-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
andras1024
csendes tag
válasz
Skullwipe #56097 üzenetére
CSS-el lehet átvariálni a GUI-t.
https://www.userchrome.org/Sajnos arról nem találtam leírást, hogy pontosan melyik elemnek, milyen tulajdonságait lehet módosítani, de ha elindítod a browser toolboxot, akkor onnan ki lehet bogarászni.
-
Skullwipe
senior tag
Ha nagyon szépen kérem, valaki tudna nekem linkelni mit kell beállítani az új 60.0.1esr-en a következőkkel kapcsolatban.
1, A füleken eltűntetni a bezáráshoz szükséges "X"-et? Elég a középső klikk.
2, A Youtube-on a html5 lejátszás folyamatos legyen? Ne álljon le a háttérben csak mert mást nézek/olvasok.
3, Az "Új lap" gyorshívó menűben az ikonok jóval nagyobbra állítása.
Ha lehet, ezt mind úgy, hogy a belső beállításokat kelljen használni, mert a pluginekkel támogatása folyton megszűnnek, nem frissítik. Azt nem fogadom el, hogy nincs rá lehetőség valamit beállítani, mert biztos hogy az about:config-ban ott van az.
Jaj, most látom a google maps-al is vannak gondok 60 alatt, remek, akkor most már tudni fogom, hogy ez lesz az oka. Mostanában nem használtam, de lazán kellhet bármikor.
-
tamas1985
tag
Sziasztok, azt javasolták tegyem fel itt it hátha tud segíteni valaki
Sziasztok!
A következő problémánk van már kb három napja.
Céges oldalunkra nem tudunk belépni, a jelszót elfogadja majd ezt a hibaüzenet kapjuk:Az oldal nem megfelelően van átirányítva
A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni.
Ez a probléma néha a letiltott vagy visszautasított sütik miattjelentkezik.
Több böngészőn és gépen is próbáltuk, illetve a sütik és az előzmények is törölve lettek.
Próbáltuk jelezni egy másik fiókból a hibát a központ felé, eddig nem történt változás.
Esetleg máshol lehetne jelezni feléjük vagy valamilyen megoldás? -
vlevi
nagyúr
válasz
ZoleeWolf #56093 üzenetére
Asszem láttam már ilyet én is google térkép alatt is, de én gyakrabban tapasztalom a feedly hírolvasó oldalán. A feedly-re belépve egyetketttőt még lehet kattintani valahova, de utána semmi. Persze van, hogy napokig nem jön elő a hiba, de ma is előfordult. És ezt valószínű, hogy a 60-as verzió hozta elő, mert emlékszem, amíg fenn volt az 59-es verzió mellett a 60-as béta, addig, az 59-es verzióval sosem volt gondom, de volt olyan hét, hogy a bétával a feedly.com használhatatlan volt, mert állandóan belefagyott.
Feltételezésem szerint a javascriptnek valamelyik része fekszik meg ilyenkor. -
ZoleeWolf
tag
A Google térkép mostanában állandóan "befagy" pár nagyítás-mozgatás után, illetve ha utca nézetre váltok akkor is befagy. Kipróbáltam a Crome alatt nincs ilyen gond.
Még az is lehet, hogy a 60.0.1 frissítéssel lett nyűgös a térkép.
Valakinek ötlete mit lehetne evvel kezdeni? -
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #56081 üzenetére
Munkahelyi gépen kipróbáltam a Firefoxban a hw gyorsítás kikapcsolását, semmi hatása.
Ctrl-F5 frissítést már többször nyomtam, hátha betölt valami jobb betűtípust, de hatástalan.
Sajnálom ezt a dolgot, hogy böngészés közben egyre gyakrabban találkozok azzal, hogy a szövegek megjelenítése egyre romlik. Ebben azonban nem a FF a bűnös, mert mindenütt ilyen -
ljakab
csendes tag
Hello!
Az utóbbi frissitések után a firefox video download helper nem tölti le a film felíratait egy adott filmnél. Pl.: a Sorozatbaráton a még felíratosan megjelenő filmeknél. Korábban ezt letöltötte a filmmel együtt., beleégetve. Mit csinálok rosszul. -
sajog159
aktív tag
-
sajog159
aktív tag
Üdv!
60.0.1 (64 bites) Firefoxom van. Ha valamely lapon beírom egy jelszót, mindig megjelenik egy ablak, hogy megjegyezze e ezt. Azt szeretnék, hogy ne jegyezze meg és soha ne is kérdezze ilyet... Megoldható?
Remélem világos mit is kérdezem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #56081 üzenetére
Vagy videókártya. Vagy oprendszer. Vagy nem tudom...
Megnéztem az itthon, ahol Win10x64 van a gépen, és az Intel HD Graphics helyett egy Nvidia 1060-as.
Itt itt szebb az Arial betűtípus, mint a Gmail betűje, (ami, azthiszem, normál Sans Serif), de nem annyira dúrva.Egyébként, hogy házon belül maradjak, a fotótrend fórum oldala is ugyanezt a betűtípust használja, és az sem tetszik annyira. Asztali gépen ezért használom továbbra is a PH fórumoldalát.
pl. ez a szó, ahol az f betű szára nem ugyanolyan, mint az l, illetve az e egy kicsit el van csúszva, vagy pl. az m betű 3 szára sem egyforma. -
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom, hova írjam a problémámat, mert nem tudom eldönteni, hogy böngésző, oprendszer, vagy videókártya, vagy bármi egyéb???
Amióta megjelent az új gmail webes felület, azóta Firefoxban is rondák a betűk, de tulajdonképp csak a gmailban, és talán még az egyéb, újabb felületű google weboldalakon.
Régebben csak a chrome volt ilyen, de ezzel a betűtípussal már a Firefox sem bír mit kezdeni.Pl. a H betű vízszintes része dupla vastag, egyes betűk függőlegesen sem stimmelnek,...
És persze a "szokásos" nyafogás, hogy nem elég éles a szöveg, én ezt, akárhogy nézem, homályosabban látom, mint Firefoxban az Arial betűtípust.Merre érdemes nézelődni?
Win7x64, Intel HD Graphics, Firefox 60.
-
törölt tag
Nem állítólag, sajnos tényleg. A múltban. Aztán 2017-ben megvette a Ghostery-t egy másik cég amiben részes a Mozilla is és idén opensource lett a Ghostery, hogy mentsék a megítélésüket. Jelenleg tehát újra használható a Ghostery. (én nem használtam soha, Ublock Origin elég most is) Bővebben a témáról
-
-
Abrion
senior tag
Néha nem jegyzi meg hol van a böngészőben az ablak oldala.
Hogy értsétektételezzük fel van 3 lap mindegyiknek van előző és következő oldala, és mondjuk a 3 lapon visszalépek az első oldalára, és leállítom a böngészőt, böngésző indítása után, nem azt az oldalt tölti be, de ez nem mindig van így, inkább random.
Spéci baj?
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy probléma megoldásában?
Adott egy active directory-s bejelentkezésű win 10.
A gép elé random módon ülnek le dolgozni az emberkék, jellemzően 1-2 hetente jön egy új valaki.
Új felhasználó esetében belépéskor ugye a gépen új windows profil jön létre, többek között default firefox beállításokkal.Bizonyos kiegészítők miatt régebbi firefoxot használunk.
A problémám az hogy, "új" felhasználó esetén, a firefox frissíti magát, és ilyenkor telepíthetem újra. Azt szeretném megoldani valahogy ezeknél az új belépéseknél valahogyan a frefox ne frissítse magátHa esetleg az is megoldható lenne, hogy előre beállíthassam a könyvjelzőket is, ami természetesen mindenkinek ugyan az még jobb lenne.
-
juve600
nagyúr
köszi
-
akos_ur
aktív tag
Sziasztok, gyors kérdés, kipróbálnátok, hogy megjelenik -e rendesen ez az oldal FF 60.0.1 alatt:
köszi
-
Kékes525
félisten
válasz
#20749568 #56050 üzenetére
Hardveres gyorsítás kikapcsolása? Legújabb VGA driver?
Basszus!
Megvan az első
hibájaproblémája a KeePassnak (Kee-nek). A Mozzilla site-ján nem müködik. Gondolom ez a Mozillának a Firefox korlátozása. Nem jegyzi meg az addonoknál a jelszavamat. Tudnátok ebben segíteni? -
-
Syl
nagyúr
válasz
Kékes525 #56041 üzenetére
Jó dolog a KeePass, én is mindent abban tartok. De a böngész-keepass kapcsolat egy rémálom - használtam egy ideig. Desktopon még csak-csak, de mobilon/táblagépen? Ott mehet a játék: keepass megnyit, jelszó kikeres, böngésző elindít, jelszó beír. Brrrr. Inkább engedtem a kényelemnek: minden platformon firefoxot használok és szinkronizálja a jelszavakat.
-
Kékes525
félisten
válasz
hódmaci #56039 üzenetére
Bocs, félreértettelek.
Esetleg használj Password managert, azok nemcsak mentik, hanem titkosítják is a jelszavaidat. Én a KeePasst használom elég jó. Próbáltam a Dashlane-t is, több tekintetben jobb volt, viszont nem minden password mezőt tudott lekezelni. A Keepass-al még ilyen gondom nem volt. Nagyon sok hasznos pluginjka van, ami jól kiegészíti a funkcióját. -
Kékes525
félisten
válasz
hattrickuser #56035 üzenetére
VGA driver frissítés? Firefoxban a hardveres gyorsítás kikapcsolása?
-
hattrickuser
aktív tag
Nem tudom pontosan mióta, de pár napja vettem észre, hogy ezt a hibaüzenetet kapom:
Firefox 60.0.1 (64 bites) - Teljesítménynél: Javasolt teljesítménybeállítások használata
Windows 10 (1803) összes frissítés
Intel HD Graphics 630 legfrissebb illesztőprogramVan valakinek esetleg ötlete, hogy mi lehet a megoldás erre a problémára?
-
Kékes525
félisten
Áttértem a KeePass használatára. Ezért a böngészőből törölném a jelszókat, de előtte mentettem a
FF-Password-Exporter-Installer-1.0.0.exe
-el a jelszókat csv és json formátumokban is. Azonban nem látok lehetőséget az esetleges visszahelyezésükre, ha ismét szükségem lenne erre. Hogyan kell a csv vagy a json formátumokban tárolt jelszavakat visszatenni a Firefoxba?Mos látom, hogy a profájl könyvtárban van egy
logins.json
fájl. Elég az, hogy ha a mentett json kiterjesztésű fájlt átnevezem logins.json-ra és felülírom vele profájlban levőt? Kipróbáltam, az nem jó. Hogy lehetne?A logins.json valószínűleg csak a login neveket tartalmazza, a jelszókat nem.
Megtaláltam a megoldást a
key4.db
fájl tartalmazza a jelszavakat. Erre kell átnevezni a json formátumút és felülírni a régit. -
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Újra telepítettem a windows-om, és a Firefox továbbra se hajlandó normálisan lejátszani a Youtube és egyéb videó portálokon lévő videókat.
Elindul a videó szépen azt 1x csak megáll, a letöltő csík már a videó végénél van.
Van valami ötletetek mit próbálhatnék ki?Előzményeket már töröltem.
íEdge ugyan úgy nem jó.
Gép:
AMD Phenom II X4 840
NV GTX 1060
16GB RAM
SSD -
Rimuru
veterán
válasz
ArthurShelby #56029 üzenetére
Ha a weboldal kiirja akkor igen (egy normalis oldalon latszik mikor keszult a cikk).
Amugy internet archive, ilyesmi lehetosegeid vannak. -
ArthurShelby
addikt
Meg tudom valahogy állapítani, hogy egy cikk/videó/weboldal mikori? (esetleg mikor lett frissítve)
Nano adblockerrel mi történt, miért nincs már?
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Zoom Page WE kiegészítőben mit kell beállítani, hogy minden oldalt egységesen 150%-on nyisson meg?
Köszönöm a segítséget. -
törölt tag
Van valamilyen megoldás az " Element Properties " kiegészítő pótlására ? Mára legújabb Waterfox sem támogatja .
-
Kékes525
félisten
válasz
Matthewus #56025 üzenetére
"Hoxx cannot prevent WebRTC from leaking your real IP address to website owners"
Ez igaz, nem tudja, de ezért ajánlja hozzá a WebRTC Leak Shield-et, amivel viszont tudja. Én ez a WebRTC Leak Shield-et akartam helyettesíteni az uBlock hasonló funkciójával, sikertelenül.
(#56024) Ozrych
Nem az a gondom, hogy nem tudom elrejteni a saját IP címemet proxy mögül, mert az elrejtést az WebRTC Leak Shield nagyon jól megoldja, hanem az, hogy ezt a funkciót az uBlock hasonló feladatra szánt beállítása nem tudja a Hoxx VPN esetében. Azaz csak egy rossz funkcióra hívtam fel a figyelmet, ami a Hoxx VPN esetében nem müködik az uBlock-ban.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
Kékes525 #56023 üzenetére
Ezeket próbáltad about:config-ban WebRTC Leakkel kapcsolatban?
media.peerconnection.enabled false
Plusz:
media.peerconnection.turn.disable true
media.peerconnection.use_document_iceservers false
media.peerconnection.video.enabled false
media.peerconnection.identity.timeout 1 -
Kékes525
félisten
válasz
Matthewus #56022 üzenetére
Már elolvastam, ezért is írtam. A Hoxx VPN Proxy (például Germany-ra állítva) mögül látom az eredeti IP címemet is, akkor is, ha az uBlock Originbe be van pipálva a szivárgás megakadályozása. Csak a WebRTC Leak Shield bekapcsolása tudja elrejteni.
Azt tudom, hogy ha nincs proxy, akkor a sajátomat nem tudja elrejteni. Ha viszont proxy mögött vagyok, akkor az uBlocknak el kellene rejtenie az eredeti IP címemet. De ezt nem tudja. -
Kékes525
félisten
Használom a Hoxx VPN Proxy a WebRTC Leak Shield-el. Megpróbáltam ellenőrizni az IP cím szivárgásának akadályozását az uBlock Origin hasonló funkciójával is, de az nem müködik, csak a WebRTC Leak Shield hatásos a teszt szerint: ip8 - IP Lookup Tool
-
Syl
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
Egyik napról a másikra a keresőszolgáltatásom ez a MediaTab.Tv Search lett.Természetesen nem lehet deaktiválni, nincs a gépen semmi ami hozzá köthető lenne. A keresőszolgáltatásokat már teljesen kikapcsoltam. A kiegészítők, és a bővítmények között nincs már semmi. 4-szer telepítettem újra, úgy hogy a rejtett mappákat is kitöröltem ami a Mozillához tartozott.
Volt már ilyen és hasonló problémám, de csak a win reinstall segített mindig, semmi más.
1 hetes a rendszer, és nem szeretném már most újrahúzni. Van valami ötletetek hogyan gyógyítsam meg a Mozillát? Vagy hagyjam a fenébe, és telepítsem újra megint a windows-t?A segítséget előre is köszönöm.
-
vallas
őstag
Sziasztok,
Még mindig meg van az a problémám, hogy ha sokáig megy a firefox, akkor egy idő után a jobb klikk megnyitás új lapon lekerül alulra, a fenti helyéről...
újraindítás után jó egy ideig, de egyszer csak meghülyül...
csináltam már egy mentés visszaállítást, de egy idő után megint elő jött, bár lehet megpróbálom, hogy csak a minimális dolgokat mentem le, de hát ha van valakinek ötlete erre...
köszi!
-
Az új win 10 frissités óta egyedül a firefoxban homályosak a facebook videoi, másnál is?
-
Kékes525
félisten
Szia Matthewus!
Véleményed szerint van értelme az uMatrixot az uBlock Originnel együtt használni? Az uMatrix dinamikus szűrése jobb (precízebben szabályozható) mint az uBlockké, viszont a statikus szűrése az uBlocknak jobb. Úgy használnám, hogy az uBlock Origint könnyű (easy) módba tenném.
Az uMatrixba bele lehet az uBlock szűrő listáit tenni? Eddig nekem nem sikerült. Ha igen, akkor teljesen kiváltható lehetne vele az uBlock Origin. -
törölt tag
Sziasztok!
A mai frissítés után az addig magyar Firefoxom angol lett. Gondolom rossz ppa miatt történt. Mi a jó ppa, ahol visszaáll magyarra?
http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mozilla-daily/ppa/ubuntu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest