Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
üdv.
Ha pár favicon nem jól jelenik meg, azt hogy lehet külön cserélni vagy törölni?
Az sqlite adatbázis szerkesztésben elakadtam, törölni sem szeretném az egészet, hogy aztán nem megbízható pluginokat kelljen telepíteni a frissítés miatt. -
tonyrulez
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Ez a multi-account-container csak egy frontend a meglévő gyári konténerekhez, nem? Nem használok semmi ilyesmi addont, jobb klikkel tudok új konténerlapot nyitni, és használom egy ablakon belül pl. a magán és munkahelyi Google fiókom. Konténerben lévő weblapról kattintott link azonos konténerben nyílik meg, lehet lapot másik konténerbe helyezni, stb.
-
ledgeri
nagyúr
A multi-account-containernek pont az a célja, hogy ha több accountod van, akkor csak nyitsz egy újat, és be tudsz lépni egy másik felhasználóval, és nem egy lapon kell váltogatni oda vissza.
Ajánlom még mellé a temporery containers kieget, mert ezzel még egysszerűbb a feni egész... csak olvass utána előtte!#68362 BDave Sokadjára: a sync nem backup! (Most nem keresném ki a legutóbbi képet, ami a fiókba regisztráláskor szépen leírja...)
-
draco31
veterán
Hello!
Lehet olyat, hogy csak egy bizonyos lapcsalád előzményeit, és mindenét törlöm, vagy csak mindent lehet egyben?
Konkrétabban, a index forumra nem tudok belépni, se inkognitóban, sehogyan. De más böngészőből igen. -
Gyok2
senior tag
Az mitől van, hogy, amint eléri a 30 GB közeli telítettséget a memória, pár oldal nem töltődik be, konkrétan a Hardverapró, és a Facebook? Néha "meggondolja" magát és megy. Kiegészítő a Kaspersky bővítmény, meg a Ublock.
Köszi. -
Rimuru
veterán
Temporary Containers-el egyutt szerintem kb killer feature firefoxban.
-
-
Szabi®
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Így van, nincs utánvét, és a "fruugo" nevű oldalnál sem volt, onnét ismerősöm rendelt egy mustang mellényt, és kapott 4 hétre rá egy búcsús 300 forintos napszemüveget, amiből a lencse is kijárt . . .
És ugye ezt a "fruugo-t" is nagyobb priorral mutogatja a mozilla a találati listákban, ha valami árut keres az ember. Sztem ezek az oldalak termék érzékenyek, megvan mit kell keresni, és onnantól elönti a böngészőt.#68379 Intruder2k5 Hát sztem abba a kesztyűbe nem lesz köszönet, de ne legyen úgy.
Tanulópénznek jók ezek, de jól nem jár velük az ember. Meg hát ugye milyen a kínai, megy az utcán, talál egy vasdarabot, talál egy műanyag tollat, abból másnap lesz benzines láncfűrész . . .
-
-
Szabi®
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bennem akkor fogalmazódott meg, hogy nem kérek ebből a Temu-ból, amikor beleszaladtam tegnap ebbe :
gyakorlatilag belém nyilallt, hogy nálam is a semmiből bukkant fel, és a megszokott releváns bolt találatokat is már felülírta, és erről hoz 8-10 találatot. Ezért gondoltam, hogy hátha beletudnám rakni valami szülői felügyeletbe, vagy valami. Egyébként tanúsítványokat sem oszt meg az az oldal, tehát a mozillának ezt nem kéne kockázatként kezelni ?
-
-
válasz
Szabi®
üzenetére
Nekem plusz érdekesség, hogy erről a temu.com oldalról kb. életembe nem hallottam, de ma délután jött egy az interneten abszolút nem járatos rokon, hogy valami kesztyűt akar rendelni, és pont ezen az oldalon nézte ki, csak elakadt a rendeléssel. Szóval kb. egy fél órával a posztod előtt rendeltem neki a temu.com oldalról, így ma már másodszor futottam bele.

-
Rimuru
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Annyit hozzatennek hogy firefox policies-al lehet tiltani oldakat (de szerintem ez nem a bongeszo dolga lenne).
-
Szabi®
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Akkor az elég szomorú, mert azt hittem mára ez egy megoldott dolog, hogy tudom filterezni, mit adjon ki, és mit ne. Érthetetlen módon bármilyen termékre rákeresek és a kínai oldalaknak is a kommersz változatai jönnek elő.
