Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #1555 üzenetére
Na, sikerült kipróbálni az elrendezést:
A VGA 8-10 fokkal hűvösebb, köszönhető ez nyilván a rá direktben fújó két ventinek. A CPU hőmérsékletét nem figyeltem meg a teszt előtt, de így olyan 53 fok körülre ment fel, szóval ha több is lett, akkor sem vészes.
Nem stressz teszteltem amúgy, csak nyomtam egy jó órás ETS2 kört, ez legalább valós felhasználás.Szóval az elrendezés kiállta a próbát, már csak le kéne tisztázni a tervet, és kezdhetem tervezni az asztalt hozzá
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #1554 üzenetére
Kicsit pofásítottam. Felraktam az skp-t is.
Így most 517x450x300mm. Még lehet faragni a hosszból, ha mATX lapot raknék bele, de jó lesz ez így szerintem ATX-el tervezve, legalább lesz hely szerelni, és relatíve nem is olyan nagy.
Szélességen az előző tervhez képest jelentősen csökkentettem, az oldallap direkt van kivágva, hogy jobban hozzáférjek a csatikhoz. Az alaplapi hátfaltól most így 65mm-re van az MDF lemez, +az MDF 12mm, +olyan 10mm a sín. Így ~87mm van a majdani szekrény oldaláig, ahol bármilyen csatlakozó el fog férni, és ha kihúzom, a fiókot, a nyitott oldallapnak köszönhetően könnyen tudok dogdosniCsak ki kell próbáljam jó lesz-e így a hűtés, de ez az elrendezés most úgy néz ki megtalálta az igényeimet
Szerk: Majd egy noti DVD író megy a PCI slotok alá, csak azt már nem volt időm berajzolni, de az is szépen el fog férni. Ha használni akarom, csak kihúzom a gépet. Tekintettel arra, hogy ez évente kb 2x történik meg, nem jelent nagy problémát.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1552 üzenetére
Bocsi, most nincs időm jobban megtervezni, de az elv érthető így is. Szóval én ilyen elrendezésű házaknál (asztal-pc), jobbnak gondolom az "egy légcsatornás" kivitelezést. Így a tápegység is jobban kapna szerintem friss levegőt. Na most ezt alapvetően úgy oldanám meg, hogy a tápegység legyen a processzorhűtő előtt és a memóriák felett, de mivel nem tudom a komponenseidet, ezért most épp a proci hűtő mögé raktam be. De egyébként szerintem nyugodtan kimehetne a mATX lap is a hátfalig, mint az ATX tervnél, mert szerintem nagyon fogsz anyázni, ha valamit ki/be kell dugnod a hátsó csatlakozók valamelyikébe és akkor biztosan elférne a tápegység is.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1550 üzenetére
Egész pofás ez már így is.
Én mondjuk az SSD-ket raknám alulra, vagy hátrébb tolva a hátsó venti felé és a tápegységet az oldalfalra fogatnám fel (ha kell akkor az alsó bútorlap lejjebb engedésével). Szerintem így jóval csendesebb lenne, hőmérsékletben pedig nem sok minden változna, mert a 14-esektől kapna friss levegőt, hátul pedig a 200-as kihúzná a "meleget", bár nekem még a "nagy" gépemmel (4790k + passzív GTX 750Ti felső tápos elrendezésben) sem sikerül igazán meleg levegőt kifújatnom vele, szóval emiatt annyira nem aggódnék. A kábelmenedzsment pedig mivel fából van az egész könnyen kialakítható, hogy ne szóljon bele a belső légáramlásba).
A 14-esek elé raknék páraelszívóhoz való szűrőt.
Használtál már ilyet? Nem fogja le nagyon a légáramot? Én eddig még csak kifeszített nejlonharisnyát használtam, azzal nem volt gond és a port is fogta szépen.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Pete55555 #1434 üzenetére
Rajzot nem kaptok, mert nem perspektívába rajzolok, csak amolyan layout-okat, hogy a HW-ek egymáshoz képest hogy helyezkedjenek el.
Jó lenne élőben látni egy 909-est, hogy lássam miként vannak megoldva a csatlakozások, hogy kapcsolódik a belső váz az egy anyagból hajtott, makulátlan előlaphoz.
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1368 üzenetére
Én sem... Főleg mivel már eleve össze vannak kötve, hiszen közös a GND...
(#1367) Thorus: ahogy Pete55555 is mondta, többen készítettünk itt már faházakat és nem volt velük gond soha... Most is elsődlegesen faházakban gondolkodom...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Pete55555 #1365 üzenetére
Affene, nem voltam elég alapos.
