- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz
razorbenke92 #20922 üzenetére
Köszönöm a választ. Ennek alapján kezdtem el ismerkedni a dologgal, és találtam egy ilyen Cooler Master ventilátort: MF 120R ARGB 120 mm Fan. Idetettem a specifikációját, neked biztosan nem mond semmi újat, de számomra érdekes, hogy az RGB névleges feszültsége 5V, a ventilátoré pedig 12V.
[link]
Itt jönne néhány rettenetesen laikus kérdés. Az FSP vezérlőjén a feliratok LED_x (0-tól 7-ig), és nem FAN_x. Ettől ezekre tulajdonképpen ARGB LED-es ventilátorokat lehet csatlakoztatni, vagy kizárólag ARGB LED szalagokat, ventilátor kereteket (5V-ost és ARGB csatlakozóval)? -
adam320
senior tag
válasz
razorbenke92 #20917 üzenetére
A thermaltake venti még nincs itt nálam, érkezik.
Nem nagyon ismerem az rgb fajtáit, de valószínűleg akkor igazad lesz hogy az s5 argb-s mert valóban tud szivárvány effektet.
Melyik csatlakozóról? A gépházéról? Az egy sima molex, de nem 2 vagy 4 kábel megy bele hanem csak 3 és nem is értem még a működését pontosan.
Itt viszont látszik hogy milyen csatlakozói vannak a ventiknek. -
adam320
senior tag
válasz
razorbenke92 #20912 üzenetére
Igen, az S5 gyári dolgai mellé kerül be ez a venti szett.
Valami átalakítót biztosan lehet kapni, mert az a gond hogy a gyári vezérlő molex csatlakozáson keresztül működik ill. adja a jelet (amiben 3 szál van), a ventillátorok meg a megszokott rgb csatlakozáson ami ilyen.
-
pacni120
tag
válasz
razorbenke92 #20890 üzenetére
-
válasz
razorbenke92 #20884 üzenetére
Szia!
Ez ahogy olvasom tökéletes lenne nekem, már csak a ventis probléma kell megoldás. Mivel csak 2 chassis fan csatim van, lehet olyat kapni, ami az egyik ilyen 4 pines-t szétosztja 2db 3 pines venticsatira? Ez pl. jó lehet nem?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
razorbenke92 #20868 üzenetére
Igen, a komolyann lapokon is csak azon a részen van hűtőborda.
Az érzékelő bal oldalt van az tuti, annyit találtam az alaplap oldalán. -
Grave_444
nagyúr
válasz
razorbenke92 #20865 üzenetére
Írja is, hogy 2x4. Nem kell belebonyolódni használtam már mindkét opcióval gépet..
Táp pontos típusa mondjuk segítene.A kérdésemre aki tud válaszol?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
razorbenke92 #20863 üzenetére
Miért ne fogadná? Ha a táp tudja a 2x4-et akkor bármelyik lapba belemegy, ami szintén támogatja. Laptól függ, ha a táp adott.
-
gudpikcs
tag
válasz
razorbenke92 #20845 üzenetére
Szia
Nem
Nemcsinaltam ilyet. De ugyebár az alaplapon nemtudja az argbt -
lenoma
aktív tag
válasz
razorbenke92 #20833 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. A vicc az intel+nvidia+AMD párosítás volt.
Engem is nagyon megzavartak ezek a különféle szinek, aztán láttam, hogy neves gyártók is csinálnak 4pin GPU 4 pin PWM kábeleket és nincs a kábelezés kutyulva, csak egymás mellett. Így rádugtam.
Működik az automata szabályozás és a fordulatszám mérés, csak sajnos Afterburnerrel sem sikerült 25%-ra levinnem a fordulatot.
A minimum 60% és ott már van hangja. Ez egy talán AM2 4600 x2 CPU hűtő. A 7cm miatt vagyok meglőve.
Próbáltam már az olajozást, halkított is rajta, de a csapágy hangja azért megmaradt.
Szóval csere.
Amire még gondoltam egy 775 gyári intel hűtő bordával rá a mostani GPU bordára.
Akkor kiderül, hogy lehet-e 25% vagy a kártya nem engedi.
Igazából korábban csak az érdekelt volna, hogy ha összekutyulom a kábeleket akkor okozhat-e kárt, mondjuk a kártyában. -
PHM
addikt
válasz
razorbenke92 #20793 üzenetére
-
válasz
razorbenke92 #20780 üzenetére
Köszönöm!
Közben rájöttem, hogy külön kis adapter is járt hozzájuk így 3 x 3-at kötöttem egybe "külön" és így tökéletes, mert azoknak nem kell ARGB csatlakozás a lapon! -
doktordrog
aktív tag
válasz
razorbenke92 #20776 üzenetére
Szerencsére nem adtak hozzá semmit és a neten se volt ugye hozzá leírás. Na de vállaltam a kockázatot és összedugtam a ventilátorokat, meg azt a kábelt. És láss csodát a gomb egy ki-be kapcsoló hozzá.
Véleményt szeretnék kérni, hogy akkor hogy kössem be a három ventilátort:
1/ Mindegyik menjen a ház kikapcsológombjáról?
2/ 1 menjen az alaplapról és kettő a kikapcsoló gombról?
3/ Egyéb?Köszi!
-
doktordrog
aktív tag
válasz
razorbenke92 #20774 üzenetére
3 pines. Az alaplap Gigabyte H310M S2P 2.0.
A ventilátoroknak van egy 3 pines csatlakozója, meg egy olyan amire szerintem egyből lehet kötni a tápot.
Most látom, mintha lenne még elől egy harmadik ventilátor is... Van csatlakozója annak is...
A tetején van egy gomb, ami tuti a ventikhez van. Lehet, hogy sorba lehet kötni a hármat és azzal ki be kapcsolni őket (Van egy extra kábel a ventilátorokén kívül, amin van két tápcsatlakozó, az egyikre fan a másikra power van írva)? De akkor most az alaplapi áramot kéne adni nekik vagy pedig a tápról küldeni?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
razorbenke92 #20737 üzenetére
Felhívtam az alumínium laposrudast. A vastagabbakból már lehet kisebb darabokat is rendelni, de kb 5000Ft-s szállítási díjjal.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Jól gondolod, gondolkoztam ezen pont ezen az oldalon. Csak érdeklődök, hátha van valahol van valami lehetőség. Úgy mégis csak szebb lenne. Ráadásul otthon meg nincs sok lehetőség a barkácsolásra, konyha asztal esetleg, azért meg az asszony mérges, ha összekarcolom. Még egy oszlopos fúró közelébe se tudnék jutni, hogy normális furatot fúrjak.
-
TechRobot
aktív tag
válasz
Sziasztok.
Tudok olyan céget aki árul kis mennyiségben plexit és vágja is 2mm vastag elég lenne. Vga backplate méret kéne ilyen opálos fehérben ami még vtudja azért továbbítani a fényt valamennyire.?
Illetve olyan led szalagot lehet e kapni és hol ami alaplappal vezérelhető (tehát adott a csati nem kell hajkurászni) itt is a legkisebb méret lenne jó mert elég annyi amekkora hosszában a vga.?
Előre is köszi a választ.
-
togvau
senior tag
válasz
razorbenke92 #20709 üzenetére
igen, ha powerbankról megy, akkor halkabban búg, a tv-be, vagy pc-be dugásnál, de hangosabban mintha nem lenne bedugva sehova a bluetooth usb-je.
A hangfal egyszerű buta stereo hangfal, közvetlen AC-ról megy bele az áram, csak egy ki-be kapcsoló, és egy hangerő potméter van rajta.
-
Andrew31
senior tag
válasz
razorbenke92 #20688 üzenetére
Rendeben, köszönöm szépen.
-
petakpa1
őstag
válasz
razorbenke92 #20670 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Az első javaslatod gyakorlatilag az amire én is gondoltam, megnövelni a borda és a L alakó lemez közötti hőátadó thermal gap felületét. Amit linkeltem 5x5 cm-es thermal gap alkalmazásával kb 3-4x-re nő majd a hőátadó felület, megnézzük mit jelent ez fokokba.
A második ötletedre nem is gondoltam, de ez is nagyon jó ötlet. Amennyire emlékszem nem fekszik fel az L alakú lemez a műanyag burkolatra, hanem van némi rés közöttük. Valszeg ott is spóroltak a thermal paddal, ezt le fogom ellenőrizni és keül bele akkora mint maga az L alakú fém.
A CPU újrapasztázással akkor ne vesződjek szerinted? MX4-re való csere nem fog sokat hozni hőfokban. Mikor régi laptopokban lecseréltem a gyári pasztát MX4-re fokokban lehetett mérni a hatást, igaz azokban aktív hűtés volt.
Harmadik ötletedhez keresnem kellene egy régi rézmagos p4 hűtőt, aminek lefűrészelném a lamelláit, és ha szerencsém van maga a talp kb olyan magas lenne mint a jelenlegi borda. Ha nincs akkor sokat kell csiszolni
Ehhez mit szólsz? Persze pont most nincs fenn az aprón olcsó régi hűtő.
Negyedik is jó ötlet, de nem szeretném szétbarmolni a jelenlegi bordád, mégha szuboptimális is, mert ha félresikerül valami akkor abszolút nem tudom használni a MiniPC-t.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
razorbenke92 #20657 üzenetére
-
Locutus
veterán
válasz
razorbenke92 #20622 üzenetére
Végül megcsináltam, az elmélet helytálló volt
Működik.
A 12v analóg led strip, és az 5v argb eloop x-ek szinkronban vannak.
(apró hibák beugrottak néha a színvezérlésben, gondolom a deepcool átalakítása nem tökéletes, de a farbwerk low pass filterével, meg a refresh intervallal úgy tűnik sikerült konzisztens eredményt elérni)
-
Locutus
veterán
válasz
razorbenke92 #20622 üzenetére
Köszi a megerősítést!
A rainbow mode nem nagyon izgat, mert a Farbwerk fix homogén színre vezérli a kimenetet, hőmérő jele alapján. Tehát lényegében a skálán minden hőfokhoz fix szín tartozik. A deepcool cuccnak csak ezt kell tudni közvetíteni, hogy lehetőleg egységes szín kerüljön az ARGB ventikre és a közvetlenül Farbwerkre kötött led stripeokra is. Én is úgy gondolom, hogy ennyire alkalmasnak kéne lennie a rendszernek.
-
togvau
senior tag
válasz
razorbenke92 #20598 üzenetére
ezek szerint nem, mert alig volt széthúzogatva, és ez egy szériahiba ennél a joysticknál.
nincs se olyan páka se gyakorlat. Ezért kérdeztem, hogy van e sima kenhető trutyi. Ezüstös hővezető paszta régebben működött pár embernél a procikon, és az vezette az áramot, mert ha szétfolyatta, füstölt
Van aki egyszerűen levágja a a ps2 kábel végét, levágja a ps2 konnektor lapot egészben, és összeforrasztja a kábelt a joy fő nyákjára menő vezetékeivel. De honnan tudjam milyen színűek a vezetékek a ps2 kábelben, és hogy stimmelnek e a joyon belül lévő színekkel... -
togvau
senior tag
válasz
razorbenke92 #20591 üzenetére
Csere után újra kitágulna rövid idő alatt, mert nem hiszem hogy nagy különbség van ps2 és ps2 konnektor közt.
ónozás meg... annyira picik azok a tüskék, olyan közel vannak egymáshoz, és könnyen akkora lehet, hogy be se megy a konnektorba. -
Yeffy
veterán
válasz
razorbenke92 #20557 üzenetére
ahh, ez nem jo hir!
nem a Mystic Light-hoz ragaszkodom, csak nehez szules utan 2-re lett leszukitve az alaplap lista, es mindketto MSI, nem feltetlen akarnam ujrakezdeni, max, ha kb ugyanazon arban mozognak.mi akkor a javasolt/jobban mukodo? Aura Sync? vagy a Giga-e?
-
Yeffy
veterán
válasz
razorbenke92 #20555 üzenetére
igen, azt kozben elfelejtettem emliteni, h ha flexibilis is, az elony.
common anode RGB - ez nem tudom, mit jelent, nem vagyok elektronikaban jartas, de hiszek neked.
szoval akkor a kerdes, milyen vezerlodobozt kell beszereznem, ha ezen ket deszka valamelyikevel szeretnek ARGB-t, a Mystic Appon (vagy mi annak a neve) keresztul vezerelni?
letezik ilyen eszkoz? a Phanteks vezerlo ezek szerint nem nekem keszult, csak azert nem fogok egy vagyont kolteni masik deszkara h ARGB kimenete legyen, ezeket sem volt egyszeru veglegesiteni -
Yeffy
veterán
válasz
razorbenke92 #20553 üzenetére
igen, ilyet linkeltem, es lett is azota alternativa, ketto is, igaz, nem magnesesek, az lett volna az igazi.
amit te linkeltel korabbi hsz-t, az azon levo ebayes termek nekem nem ugy tunik, h folyamatos lenne.ket alaplap is van, ami kozott vacilalok, ugy latom, mindketto tamogatja ezt a Mystic Light-ot, kerhetek ra megerositest?
B450 es X470 a ket jelolt. akkor ezekhez nem fog kelleni az a doboz? kicsit meg vagyok ezzel kavarodva, ugy latom, kicsit masabb a csatlakozoja a sima, valamint az ARGB-nek.
-
Yeffy
veterán
válasz
razorbenke92 #20551 üzenetére
igen, ezt lattam, de ezzel pont az a bajom, mint sok massal, h nem "folyamatosak" a szinatmenetek, hanem latszanak a LED-kockak, ami nekem nem tetszik.
az eloszor linkelt Phanteks szalag lesz az, amit keresek, talaltam meg Corsairben is, de az meg dragabb.
a vezerlos, illetve a tapot eldugos lemez oldalfalas kerdeseimre esetleg kaphatok valaszt?
-
válasz
razorbenke92 #20532 üzenetére
-
válasz
razorbenke92 #20527 üzenetére
A második lehetőségre gondoltam.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
razorbenke92 #20460 üzenetére
Köszönöm.
Én is valami ilyesmire gondoltam, ha más nem marad.
Viszont az jutott még eszembe, hogy az oldal lemezbe vágok egy nagy téglalapot.
Csak annyit meghagyva a szélein ami kell a felszereléshez.
Vágatok bele plexit, azt rá ragasztom.
Így teljesen bele látható.
Már csak az marad hogy a név dupla kontúrját valami olyan anyaggal belül felfesteni, kiragasztani, ami nem engedi a fényt át.
Így ha belül felkapcsol a led, közötte világítana a név.
Vagy ez hülyeség?
Erre esetleg ötlet?Egyébként egy nick név-ről lenne szó.
6 betű -
creation
senior tag
válasz
razorbenke92 #20407 üzenetére
Köszi a választ.
Arra jutottam én is, hogy 700W feletti nettó teljesítményre van szükségem egy ágon (vagy kettőn összesen) de nem peak esetén, hanem tartósan is.
Jelenleg 2db 12V@30A táp hajtja a vasat.
Amit tulajdonképpen szeretnék, az 1db nagy Amperrel megáldott ág. Két táp kétszer annyi hiba. Ráadásul az "Ipari tápok" elég hangosak tudnak lenni. És ha ez kevés lenne az ebay-es tápok elég csekély része megbízható (nem hiába írtad te sem a tartós tesztet). Ez nekem is a tapasztalatom.
Akkor lehet tényleg maradnom kellene a legalább 700W 1 ágon elképzelésnél a stabil üzem érdekében.
@Reggie0: válasz fentebb
-
Rainman05
tag
válasz
razorbenke92 #20396 üzenetére
Köszönöm válaszod! Igen ezt a latching-momentaryt benéztem pedig figyeltem rá keresés közben
de akkor nézek momentes gombot ami ugyanilyen.
-
Franticfox
tag
válasz
razorbenke92 #20392 üzenetére
Gondolsz itt a ventillátorokra?...
-
lumpy92
aktív tag
válasz
razorbenke92 #20379 üzenetére
Köszi!
-
szabacsik
őstag
válasz
razorbenke92 #20366 üzenetére
Köszi szépen. Egy digitális óra, meg egy kissebb kamera menne róla. Eddig csak a kamera ment, nem hinném hogy az óra túlterhelné, de most hirtelen nem jutott eszembe jobb ötlet mint az elosztó, csak nem tudtam problémás-e :) köszi +1x
-
mettek
addikt
válasz
razorbenke92 #20361 üzenetére
Köszönöm a segitséget. Közben lehet megtaláltam a megoldást.
Game módban kihúzza a kártyát 100%-ra a Gpu Tweak. Alapból 100% a power tárget game módba és egy előre megadott ventillátor profilt ad hozzá.
Valahol olvastam korábban hogy más ezeket állítgatta és jó lett neki..hát úgy néz ki nálam is ez oldotta meg.
A power targetet 105%-ra állítottam és beállítottam neki egy egyenletesen ventillátor görbét 25%-70%-ig nulla foktól 82 celsius fokig állítva...így sem megy 66 fok fölé.
Nos ennyit csináltam és azóta nem fagyott be...most kb 1-1.5 órát ment a Bf5 és semmi. Eddig kb 5 perc alatt fagyott minden húzott kártyával.
De még mindig nem értem hogy gyári beállításokkal miért fagy meg. Talán elérte a 100% power targetet és ott lekapcsolt ? nem tudom...
-
Giii
senior tag
válasz
razorbenke92 #20358 üzenetére
Szia!
Rendben van. Későbbiekben írok mindenképpen és akkor privátban folytatjuk. -
dvd_R+
őstag
válasz
razorbenke92 #20297 üzenetére
Sajnos nincs semmi eszközöm amivel ezeket meg tudnám tenni , meg hát nem is értek semennyire ehhez..
Ha budapesti vagy és neked van ilyened és tudnál benne segíteni azt megköszönném -
dvd_R+
őstag
válasz
razorbenke92 #20294 üzenetére
Szia!
A gépház hátoldalán van egy ilyen kis panelEz maga a led vezérlő "cucca"
és a ledek pedig ilyen zsinórba vannak dugvaLinkelek még pár képet ami hátha jobban segít ki igazodni az egészről..
Végezetül pedig itt egy link ahol még jobban értelmezhető a dolog képekkel:
[link] -
Reggie0
félisten
válasz
razorbenke92 #20285 üzenetére
+12-ot sosem kotunk ossze.
Normalis videokartyan a csatik 12V-ja nincsenek osszekotve, de legalabbis az alaplapi PCIe csatirol +12-vel nicnsenek, hanem kulon DCDC agra kerulnek a kartyan, igy azzal nincs gond. A kartyan a GND ossze van kotve minden csatinal, tehat a kozos GND is megvan. Viszont a kartya GND-jen keresztul kozositeni a tapokat nem feltetlen egeszeges, mert ha folynak kiegyenlito aramok a tapok kozott(mivel a vedofoldre be van kotve a GND, oda meg kapacitiv osztoval a 230), akkor az okozhat vezetett EMI-t a kartyan belul. Mindenkeppen javaslom a ket tap nehany foldvezeteknek osszekoteset, lehetoleg minel rovidebb tavolsagon.
Hogy a videokartya csatijain mely +12-ok vannak osszektve azt multimeterrel celszeru ellenorizni es ugy kell bekotni a tapokat, hogy azok +12 agai ne legyenek osszekotve a kartya altal.
-
HUN_Szuh
tag
válasz
razorbenke92 #20230 üzenetére
Okés köszi
-
looser
addikt
válasz
razorbenke92 #20212 üzenetére
A tetején egy picit bemélyedést csináltam, kb. 1mm vastag ott a műanyag és alatta már fém van, talán pont az alján is látható fémkupak alkot egy zárt egységet vele.
(#20214) juliensorel: nagyon köszönöm a felajánlásod, igazán jól esik :-) Ez egy állami cégnél van, minden szirszar miatt 217 embernek kell jóváhagynia.
(#20215) Barret001: talán helyre ért az olaj, mert most csendesek; a műanyag mellett találtam kis rést, ahova be tudtam juttatni. Lehet, hogy tényleg jobb lett volna a fürdetés, de ahhoz sajnáltam a hidegen sajtolt tökmagolajat :-))
-
MrDerekas
addikt
válasz
razorbenke92 #20212 üzenetére
Két luk tengely mellé tükrözve és lőn egyensúly az univerzumban
Optimális esetben.
-
looser
addikt
válasz
razorbenke92 #20201 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Nem mertem erőltetni, de ezek szerint az a fehér műanyag kiszedhető sérülés nélkül? Próbáltam megmozdítani, de nem ment, így nem erőltettem.
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #20098 üzenetére
megrendeltem a razorbenke92 által javasolt kábelt, sajnos female=>3 male t küldtek. Jeleztem nekik, de nincs a nekem kellő (male=>3 female) raktáron. Próbálkozom a NETen keresni, de csak egy helyen találtam, onnan nem vállalnak nemzetközi szállítást.
Valakinek ötlete? -
MontyCrew
senior tag
válasz
razorbenke92 #20149 üzenetére
Ez jó! Koszi, csemegézek!
-
Czimby
addikt
válasz
razorbenke92 #20134 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Reggie0-neked is!
-
Kobold-13
csendes tag
válasz
razorbenke92 #20128 üzenetére
Köszi a választ. Próbáltam rákeresni hogy lehet, de inkább akkor nem bonyolítom. Helyette akkor keresek olyan erősítőt amit a beltéri antenna kimenete meg tud hajtani. Így is csak ideiglenes megoldásként akartam táp hiba miatt. A gond a döglött 12V-os adapter kiváltása miatt lett volna, mert itthon nem találtam sem 9 sem 12 V-os adaptert.
-
rlazol
veterán
válasz
nem volt nekik
jövő héten megrendelem ebayről
Még egy kérdés: adott egy táp, ami a LED sornak csinál a hálózati feszültségből 12 V-ot. Viszont valami nem jó, szeretném kimérni, hogy mennyi az annyi. Egy pici, tenyérnyi méretű digitális feszültségmérőm van (piros, közepén egy tárcsa), hova kell tekernem, hogy kimérhessem?
-
Smith008
csendes tag
válasz
razorbenke92 #20101 üzenetére
Igen általában úgy is írják, ahogy néztem, hogy az egyik csak 3 pines.
Úgy szeretném, hogy az egyik elosztóra is 2 egyforma venti, és a másik elosztóra is 2 egyforma venti, úgyhogy akkor így ezek alapján így jónak kell lennie.
Köszönöm a gyors segítséget!
-
rlazol
veterán
válasz
szuper, megnézem holnap, nagyon köszönöm!
nem hiszem, h összesen lenne 300 az egész -
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #20096 üzenetére
szuper! Egyik sincs több 200 lednél, talán annyit se ér el a leghosszabb.
köszönöm!
Ezt itthon nem lehet kapni valahol? -
modflow
veterán
válasz
razorbenke92 #20093 üzenetére
Ráraktam az 5V 2A-es power bankot, meg se nyikkant vele.
-
modflow
veterán
válasz
razorbenke92 #20091 üzenetére
Oké, köszi szépen.
Délután megpróbálom a power bankot rákötni. Megnézem mi lesz.
Remélem ez nem okoz kárt benne!Aztán veszek két darab ilyet:
Panasonic 3400 mAh 3,7V, majd sorba kötöm és beleteszem.Leellenőrizni sajnos nincs esély, mert a robotot szétszedni nem akarom, így meg nem látok bele.
Annyit tudok, hogy a motorokba két-két vezeték megy. Az egyik egy két eres (gondolom táp), másik egy sokeres (4, vagy 5, ez gondolom a vezérlő).Kérdés, hogy ha veszek két olyat, az 5600 Ft, de töltőt még nem vennék, csak gyárilag ezek mennyire vannak feltöltve?
Mert ha üres, akkor egy XTAR VC2 töltő 5500 Ft, ami tovább növeli az árat.
De ha jól működne, akkor az egész meglenne 11.000 Ft-ból, ami végül is hosszú távom megérné, mert abból 9 garnitúra sima elemet tudnék venni, ami 9x45 perc, ez meg kicsit hosszabb távú lenne.
Csak ugye lutri.
A leggázabb az lenne, ha a 2x3,7V-os akksi kiégetné/tönkre tenné az elektronikát, mert akkor az totális bukta, robot + akksi + töltő kuka lenne.
Hát ezt szeretném azért elkerülni. Ezért lenne jó tudni, hogyha 5 db bébi elem helyett a fentit teszem bele, árthatok-e neki. -
modflow
veterán
válasz
razorbenke92 #20088 üzenetére
Nos egy TP-Link TL-PB 10400 mAh-s Power Bank-om van.
Ennek van két kimenete:
- 5V/1A (Mobil Phone)
- 5V/2A (Tablet)Megpróbálom ráeszkábálni.
-
modflow
veterán
válasz
razorbenke92 #20083 üzenetére
Az elektronikáján milyen komponensek vannak direktben az akkura kötve, és azok elbírják e a plusz feszültséget ???
Ezt hogyan derítsem ki?
Az akksi kábele a vezérlő panelre van rákötve. Onnan megy a motorhoz és a többi elektronikai alkatrészhez is, gondolom ez mind direkt.3,7-ből lesz 4,2 V?
-
modflow
veterán
válasz
razorbenke92 #20081 üzenetére
Szia!
Az 5 db elem igen sorba van kötve. Azt szeretném, hogy tölthető legyen és kész.
Csak a tölthető C elem kb. több mint 10.000 Ft lenne, ezért gondoltam inkább valami akksira.Pontosan milyen Li-ion cellára gondolsz, amiből kettő kellene nekem? Tudnál linkelni egyet?
Mert pl. egy ilyen 17.000 Ft-ért kicsit sok. A játék volt akciósan 13k a 40k helyett.
AkksiVagy ilyenre gondolsz?
[link]És ebből 2 db? De ez mivel töltöm fel?
-
neophyte79
tag
válasz
razorbenke92 #20067 üzenetére
Teljesen korrekt leírás volt! Köszönöm, most már mindent értek.
-
minek?:S
őstag
válasz
razorbenke92 #20048 üzenetére
Meg is rendeltem, majd meghozzák 1-2 hónap múlva, de már várom, Köszönöm. A távirányítós dolog nekem max hangfalat befolyásolna, de nem látom értelmét azzal bajlódnom, mikor a telefonom úgyis nálam van mindig.
Más:
Régebben nézelődtem 90 fokos 24 pin-es tápcsatlakozókat, de max alin vagy ebayen láttam. Most eszembejutott a Merlinhardver és rögtön 2 fajtát is találtam, nekem laikusként csak az tűnik fel, hogy az egyik drágább a másiknál(meg ami oda van írva).
Cooler Master ATX 24-Pin 90°-Adapter
Cooler Master ATX 24-Pin 90°-Adapter kondenzátorralGyakorlatban miben jobb a kondis? Azt vegyem? (Ha kell a konfigom a Cuccaimnál le van írva)
Előre is köszönöm.
-
válasz
razorbenke92 #20052 üzenetére
Nekem Mazdám van és olyat szeretnék, hogy ha 2-szer rázárok kapcsolja föl a tolatólámpát, ha meg megint rázárok kapcsolja le
-
tvamos
nagyúr
válasz
Hogy kötötted össze a rendszert a kocsi ajtajával?
-
válasz
Köszönöm a választ, átnézem ezt a sonoff portfóliót, közben a kollégám is mondott valamit amit ezzel csinált meg otthon csak ő wifit említett, de mostmár átnézem mi mit tud.
Igazából 2 kapcsoló a házban van szerintem mindegyik közel a konnektorhoz úgyhogy táp megoldható, a harmadik meg a villanyóraszekrénynél, valahogy ott is megoldanám szerintem, azt amúgy is meg kellene jelenlegi formájában szüntetni mert nem kültéri kapcsoló, szerencsére esőtől védett helyen van, mondjuk vagy 20 éve ott van úgyhogy jól bírja. -
őstag
válasz
razorbenke92 #20037 üzenetére
Wow ez nagyon tetszik. Pedig azt hittem, hogy az az egyszerűbb, amit csak bekötök gépbe és "van", nem amit még lehet vezérelni is, főleg telefonról.
Egy ilyet lehet, hogy beszerzek - köszönöm.
Te egyébként már rendeltél ilyet vagy csak gyorsan rákerestél?
-
őstag
válasz
razorbenke92 #20032 üzenetére
Hát, [link] ilyenem lenne, rajta 5 kábel kivezetéssel: fekete-piros-zöld-kék-fehér - csatlakozó nélkül.
Igazából Windowsról is elég lenne.
Távirányítós megoldható? Nem túl nagy macera? Drágább, nem?
-
b_david
újonc
válasz
razorbenke92 #19985 üzenetére
Rendben koszonom szepen akkor beiktatok egy fsp hexa 500as tap cseret
Az megfelelo lesz hozza?
I5 4690 em van melle -
Pubszon
veterán
válasz
razorbenke92 #19967 üzenetére
Én is így gondoltam, sőt, van bőven 10k-s trimmer potim, lehet az lesz ellenállás helyett.
-
tvamos
nagyúr
válasz
razorbenke92 #19655 üzenetére
Nem a felujitas a legnagyobb gaz, hanem ha benneg valaki, vagy agyonuti az aram az embert.
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19618 üzenetére
igen, innen vettem.
gondolom, nekik evidens volt, hogy kell hozzá ellenállás, nekem meg nem. Csak ez egy 2500 ft kidobása így.
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19613 üzenetére
Teljesen jogos felvetés lévén nagyon gyatra vagyok a témában, de igen.
Felcseréltük és úgy se ment.Közben észrevettem, hogy a másik nyomógombon, amit reset gombnak vettem 3 csatlakozás van.
Ott vajon melyik kettőt kell használnom?
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19611 üzenetére
kipróbáltuk nyers 12 voltról, úgy nem világított. Jó, berakok 1 ohmot, köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz
razorbenke92 #18999 üzenetére
Nem láttam még olyan céláramkört, az egyszerű flip-flop pedig önmagában nem megoldás. A többi variációt ismerem, volt amit alkalmaztam is régebben. Például a linken a legelsőt, ott is a nyomógombot árnyékolt vezetékkel kellett csatlakoztatni, mert felszedte a zavarokat, impulzusokat, amire véletlenszerűen kapcsolt.
Ennél a másiknál relé kivétele, a relét kapcsoló tranzisztor nagyobbra cserélése nem nagy kaland, vagy a kapcsolási fázis megfordítása is, ha szükséges. Van még rajta egy 5V stab. IC, azt is ki lehet iktatni, ha nem kell.
Amellett vannak másféle modulok, relé nélkül is:
https://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=Bistable+Module
Ha növekvő árra listázod, átugrod a reléseket, akad ott többféle is. Ezen most meg is lepődtem egy pillanatra:
https://www.aliexpress.com/item/-/32740734765.html
Van rajta egy trimmer, automatikus off időzítés lehetséges. Pár éve pont ilyen kellett volna, megoldottam másképp (555 stb.). De még a 300 sec is stimmel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
razorbenke92 #18997 üzenetére
Kompakt úgy nevezik, hogy PIC, csak programot kell írni bele.
Hold-off nélkül kapható kész bistabil modul is:
https://www.aliexpress.com/item/-/32262423011.html
Ezen is PIC van, noha anélkül is megoldható, kapható is többféle panel. Csak azok a megoldások zavarokra érzékenyek többé-kevésbé, valószínűleg ezért oldották meg így. Sőt, még ezt is meg tudtam zavarni, ha nagyon akartam, de azért bevált, végeredményben.
-
206 cc
senior tag
válasz
razorbenke92 #18992 üzenetére
Szia! Nagyon köszönöm az infót! A mikros ötlet nekem is megvolt,de ott a forgásirányt gondolom elektronika adja a motornak...én meg sajnos annak a megépítésséhez nem értek. Esetleg ilyen elektronika létezik készen,már a kész panelre gondolok,mert a szereles kábelezés dobozolás az menne....jó alis,ebayes megoldás is csak tudjam mit keressek....
-
dracox
addikt
válasz
razorbenke92 #18975 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat. Annyira nem akarok RGB-zni ezért a LED-et fogom választani.
-
bebe159
aktív tag
válasz
razorbenke92 #18914 üzenetére
Hát, azt szeretném, hogy a led olyan erősen világítson, ahogy a venti megy. De gondolom nem megoldható.
-
kmisi99
addikt
válasz
razorbenke92 #18455 üzenetére
Na igen jó volna egy labortáp, de majd kiötlök valamit. Mindenesetre szerintem bőven elég. Egy 12V 2A adapterben sincs sokkal vastagabb kábel, ha azt bírja akkor kb addig bírnia kell.
-
Jb001
tag
válasz
razorbenke92 #18313 üzenetére
Koszi a segitseget, xiaomi lesz belole ugy erzem, azzal talan nem lehet melle loni.
-
Jb001
tag
válasz
razorbenke92 #18310 üzenetére
Koszi a segitseget!
Akkor kinabol kesz cuccot ne is akarjak? V vegyek 4E-ert 20000 mAh-sat, az kb tudni fogja amit irnak? Tudnal olyat linkelni ami kb. tudja azt ami ra van irva?
v3: enclosure + akksik: igy mennyibol jon ki egy saccper 20000-es?
Az 1A-es toltesnel ugy ertettem a kimelest h amit 1A-re terveztek, nem toltenem 2-vel... vagy ennek se art?
-
Andrew31
senior tag
válasz
razorbenke92 #18283 üzenetére
Köszönöm válaszod.
A vezérlőn igen, van ellenállás, de nem tudom, hogy az oda szól-e :s
Ugyanis még nem estem neki, egy hónapon belül tervezek egy tavaszi nagytakarítást, teljesen szétszedem a gépet takarítani, pasztázni és akkor ejteném meg a cserét.
Végül is a LED-eket megrendelhetem, az olcsóbb, mint itthon, rá is ér még 2-4 hétig a dolog, aztán ellenállást meg már tudok venni itt is, mikor tudom, hogy milyen kell.Nyomozok még.
-
Ratman
tag
válasz
razorbenke92 #18277 üzenetére
Az ellenállás jó ötletnek tűnik, de fogalmam sincs, hogy milyen hozzávetőleg milyen értékűvel érdemes kísérletezni.
-
Isoo
csendes tag
válasz
razorbenke92 #18240 üzenetére
Szeretném ha nagyon halk lenne a kép, szóval minden képen érdekel a dolog. Köszi.
-
flymi
addikt
válasz
razorbenke92 #18148 üzenetére
-
törölt tag
válasz
razorbenke92 #17716 üzenetére
A terhelés a következő lenne: 2x 0.16A/12V
Ennyit elbírhat még az alaplap? -
aelod
veterán
válasz
razorbenke92 #17443 üzenetére
Thx. Megfogadom
-
FF23
senior tag
válasz
razorbenke92 #17324 üzenetére
Valóban, a PWM-es lapommal annyi is, a hülyebiztosság meg a 4 pin-es csatin egy nut, ami a 3 pin-es csati hátsó kis vezetője. Ezzel nincs is gond, mert mint mondtam működik a venti.
Az egyik lap tudja monitorozni a másik nem...Valószínűleg bios-függő is a dolog. -
FF23
senior tag
válasz
razorbenke92 #17322 üzenetére
Erről lenne szó, ha a végéig olvasod: [link]
Ventilátor fordulatszáma: kb. 800-2200 rpm
.....................................1800-3600 rpm PWM-szabályzóval -
zarew
senior tag
válasz
razorbenke92 #17174 üzenetére
Köszönöm,ennyit megér ....beszerzek egyet.
-
zarew
senior tag
válasz
razorbenke92 #17169 üzenetére
Szia! Köszi! És az asztali gépem az usb 3- áról a dvd írót meghajtja,vagy azt sem?
-
HollyBoni
veterán
válasz
razorbenke92 #17160 üzenetére
Csak azt nem tudom milyen viszonyban van a plasti dip és a szórógitt.
Most átmentem rajta 400-tól 800-ig csiszolópapírral, meglátjuk hátha változtat valamit. De szórógitt lenne a jó megoldás.
-
Pete55555
addikt
válasz
razorbenke92 #16860 üzenetére
Köszi szépen, mindenképp írok majd, csak nekem sincs sok időm, szakdogát csinálok, meg melózok közben, de észben tartom
-
800.henrik
senior tag
válasz
razorbenke92 #16620 üzenetére
AS09D56 10.8V 5800mAh 63Wh
-
khes
tag
válasz
razorbenke92 #16607 üzenetére
Leginkább igen.
De majd kérek egy villanyszerelő ismerősömtől ilyen kábelburkolat eltávolító célszerszámot. Közben néztem útmutatókat is hozzá, elméletileg nem kellene, hogy problémába ütközzek. Köszönöm mindenkinek!
-
PHM
addikt
válasz
razorbenke92 #16607 üzenetére
Ebben mondjuk lehet valami, én nem is gondoltam rá.
Ez esetben marad a házi barkácsolás, vagy a célszerszám kölcsönkérése. -
Honkydoo
őstag
válasz
razorbenke92 #16596 üzenetére
Nem egyszerű. Még arra gondoltam, hogy a riseren az usb portot megforrasztom, hogy állítva legyen. Bár nem nagyon szeretnék usb portot forrasztani, ha nem muszáj.. (Ilyen pici méretben forrasztani nem a legkönnyebb számmora.)
-
Honkydoo
őstag
válasz
razorbenke92 #16594 üzenetére
Az L alakú mini usb jó lenne, csak 3.0-ban sehol nem találtam L alakút.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #16591 üzenetére
Jó, csak "Ma" helyett "Ha" a szöveg helyes kezdete.
1-2 nap múlva jelentkezz még hírekkel!
-
800.henrik
senior tag
válasz
razorbenke92 #16584 üzenetére
Működik 12V-on is, nem lesz baja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged