Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz Jack@l #8928 üzenetére

    "Azt irtam hogy a gyári "Max turbo" szint simán elérhető kézileg, a turbo szemeteti kikapcsolva az összes maggal."

    Értsd már meg, hogy akkor jelentősen megnő a fogyasztás, rég nem fér bele az eredeti TDP-be. A cél pont az volt, hogy megemelt frekivel is beleférjen, ami csak úgy kivitelezhető, ha ha csak akkor emel, ha minél kevesebb mag aktív. Az egy-, illetve kevés szálas alkalmazások (amiből van még bőven) ebből is profitálnak.

    "A fesz és freki emelésre a gyári keretek között gondoltam, ők ennyit kisérletezgettek ki, és pont, messze nem biztos, hogy az a legoptimálisabb vagy a legmagasabb frekvencia."

    Adott TDP-n belül? Nos, nekik olyan értékeket kellett kikísérletezniük, ami a gyártás során megvalósuló szórásban is több millió példány esetén alkalmazható. Az, hogy 1db-nál te tudsz még finomítani rajta valamennyit, az egy másik dolog.

    "Az azért remélem senkinek nem lesz új, hogy esetleg megjelennek majg csont ugyanarra a magra épülő nagyobb TDP-t és frekit engedő szériák..."

    Magasabb TDP mellett nem nagy kunszt és meglepetés. Viszont van egy olyan dolog is, hogy a legyártott procik folyamatos szortírozás alatt állnak, az említett szórás miatt, ki kell válogatni, melyik milyen fesszel mekkora frekiket bír, és ezek alapján csoportosítják őket. Vannak olyan csoportok, amik csak lassan "gyűlnek", azokat később adják ki, ha már kellő számú összegyűlt belőlük. Mindemellett a gyártástech és az adott mag (akár revízión vagy steppingen belül) gyártása is folyamatosan fejlesztés és finomhangolás alatt áll. Akárhogyan is, idővel azonos TDP-n belül is képesek kihozni magasabb órajelekkel rendelkező sorozatokat.

Új hozzászólás Aktív témák