-
PROHARDVER!
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Drizzt01 #1215 üzenetére
Szerintem legegyszerűbb, ha leszedsz egy kész motort és "leműtöd róla" az idomot.
-
imibogyo
veterán
válasz
Drizzt01 #1162 üzenetére
Na eddig nagyon jól néz ki. A felső ventik meg különösen tetszenek alulnézetből. Pofás lesz nagyon. Gratula. Na jó persze az látszik, hogy még rengeteg meló lesz vele, de hát ez ezzel jár. Jó az irány és ez a lényeg.
Én az utóbbi időben mindössze ennyit csináltam. Egy PH-s kollégának a ITX-es Bitfenix Prodigy-jébe beleszabtam egy TJ-08 házikó mATX-es alaplapi tálcáját.
Sajnos nem tudtam új anyaggal dolgozni így nem lett mindenhol a legszebb, csak azzal amit a másik (sérült) házból meg tudtam menteni és végül nem került festésre sem a ház (egyrészt nem volt benne az alkuban, másrészt nem is volt otthon, így csak egy régi projektből kimaradt fél flakon festékből kapott egy vékony fekete réteget, hogy legalább valamennyire egységes legyen). De szerintem ha a gazdája befejezi majd, akkor nagyon jól fog mutatni.
-
-
Goblin12
őstag
válasz
Drizzt01 #1117 üzenetére
Igazából a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem tudom eldönteni, hogy feküdjön-e az alaplap vagy álljon. Ha ezen túl tudnám tenni magam akkor már rég kész lenne a terv.
Előző tervem itt van már fából, most fémből csinálnám és hátha lenne valami érdekesség a külsejében.
Olyan ormótlan naggyá teszi egy 4x140-es, hogy az elképesztő, de lehet csak 4x120-ast kellene bele tervezni, és akkor máris kisebb az egész.
A terved akkor is tetszik, de alszom még rá, és csinálok jobbat.
Áh nem vagyok profi csak vicceltem.
-
imibogyo
veterán
válasz
Drizzt01 #1109 üzenetére
Jól néz ki, sokkal jobban tetszik, mint az előző. Kicsit a tetőt talán jobban "felhúznám", vagy a lamellákat vinném lejjebb, ha van nekik hely, hogy jobban takarva legyenek a lamellák, de ez már csak ilyen "ízlések és pofonok" dolog. A két oldalsó sárga henger, azok tartályok lennének?
-
imibogyo
veterán
válasz
Drizzt01 #1106 üzenetére
Értem. Csak amikor bementem a tervbe, annyira ott volt a tartály felett, hogy azért gondoltam...
(#1107) flymi: nem (csak) anyagi megfontolásból mondtam. Egyszerűen nem is akarok ennyi ventit a gépembe, minek zúgjanak, ha feleslegesek? Jó ok, most az autó összetörésével anyagilag is össze kell húznunk magunkat, de ha a pénz most nem lenne akadály, akkor sem vennék 3-4 darabnál többet a gépbe és azok is csak 500 rpm-es ventik lennének. A linkelt mostani gépem 0 ventivel is 55 fokos proci és 38 fokos "ambient" hőmérsékletek környékén tanyázik játék alatt, szóval nem érzem szükségét az ennél nagyobb hűtésnek. Majd ha sikerül egyszer a jövőben újra nagyvasat vennem, majd akkor persze lesznek ventik is.
-
imibogyo
veterán
válasz
Drizzt01 #1104 üzenetére
Na meglestem. Pár apróság, ami így felötlött bennem.... Csak egy fill-port-ot látok. Gondolom csak lemaradt a tervről. Pumpák, csak méretnek vannak berakva, vagy így fognak állni? Mert előre felé nehezebb lesz bekötni őket, vagy derékszögű könyököket tervezel... Leeresztő nyílás lesz?
MÁS:
Én is bedobok még egy képet, csak, hogy egyértelműbb legyen mi található az elő-tetőlap alatt... Soha sem lesz ennyi ventim (jelenleg 0 darab van a gépemben) és valószínűleg vízhűtésem sem lesz már többet, de olyan házat akarok készíteni ami ha kell akár ennyi ventit is elnyel, ha pedig nem kell egy darab sem, akkor is jól szellőzik, ha pedig éppen vízhűtésre fáj mégis a fogam, akkor 2x 480 és 2x 360-as radiátort is bele lehet szerelni. Ezt most tényleg egy olyan háznak tervezem, ami lényegében bármilyen (két) konfigot be tud fogadni ami csak az eszembe jut. Kezdek belefáradni az állandó ház vadászásba. Ebbe belefér az über low-end ITX netezős konfig is és a mega-brutál játszós gép is. -
Pete55555
addikt
válasz
Drizzt01 #363 üzenetére
Megnéztem. Tényleg pofás. Bár elég nagy helyet foglal. Ahogy néztem amúgy 2:1-es nagyításban rajzoltad
De ez a 70 és 80 cm azért sok
Én mondjuk úgy tudnám ezt elképzelni (kicsit továbbgondolva) hogy a monitor mögé raknám, azaz erre lenne rárakva a monitor, függőlegesen állna, tehát nem szögben, így a plexi helyén a monitor lenne, oldalt meg látszanának a ventik -
imibogyo
veterán
válasz
Drizzt01 #260 üzenetére
Sajnos én nem tudok rá válaszolni. Anno pont ezért kezdtem el FreeCAD-el is dolgozgatni, hogy ne kelljen a jobbra-balra import-exporttal szenvedni. De elvileg *.dae fájlba ki tudod exportálni a 3d modellt, és azt pl. SolidWorks meg tudja nyitni, majd abból DWG, vagy DXF fájlba menteni.
-
imibogyo
veterán
válasz
Drizzt01 #179 üzenetére
Töltsd le a Pro verziót és 8 napig tudsz szinte bármibe exportálni. Egyébként vannak ilyen mindenféle "DAE to DWG" progik, DAE-be pedig ki tudod exportálni a 3d-s modellt az ingyenes Sketchup-ból is. Fejből nem tudok pontos programneveket, de Google segít (sokat kell próbálkozni, sok a kamu program, de én anno találtam amikor szükségem volt rá).
De ha jól emlékszem a Blender is meg tudja nyitni a DAE fájlokat, megnyitod benne a Sketchup-ból exportált modellt majd onnan ki tudod menteni más formátumba, amit már megeszik komolyabb program.
Itt van még jó pár alternatíva megemlítve, van amelyik elvileg simán megnyitja az skp fájlokat és el tudod menteni DXF, DWG formátumba (nem próbáltam őket).
-
s3toraph
senior tag
válasz
Drizzt01 #170 üzenetére
Az a fő hogy most már megy!
Mindenkihez:
Itt lesz amire jutottam de kezdek belefáradni a tervezésébe. Na szóval, a nézőpontbol ahova betölt, a 2. és 3. házról van szó, egyik jobbra, másik balra szánt verzió - monitorhoz viszonyítva. Elfelejtettem berajzolni hozzá az asztalomat de ma már nem foglalkozom vele.Akinek van javaslata, szívesen veszem, de minimumok:
- Az a szemből oldala, ahol a hátlapi csatik vannak. Ezért van ott a legtöbb bővítő 5,25-ös rekesz is! Ebből legalább 4 db kell.
- Rám ne fújjon levegőt.
- Minimum 3 db 5,25" HDD hely, min. 3 db 2,5" HDD/SSD hely.
- Táp lehetőleg fektetve.
- Könnyű szerelhetőség, minden férjen el. Méretet azért ne csökkentsünk hogy nyerjünk 1-2 cm-t, de cserébe meg nem tudjak pl. egy ventit rádugni az alaplapra mert nem fog odaférni a kezem!
- Vinyók kihúzhatóak legyenek oldalról, és megegyező állásúak a légáramlási iránnyal is! A szerelés érdekében a vinyók a beszívó oldalhoz vannak közelebb - persze lehetőség szerint mennyire közel - és kihúzhatóság miatt (sínes befogatás) beszívó oldal felé néznek seggel.
- A beszívó oldal ezért oldalra nyílós ajtó lesz, nem teljesen, a felső keresztpántig fog tartani.Imibogyo:
Te melyik programmal vetted fel a felvételt amit készítettél? -
s3toraph
senior tag
válasz
Drizzt01 #168 üzenetére
Exportálni minek akarod?
Nem kell, ne bonyolítsd!
Ez a progi ugyanúgy működik mint minden megszokott progi:
nyomj egy file->save, és már skp kiterjesztésű fájl jön létre a projectböl. Aztán ha ezt nem teszed meg, elég ha bezárod a progit és felajánlja a mentést. Így is lehet. Vagy save as... és itt kiválaszthatod hogy skp-be mentsen. Mikor megint elindítod, kikeresed file->open a projectet és folytathatod. Próbáld ki! Ha így csinálod, sikerül? -
-
Pete55555
addikt
Hmmm, nem is rossz ötlet, igazából mikor írtátok itt, hogy sok lesz a por én is egyből arra gondoltam, hogy plexi lapokat kéne odaraknom, erre ittvan ez
Majd meglátom hogy lesz, viszont úgy néz ki rétegelt lemezből lesz, mint a mostani házam.
Gondolkozom azon is, hogy ATX lapot rakjak bele, ez már úgyis elég nagy "építmény" + pár centi nem számítana annyit.
Egyébként a Thermaltake level 10-es házáról vettem az ötletet.(#58) N.Ferry A ventiknél lesz porszűrő ez biztos, de a por akkor is lerakódik majd oldalt, meg elöl-hátul is valamennyire. Majd kitalálom mit kezdjek vele, max minden nap takarítom
(#57) adatfalo Rétegelt lemezből csinálom nagyon valószínű, ahogy fentebb írtam.
-
-
imibogyo
veterán
Na most tudom, hogy én vagyok az über-lusta, de én biztosan nem álltam volna neki kézzel. Erre vannak unatkozó emberek, hogy az ilyeneket legyártsák nekünk. Vagy itt van egy másik is, mondjuk ez más stílusú, vagy van ebből még több féle fenn. "Mesh", "metal mesh", "wire mesh" ezekre érdemes rákeresni. Persze tovább kell még ezeket alakítani, de legalább nem a nulláról kell kezdeni. Mondjuk ha valakinek pont egy fajta kell és az nincs, akkor nincs mese.
Azért remélem nem egyenként mozgattad a kis hatszögeket.
-
FatalEror
addikt
-
N.Ferry
senior tag
Neked is van ám fantáziád!
Én azt nem vágom,hogy a letöltött elemeket hogy lehet kicsinyíteni. ill. nagyítani?
Amúgy nagyon tetszik csak még buta vagyok hozzá.
Nem is olyan rég az autodesk-et akartam kipróbálni,de hamar rájöttem hogy esélytelen vagyok a felfogásához,a használatról nem is beszélve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest