- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
válasz
kleinguru #19890 üzenetére
A CCX-fabric kapcsolat szelesitese semmikepp sem stepping valtas. Az Zen+ vagy Zen 2 neven erkezik majd. Szerintem ez nem fog beleferni mar 2017-ben az AMD kapacitasaiba.
A memoria orajele mas teszta, azon BIOS faragassal is lehet valamennyit segiteni, de egy uj stepping mindenkepp sokat lendithet az ugyon. Kerdes azonban, hogy a sok nyavalya, problema kozott mekkora prioritast kap a tuning az AMD-nel. Tipp: nem tul magas prioritast...
-
Fiery
veterán
válasz
kleinguru #19887 üzenetére
A Win10 scheduler frissitesen/javitason, valamint az eddig kibukott utasitas vegrehajtasi (pl. FMA3) bugokon kivul nem hiszem, hogy sokat lehetne javitani hardver csere (tehat minimum stepping valtas) nelkul a mostani Ryzenen. A CCX-es felepites adott, a fabric adott, es a legtobb gubancrol ez a 2 tehet. Ezek pedig a mostani Ryzen "csomag" alapjait adjak. Egy kovetkezo steppingben lehetne novelni a fabric orajelét vagy szelesiteni a fabric-CCX kapcsolatot, lehetne javitani a memoria kompatibilitason (hogy 4 db DIMM-mel is el lehessen érni magas orajeleket), stb. Az mindenkepp remek hir, hogy mar most latszodik, hogy rengeteg ponton bele lehet nyulni a Ryzenbe annak erdekeben, hogy még gyorsabban uzemeljen. Ez persze azoknak sovany vigasz, akik mar az elejen beleugranak/beleugrottak, de az early adopter-ek elete szinte sosem konnyu
-
Oliverda
félisten
válasz
kleinguru #16040 üzenetére
Túlhajtás? Azzal akár egy négymagosból is ki lehet hozni egy 6-8 magos teljesítményét. Ez egy eléggé okafogyott felvetés.
sb:
"GPU függő: Igen, meg ram meg alaplap... Még szerencse, hogy erős vga-val kis felbontásban nyomják a cpu teszteket és nem vga limites környezetben, aminek semmi értelme."
Tehát szerinted nem számít, hogy milyen VGA van a CPU mellett játékoknál, a GPU nem befolyásolja döntően az eredményeket?
Mellesleg továbbra sem mutattál legitim teszteket, melyek egyértelműen alátámasztanák, hogy a HT 30% feletti gyorsulást produkálhat, addig pedig ez az egész csak egy fantazmagória, amire totál feleslegesen pazaroljuk az időt.
"Ettől függetlenül én azt várom a slide-ok alapján, hogy lesz HEDT 16 magos is. AM4-be."
Belátod, hogy nincs értelme, mégis arra számítottál, hogy egy ilyen értelmetlen termékkel jelentkeznek?
"Ha erre még külön platform is jön AM4 helyett akkor végképp nem látom mi értelme az AM4 egyesítésnek."
Méretgazdaságosság. Azonos lapkakészlet, foglalat, tokozás, alaplap, stb. Ez az értelme.
-
Oliverda
félisten
válasz
kleinguru #16038 üzenetére
Azért helyezték kilátásba, mert jóformán nem tudják mással überelni a korábbi sorozatot.
Ez jól mutatja, hogy mennyire éri meg manapság desktopra a 6+ mag. A 8 és 10 mag között még kisebb lesz a különbség, ezért a 8 magos Boradwell-E i7 modellek órajelét elég alacsonyan kell majd hagyniuk, hogy ne jelentsen konkurenciát a majdani a csúcsmodellnek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kleinguru #15796 üzenetére
Ha olyan blokkot vettél, amin nem cserélhető a leszorító, akkor meg is érdemled.
(#15791) Fiery: Plusz azt meg is kell majd tápolni.
(#15801) Fiery: Arra gondol, hogy a keretet fogó lyukak ugyan eltérnek, de magán a kereten a hűtő felfogatási pontjai egyeznek a korábbiakkal.
-
Oliverda
félisten
válasz
kleinguru #15561 üzenetére
"Hogyan fognak ezek megjelenni az alaplapokon (a dedikált cpu-ban lévő interfészek mindegyikéhez lesz kivezetés és döntse el a user)?"
Vagy előre eldönti az alaplap tervezője, vagy korlátozások lesznek ahogy most is. Ha x portot használod akkor y inaktív.
m.2 esetén az x4 miatt nem lesz korlátos az eszköz, mint az intel 2011v3 esetén.
Miféle korlát?
-
lee56
őstag
válasz
kleinguru #10923 üzenetére
Azon spekulálnak hogy vajon jó ötlet volt AMD-től hogy a megbologult Pentium4 féle nehezen megvalósítható magasfrekvenciás processzorarchitechtúrális irányba indultak el, ami egyrészt tényleg érdekes kérdés, de most még eléggé korai feltenni a kérdést hogy megérte-e erre menni, ill mi más alternatívák lehettek volna, amik a Bulldozer helyett helytálltak volna az összes fronton szervertől tebletig.. De ezekre majd idővel megjön a válasz, kevés a tehetséges jós a számtechbizniszben
-
Oliverda
félisten
válasz
kleinguru #8909 üzenetére
Ebben nem vagyok teljesen biztos.
"a Turbo Core 4,3 GHz felett az összes magra csak akkor stabil, ha a core feszültség túllépi az 1,6 V-ot. Ez a stepping már jó, ha nem viszik az összes magra vonatkozó órajelskálázást a 4,3 GHz fölé."
Ez a B2-re vonatkozik, ergo a B0-ra is. Ebből következhet, hogy a C0 fog a legjobban skálázódni, azaz azt lehet majd a legjobban húzni.
-
Jack@l
veterán
válasz
kleinguru #8842 üzenetére
[http://forum.doom9.org/showthread.php?t=75095]
Ha jól veszem ki, azok integert használnak, bár jobb minőséghez float kellene.
Video tömörítéshez viszont nem kell sok ram, arra elég szépen muzsikálnak a videokarik is... -
Yutani
nagyúr
válasz
kleinguru #8781 üzenetére
Én már nem várom, hogy jobb lesz a Bulldozer órajel alapú összehasonlításban, mint a SB. Ahogy valahol korábban Oli is írta, az AMD a többszálú feldolgozásra gyúrt inkább, illetve annak a megnövelt hatékonyságára, ami a fentiek értelmében sikerül is nekik a modulos felépítéssel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
kleinguru #8571 üzenetére
Very-very soon. Ez volt amit kihúztak az AMD-sekből az emberek. Az a pletyka járja, hogy játékhoz fogják kötni, márpedig ha ez igaz, akkor a Deus Ex: HR lesz az a játék, és az augusztus 26-án jelenik meg.
Az Opteronnoknál van kérdés. Ott elvileg meg kell várni a C0-át és abból úgy néz ki, hogy október lesz. -
kop8
őstag
válasz
kleinguru #7549 üzenetére
Itt a ph-n van 45K-ért új garis 2500K!
Nekem is volt 6850 és phenom II x4 4ghz-en, de nagyon jó volt!!
7558) Spirit
Én is az x6-osra értettem a 4000-ret, azért írtam hogy kevés a 2500K-hoz a 4000Mhz es x6-os, vagyis 4ghz-en is elmarad az i5-től, persze az sem alapórajelen menne...
-
Yutani
nagyúr
válasz
kleinguru #7555 üzenetére
A jelenlegi 6000+ és 3850 cuccom is elég sokmindenre, de pl. a proci már nagyobb VGA-khoz kevés (kihajcsae/nemhajcsaki), és én szoktam játszani is. Egyelőre még nem tervezek váltani, de az biztos, hogy a 2.8GHz-es SB sokkkkkal gyorsabb, mint a 3.1GHz-es Brisbane, és jobban passzol egy gyorsabb, teszem azt 6850 kártyához.
-
Yutani
nagyúr
válasz
kleinguru #7549 üzenetére
Az SB i5 2300 2.8/3.1 GHz 41k körül kapható. Én most ha új alaplapot és procit akarnék venni, akkor lehetséges, hogy ezt választanám az X6 helyett. (Bár nem tud HT-t, de kinek nem elég átlagfelhasználással 4 mag?) Pedig igen régóta AMD-s vagyok, nem szívesen vennék Intelt. És hát ezen a helyzeten kellene a Bulldozernek változtatnia, hogy a hozzám hasonlók ne inogjanak meg.
-
Oliverda
félisten
válasz
kleinguru #7373 üzenetére
Elsősorban az árazásra vonatkozik a táblázat. Az lenne elsődlegesen a cél, hogy hozni kellene a Sandy Bridge teljesítményét, vagy még kicsivel többet, és mindezt valamivel olcsóbban adni. Az, hogy ez hány maggal megy az a vásárlók 95%-nak jóformán mindegy, mint ahogy az órajel sem számít, amiről továbbra sincs jóformán semmi konkrétum.
A "P" jó eséllyel az aktuálisan leggyorsabb és legdrágább, legmagasabb órajelen üzemelő verzió lesz. Gondolom a "performance" miatt van ott a "P".
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Milyen videókártyát?
- Milyen NAS-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Analóg fényképezés
- PlayStation 3
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest