Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt vízhűtés
- SSD kibeszélő
- Milyen házat vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
bicajoskema #552 üzenetére
Jöhet nyogodtan, az én házamra gondolsz szerintem
Táp mindegy merre néz, meg lehet oldani, hogy kapjon levegőt, de mindkét elhelyezés felvet "problémákat".
Ha alulról szív, ugye alulra kell kivágás, és nyilván lesz lába a háznak, és lehet pont oda esne, ahol a kivágás lesz. Pont ezért én felülről szívóra raktam be, az alaplap tartó lemez alatt van kb 1.5-2 cm hely, így nincs vele gond.
Elölről 20 cm-s ventitől kapja a levegőt az egész ház, többek között a táp is, így minden kap elég levegőt.Alaplap tartó lemez igazából majdnem mindegy miből van, de én direkt úgy terveztem, hogy elválassza a két részt. Persze a kábeleknek hagytam kivágásokat. A venti nagyobb része a felső részbe lóg bele, így az a rész (alaplap, VGA, CPU) több levegőt kap, és az alaplapi tálcát tartó rétegelt lemez lap elválasztja a két "légteret" egymástól, így megakadályozva, hogy felülről esetleg alulra menjen a meleg/használt levegőből.
Szerk: Most nekem is szét van szedve, vettem új alaplapot, CPU-t és kicsit átszabom a házat. Hátulra a CPU, és a HDD keret mögé rakok majd kivágásokat, mert szerintem nincs elég helye a meleg levegőnek távozni
[ Szerkesztve ]