A VGA-ról csak kisebb méretű képeket néztem, és nem vettem észre, hogy nincs bedobozolva, mint pl. ez az RX 480, aminek ráadásul másfajta is a ventilátora. Bocs, így már világos, miért marad házon belül a VGA által felmelegített levegő és miért működhet a légcsatorna elv a házra nézve.
-
válasz
Pete55555 #1363 üzenetére
Oké-oké, egyrészt én is elírtam valamit, másrészt most én nem értelek.
Alaplapot írtam, de adatlapot akartam. Az adatlapodon láttam a VGA típusát, az azokról készült fotókon meg két nagy ventilátor van. Azok azért bírhatnak akkora légszállítással, hogy a hátrább lévő cuccoknak már nem marad levegő.
"...azok a meleg levegő nagy részét a házon belülre fújják ki"
Me'van???Belülre fújják ki?
-
válasz
Pete55555 #1361 üzenetére
Nem megeszi, hanem kifújja a házból oldalra.
A rajzon csak egy kis venti van a VGA-n, de az alaplapodon lévő típus szerinti fényképeken kettő nagyobbacska légkavarót láttam, ezért gondoltam, hogy ha az izomból felpörög, esetleg kitolhat annyit a házból, ami komoly légnyomás csökkenést okozhat a 230-as által befújt mennyiségből... főleg ha utóbbi le van szabályozva. Így ha még a táp is kifelé fúj, a proci ventilátora esetleg már nem kap eleget.
-
válasz
Pete55555 #1359 üzenetére
Az első 230-as venti befelé fúj, a VGA meg kifelé, ez oké. Merre fúj a hátsó két 140-es és a táp ventilátora? Azért kérdezem, mert ha a két hátsó és a táp is kifelé fúj, akkor a bevitelt egyedül a 230-as látja el, kérdés, elegendő mértékben-e ahhoz, hogy belül megmaradjon a relatív túlnyomás és legyen hőelvezetési hatásfoka a légmozgásnak. Illetve ha pl. a VGA felpörög, nem visz el sokat a 230-as által bevitt levegőből, hogy maradjon bármi is a CPU-nak?
-
válasz
Pete55555 #1334 üzenetére
Hát ez sztem már vagy 2 éve volt, vagy itt, vagy a gányolósban, vagy az FX offban, franc tudja. Csak mindenki aggódott, h a VRM hátoldaláról a táp meleget szív... Nah, már mérem a hőfokokat, és hűtöm hátul is a deszkát, sokat nem jelent, inkább csak megnyugtató. Azóta elvetettem azt is, meg egy tucat tervet, egy éve kb. rajzolgatni sincs erőm, mert más a munkaköröm, zokni az agyam estére. De a pormentes házról nem tettem le.
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1329 üzenetére
Ismerős elképzelés...
Mondjuk én nem vágtam bele.
Nekem most ez foglalkoztatja a fantáziámat.
De két kicsi mellett nem tudom mikor tudok hozzáfogni?[ Szerkesztve ]
-
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #1321 üzenetére
Meg is csináltam
Szélesség maradt ugyanannyi, csak az alaplap felőli résztől elvettem 20mm-t.
Táp mögött majd lesz rács/kivágás, hogy ott kimehessen a meleg levegő.
Magasság nem változott, 280mm, viszont jóval rövidebb lett, 310mm.Ha esetleg így nem lenne elég hűtése a tápnak, akkor odarakhatom közvetlen a venti elé is.
Holnap megpróbálom kicsit kipofozni a tervet. Viszont ez így már egész jó elrendezés, még a végén meg is fogom csinálni.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz
Pete55555 #1235 üzenetére
Megtévesztő volt, mert a linkelt GTX960 a három közül a legkisebbe is elfér, ahhoz tartozik a 190mm-es max. dVGA hossz (a ház teljes belső hosszára vonatkozik, nem a dVGA nyákjára). A 30mm-es ugrásokkal a max. dVGA hely is nő, így a legnagyobban már 250mm áll rendelkezésre, abba már elég sokféle elfér.
"Szerintem mélységre úgysem igazán számít a ház mérete (ok, számít, de talán kevésbé fontos, mint a szélesség, és magasság)."
Egy íróasztalon például a szélesség és a mélység szabja meg mekkora hely marad mellette szabadon, a magasság (és így a súlypont) meg inkább a stabilitást befolyásolja, hogy milyen könnyen borul fel nemkívánatos külső behatásra.Persze ahány ház, annyi szokás és körülmény.
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1228 üzenetére
True Story.... Nekem már lassan 4 éves terveim is még mindig függőben vannak....
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1225 üzenetére
Ezzel egyetértek, de láttad te már HookR littlebig házát?
Természetesen láttam. De az is látható, hogy még ő sem döntötte el mi legyen. Én ezért javasoltam neki a második lehetőséget.Pontosan így van egyébként, én is sokáig tervezgettem ITX konfigot, aztán olvasgatva az ITX topikot, látva a sok "szenvedést" (melegszik, hangos, sok a kábel, nem fér el, stb...) most már ott tartanak, hogy VGA riser kell, és bevallom én is gondolkoztam ilyen házakon (csak elméletben, mielőtt lecsösznétek, hogy miért nem raktam be ide a terveket
) de végülis elvetettem az ötletet. Egyszerűen - nekem - nem éri meg a sok kínlódás, hogy 2-3 centivel kisebb legyen a gépház, esetleg hangosabb legyen...stb.
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ebben (mint minden hobbiban) a kihívást is kell nézni. Én már nem is tudom hányszor tettem meg az "ATX-->uATX-->ITX-->uATX-->ATX" utat, de általánosságban mindegyik állomást élveztem.Most is eladtam a "nagy" alaplapomat, a házat meg kidobtam, mert nekem meg ennek a hurcolászásából lett elegem (mondjuk el fértem benne ez tény). Visszavásároltam a régi lapomat (ami szintén volt ebben a házban
) és most kezdem majd hamarosan a fa kuckó átalakítását, újratervezését. Ennek is meg van a maga szépsége. Arról nem is beszélve, hogy kis méretben sokkal-sokkal nehezebb megvalósítani akármit is (és így nagyobb kihívás).
Ennek például egyik "áldozata" a napokban vásárolt ITX kuckóm, ami végül nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és hamarosan megy majd az apróra, vagy a flex alá. Rengeteg benne a potenciál, de valahogy a faházakhoz húz a szívem.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1211 üzenetére
Értem én, csak úgy adta magát a beszólás...
Amúgy ezzel az új tervvel mi a cél? Mármint direkt ilyen alakú ház kell valahova? Vagy van valami spéci terved (kiállítás, vagy "ilyen még nem vót!" érzés csillapítása
) egy ilyen alakú házzal? Csak mert szerintem nagyon helypazarló így és nem látom semmi előnyét másféle kialakításokkal szemben. Amennyi most látszódik belőle, annyiból meg azt látom, hogy a mostani házad is köröket ver rá esztétikumban. Persze ezek csak ilyen gondolatfoszlányok tőlem, simán lehet überállat a ház majd, csak lehet többet kellene belőle látni. Esetleg jobban kidolgozott terv formájában...
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz
Pete55555 #1166 üzenetére
Igen, nem lett volna rossz, ha kisebb, mondjuk a hosszból le tudok faragni 1,5-2 cm-et.
Nem áll szándékomban nagyon alkatrészeket cserélni (lsd. mostani konfigom), de szeretném, ha "szabványos" lenne, tehát, atx méretű tápegységet fogadjon, és ha később mégis bővíteném vagy cserélném, akkor egy 2 slot-os vga-nak is kihagytam a helyet.Sajnos szélességre pedig, muszáj azt a 20 cm-et tartanom (így a bele 19 cm), mivel a brocken 2-höz ragaszkodom és méretre a legnagyobbak közé tartozik.
Bár úgy tudnék még nyerni néhány centit, hogy ha merőlegesen lenne berakva a lap a mostanihoz képest, mint a bitfenix prodigy-ben.
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1099 üzenetére
Zártszelvény + fenyő + aluminium a három fő alapanyag. Még gondolkodom, hogy az elő-tetőlapot is marással készíteném el fából, de sajnos a mostani CNC-vel nem tudok ekkorát megdolgozni, a következő gép pedig még csak itt tart (na jó egy kicsit előrébb, de nem csináltam új fotókat, meg amúgy is csak 6-7 újabb zártszelvény került behegesztésre). Addig ebben lakik a gépem (már ATX deszka van benne és az ITX-ből átmentett passzív táp, de ebből sincs újabb fotóm). Lassan utol kellene érnem magam... De ezt a tervet is az éjszaka dobtam össze, nulla szabadidőm van...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #1042 üzenetére
a gép elején az üres 12-es ventihelynél éreztem a "huzatot"
Nem is mondtam ellenkezőjét, csak azt, hogy nagy a különbség. Érezni lehet érezni, itt is "elég lehet" neki a légmozgás szívón is, de ezeket a ventiket fújásra tervezik és abban sokkal jobbak. Meg azért itt lesz "légtér" rendesen.Igen, de ha alulra rakom a ventilátort, akkor az erősítő, meg a pc egy az egyben letakarja. Van vagy fél centis lába, mondjuk. Ez nem gond?
Na ja. Ezt részét nem néztem meg annyira a rajznak, de szerintem ha a nagyobb cuccok a felső polcra kerülnének a ventik meg a legalsóra, vagy az alá, akkor nem lesz gond. A szellőzőrostélyokat pedig én is hátra tenném.mert akkor pont ellentétes lenne a bútor egyik céljával, mégpedig, hogy ne porosodjanak a cuccok
Mindenképp fognak porosodni a cuccok. Ezt nem igazán lehet elkerülni. Persze sokat segíthet, ha mindenhova teszel porszűrőt (nylon-harisnya pl.), de teljesen meggátolni nem fogod tudni. -
válasz
Pete55555 #1036 üzenetére
Nem az árát linkeltem, Merlinnél van olcsóbb hely is (3200 Ft-ért vettem tavaly). Sajna Merlinnel én is és sokan beszívtuk, ha tudsz várni HW-re, akkor rendelhetsz onnan, de ez másik téma.
A bitfenix szép, de nem jó, legalábbis nem ide. 20 mm vastag csak, kevesebb levegőt szállít. Itt elfér a vaskosabb CM és sokkal jobban fúj. Nekem a szép nagy radimat keresztülfújja mint a ...t.
És @12V hangtalan. Olyat kettőt bedob fújóra és szépen megoldja a dolgot.
A 230-as Bitfenix már vaskosabb, barátibb a légszállítása is.
Arra már merem mondani, hogy CM helyett alkalmas. Azt nem tudom, hogy 230 V-os elszívó venti nem lenne-e jobb, olcsóbb ide, azt keresgélni kell neten, hátha van jóféle.
-
Honkydoo
őstag
válasz
Pete55555 #996 üzenetére
Hmm lehet..
Ezt egy a Warehouse-ban található házból csináltam. Mondjuk ez nekem jobban bejön, de lehet a másik tényleg kisebb.
A füles megoldás annyi lenne, hogy hagyok az oldalakon plusz kis kiálló téglalapokat amit majd felhajlítok valamivel. Mondjuk alul és felül lennének ilyen kiálló téglalapok, bennük egy luk ami menetes, így hozzá lehet fogatni a többi 4 oldalt. Ennél jobban nem tudom körülírni.
De ha kell rajzolok.
-
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #979 üzenetére
Hmmm... Pár....
De amúgy azért lesz ekkora, mert full passzív vízhűtés megy bele (ha lesz pénzem) és teljes hangszigetelés. Elölre egy 4x120-as (ahogy a régi gépemben volt), a tetőbe (ami most az alja) és az aljába (ami most a teteje
) egy-egy darab 3x120-as radiátor megy majd. Ettől függetlenül azért lesz benne venti is (4-500 rpm-esek max.), nehogy megfőljenek a kondik és egyéb cuccok, amiknek nincs saját hűtése.
(#980) Goblin12: igen úgy értettem, hogy szerintem még alkatrészekkel együtt is lehet rövidebbre venni.
(#981) Goblin12: na jó, ez a mondat a legutolsó linkelt ötletem alapján öngól, de egyébként tényleg mindig úgy terveztem házakat (főleg a dedikáltan kis méretűeket, vagy még inkább az ITX-eseket), hogy lehetőleg ne igényeljen a belső elrendezés felesleges extra helyet. Volt több olyan házam amik végül brutál nagyok lettek, de azok is csak azért mert nem kerültek beléjük a megálmodott vízhűtés elemek pénzhiány miatt. Ha azokat is mindet feltöltöm a tervezett alkatrészekkel, akkor nem sok felesleges hely lett volna bennük.
Egyébként újra él a TELJES GALÉRIA, ha valakit érdekel. Fenn vannak 3d-s tervek is, meg minden más az elmúlt pár évből.
[ Szerkesztve ]
-
-
flymi
addikt
válasz
Pete55555 #765 üzenetére
Hamarosan össze kell raknom, egyenlőre nem sikerült megoldani az alaplap áthelyezését a másik oldalra időhiány miatt, most meg már xar az idő is. A belevalók meg már részben megvannak, novemberben (majdnem) minden bele fog kerülni.
Reméljük nem lesz gond! Ha mégis, akkor irány a "házi barkács, gányolás" topic!
Ahogy mondod, hely az van benne bőven!
Kösz a gyors választ! -
-
flymi
addikt
válasz
Pete55555 #688 üzenetére
Értem! Akkor elsőre csak én akartam túlbonyolítani a dolgot. Lehet, hogy a legegyszerűbb megoldás a legjobb!
Egy próbát megér mindenesetre.
Viszont így nem lesz problémás az elejére visszatenni a rögzített műanyag elemet és az ajtót? Meg így talán a zár sem lesz használható...
[ Szerkesztve ]
-
ajaxon
csendes tag
válasz
Pete55555 #625 üzenetére
A gyári FX6350-eshez adott hűtő borda, ami tudtommal megegyezik az FX 8xxx sorozat hőcsöves CPU hűtővel.
A porszívó hangú kb 8 cm ventit leoperáltam, és hát khm... csak simán ráraktam egy Artic pwm 12cm ventit.
Érdekes hogy jobb a hatásfoka hogyha csak szimplán ráteszem, mintha szűkítővel az egészet a lamellák közé nyomatom. Valszínűleg azért mert ez a típus nemalkalmas az ilyen sűrű lamellákhoz.
Viszont így roppant jól szellőzteti az alaplapot is. Normál használat mellett biosból leszabályozva 1100 fordulat mellett a proci 39-40 C. az alaplap meg 37 C.
Ha néha megküldöm egy kis játékkal, BF4, Grid2, WarThunder, olyankor felpörög 1400 körülire, a proci meg 52-55 C az alaplap meg 42C lesz.
Ha felkerülnek a fedlapok akkor biztos kell majd a frontoldali légbetáp. mert a vga is hozzáadódik az egészhez.Honkydoo. Köszönöm. Ha felkerülnek a fedlapok meg a kötelező világítás, remélem tényleg pofás lesz ez a cube. (bár magamat ismerve ez még odébb lesz)
[ Szerkesztve ]
-
-
bicajoskema
tag
válasz
Pete55555 #553 üzenetére
Igen igen a te házad volt az
A ventik elé mit használtál a por ellen ? Szúnyogháló? Valamint én alaplapi tálca nélkül kizárólag fábol gondoltam a megoldást, legfelül plexivel és egy kis leddel a gépházon belül.
üdv
szerk.: valamint még lenne kérdésem :
Ha csak 1 ventivel oldanám meg a szellőztetést a hdd/sdd nél akkor az inkább befújja a hideget vagy inkább a meleget hozza kifele és legyenek külön nyílások? Vagy inkább menjek a biztosra és 2 kisebb ventivel fújassam át? Nem szeretem ha az adataim 40 fok felett vannak[ Szerkesztve ]
-
-
mekker
őstag
válasz
Pete55555 #508 üzenetére
Szerintem vagy a v2-t viszem tovább, vagy a v4-ből csinálok egy alsótáposat.
Bútorlapból, rétegelt lemezből csinálnám az egészet. Szellőzőnél oda kapcsoznék fekete szúnyoghálót, vagy méretre vágott műanyagrácsot ragasztanék oda, nem tudom.. Valami primitívet.
Igazából még azt nem tudom, hogyan tudnám megoldani a szerelhetőséget egyszerűen - teteje, oldala eltávolítása az útból. -
mekker
őstag
válasz
Pete55555 #505 üzenetére
Csináltam öt változatot, ezúttal méretarányosan és harmadával kisebb szélességgel:
Az elsőnél előre raktam a tápot, csak az a szépséghibája, hogy elől lóg ki a tápkábel+kapcsoló.
kép1 (35sz x 30m x 43h)
Aztán mondtad, hogy alsótáposat lenne érdemes csinálni, csináltam egy másodikat alsótáppal
kép2 (35sz x ~37,5m x 43 h)
Harmadik u.a, mint az első, csak a géptérben van a táp doboza, ami szerencsésebb
kép3 (35 x 30 x 43)
A negyedik egy állóház
kép 4-5 (20 x 35 x 43)
Az ötödik egy szélesebb állóház (ez az utolsó 2 még nincs kész)
(27 x 35 x 43) -
-
-
chester91
senior tag
válasz
Pete55555 #394 üzenetére
Az a baj a 18 mm-rel, hogy iszonyatosan vastag. Önmagában is nagy házról van szó, pedig csak 10 mm és 5 mm vastag anyagról van szó. Nagyon remélem, hogy valami űrárustól szerzi a fát, akinél létezik hasonló, mert ha nem, akkor eléggé szívás a tervem
Oldallapra pontosan milyen fát ajánlotok, pontosítva milyen lehetőségek vannak, ami vékonyak, de mégis elég masszívak, könnyen festhetőek és vághatóak, mivel az egyikbe plexi/üveg kerül?
Nyilván amennyiben 18 mm-es fa van kizárólag, úgy magasságban is növekszik majd, nem csak hosszúságban, mivel a hdd-k fölé gondolt esetén szilárdságot is akarok adni vele, így kell 18 mm-es vastagságú, nem lehet valami vékony lemezzel.
-
foka
aktív tag
válasz
Pete55555 #372 üzenetére
Akkor miért nem nézel 20-ast, abból elvétve a hardveraprón is találsz. Nekem összesen 7 db van a gépbe/gépen, 3 bent 4 kinn a radin, de mind meg van fogva az AC Touch2100-zal, a 4 db külsőre még előtét-ellenállást is raktam, hogy a lehető leglassabb legyenek. Arra kell csak figyelni, hogy sokaknak (amiket házból szedtek ki) nincs fordulatjele.
TESCO-Zsömle, chester91: nekem akkoriban Raidmax Smilodonom volt
De imádtam!
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Pete55555 #331 üzenetére
Igen, a blokkon még kinéz valahogy, de akkor most a vastag, harisnyázott tápkanócot dugjuk rá a deszkára, úgy, hogy ne legyen ronda.
Meg a CPU 8 pinest, mondjuk az elmegy mögötte. Tápból meg kiáll egy halom kóc, valahova azt is rakni kell - ha a mobo mögött van, akkor elfér, nem is látszik. De majd tologatom még, köszi!
-
-
válasz
Pete55555 #307 üzenetére
Ha megnézed, a 2. terv kb. ilyen, csak kevesebb ventivel, és befelé fújna, a radin át, az menne a gépbe, majd fent ki. Előnye: kevesebb venti, kevesebb zaj, az előlap "tiszta" (szubjektív, de nekem az tetszik). Hátránya, hogy hátul a porszűrő takarításhoz mozgatni kell a gépet (nem nagy cucc, de most elől szív, este porszívózáskor csak végighúzom rajta és kész - cserébe ha poros, akkor csúnya....), illetve agép belsejébe a radin át már langyos levegőt fúj. Annyira nem para ez, sok házban gyárilag is ilyen van.
Ez is volt a kérdés, h a kettő közül melyik lehet "életképesebb". Ez hagyományosabb elrendezés, talán kevesebb a buktatója.
-
válasz
Pete55555 #305 üzenetére
Igen, méretben nincs kikötés, de szeretném azért valamennyire racionálisan kordában tartani. Két 360-as radi egymás mellett tetszene, kevés nyílás legyen a por miatt, kb. ennyi. Néztem ilyesmiket én is, de nem is tudom... Ez is érdekes, mint minden Caselabs kecó...Szerk.: Valahol volt ilyesmi rajzom is, annyi, hogy nálam balra van a gép, szal. fordítva lenne a mobo is...
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pete55555 #238 üzenetére
A jelenlegi formájában nem fér el. Hátra, kiszívóra akartam rakni. Előre, usb-s bővítéshez még odaférne, de ott nem mutatna olyan jól szerintem, plusz akkor át kell variálnom az elejét, többek közt elvágni a sínes 5,25" bracket-et, mert attól nem férne oda egy 20-as venti. De megnézem sketchupba, hogy nézne ki.
Max. 1 db dVGA lesz. Jelenleg csak IGP-t használok.
Alátámsztás: hasonló ötletem támadt, vettem és vágattam laposvasat (20 x 3 x 360 mm) ezt keresztbe alárakom, odacsavarom, így a keresztvashoz alulról felfogatom, rá merőlegesen a síkban, 3mm-el lejjebb lesz ettől, keresztbe rárakok egy másik laposvasat, így szintbe kerül a tálca. Hajtogathatnám is, de olyat még nem csináltam. Ez még így el fog férni szerintem.
Kisebbre nem akartam, nem csak akkor jó egy ház számomra, ha kicsi és praktikus, de az is fontos, hogy könnyen hozzáférjek ahhoz ami fontos, vagy szerelni kell. ezért lett ekkora. Kicsit nagy így kockaként. Igényesen akarnám megcsinálni, hogy ha majd megunom, el tudjam adni, legalább az anyagköltség árán.
Értem. Erre nem gondoltam. 1mm-es alulemezem van, az nem bírná megtartani szerintem. De ha gépház oldallemezéből + aluból összefogva vágok méretet, akkor elég erős lehet.
Bakker, tényleg, az a táp helye volt.
A táp még meg van, csak a helyet fogja.
Csinálok akkor próbafúrást.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pete55555 #235 üzenetére
Bocsi, nem nagyon volt időm rá mostanában. Pedig már nagyon jó lenne ha elkészülne.
No igen, de a tálcát hamarabb vágtam el (kb. 6-8 hete), mint ahogy kialakult a végleges házforma és belső elrendezés. Szóval, ez van. Viszont a hátlapi slotok megvágásával nem akartam vacakolni, így is elég volt beszabni a helyre. Viszont, így ugrott a kifújó oldali 20cm venti helye, így már nem fér oda.
Lehetne ATX méretet is beleszabni, de most azért nem vennék megint egy olyan házat, amiből kivágtam.
+ M-ATX vonalon fogok mozogni a jövőben is, nekem fölöslegesen nagy az ATX, erre már rájöttem.Lesz még csomó minden alakítva, egyelőre addig jutottam hogy kitaláltam, hogyan fogassam ezt így oda, és az alátámasztását, amire fel fog feküdni a tálca, hogyan oldjam majd meg, mert itt is kevés lett a hely magasságra (3-4mm kellett volna még), de elvágni már nem akartam a hátlapból, hiszen így is két oldalról le kellett vágnom a merevítést/visszahajtást, felülről már nem akartam. Hátlapon ios akakítok még valamelyes, bár túl sokat már nem, a 9 cm-es ventihelyre plexit teszek, van vágok oda egy lemezdarabot és így befoltozom. Nem tudom még, ötletek jöhetnek, mit alakítsak rajta.
Csavarok ha maradnak, akkor fordítva, befelé lesznek szárral, és előtte a 4-es furatokra rámegyek 6-os vagy 7-es szárral és ezzel csinálok a csavarfejeknek besüllyesztést. 6-os vagy 7-es ajánlott? Vagy 8-as esetleg? 3mm vastag az anyag, elvileg simán megoldható így hogy nem lógjon ki a csavarfej az anyag síkjából.
Ha minden jó megy, itthon is meg tudom oldani a homokszórást a tisztításhoz, aztán meg lefestik nekem a vázat. Alura kaptam egy ajánlatot (árat még nem tudok), miszerint megtudnák nekem oldani gyöngyözéssel, ez valami réteg rá ami megvédi a korróziótol és szép is lesz. Ilyen még nem láttam, de majd elszaladok megnézni valami mintát.
Fából sem lenne rossz kinézete, de fához nem építettem volna ilyen bivaly vázat.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
-
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #145 üzenetére
Sajnos nem. Ez most a másik vidék (anyósomnál).
A műhely az én szüleimnél van.(#147) s3toraph: na akkor majd hétfőn este-éjszaka RE.
(#150) tDr1v3r: ezt nézd meg talán így a legegyszerűbb (2:00-tól). Megrajzolod az ívet, úgy hogy zárt legyen a sík, majd a "Push/Pull" eszközzel már szépen meg is van az íves tested. Természetesen ha ezt egy gépház elején hajtod végre, akkor az lesz íves. Másik egyszerű módszer, hogy létrehozol egy téglatestet, majd annak az egyik oldalára rajzolsz egy ívet (úgy, hogy az oldalfalakkal érintkezzenek az ív végpontjai) majd szintén a "Push/pull" eszközzel a nem kívánt részt told át az ellentétes oldalfalig, ha pontosan terzsed ezt meg a "törlendő" test darabka már csak 2d-s lesz (sík), akkor ha elengeded az eszközt akkor ez a rész egyszerűen eltűnik és csak az ives felület marad. A remélhetőleg egyszer végre valahára elkészülő videóban (hétfőn most már tényleg fenn lesz) majd megmutatom az én módszereimet ami a rajzolást illeti. Igyekszem mindenre kitérni benne.
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pete55555 #141 üzenetére
5,25-ös helyből több kellene, minimum 3-4 db. Ventiketet rád bízom, bár ez az elhelyezés nem véletlenül van, nem fúj rám sehogy (eleje, és hátlapi csatis oldal néz felém), plusz mivel ott vannak a hátlap alatt-fölött a az 5,25-ös bővítők, mindent elérek egyből, kényelmesen. De mondom odabízom, meglátjuk mit hozol össze.
Ja a hot-swap-hoz ragaszkodnék, az egy 5,25-ös hely max, mert úgy csinálom meg hogy 3,5" és 2,5" vinyó is mehessen bele, de nyitott lesz kifelé hogy ki lehessen húzni oldallap levétel ill. nyitás nélkül.[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pete55555 #139 üzenetére
Lehet bonyolult lett, és sok a vas, azért is raktam fel a tervet hogy akinek van kedve, akár módosítson rajta mert egyszerűbb mint tengernyit írni. Pedig rengeteget variáltam rajta, hiába, sok mindent belepakolnék, ha már egyszer ekkora lett, de az én látásmódom ilyen, hát az ittlévők tudnak egyszerűsíteni rajta, ami nekem is bejön.
Minden kritikát, javaslatot, segítséget megköszönök!
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #127 üzenetére
Biztos van benne hiba, jó 10 perc alatt alkottam meg, mert volt egy kis szabadidőm. Egyébként nem azért döntöttem meg, hogy kapjon levegőt, hanem csak úgy, hogy ne legyen unalmas. De mivel pont ráfúj az alsó venti szerintem kapna elég levegőt. Bár kitudja, majd ha esetleg egyszer megépül. Még mindig ott a lehetőség, hogy alulra kap egy szép nagy kivágást, meg egy "szoknyát" ami eltakarna egy alsó ventit és máris meg van oldva a dolog.
Livio: érdekes elképzelés. Tudnál készíteni egy belső képet, hogy mit hogyan rendeznél el?
[ Szerkesztve ]
-
Livio
tag
válasz
Pete55555 #126 üzenetére
Kellett a szélesség főként a belül elvezetett táp és "hátlapi" csatlakozóknak, hogy ne olyan ordenáré módon lógjanak kifelé mint 99,5% ban a gépekből. Meg akár 32 cm vga is belefér (persze az sfx táp teljesítményébe már nem valószínű).
A magasság meg adódik ugye, ha az itx lap mellé ledöntesz egy vga-t.
Ellenben a vastagságára büszke vagyok, azt melós volt elérni.A 22es monitorom mögött meg egész szépen meg tudná húzni magát. Talán egy 25-27-es monitor mérete ez.
-
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #68 üzenetére
1, 2: Hát nálam gáz, mert mindig mellettem van (
), így mindig tud osztani, ha a barkácsolást választom ő helyette (persze sarkítok, eléggé támogat ebben a hobbiban). Februárban pedig jön családunk legifjabb barkácsoló-gányoló palántája, ifjabbik Imre, így most amiatt is nagyon sok az egyéb teendőm, valamint kötelességem (gyerekágy készítés, terhes feleség válláról amit csak lehet levenni stb.).
3: Ok. Majd igyekszem én is.(#69) N.Ferry: jelöld ki a teljes lapot, vagy alkatrészt (ha csoportban vannak, akkor menj bele a csoportba (Edit group) és úgy jelölj ki mindent. Apró tanács: a legjobb ha nem készítesz több szintű csoportokat, tehát csak egy csoportod van (max még egy sub-csoport mondjuk a négy lécből álló keretednek, azután már csak az alap modellek legyenek, ez nagy mértékben megkönnyíti az utólagos színezéseket).
1: Ha egyszínű a modelled, akkor a "Shift+Festékes bödön" kombóval (három pötty a festékes bödön kurzora mellett) kattints valahova a kijelölt alkatrészeken (természetesen a kijelölt "translucent" materiallal --> videóban van festegetés). Így mindent átfestesz egy lépésben.
2: Ha nem egy színűek akkor kattints végig minden oldalt. Vigyázz, ha a belseje más színű a testeknek, mint a külseje, akkor azokat is külön át kell festeni, különben kívülről mondjuk belelátsz a testbe, belülről meg nem látsz ki.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #65 üzenetére
Igen aki szereti a gyors-gombokat annak mindenképp érdemes. Én nem szoktam nagyon használni őket, mert enélkül is elég gyorsan megy minden. A videóban nagyon lassan dolgoztam, hogy követhető legyen, ha nem kell közben beszélnem is, ez egy 5 perces videó lett volna.
De összeírhatnád a legfontosabbakat és akkor mehet majd első hsz.-be, úgyis haladok szép lassan azzal is. Szerintem hétvégére már összeáll valami. Nem lesz hosszú, nem azért készül lassan, csak nincs időm.
(#66) N.Ferry: ok, nem lecseszésből írtam, csak elég sok munka van vele és feleslegesen én sem szeretek dolgozni, mert ez értékes időt von el a saját dolgaimtól és a családomtól. Persze ha hasznos én van értelme, akkor szívesen csinálom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szólánc.
- További aktív témák...