Még annak idején hogy kidobott találatot alibabáról nem is zavart, de most eléggé agresszívan dobálja ezeket fruugo, Temu, és hasonló kétes oldalakat, a releváns valós magyar oldalakat meg úgy kell kibogarásznom, mert mintha ezeket a kínai kommerszeket részesítené a mozilla előnyben. -
válasz
Szabi®
üzenetére
Szia!
Szerintem sehogy. A keresési találatokat a keresőmotor adja vissza, rangsorolja, az pedig nem a böngészőben van, hanem a keresőoldal szerverein, így azt Te nem tudod állítgatni. Esetleg valami Tampermonkey scripttel el lehet tüntetni a találati listáról, de ez nem böngészős kérdés hanem JavaScript írás.
-
Szabi®
veterán
Sziasztok oldalakat hogy tudok letiltani mozillában ? Gondolok itt arra, hogy kereséskor se jelenjenek meg ezek az oldalak. Temu és társai . . .
-
DS39
nagyúr
válasz
üzenetére
Kétlem... Simán egy Firefox bug.
Tableten nálam olyan hiba van ezzel, hogy 1 vagy 2 lap esetén nem jelenik meg a váltó így közép fent, csak 3+ lap esetén.
Arról nem beszélve hogy nincs normális tablet nézete sem ennek a böngészőnek, bezzeg a réginek (68.11.0 - Fennec projekt vége) volt.
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Legfrissebb Firefox van fent, Mozilla-fiókkal használom, és eltűntek a jelszavaim, de a bejelentkezések megmaradtak. Hogy tudnám visszaállítani őket? Próbáltam már hogy a másik, default profillal töltöm be a FF-ot, de ott se voltak a jelszavak.
És hogy tűnhettek el, ha Mozilla-fiókot használok? Nem a felhőben vannak ilyenkor a jelszavak? Mobilon sincsenek. -
Koczka
tag
Üdv
Facebook böngészés közben belassul és lefagy a firefox(121.0 64 bites). Másik oldalon nem csinálja ezt a jelenséget csak facebook oldalán. Chrome-ban teszelve a facebook megfelelően működik.
Mi lehet a gond ?
-
Darkness
aktív tag
válasz
ledgeri
üzenetére
Semmi nem segített.
Töröltem, visszaállítottam, akkor sem lehetett a Komment szekciót használni.
Töröltem a Prefs.js -t.
Ezzel megoldódott. Igaz, néhány kiegészítőt újra kellett aktiválni, meg egy kicsit kellett az about:configban matatni, de most működik.
remélem, nem fog megint elmászni valami rossz irányba. lesz backup is.
azért köszi az oktatást

-
Atish19
őstag
Sziasztok. Meg tudnátok nézni nekem, hogy nálatok betölti-e a chatet jobb oldalon alul ha rákattintotok a szövegbuborékra? Előre is köszönöm
https://www.ekwb.com/shop/ -
ledgeri
nagyúr
válasz
Darkness
üzenetére
Ha megy az angol, és videó is jó (De áttekintőnek is, ha nem kezdenél bele. Inkább látni kell, mint érteni, mit mond!)
Ha megy az angol, és olvasnál (legalább a módokat)
Egyébként magyarul röviden:
Képen is látható fogaskerék, Beállítésok fül, alja felé haladó felhasználó vagyok, vagy ilyesmi (nekem angol, és nem tudom, hogy a magyar mire lett fordítva).
Ekkor megjelenik egy másik oszlop ugyanzen a nézeten.
Egyik a globális (böngészőre érvényes), másik a lokális (oldalra érvényes) [Ha az oszlopra kattintasz,kattintanál, akkor szürke vagy piros lehet a sor. A piros szín blokkolást, a szürke blokkolás feloldást jelent (van még zöld ami mindenen át engedélyezést is jelentene de extra beállíttás, mert sokan félrehasználták)].
Emellett fent még megjelenik 2-3 opció:
Harmadik feles elemek, harmadik feles scriptek, elsőfeles scriptek és minden harmadi feles (egyebek mellett). Ezeknek fölülíró hatásuk van az alattuk lévőekre (világosabb piros, világosabb szürke) Emellett még ajánlom a katt-ot a "minden" legfelső gombra
Szóval:
-Ha egy valami zavar, mint pl a mindenhol jelenlévő facebook, akkor a facebookra , és minden kiegészítője (pl fbcdn)-re a bal oldali oszlopban nyomj pirosat. Így egyik oldalon sem fog betölteni facebook elem. De ha pl facebookoznál, akkor a facebook oldalán a jobb oldalin kell nyomni szürkét, hogy csak a facebook oldalán legyenek "nem blokkolva" facebookos elemek.
-Ha sokminden van ami zavar, akkor a megjelenő 2-3 extra elemmel is játszhatsz:
--harmadik feles elemek: minden ami nem az oldaltól származik (pl youtube lejátszó, beágyazott twitter cucc -ha az mág menne-, ilyesmik nem töltődnek be.
--harmadik feles scriptek: javascriptek ilyesmik alapból nem töltődnek be
Szóval ha semmi harmadikfelest nem akarnál látni, akkor pirosak arra, de ha pl a youtube elemeit szereted, pl cikkekbe integráltan látni, akkor a youtube (és 2-3 kiegészítője) mellé mehet a globális szürke, így a lejátszók mindenhol betöltenek
DE: Lépésenként haradva egyre valószínübben egyre több oldal valahol törni fog, így mindegyik oldallal kell 1-10 extra kört futni, mire a kívánt, minimum elemek a normális működéshez -re rászűrsz. De ez az állapot menthető (frissítés után lakat).Van még a szűrőzés, ami ettől független de ezzel fölülírható, de ugyanazt a hatást lehet vele elérni.
Ha utánaolvasnál, hogy mi is mi, akkor fogaskerékkel belépve a ublockO menüjébe bármelyik
ibetűre megnyílik a hivatalos felhasználói, és abban a Mode- ra keresgélve láthatód mi mi. Minnél erősebb a beállított szint annál több minden törik, de én ajánlom, mert sokat tanultam mióta beállítottam, pl azt, hogy a fenti képeden a fastly az mi, és mennyi helyen van, meg ilyenek. Próbáld ki, ha túl sokat állíttottál be, akkor még akkor radír, vagy "szabályaim" fül, ha már mentettél.
Minden visszaállítható, szóval ajánlom a próbálkozást, próbálgatást!! -
zsoltip
őstag
Köszi #68342 tonyrulez és #68343 csako fórumtársak.
Szerintem jó fele kapisgálunk. Ott tartok, hogy egy pdf.js kimenthető, de onnan hova tova'?
Azt nem tudom egyelőre konvertálni.Több állományt nem tudtam eddig kimenteni.
Forráskódot a fejlesztői eszközökben megtekintve szintén a JS formátumú PDF az amire rátalálok.
Ezt nem tárolja el a bongésző vajon valahol a gépen.
Bár megtekinteni azt követően sem tudnám a JS formátum miatt egyelőre. -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Amióta frissült a FF azóta a hvg-n lévő hozzászólásokat nem látom. ha az uBlockot kikapcsolom, akkor sem jelennek meg.
Másoknál is jelentkezik ez a hiba, vagy ez egyedi lehet? -
DS39
nagyúr
A 121-es Androidos Firefox, végre támogatja "rendesen" a kiegészítőket!
Több, mint 400 elérhető lett. -
HoaryFox
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Jaa, hát külön teszt lett volna az, hogy külön helyre telepített, de megmaradt környezetben mi történik, mert ezt a mindent törlős megoldást megcsinálhattad volna nem FTP-ssel is, és azért kellett volna, mert akkor azt a részét is kizárhattad volna, amit lecseeréltél az FTP-s felrakásával, ÚGY, hogy az eredeti fentmarad.
Ez jogos, ha legközelebb ilyen előfordulna, akkor kipróbálom "külön-külön" is, de a végeredmény a lényeg

Kiegészítő válaszokért köszi!
Ugyan, azért van a fórum, hogy ha valaki másnak is hasonló a problémája, lehessen visszaolvasni. 10-ből 9 ember elintézte volna egy "működik, köszi"- vel
-
ledgeri
nagyúr
válasz
HoaryFox
üzenetére
Jaa, hát külön teszt lett volna az, hogy külön helyre telepített, de megmaradt környezetben mi történik, mert ezt a mindent törlős megoldást megcsinálhattad volna nem FTP-ssel is, és azért kellett volna, mert akkor azt a részét is kizárhattad volna, amit lecseeréltél az FTP-s felrakásával, ÚGY, hogy az eredeti fentmarad.
De mindegy, ez csak albónusz lett volna a mi okozta megoldásához, és nem a működjon rendesen megoldásához...
Kiegészítő válaszokért köszi!
-
HoaryFox
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
"Feladatkezelő mellette futtatva mutat valamit? Első körben a hardverablak lenne fontos, hogy terhelődik-e valami, majd utána pedig a prograoknál ránézni, hogy van-e valami más, ami terhel."
Nem igazán terhelt semmi, alig pár %-os CPU/GPU kihasználtságok voltak.
"Ettől független -bár a frissítés hasonló- én kivágnék mindent a profilmappából magából (biztos helyre, hogy visszarakható legyen), mert a frissítés -ha jól emlékszem- hagy bent valamiket. Kivágás után biztos minden új lesz abban a profil mappában (és mivel a neve ugyanaz, nem kell egyebeket is állítani)."
Megtettem, vadiúj profillal is eljátszotta ugyanezt.
"Ha az is megakad, akkor én FTP-ről (keress rá itt, linkeltem párszor) szednék egy teljes telepítőt, amit más mappába telepítenék, hátha valaminek a firefox elérési útja alapján van vele baja (légy biztos, hogy majd azt indítod el, az új helyest)."
Gyorsan megtaláltam a Mozilla hivatalos FTP szerverét, ahonnan letölttem a teljes telepítőcsomagot a 120.0.1 verzióhoz. Uninstalláltam, végigmentem az összes mappán, ahol még maradhatott adat (Program Files, ProgramData, Appdata/Local, Appdata/Remote), maradt is, töröltem mindent, majd a komplett telepítővel most nem a Program Files-ba, hanem simán "C:\Mozilla Firefox" telepítettem és...
jó lett
Ugyanolyan instant nyílik meg, mint előtte, még visszatéve minden adatot is (addonok, könyvjelzők by Firefox Sync)Úgyhogy köszönöm a segítséget!

Ui.: Ja, azt le sem írtan, hogy NVMe SSD-n lakik a rendszer (Samsung 970 EVO 500GB), szóval ott se lehetett bottleneck.
Ui2.: Víruskergetőnek csak a Win Defender van, semmi más real-time védelem nincs a gépen (Malwarebytes-ot havonta végigkergetem így on-demand) -
ledgeri
nagyúr
válasz
HoaryFox
üzenetére
Feladatkezelő mellette futtatva mutat valamit? Első körben a hardverablak lenne fontos, hogy terhelődik-e valami, majd utána pedig a prograoknál ránézni, hogy van-e valami más, ami terhel.
Ettől független -bár a frissítés hasonló- én kivágnék mindent a profilmappából magából (biztos helyre, hogy visszarakható legyen), mert a frissítés -ha jól emlékszem- hagy bent valamiket. Kivágás után biztos minden új lesz abban a profil mappában (és mivel a neve ugyanaz, nem kell egyebeket is állítani).
Ha az is megakad, akkor én FTP-ről (keress rá itt, linkeltem párszor) szednék egy teljes telepítőt, amit más mappába telepítenék, hátha valaminek a firefox elérési útja alapján van vele baja (légy biztos, hogy majd azt indítod el, az új helyest).Ha mind megbukik (nincs extra terhelés semmin, más progi nem gyanús, 0-ás profil is akad, új helyről is akad), akkor passz, mert végig mentél minden változtatható változón!
(vírusírtód, hasonlód, mi?) -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Otthoni gépemen valamiért marha lassan indul el a Firefox (ver. 120.0.1)
Rákattintok az ikonra, van hogy pár mp, mire elindul, de a gyakoribb az hogy bedobja a böngészőablakot stilizáltan, 10-15 mp-ig nagy homokórázik, majd mintha mi se történt volna, megy a böngésző, ahogy szokott.
Amit próbáltam:
- gép restart
- egyesével letiltottam az addonokat (4 van összesen, Bitwarden, uBo, Tabliss, Simple Translate)
- "Firefox felfrissítése"
- Teljes újratelepítésÉrdekesség, hogy amíg "be van fagyva" a Firefox, addig semmi mást sem tudok elindítani, de ahogy "kifagy" a Firefox, a másik program is azonnal elindul"
A program Win11 x64 OS-en fut, R7 5800X CPU, 32GB RAM, RX6900XT GPUMit tudnék még kipróbálni?
Előre is köszi! -
cigam
titán
válasz
zsoltip
üzenetére
Melyik ez az oldal?
Esetleg ez a program segít a gyorsírótárban kutakodni. -
ledgeri
nagyúr
válasz
zsoltip
üzenetére
Ha firefoxon belül látod a pdf-et, milyen címet mutat? "Oldalét" vagy "vinyóhelyét"?
Ha oldalét, és .pdf a vége, a megjelenítőn nincs lefele nyíl jelezvén, hogy letölthető?
Ha csinálsz egy bármilyen doksi-progival egy olyan dokumentumot, amiben egy link az adott jájlra mutat, majd azt HTML-ként mented, majd megnyitod: arra a linkre jobbklikkelve nem tudod menteni?
Ha vinyóét, akkor meg ott van!Pár napja/hete olvastam egy addont vagy csak about:config beállítást, ami a jobblkikkbe beleerölteti a mentést. Arra is nézz rá!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy weboldal, ahol korábban is, és most is különböző PDF formátumban lévő dokumentumok megtekintésére van lehetőség. PRTSCR, nyomtatás, semmi ilyen nem opció.Korábban, TEMP/THUMB/CACHE vagy hasonló átemeneti fájltárolóból ki lehetett menteni az éppen megnyitott PDF állományt.
Ez viszont mostanra nem működik. HIába keresek rá adott "generált PDF név"-re, még csak nem is találom a meghajtómon.
Tudtok valami áthidaló megoldást mondani, akármilyen böngészőre?Köszönöm.
-
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
még anno mikor letöltés helyett megnyitásra a Letöltések mappába tette a fájlokat %TEMP% helyett, a browser.download.improvements_to_download_panel false-ra állítása megoldotta a gondot. Most egy új gépen tettem fel Firefox-ot (120.0.1), beállítottam hogy letöltéskor kérdezze meg mit csináljon, és ha megnyitást választom, akkor letölti Letöltésekbe és onnan nyitja. about:config-os elem már nincs benne a listában, ennek ellenére hozzáadtam, hátha, de így sem működik. Hogy oldható meg hogy a megnyitandó fájlokat temp-be mentse?
-
akaido
addikt
Keresd meg, lehet, hogy a Mozilla Profilodban vannak biztonsági mentések:
c:\Users\felhasznalo\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\******.default-release-*********\bookmarkbackups\
Ugyanúgy a profilodban a places.sqlite fájl is tárolja a megjegyzéseket, könyvjelzőket, kedvenc ikonokat, beviteli előzményeket, kulcsszavakat és böngészési előzményeket. -
mufi
senior tag
Sziasztok,
frissitette magat ez a kedves Roka koma es az osszes Bookmarkom eltunt. Most ez miert van? Eddig soha nem torolte azokat, evek munkaja volt benne
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy windows alatt nem tudok belépni a google fiókomba.Hiába írom be az email címet,semmi reakció sincsen,ha Entert nyomok,egy 400-as hibaüzenet fogad:
"
Ez egy hiba.
A szerver nem tudja feldolgozni a kérelmet, mert helytelenül formázott. Ne próbálja újra. Ez az összes információnk."Telefonról,illetve Chrome böngészőröl sima ügy.
-
Troy.
addikt
Sziasztok,
Folyamatosan felugrik egy-egy ablak a windows-on belül, a jobb alsó sarokban, ami egy-egy hirdetést szokott tartalmazni. Ezt hogy lehet kilőni végérvényesen?
-
titkoss
friss újonc
Sziasztok!
Tudom nem a legmegfelelőbb topik, de talán itt kapom a legjobb választ..Adott egy laptop, win10, régebben chrome most újratelepítés után firefox.
Reinstall előtt amikor megnyitottam az online-filmek.me-t akkor a domain töltés nélkül átdobott online-filmek.ce domainra (meg egy pár napig .ac-ra). Gyanús volt, megnéztem vpn-ről és úgy a rendes -me-s domaint töltötte be.
Olvastam régebben, hogy malware-ok szoktak így viselkedni, másik címre irányítanak át.
Reinstall után kíváncsi voltam, tényleg valami ilyesmivel van-e dolgom. Szóval a friss win telepítésen firefox-szal ugyan úgy átdobott .co-ra. Utána azthittem, hogy magyar ip címekkel csinálja ezt. Vpn be, magyar szerver és ekkor viszont a rendes .me-t dobja be.
Szóval csak az én ip címemmel van ez a gond szerintem. Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

gyakorlatilag belém nyilallt, hogy nálam is a semmiből bukkant fel, és a megszokott releváns bolt találatokat is már felülírta, és erről hoz 8-10 találatot. Ezért gondoltam, hogy hátha beletudnám rakni valami szülői felügyeletbe, vagy valami. Egyébként tanúsítványokat sem oszt meg az az oldal, tehát a mozillának ezt nem kéne kockázatként kezelni ?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
))

Ugyanolyan instant nyílik meg, mint előtte, még visszatéve minden adatot is (addonok, könyvjelzők by Firefox Sync)

KAMI911