteg minden bővítés, mert nem fognak tudni vele olyan magas órajeleket elérni, mint a mostani APU-kkal?
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #12309 üzenetére
Így is eléggé magas feszültség kellett AMD-nek Intellel szemben (és sokat lehetett ebből faragni pl. mobil Lllanonál). Inkább legyenek kiizmosítva a magok, mint extrém órajelen ketyegjenek.
Legyen inkább bulk és pl ilyesmi teljesítmény + feszültség mobil lapkán (mondjuk az egy modulosnak). -
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #12307 üzenetére
Ezt passzolom, talán Abu jobban tudja.
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #12305 üzenetére
AMD is set to make a major change in its manufacturing process in 2013 and will fully switch from the existing SOI manufacturing processor to 28nm Bulk CMOS process, according to Mark Papermaster, senior vice president and chief technology officer of AMD.
2012.07.18.Brazos: Bulk 40 nm bulk
Llano, Trinity, Richland:32 nm HKMG SOI
Kaveri: 28 nm bulk (ahogy a GCN GPU-k is) -
P.H.
senior tag
válasz
FireKeeper #12238 üzenetére
SZVSZ 2-nél több integer mag nem fog bekerülni egyetlen modulba belátható idő belül.
Ezen a képen jól látszik, nagyságrendileg mekkora egy Bulldozer-modulban a 2 integer core, nem kis része a modulnak ez. A Steamrollerben (legalábbis) a felső 'Instruction Decode' lesz megduplázva, így a 2 maghoz saját dekóder tartozik majd. Egy dekóder 4 utasítást tud 1 órajel alatt átkonvertálni belső RISC-műveletekre, ezért ha egyetlen van belőle, az órajelenként vált a két mag között: egyik órajelben az egyik magnak (programszálnak) ad legfeljebb 4 utasítást, a következő órajelben a másiknak legfeljebb 4-et. Így legjobb esetben 1-1 mag 2 órajelenként kap 4 utasítást, azaz 2.0 feletti IPC elméletileg sem hozható ki, ha egy modulon két szál fut. A két dekóder ezen segít, mivel maguk az integer-magok képesek max. 4 utasítást lefuttatni órajelenként, ha azok megfelelő sorrendben vannak és elég egyszerűek (azaz egy modul 8 db-ot).
-
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #12238 üzenetére
Mindegy hogy a modulok számát növelik, vagy több integer feldolgozót raknak beléjük, a hozzájuk tartozó infrastruktúra, akkoris növelné a chip méreteit és rontaná a fogyasztási mutatót, és ez az IGP állandó fejlesztésével egyidejűleg aligha fog a közeljövőben megvalósulni, ehhez tényleg kéne pár "forradalom" a gyártástechnológiában még, úgy érzem. Többek közt ezért is még bőven beleférne AMD-nek életben tartani, sőt akár tovább vinnie az FX vonalat, legalább egy szinttel. APU-knál az IGP területe már biztos nem lesz kisebb, és az, amíg a CPU erő rovására megy, kompromisszumos megoldás lesz annak aki azt (is) igényelné. (Most eltekintve attól, hogy talán lesz plusz haszna az IGP-nek majd a jövőben megjelenő játékokban/programokban. És persze, hogy mennyire?! FX vs APU teszt kellene, máris.
)
-
Valdez
őstag
válasz
FireKeeper #12153 üzenetére
A88X jelzésű chipkészletet rebesgettek még korábban, de nem hiszem, hogy lesz belőle valami.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
FireKeeper #12158 üzenetére
De sehol semilyen teszt a PH-en ?
-
fatallerror
addikt
válasz
nem lesz
-
korcsi
veterán
válasz
Mivel lenne fejlettebb mint a jelenlegi "déli hidak"?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
FireKeeper #12125 üzenetére
-
fatallerror
addikt
válasz
FireKeeper #12131 üzenetére
10-15%-ot azért elvártam volna
-
fatallerror
addikt
válasz
FireKeeper #12129 üzenetére
egyébként ami teszt van ott vmi nem stimmel mert szinte nem is gyorsabba trinity-nél, 2 %-al gyorsabb
-
fatallerror
addikt
válasz
FireKeeper #12127 üzenetére
pedig ennyi, dollárban is 142
-
fatallerror
addikt
válasz
FireKeeper #12125 üzenetére
kb 150 euroért már kapható szóval hamarosan megtudsz mindent
ez kb 45e forint egyébként. kaveri meg majd szerintem 60e körül lehet fm2-ben -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #12120 üzenetére
Jaja. Limitált szériás, a TWKR utódja. ~800$ lesz darabja.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
FireKeeper #12117 üzenetére
De azert szep, a 6800-as eleri turboval a 4.4 ghz-et. Tetszik es arban is turheto, mondjuk 120 font nem keves (41K HUF)
-
Valdez
őstag
válasz
FireKeeper #12105 üzenetére
Az oké, csak nem számítottam rá, hogy az intel már ebben a generációban utoléri az amd-t. Sőt.
-
Fiery
veterán
válasz
FireKeeper #12041 üzenetére
Az AMD-nel semmi sem veheto biztosra. Mindenesetre jelenleg ugy nez ki, a Kaveri berakhato lesz az FM2-es alaplapokba. Ha az AMD megis ugy dont, hogy elvagja az upgrade lehetoseget, azt nehezen fogja tudni ki/megmagyarazni...
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
FireKeeper #12020 üzenetére
+1 Érdekel engem is, mert ha a nyáron Richland-et veszek új alaplappal, akkor jó lett volna (FM2+)-be rakni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #11796 üzenetére
Aki ésszel vásárol gépet, annak nem gond a bővíthetőség, mert 2-4 évig még csak nem is gondol rá.
Én 2011-ben vettem a gépemet, és ha technikai okokból nem kellett volna VGA-t cserélnem, még mindig az lenne. A következő gép-vásárlás 2015-re van ütemezve.
-
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper #11796 üzenetére
8GB bőven elég lenne.
-
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper #11789 üzenetére
A hagyományos slotba helyezhető modulokra nem sok esély van, gyakorlatilag nulla. Ezt majd esetleg a drágább notebook-oknál (ultrabook) használhatják, ahol már most is rendszerint az alaplapra forrasztják a DRAM chipeket.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #11789 üzenetére
Gamer laptopok biztos megkönnyezik az ilyen híreket örömükben.
-
kickboxko
tag
válasz
FireKeeper #11715 üzenetére
értem
kösz az eligazítást
-
Hisztogram
tag
válasz
FireKeeper #11710 üzenetére
a trinityt már aligha tervezik át.
-
válasz
FireKeeper #11710 üzenetére
Nem emiatt aggódom, hanem amiatt - amit a cikkben is írnak - hogy mire 28nm-re térnek át, az intel már 14nm-en fog gyártani, ráadásul az intel tudja optimizálni a gyártósort a procijaihoz, az AMD ezt nem teheti meg. Ez nekem elég borúsnak tűnik így.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
FireKeeper #11705 üzenetére
Igaz, igaz, képlékeny a dolog, egyelőre mondjuk még a 4-6-8 szállal sem érezhető elmozdulás (illetve megfelelő skálázódás) a játékszoftverek terén, tényleg a Jóisten se mondja meg, lesz-e optimalizálás a jövőben és ha igen, milyen irányba mozdul el.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
FireKeeper #11700 üzenetére
Végülis egy 87xx Hybrid CF-ben már nem lenne rossz választás.
Igazából én drukkolok az APU-nak, azért is kérdeztem, van-e valami iparági pletyka vagy cikk alapú találgatás erről. -
attiati
veterán
válasz
FireKeeper #11695 üzenetére
Igen, de hogy sikerült elaludni mindkettőnek! És hogy nem keresték meg őket a mobilgyártók? Elvileg nekik volt a legtöbb tapasztalatuk processzorgyártás terén (?)
-
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper #11665 üzenetére
Az a rész már csak egyszerű spekuláció.
-
Valdez
őstag
válasz
FireKeeper #11640 üzenetére
más: akkor most ez a richland APU beékelődött az útitervben a kaveri elé? csúszni fog a kaveri vajon? tokozása marad FM2 ahogy eredetileg tervezték vajon?
Ez jó kérdés. Lehet hogy csak annyi lesz a szerepe, hogy a piledriver magok mellé gcn-t tesznek? Ennek csak úgy lenne értelme, ha a richland már 28nm-en készülne.
-
Chp
őstag
válasz
FireKeeper #11640 üzenetére
Ez engem is érdekelne!
-
miresz
veterán
válasz
FireKeeper #11638 üzenetére
Tervezem az FX8120 lecserélését,mert jelenleg nincs szükségem ekkora CPU erőre. FM2-ben gondolkodom.A VGA-mat(HD7870) mindenképp megtartanám.Sokakban felmerül,hogy akkor minek az IGP-s Trinity.Először egy Athlon 750K-ra terveztem,de VGA cserénél jól jön majd az IGP,ami nem is gyenge. Ezért is volt a kérdés. Sok helyen még a 8120 is hagy a VGA-ban FDH-n. Szoktam multit is játszani,(BFBC2) főként. miniITX-ben is gondolkodom ASROCK FM2A75M-ITX személyében. A másik kérdés még,hogy esetleg ebben a lapban lehetne ésszerű keretek közt egy 5800K-t?
"többek között ezért is tartom irrelevánsnak a trinity cpu-erejét pocskondiázó véleményeket, ha játékos felhasználásról van szó"
Nem is pocskondiázni akartam. Inkább a valós tények érdekelnek,hogy ne fürödjek be.
-
JColee
őstag
válasz
FireKeeper #11629 üzenetére
BME-re jarsz ha jol tudom. Hol tartasz?
Azert nand kapuknal erdekesebb dolgokat is lehet csinalni. -
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #11629 üzenetére
Valahol el kell kezdeni.
Amúgy nagyon kíváncsi lennék, hány sor egy ilyen Piledriver... (Vagy a többi mai CPU/APU.)(#11630) korcsi: Szerintem 1-2 új stepping/revízió minden bizonnyal lesz/lenne.
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #11627 üzenetére
Igen, de miért nevetsz ezen?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #11618 üzenetére
Oda van írva az első ábrához. Nem az ujjamból szoptam.
Nyilván nem arra gondoltam, hogy papírlapra n+1-szeres nagyításban...
-
Hisztogram
tag
válasz
FireKeeper #11495 üzenetére
Hát igen. Mikor volt az utolsó ilyen FTC döntés, 2010/09?
-
Hisztogram
tag
válasz
FireKeeper #11492 üzenetére
Viszont Inkább a vertikális integráció, mint mondjuk egy távol-keleti vagy kínai befektető.
Egyébként meg a helyzet aggasztó: az AMD a piaci részesedése bő négy éve csökken, többen is észrevehették már, hogy a laptop fronton az APU-k viszonylag alulreprzentáltak a Hondó meg még csak referencia formában létezik.
A cég a NY tőzsdén forog, ha valaki szemezni akar a grafikonnal:
@atti_2010 Lehet, a laptopok válnak a fő játékplatformmá, de lehet hogy a grafika még többet követel majd, még számításigényesebb, nagy felbontásban, 3d-ben megy majd a játék hetyke kis dobozokban az asztal mellett
HA jósolgatni kellene, arra tippelnék, hogy a mainstream játékosok a desktopokról átkerülnek a laptopokra, az egyensúlyi állapot pedig ennek megfelelően tolódik el: A performance kategória marad, drágul, de azok már eddig is kifizették a 70-80k-t egy valódi numbercruncher i7-esre, i5-ösre.
-
tatabánya
senior tag
válasz
FireKeeper #11398 üzenetére
akkor majd meglátjuk, mondjuk van itthon egy 5450 nem tudom, hogy megenné-e társként..
-
miresz
veterán
válasz
FireKeeper #11319 üzenetére
Igen,és még így is nagyon forró az összes ilyen lapon alapból. Gondolom nem csak csicsának rakták rá.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
FireKeeper #11314 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
korcsi
veterán
válasz
FireKeeper #11312 üzenetére
Kérdés, hogy mennyire hatékonyak ezek a IC-k/tranyók műanyag házára illesztett hűtőbordák, és mennyi a marketing értéke?
Pl.: 140W cpu support 4 fázis hűtés nélkül.
A fetek/IC-k a nyák felé hűlnek, arra fele fémes a kapcsolatuk és a PCB-n direkt vannak vezető felületetek kialakítva amik elvezetik a hőt.
Szóval nem probléma a hűtőborda, de feltételnek szerintem felesleges ragaszkodni hozzá. -
Mahrenburg
őstag
válasz
FireKeeper #11312 üzenetére
Hello!
Tuning nélkül van jelentősége a VRM-en levő hűtőbordának? (Pl:: élettartam, stabilitás szempontjából?)
Üdv.
-
miresz
veterán
válasz
FireKeeper #11306 üzenetére
Igen,ha annál lesz hűtőborda akkor esetleg az is szóba jöhet. Az ideális az lenne,ha az első PCIe foglalat felett lenne az 1X-es PCIe foglalat,mint a jelenlegi lapomnál is, a wi-fi kártyám miatt. Persze tudom,hogy megy a 16x-osban is,de akkor elveszik a CF lehetősége.Szeretnék váltani majd AM3+ -ról FM2-re,persze ez majd függ a teljesítménytől is,meg,hogy lesz-e megfelelő lap. PL FM1-ben ez nagyon bejön: MSI A75MA-G55 elforgatott sata csatlakozók,heatskin,igaz ittsem jó az 1x-es de egy ilyet beválallnék.Valami hasonlót csinálhatna valamelyik gyártó.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #11056 üzenetére
Jövőre még csak a szerverek kapnak DDR4 vezérlőt.
-
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #11042 üzenetére
Pontosan, a szükség nagy úr, ha már nem tudnak többet elérni amúgy, és kevés lesz a powa, akkor muszáj lesz ráfeküdniük
-
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper #10943 üzenetére
Nem publikus a dolog egyelőre.
Hol olvastatok ősz elejét?
-
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper #10932 üzenetére
3,8 + turbo a legnagyobb.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #10932 üzenetére
kérdés: azt lehet tudni, hogy az asztali Trinity kb milyen órajeleken fog futni?
Nem az órajel a lényeg de ha figyelembe vesszük hogy a Buldozer utódja akkor elég magas órajeleken kellene működjön.
-
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #10930 üzenetére
Jahh, összehozta az AMD
Minden második generáció legalább jó lesz
Amúgy már észrevettem hogy az a hibájuk leggyakrabban hogy túl előremutatóan fejlesztenek, elég csak a HD2000 vga-kat megnézni meg a phenomnál mi volt, első natív négy mag? Most FX első nyolcmagos CPUNéha kicsit intelnek képzelik magukat, úgy mennek előre aztán jön a fal
-
gyiku
nagyúr
válasz
FireKeeper #10848 üzenetére
nana.
akkor asztali visherat sem kell nagyon varni, bakker.
-
Hisztogram
tag
válasz
FireKeeper #10752 üzenetére
Megértem a félelmeid, az inteles configok egy jó ideig nem lesznek cpu limitesek, de abban bízom, hogy egy trinity csúcs config is eladható marad sokáig.
Megjegyzés: egy kínai család üvöltözik az udvaron, asszem erőszak lesz belőle.
toldy:semmi hír a deszkákról, az a75ös chip is meg tudja majd hajtani de FM2 tokozással még nem jelent meg ilyen se.
a kiszivárgott tesztekben a 6650M-hez hasonlították a mobilkiadás GPUját
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #10798 üzenetére
Engem mindkettő, most a mobilról találtam egy kis morzsát, de ez várható is volt, mert elméletben az előbb jelenik meg, ha jól rémlik. Legalább már a gyári órajel is értelmes, bár az igazat megvallva én a leggyorsabb mobil variáns esetében 2.5 GHz-re számítottam (s úgy tudtam a 4600M lesz az).
-
szacsee
nagyúr
válasz
FireKeeper #10793 üzenetére
Köszi!
Foglalatnál sejtettem, hogy nem változtatnak, játékok miatt viszont lehet kivárom az őszt. Addigra talán normalizálódik az ára és nem lesz hiánycikk sem... és az sem utolsó szempont, hogy az alaplapokról is lehet tudni majd 1-2 dolgot, hogy melyik háklis erre-arra. -
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper #10786 üzenetére
Benne van hírben.
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #10786 üzenetére
TPU nem feltétlenül pontos, emlegették ott Trinity-t GCN-es megoldásként is.
Másutt ez a hír járja:
"on May 15 this year, AMD will officially launch the desktop version and mobile version of the Trinity, the APU, and ultra-low power version of the product you need to wait until June." -
G.sysko
csendes tag
válasz
FireKeeper #10770 üzenetére
Én csak belinkeltem amit találtam!
Igazából nem a cpu része izgat a dolognak. -
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #10770 üzenetére
Egy APU-nál tán nem az a lényeg?
Aztán majd mehet a vetélkedő az oviban .: Bezzeg az én APU-m sokkal gyorsabban szuperpíízik bebee
-
attiati
veterán
válasz
FireKeeper #10762 üzenetére
hivatalosan Q2 ugye?
akkor már csak 11 nap -
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #10752 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem hogy a Kaveri nem FM2-ben fog jönni, bár ne lenne igaz de túl nagy változások következnek amit egy Bios újrakörmölés nem hiszem hogy megold.
-
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #10679 üzenetére
Az utiterves cikkben azthiszem Abu említi is, hogy kb ez az egyetlen amit még nem lehet biztosra tudni a Trinityből, szóval türelem, sokáig már úgyse tarthatják titokban
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #10679 üzenetére
Nem tudom, talán Abu...
#10678-ra: ja, most látom az angolból, hogy a török oldalon a kép alatt van egy link egy nagyobb felbontásúra, de ott acces denied van.
-
siriq
őstag
válasz
FireKeeper #10659 üzenetére
Chipset fuggo amd vonalon(erosen,persze a kulonbozo IOMMU tamogatast a cpu-nak is tamogatni kell, szoval maradjunk az alapnal). Intelnel nem neztem mert nem az van nalam. Szerintem benne van a K jelzesu intelnel is(ott kicsit mashogyan mukodik).[link]
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #10657 üzenetére
Az AMD-v meglétével nincs is baj, azt még Sempron 150 is megkapta. Ami érdekesebb az az AMD-vi (IOMMU), amely eddig csak megfelelő chipset mellett volt elérhető.
Jelenleg tudtommal a VGA Passthrough Xen 4.0-val diszkrét kártyákon működik, Intel IGD folyamatban. AMD IGP-ről egyelőre nem tudok; valószínűleg azért, mert olyan chipsetek támogatták ezidáig az IOMMU-t, ahol nincsen IGP.
De legalább foglalkoznak a témával. -
lee56
őstag
válasz
FireKeeper #10620 üzenetére
Igazatok lesz, desktopon nem is lenne olyan sok értelme a 4-csatornának, mint a szervereknél, az APU-knál meg tényleg nem biztos hogy megérné. 5modul viszont még teremhet AM3+-ra talán.
Csak akkor abban a táblázatban fogalmaztak rosszul, "DDR3 channels 4" ez elég egyértelmű, egyértelmű félrevezetés
Up to 4 az már stimmelne, és akkor a maximum csatorna csak a szerver változatokra vonatkozna többmintvalószinűleg.
De ha már egy új asztali chipkészlettel is jönnek majd nyár környékén, azok miatt úgyis új alaplapokat kell gyártani, elméletileg megoldható lenne egy SB-E szerű csúcsplatform is, kérdés az hogy megérné-e az AMD-nek.
HyperTransport Assist-ra én is kiváncsi lennék, eddig nem hallottam ilyenről
Excavatorból pedig még vélhetően lesz CPU is és APU is, bár ezek nagyon messze vannak, bármi történhet addig, talán jövőre tisztább lesz a kép róla. -
plekk
tag
válasz
FireKeeper #10580 üzenetére
"a hír ugyan gagyi, de egy elég érdekes gondolatmenetet indított el. lehetséges lenne ezzel a technológiával egybetokozni mondjuk egy CPU-t/GPU-t de főleg egy APU-t a memóriájával?"
Nemigazán ismerem az amd jövőbeli termékeit, lehet ezért is merült fel bennem a kérdés :
Tulajdonképpen mi értelme van annak, hogy a CPU,GPU,RAM -ot egybegyúrjuk?Nekem, mint a téma laikusának az jön le ebből, hogy nem lehet majd bővítgetni kedvünkre hanem egyszer megvesszük és utána ha valami új jön és nekünk épp szükségünk lenne a fejlettebb megoldásra akkor még azt a kis bővítési lehetőséget is elveszik tőlünk ami eddig egy jól kiválasztott alaplappal illetve, egy előrenézően kiválasztott platformmal meg tudtunk tenni.
Kérlek javítsatok ki ha rosszul értelmeztem:S
(remélem rosszul) -
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #10600 üzenetére
Igen, kellemes lépés. Órajelben valahol ott lehetne vége a dalnak - gyárilag - ahol Athlon II-nél (3.2 GHz) esetleg egy utolsó utáni A8-3880K képében.
Llano topikba be is dobtam egy képecskét a várt árazásról - aztán, hogy nálunk mennyi leszha lesz.
Nem elég, hogy BE-t K váltotta, már közel egyező modellszámú APU-juk is van, noha más-más vonalon. i7-3820QM, A8-3820.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vaku topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest