- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
SamSem58
aktív tag
válasz
AnonymusX #69197 üzenetére
Kösz, nem akartam teljesen frissítés nélkül használni, csak időnként akartam frissíteni. De akkor engedj meg egy kérdést: az ESR változattal tudom használni a könyvjelzőimet, a beállításaimat, stb. (szóval minden eddigi beállítást, vagy azt teljesen újra kell építeni??
-
AnonymusX
őstag
válasz
SamSem58 #69196 üzenetére
Szia!
Nem javasolnám a frissítés nélküli használatot, inkább az ESR változatra való áttérést. Ez kb. évente kap nagy frissítés, közben csak biztonsági és hibajavítási frissítéseket.
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Egy röpke kérdés: hol tudom kikapcsolni a rókában a frissítést?? 1, nemrég teljen újra kellett telepítenem, mert egy frissítés után nem indult el, hanem azt az üzenetet küldte, hogy a Firefox 135.0.?? (már nem emlékszem rá) nem kompatibilis a Windows 10, 64 bites rendszeremmel!
(hozzáteszem, hogy itt is a róka által felkínált frissítés lett telepítve!) 2, unom, hogy már többször, mint hetente mókolják, és ha nincsenek kimentve a régi, jól működő beállítások és kiegészítők, akkor kezdhetek mindent előröl!
-
alratar
addikt
Aki használja, annál működik az Easy Youtube Video downloader kiegészítő?
-
válasz
Jack Oneill #69192 üzenetére
+1, meg a Brave-re is.
-
Narxis
nagyúr
Vélemény? [link]
-
DS39
nagyúr
válasz
attiati #69189 üzenetére
Kivéve ha az Oracle azóta nem oldotta meg hogy ne fusson, mint anno az Adobe a Flash playerrel, ami "hazatelefonált", és így blokkolták a futást.
De egy WinXP + Firefox 3.6 + Java 6-tal meg lehet próbálkozni.
Régi szép idők. (Kár hogy egy MSN Messengert és az iWiW-et nem lehet életre kelteni)
-
attiati
veterán
válasz
Rimuru #69188 üzenetére
Ez valóban működne, de az adott oldal nem. Lehet, hogy lejárt a certifikációja.
A test oldal is csak 7-es java-val indul el, 8-assal nem. Furcsa.Az viszont tényleg érdekel, hogy ha egy régi állapotot előállítok (= régi Firefox, régi windows, esetleg régi Java), akkor azon menni kellene minden Java-s oldalnak, nem?
Ahogy régen is. -
attiati
veterán
sziasztok
Java modult hogyan lehet futtatni Firefox-on?
Firefox Verzió: 51
Környezet: Virtualbox alatt Win 7 64 bit
Java verzió: 8-ast és 7-est is próbáltamabout:addons Mozilla parancsok között nem jelenik meg a Java plugin, ahol engedélyezni lehetne.
De az about:config parancsok között engedélyezve van a Javascript, ami elvileg ugyanazt a hatást éri el.
Itt egy Java test page. Ha sikeresen futna a Java, akkor mosolygó arc jelenne meg. Nálam nem látszik.
Ezen a weblapon szeretnék Java-t futtatni:
[link]Mit csinálok rosszul?
-
válasz
nincsnév007 #69183 üzenetére
Ja. Valamelyik AI tud ilyet.
-
nincsnév007
addikt
sziasztok. tudtok olyan böngészőt, vagy mozzilában egy olyan bővítményt amit egy weboldalnak a lényegét összefoglalja?
-
Rimuru
veterán
-
alratar
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #69163 üzenetére
Egy konkrét honlapon.
A linkkel sokat nem tudtok csinálni, mert be kell lépni. De itt van: [link] -
DS39
nagyúr
Összefoglalva:
130->131-re váltás után...about:config
browser.tabs.hoverPreview.enabled - false
browser.tabs.hoverPreview.showThumbnails - falseCSS
#alltabs-button { display: none !important; } -
DS39
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #69167 üzenetére
A user chrome css alatt arra gondoltam.
A másik igen, van amit írsz, de attól még van tooltip, viszont a 130-asban nem volt (nekem), de van hozzá kapcsoló configban.
-
-
lck
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #69165 üzenetére
A "Minden lap felsorolása" -ra gondoltam.
Amit a Reddites linkben írnak. -
-
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy egy honlapon lévő videot nem játszik le a Firefox, miközben az edge igen?
Nem ír ki semmit, csak karikázik mintha töltene. -
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Firefox-szal megnyitva egy bizonyos oldalt, az adott oldalról mindig letölt egy "dn" nevű, kiterjesztés nélküli fájlt a gépemre, ami 0 kb méretű. Eljutottam a Beállítások -> Alkalmazások részre, de ott ugye nincs felsorolva kiterjesztés nélküli fájl, hogy le tudjam tiltani. A táblázat alatt annyit látok, hogy "Fájlok mentése", vagy a "kérdezzen rá" opciók vannak. Nekem olyan kellene, hogy az adott nevű fájlt többé ne töltse le.A fájlokat megvizsgáltam több víruskeresővel is, semmi kártékonyt nem tartalmaz. Tulajdonképpen mondhatni semmit sem tartalmaz, viszont egy általam gyakran látogatott oldalról szedi le folyamatosan. Mivel a Firefox, ha ugyanazt a fájlt szedi le, megszámozva újratölti, ezért kis macera, hogy egy hét után törlök kb. 190 db., "dn" nevű, kiterjesztés nélküli, 0 méretű fájlt.
Hogyan lehetne letiltani, hogy erről az oldalról ne tiltson soha semmit se a Firefox, amikor olvasom?
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #69157 üzenetére
A userChrome.css-t használom arra, hogy a könyvjelzőket tartalmazó mappában a felsorolt könyvjelzők (egymás alatt elhelyezkedő) közötti távolságot csökkentsem mert gyárilag túl szellős, és így görgetés nélkül is több látható.
-
Cs1csó
titán
Android-os Firefox-on a "Mate Translate"-et használom: amikor betöltődik egy idegen nyelvű oldal felül megjelenik a jobb sarokban az ikonja arra kattitva fordíthatt az oldal.
Ha csak egy szót, vagy mondatot fordítanék, akkor kijelölöm és a megjelenő menüben a "deep L" fordítót használom.Ennek a "forradalmi" új funciónak valódinértelmét nem látom. Nekem az a véleményem, hogy minden változik (fejlődik) ez természetes, de azért van pár olyan dolog ami nem lenne, gond ha OPCIONÁLIS lenne.
Magyarán aktiválható/deaktiválható lenne.Megjegyzem a sokak által nem kedvelt Avast Free vírusírtót is azért szeretem, mert a telepítője MODULÁRIS.
Amire nincs szükségünk, az kikapcsolható, mellőzhető. -
Jack Oneill
veterán
PC-n ez a böngésző élhetetlen lenne már, az about:config és a userChrome.css módosítások nélkül.
Soha nem hasznaltam ezeket es egy-ket idegesito hibatol elketintve a legnagyobb megelegedessel hasznalom a bongeszot. Ha el is partoltam tole egy idore, mindig visszatertem, mert nem jott be a tobbi bongeszo. A Brave amit meg probalgattam, nem rossz.
-
DS39
nagyúr
Hogy ezeknek mindig kell valami új baromságot bevezetni... (Pl. tooltip a tabokon)
De ami hasznos lenne, a fordító nem tud angolról magyarra fordítani... (Legalábbis mobilon)PC-n ez a böngésző élhetetlen lenne már, az about:config és a userChrome.css módosítások nélkül.
-
Sonja
nagyúr
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Intruder2k5 #69151 üzenetére
Nem, azt már eltüntettem anno. Erre:
nem karikáztam de az a baloldali külön álló ikon
-
Cs1csó
titán
válasz
Intruder2k5 #69149 üzenetére
Szia, nem ez az. Nálam ki volt amúgy is kapcsolva, most visszakapcsoltam újraindítottam a böngészőt majd megint kikapcsoltam böngésző restart de nem tűnt el.
-
-
Cs1csó
titán
Üdv a legfrissebb stabil FF-ben a jobb felső saroknál lévő "minden lap felsorolása" opciót hogy lehet eltűntetni?
(gondolom az about:settings-ben de nem tudom mit kell állítani) -
tonyrulez
őstag
Van más is akinek a napokban megszűnt működni rendesen a Google Sheet? Pl. linkre kattintva nem jön fel a felugró link amire még egyszer nyomni kell, link szerkesztésre semmit sem csinál, Ctrl+F-re nem jön fel a saját keresője, stb. uBlock ami egyedül gondot okozhatna, de teljesen kikapcsolva sem javul meg
-
ledgeri
nagyúr
Ha csak nézelődnél ilyen oldalakon akkor ublock originnel lezippantható (villám) a "sötétült felület", és az alatti rész használható, használható marad, de vannak "hard lock"-os oldalak, amik ha nincs X süti betölve -mert nem kattintottál semmire a süti-kérdésnél- akkor nem fognak működni!
-
LK
addikt
válasz
Intruder2k5 #69144 üzenetére
Szia!
Erre gondoltam én is és idegből, élből letöröltem az AdBlock-ot, de a hiba megmaradt.Történet: AdBlock törlése előtt még betettem a kivételek közé az oldalt a Firefoxban és akkor sem lett jó. AdBlock tiltása sem oldotta meg, azután töröltem. Ez sem volt elég. Aztán jött a fenti protokoll. Azért nem értem, mert régóta fent volt a kiegészítő, eddig nem volt gondja. Minden után újraindítottam egyébként.
Köszi a választ -
-
LK
addikt
Sziasztok!
Én ilyet még nem láttam mióta Firefox van. Bizonyos honlapok felvillannak egy pillanatra, hogy engedélyezzem a sütiket, majd elfeketednek, semmit nem tudok csinálni utána. otp.hu oldalon pl. Mi az isten történik? Tudtok segíteni?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Jack Oneill #69139 üzenetére
Köszönöm!
Közben (újra-)felmerült kérdésem: Arra esetleg van a Firefox-nak valamije, hogy a szokásos fekvő kijelzőm ne az összes szükséges funkciójával elfoglalt felső 4 sorral csökkentse alig használhatóra a szöveges tartalmat a nézegetett oldalakon?
A Pivot álló formátuma nem-beállítható a HDMI monitorként használt TV állványával.
Azt négy felső Ffox-os beállító soraimat (vagy legalább többségét) tenném ki a jobb vagy bal-oldalra.
-
5leteseN
senior tag
válasz
bobalazs #69137 üzenetére
Akkor megvan!
Kösz-kösz!Ezek szerint a látható beállítás szerint már korábban is gyanús lehetett, hogy kilőttem!
Nem jó ez a tendencia, hogy már a korábban(viszonylag ! ) korrekt Firefox is összevissza nevezget mindent és frissítésekkor felülírogat korábbi fontos beállításokat, elfeledkezve a korábbi ígéreteiről!
Ez a "megoldás" valahonnan ismerős, itt van a nyelven hegyén, hogy honnan, de nem ugrik be...
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
Jack Oneill #69134 üzenetére
Ez az?
-
-
válasz
Jack Oneill #69131 üzenetére
Várom a válaszokat, angol magyar mindegy milyen nyelven hogy mi a neve a beállításnak!
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #69124 üzenetére
Csak a cikkhez "elrejtett funkció". Úgy, hogy nem tudtam, hogy hol van 10 másodperc megtalálni. Emellett mégis hogy lehetne "nem ennyire rejtett" bármelyik funkció? A minden egy oldalon, végtelen scroll, sem egyértelműbb sőtt... (borzalom ha ABC sorrend, pl...) A minden oldalon mindent újra beállítani lenne a cél? na mindegy...
Nálam is kikapcsolt állapotú, mióta megjelent. Jó feature
-
5leteseN
senior tag
válasz
Jack Oneill #69124 üzenetére
Hol is lehet?
... +
-
Jack Oneill
veterán
Multkor pont ezt kérdeztem, hogy erdemes-e ezt a marhasagot kikapcsolni. Szerencsere kikapcsoltam.
[link] -
eldoble
aktív tag
válasz
eldoble #69121 üzenetére
Közben észre vettem, hogy nem attól függ, hogy melyik böngészőt használom, hanem attól, hogy be vagyok-e jelentkezve a google fiókomba vagy sem, ha nem vagyok bejelentkezve akkor sokkal frissebb képet mutat.
Mit kellene akkor beállítanom (persze így lehet nem ide tartozik)? -
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy a Firefoxban, ha a google maps-on a 3D nézetet nézem, akkor évekkel régebbi képet látok mint a chrome-ban? Lehet ezt valahogy beállítani, hogy ott is frissebb legyen?
Win 10, 64bit, legfrissebb Firefox (130.0.1) -
Sz_Imre
senior tag
válasz
ledgeri #69108 üzenetére
"Amit megpróbálnék: bekapcsolnék minden munkamenet megtartást, majd megint ki... hátha valahol egy egy bit megfordult vagy ilyesmi" - Köszi, kipróbáltam, nem oldotta meg a problémát. Kipróbáltam live linux alól a firefoxot, ott is tudtam reprodukálni a jelenséget.
Mindegy, tovább kutakodok... -
ledgeri
nagyúr
A fiók nem egyenlő a címmel. Pl outlook: 1 fiók, de 10 emailcímet ad, mindegyik teljesértékű, tud küldeni, fogadni, és lehet a kizárólagos fiókba belépő. Ezen felül pl simplelogin: előfizetve végtelen címet ad, amit egy külön, megadott címre, így fiókba közvetíve végtelen helyen nem tudják, hogy mi az "igazi", mindent menedzselő címed...
...és még freemailnél is van a menüben opció erre... és még a mozillának is van a relay szolgáltatása... de én nem tudok olvasni, hogy idézned kelljen a dolgodat.... és nem te nem érted a kérdést... -
brugo
aktív tag
-
-
Kezdésnek nem kéne olyan oldalakat látogatni, ahol gyanús, hogy valamit be fogsz kapni. Én elsőnek valami internetes higiénét próbálnék tanulni, tehát a viselkedési alap legyen meg.
Utána egy uBlock Origin mindenféle külső szűrővel. Firefoxban maximális védelem, HTTPS mindenhol, bezáráskor a böngésző törölje a sütiket! Ne kövessenek üzenet küldése az oldalaknak. Felugró ablakok letiltása. Helyadatok kérelem szintén legyen blokkolva. Jelszavak tárolása vagy otthon füzetben, vagy valami más módon, de ne legyenek a böngészőben elmentve! Keresőnek állítólag a DuckDuckGo biztonságosabb, de nehezebb is vele boldogulni.
Ahol tudsz állíts be kétfaktoros azonosítást. Normális bankoknál ez alap, de e-mail címnél, személyes oldalaknál, Mozilla fióknál is legyen ez alap dolog. Ha Windowst használsz, akkor ott is be legyen kapcsolva a Defender minden védelme.
Még az e-mail fióknál is megválogatnám, hogy melyiket használom és mire. Nekem 3 fiókom van, mindegyik más szolgáltatónál és más dolgokra használom őket. A Gmail az eldobós levelekhez jó. A freemailt és társait meg 2024-ben már illik elfelejteni.
Még egy dolog. A könyvjelzők használata is hasznos tud lenni, az minimálisra csökkenti, hogy hamis oldalra kattintasz később egy hibás keresőtalálat, vagy elgépelt URL miatt.
-
ledgeri
nagyúr
Attól függ, hogy mire használod még a böngésződet, neted, géped/eszközöd.
Ha mindent használsz mindere, akkor a minimális számon tartott és minőségi kiegészítők száma jobb mint a mindent mindenhonnan mindenkor. A munkamenet-végi sütitörlés beállítása ajánlott! Ha olyan a bankod amit sokan használnak, akkor egy jobb DNS-re váltás, ami szűri a csaló oldalakat ajánlott... HTTPS foszírozása is jó.Ha kell sokféle kiegészítő ajánlom a külön ff profil használatát csak erre, esetleg külön, független telepített teljes FF mellett (ha kellhetne egymás mellett a kettő, egyszerre.
Ha a gépeden sok a necces dolog esetleg más eszközt használni erre, hogy még tövább csökkentsd a rossz esélyeit.Hálón egyedüli, üres gépen, csak friss firefox 100%-ban biztonságos, ha minden naprakész... Miden ami ezt módosítja egy kis rizikófaktor, ami halmozódik.... és a te mostani alapállapotodról nem kaptunk infót.
-
brugo
aktív tag
Milyen beallitasokat kene csinaljak, hogy Bankolasra minel biztonsagosabb legyen a firefox ?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Sz_Imre #69101 üzenetére
Nekem ilyesmi akkor akad, ha frissít a ff, és rábökök, hogy indítson újra, mindez "alapértelmezetten privát mód" mellet, ami egyébként működik.
Problémára: passz...Amit megpróbálnék: bekapcsolnék minden munkamenet megtartást, majd megint ki... hátha valahol egy egy bit megfordult vagy ilyesmi
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Csupingo #69104 üzenetére
Ezek vannak, ami talán alapértelmezetten vannak.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sz_Imre #69101 üzenetére
Nekem ilyet akkor csinál, ha egy lap lefagy, vagy nagyon lassítja a böngészőt és emiatt bezárom teljesen. Aztán a következő indításnál visszatölti az oldalakat. De leginkább akkor van, ha bezárás után rövid időn belül indítom újra. Ilyenkor írja is, hogy még fut a háttérben.
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy bizonyos időként a Firefox betölti a legutoljára nézett oldalakat. Pl. Előtte bezártam a firefox-ot, később privát ablakban megnéztem vmit és utána a sima firefox ikonra kattintva, nem mindig alapértelmezett lap töltődik be, hanem a legutoljára néztem "lapok - 2, 3 fül" tölti be.
A beállításokban: Korábbi ablakok és lapok megnyitása nincs beállítva (azaz nincs pipa).
Egy kiegészítő modul van: uBlock Origin.
Virus sem lehet rajta, tudom mire-kell és nem kattintgatni és a win 10 víruskereső és malwarebytes sem talált semmit.
Már jó ideje tart ez a szokása, szóval nem az új verzióval van a gond.
Mi lehet a megoldás? Valamikor újraraktam a Mozillát, de nem változott a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest