-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz
KAMI911 #66498 üzenetére
Most mentettem először így ki jelszavakat,most notepaddal megnyitva üres vagy pár szó van a csv fájlba.De amúgy megvannak a jelszavak külön egy mappában külön txt-be írva csak ugye most megint ami kell majd írkálhatom befelé egyenként.
Leginkább simán próbáltam beilleszteni mint ahogy kéne mennie a böngészőbe,aztán 0 bájt lett a txt tartalma.Edge böngészőnél meg nem nullás de kb 3 szó van a txt fájlba és ennyi.
Na most utoljára írtad a KeePassXC-t ezek a jelszó kezelők ,hogy működnek? Beírod a jelszavakat és tárolja és a programból kiküldheted pl böngészőkbe is? -
Panthera
őstag
Üdv!
Lehet szabályozni vagy kényszeríteni azt, hogy egy adott weboldal mentse a felhasználóneveket (a jelszó nem fontos), ha ez elvileg nem tiltott (eddig működött)?
Illetve lehet tiltani egyes felhasználók listázását (amelyek ugyanolyan second-level és TLD domain zónában vannak (pl. co.uk), de valójában semmi közük egymáshoz)? Ha törlöm itt, törlődik onnan is, ahol meg kellene.Előzmény:
A napokbanfrissítettemugrottam jó sok verziót a foxon, de közben bekavart az (egyébként kikapcsolt) autoupdate. Így végül (mivel sikerült jól szétcsapni a profilt) teljesen újra telepítettem és kézzel átpakoltam a korábbi profilomat (json, sqlite, stb). A pref-js fájlt inkább kihagytam, nem vagyok tisztában a hatásával. Egyébként minden rendben működik. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66493 üzenetére
No, feljemény. Megpróbálhatod most azt, hogy
-csinálsz egy jelszó-bejegyzést a friss firefoxban,
-exportálod, ahogy tetted, csv-be, és összehasonlítod, hogy minden korábban exportált oszlop megeggyezik-e a frissen exportált oszlopaival. A jobb láthatóság végett valami táblázakezelőt ajánlok!Ha nem, az új exportálásba megpróbálhatod bemásolgatni a régebbi oszlopait, majd azt a fájlt mentve, azt visszaolvastatni. Mindezt persze az eredeti mentett fájlra vigyázva, nehogy most sérüljön az állományod!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66492 üzenetére
(Bocs, ha ezt csináltad, én az keepassXC-t használom)Ha ezt ki-X-eled, majd csinálsz egy új adatbázist, annak adsz mesterjelszót, (teszteled kilépve majd visszalépve, hogy működik-e csak ez az alap belépés), majd abba belépve arra mész hogy importálás, akkor az működik-e? (Az import és az open nem ugyanaz...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66487 üzenetére
hmm... Ha csak megnyitod valamivel ami olvassa (alap notepad/jegyzetfüzet), az megnyitja? Pl keepass tudja importálni?
Az az első nem, akkor baj van, ha a második is, akkor az vagy a keepassXC, vagy bitwarden ajánlott, és meg is van oldva az alapból is ajánlottabb jelszókezelésed! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66485 üzenetére
Milyen formátumban történt az első, kezdő kimentés? (Csak jobbklikk másolás történt, rendes export említett CSV-be, esetleg valami más?)
Ha eredeti, firefox által belsőleg használt fájlformátumban van az adott fájl kimentve, próbáltad-e, hogy az eredeti mentési fájlt biztonságban tudva:
Elindítod a FF-ot;
Létrehozol egy jelzóállományt (valahol erőtetsz egy jelszó mentését), ellenőrzod, hogy a fenti képen látható oldalon kezelhető-e;
Bezárod a FF-ot;
Kikeresed az újonnan létrehozott jelszó-fájlt, fölülírod az eredetileg lementett állománnyal;
Újraindítod a FF-ot, és kikeresed a Jelszókezelő részt? -
Pityu.
nagyúr
Újra raktam a windowst de most a firefoxnak nem mentettem komplett profilt csak könyvjelzőket meg a jelszavakat és lenne egy olyan gondom,hogy a jelszavakat nem tudom vissza importálni.Addig kis mókolással eljutottam,hogy fájlból be tudjam tallózni de hiába tallózom és nyomok ré a megnyitásra nem történik semmi nem jönnek vissza a jelszavak.
Mit lehet ilyenkor tenni? -
-
ledgeri
nagyúr
válasz
akaido #66481 üzenetére
Annál meg egyszerűbb, ha jobb klikkeltsz a profilmappádra vagy az adott fájlra, és kimented magadnak, mert nem is olyan rég volt egy emberke, aki azzal a progival mentette a cuccait, hogy milyen jó lesz, és mikor rakta volna vissza akkor jött a hoppá.
100MB a fő profilom, a többi 12 -amiben van 1-2 teszt, de sok ide-oda használt is- 800MB. Ha még tömörít is a mozbackup, sem jelentős ez már... (és ezennel realizáltam, hogy mennyire lenézem az 1GB-ot mam már...) ezen felül nagyobb verzióugrással jobb a minimumot babrálni visszaállításkor, és amit csak lehet 0-ról beállítani -tapasztalat, idő közben szerzett tudás, és esetleges extra opciók meglátása végett!Másik meg hogy a mozbackup 2012-es frissítésű (vagy2016?), ha jól láttam... Azzal én már a "biztos semmi sem változott azóta amióta az frissült????" miatt sem foglalkoznék... ha az adott alternatava a "jobb klikk, másolás"!
-
Rimuru
veterán
válasz
csferke #66477 üzenetére
Be kell kapcsolni about:config alatt az import lehetoseget
signon.management.page.fileImport.enabled
.Az is jo amit akaido mond, errol is van support page.
-
csferke
senior tag
válasz
Rimuru #66470 üzenetére
Export login data from Firefox
És az így elmentett jelszavakat hogyan lehet importálni?
-
Cs1csó
titán
válasz
mefistofeles #66473 üzenetére
+1 a BitWarden
-
ledgeri
nagyúr
válasz
mefistofeles #66473 üzenetére
Ha kell a Kényelmes web-sync, akkor bitwarden, ha megvagy a magad által másolgatott, vagy általad megbízott fehős tárhelyen keresztül szinkronizálódó megoldással, akkor KeePass, KeePassXC, -XD... attól függően milyen eszközzel rendelkezel.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
mefistofeles #66471 üzenetére
Ha már kimented, akkor inkább jelszókezelőbe töltve használd, és töröld a böngészőből! Az kb az első dolga egy böngészős rossztevőnek, hogy azokat szippantja, keresi, kutatja, míg ha külön, akkor 2-3 extra falad van: mi az?/fut-e?/ különálló?/ keg van nyitva?.
A böngészős meg adott helyen, ismert változós státuszban, már a fertőzött programban. -
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #66469 üzenetére
-
Üdv az Uraknak!
Láma kérdés tudom, de eddig nem volt rá szükségem.
Firefox tárolt jelszavakat hogy lehet lementeni fájlba? -
svgyula
addikt
válasz
akaido #66466 üzenetére
Szia! Nekem is csinált ilyet több oldalnál is. Ha kézzel írod be akkor sem enged be? Ha úgy igen akkor az lehet mint nálam volt. Nálam az oldotta meg, hogy a beállításokban újraírtam a mentett felhasználó nevet és jelszót. Nekem ez olyannak tűnt mintha a karakterek visszakódolása nem működött volna rendesen!
-
akaido
addikt
válasz
albiosz #66451 üzenetére
Jó neked!
Nem tudok hozzászólást sem írni, mert nem enged belépni Firefoxon keresztül az index fórumba, pedig nem volt jelszó változás sem! Ezen kívül vagy/és az indamail-es fiókomban ha belépek(oda beenged) akkor folyamatosan ugrál a képernyő lehetetlen kijelentkezni is, mert 2 mp-ként mintha újratöltene a képernyő. Minden más hibátlan egyébként: hardverapro, prohardver, Youtube, gmail, jofogas....stb...
Chrome-ban nincs hiba, simán bejelentkezek az index fórumba, posztolni is tudok, az indamail-es fiók is hibátlanul működik. -
ledgeri
nagyúr
válasz
#82860288 #66464 üzenetére
Ha a modemed újraindulgat, akkor 2-3 naponta (ha ugyan az van mint nálam).
Jó szűrő módszer ph-sként, hogy kilépsz/törölsz mindnen (ph-s) sütit, majd belépéskor a további opcióknál kiveszed a pipát a "belépve maradok IP változás esetén is" elől.
Vagy kezdőlapnak pl ez, ha a konkrét szám is érdekel (vagy hasonló...) -
törölt tag
Köszi a tippet, sütiket már megoldottam, ezt még nem használtam, de mindenképpen megnézem és kipróbálom.
ledgeri: már nem vagyok benne biztos, hogy csak ez volt a gond. Du lehalt vagy 3 órára a netezésem, akadozott, be sem töltött, nagyon fura dolgokat művelt. Aztán kaptam egy levelet 2K-tól, hogy nemrég feltörték az üfsz-es oldalukat és kiment sok adat, valószínűleg a sok log fileom is, amit nekik küldtem a teljes belsős hálózat IP címeivel.
Remélem nem akart vki kívülről bejutni vagy nem sikerült neki. -
-
törölt tag
FB container addon másnál is bezavar a működésbe?
FB be sem jön. Más oldalak is nagyon lassan vagy be sem töltenek.
Először PH-ra gyanakodtam, de aztán egyre több oldal adta meg magát, ha mindent letiltok, akkor jó, ha kikapcsolom a FB container addont, akkor jó, ha bekapcsolom újra van probléma. -
Rimuru
veterán
válasz
Zirowe #66453 üzenetére
Szerintem a "Block dangerous downloads" lesz a baratod.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, egy ideje a firefox "megfogja" a zip letöltéseimet azzal a szöveggel, hogy "ilyen fájlt nem szoktak gyakran letölteni" és csak minden egyes letöltés külön engedélyezése után tölti le ténylegesen.
Melós gép, sajnos sok ilyen fájlt töltök, hogyan lehetne ezt kikapcsolni? -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Index fórumot használ valaki? Hozzászólást lehet értékelni, de nálam nem működik. Azt mondják FF és blokkoló lehet a ludas. Kifejezett blokkolót nem használok, gondolom valami FF-be épített okozhatja. Merre keresgéljek, hogy működjön?
-
KAMI911
Topikgazda
Ha van valaki még a Nightly-n:
media.videocontrols.picture-in-picture.improved-video-controls.enabled
PiP módban új vezérlők, bele tud tekerni a YT-ba is. -
Krisz86
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik,de nem tudom hol kérdezem meg.... Számítógép alatt,Firefoxba az Instagramon adott hastegre kattintva (vagy beírva) nem tölti be a képeket. Legnépszerűbbeket megjeleníti és itt megállt. Lassan 2 hete ilyen és nem akar helyreállni.... Lehet maga az oldallal van gond? (Ublock Origin reklámblokkoló nélkül is megnéztem hátha az kavar be,de úgysem működik.) Példa: [kép] -
törölt tag
Vannak oldalak, ahol a cikkekben vannak képek, de nem kattinthatóak. Viszont ha jobb egér gombbal klikkelek és új ablakban megnyitom a képet, akkor nagyobb méretben nyílik meg.
Ez miért van így? Nem kellene változnia az egérmutatónak, hogy kattintható a kép? Vagy mi okozza ezt? -
totron
addikt
válasz
Cs1csó #66432 üzenetére
140%-on (1.4) ráadásul új életre kel a fórum, mintha egy másik betűtípust jelenítene meg. 1.7-tel jobb, nem gyűri-nyomorítja a betűket, ki kell tapasztalni. De még a gyűrés is firefoxos, nem chrome-os-szőrös, pixeleket nem találó rondaság. Restart után alkalmazza az összes új sajátértéket több megadása esetén.
Szerk.: 1.7 helyett 1.47.
-
törölt tag
válasz
gingerbalm #66429 üzenetére
Messenger már régebb óta nem működik jól, de pár másodperc után újra tölt nálam.
-
totron
addikt
Verzió vagy addon vagy motorháztető alatti tweak, amely egyéni nagyítási szinteket (%) tesz lehetővé. Elérhető ilyesmi?
-
törölt tag
FB feed másnál is szétesik, főleg képek megnyitása után? Ezt most az új 105-ös verzió óta csinálja nálam.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
janakbacsi #66424 üzenetére
olvass vissza 1-2 oldalt.
#66425 Gizmo94
Sokan egykattintásosnak kezelik ezt a kis kieget, pedig bőven több
Még a felszínt sem karcolgatják... Legközelebb már tudod, hogy hol kezdd!
-
janakbacsi
őstag
index.hu weboldal betöltése után bármelyik cikkre/linkre kattintva nem történik semmi. a többi weboldal működik rendesen. érdekes, hogy bróbáltam chrome-al is, és azzal sem megy. viszont edge böngészővel igen. mi lehet a probléma? egy-két héttel ezelőttig még működött rendesen.
-
movax
őstag
Kijött a 105-ös, és a leglátványosabb újítás, hogy bevezették a kétujjas tapipados simítást, amivel előre-hátra lehet lapozni (Back és Forward funkció). Ez korábban driver-szinten (Synaptic) működött a windowsban, amíg ki nem vették.
-
ledgeri
nagyúr
Frissítési érdekesség: Egy ESR ma szólt, hogy a 102.3 elérhető... erre fel rákerestem a többimmel is(mainstream), és az 5 ből csak 1 mondja, hogy számára elérhető a 105, a többi az 104.0.2-re azt mondja hogy up to date...
Persze a fenti írásakor még rákattintottam egyre újból, és azt mondja, hogy elérhető az 105. De érdekes, hogy nem az első és nem is az utolsó (nézési sorendben) amelyik korábban jelzett. -
balazs1956
senior tag
Köszönöm, végig fogom olvasni!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956 #66415 üzenetére
Érdemes a topikok előző 2 oldalát átolvasni mielőtt felteszed azt a kérdésed, aminek a válasza ugyanazon az oldalon koábban már szerepel, mint amin a kérdésed fog...
-
gyulaszu
senior tag
válasz
balazs1956 #66415 üzenetére
Nem lehet, hogy az egérgomb kezd tönkremenni?
Nekem is a céges gépen az egér egyre többször "duplán" kattint, az is nagyon bosszantó... -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Mostanában azt tapasztalom néhány weboldalon pl.Index, hogy a hagyományos bal egérgombbal nem nyílnak meg az oldalak.
Ha viszont, jobb egér/megnyitás új lapon, akkor megnyitja.
Elég idegesítő!Segítségeteket előre is köszönöm szépen.
-
qdak
addikt
Hello
Mar korabban is volt, h magatol atvaltott angolra), csak a mozilla, mashol jo a kiosztas
Valami otlet?
(M'r kor'bban is volt, hogz mag't=l 'tv'ltott angolra, csak a moyilla, m'shol jo a kiosyt's)Win alatt minden ilyen kikapcsolva, nincs CTRL+Shift es mondom Win alatt jo, csak itt nem
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gizmo94 #66411 üzenetére
Ez csak filterezettség kérdése, én a filtereket nem zargatom. de alapból minden ami haradikfeles tiltott. 2 dolgot kellett engedélyeznem a semmiből és a link nem kattinhatóság nem jelentkezett >> ti akiknek nem megy, betöltetitek azt, ami megakadályozza a kattintást =====> azt a valamit kell blokkolni, ami megakadályozza a kattinthatóságot.
Ha te jó ideje nem töltetted újra a filtereket, akkor ajánlom. Ha továbbra sem megy, akkor el kell kezdened tiltogatni dolgokat, amíg nem lesz elérhető a link kattintás, vagy lenyeled a békát, és jobb útra térsz: átállsz hard-mode-ra (ublock elem ikon piros), és minden oldalon első alkalommal engedélyezgetsz, majd elmented a minimumot!
-
Gizmo94
veterán
válasz
ledgeri #66397 üzenetére
Szia! (mostanában volt a vírusírtós topikban szó róla hogy az indexen nem mentek a linkek, rossz megoldási javaslat a "kapcsold ki a ublock origint" volt...
Nos, én pontosan ezzel szenvedek egy ideje, nem nyílnak az Indexen a linkek és a Mobile.de- n is ha konkrét hirdetésre klikkelek akkor nem találja a FF az oldalt. Chromeon hibátlanul megy mindkettő, de azt nem szeretem használni . Van valami konkrét megoldás erre, ami rendebeteszi ezt a problémát? Köszönöm előre is.
-
ledgeri
nagyúr
Ugyanaszt kapom, mint #66406 DS39 , továbblépve átlagnál tovább gurgulészik, de betölt...
#66407 SteveS ha a képfeltöltős a képfeltöltés.hu-t jelentené akkor igen, nekem is így megy egy jó ideje... De hogy miért passz... Van 1-2 ilyen oldal ami valami certifi- cuccon elmegy, és full más oldalt tölt be. Passz.. erre ott van egy másodlagos böngésző... havonta egysezr nem zavar.
-
törölt tag
Képfeltöltős linkeket nem tudom megnézni, mert valami gladiátor gépkölcsönzős error page jön be.
Más találkozott már ilyennel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest