Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pete55555 #16859 üzenetére
Amit ott leírtál az valid infó lehet a balanszról. Ha 5k-s ellenállásokkal csinálsz egy feszültségosztót akkor valóban beállíthatod középre a balanszot.
Szebb megoldás lenne, ha inkább egy 10k-s potit tennél oda. Két szélső lába a GND és a VCC közepe meg a balansz, és akkor még állítani is tudod.
Szerk.: Amit találtál oldalt, az alapján simán újra lehet gyártani az eredeti cuccot. Ha elég türelmes vagy (nagyon szét vagyok csúszva a teendőim miatt mostanság) akkor tudok segíteni, írj privátot.
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #15241 üzenetére
Megoldottam a problémát, egy régi tápból kiforrasztottam egy 86 ohmos ellenállást, és egy kétállású kapcsolóval összekötöttem a ventivel. Egyik állásban 12v-ot kap, másikban átmegy az ellenálláson (nem mértem rá, de 7v körül lehet). Pont olyan halk így, mint a többi venti a házban, úgyhogy meg vagyok elégedve, ha meg kell a hűtés, felkapcsolom
HighLow
-
And
veterán
válasz
Pete55555 #15248 üzenetére
Típusra én sem kerestem, de rá van írva: M10B, azaz 0,1MΩ (=100kΩ), a "B" pedig a jelleggörbére utal. Az a "P7610" pedig valószínűleg nem jelöli az ellenállás végértéket, csak a típus-sorozatot (pl. mechanikai méret, terhelhetőség, de a sorozaton belül típus többféle ellenállás lehetséges, amit külön jelölnek).
-
And
veterán
válasz
Pete55555 #15241 üzenetére
Szerintem ne a gombhoz keress kabátot! Adatlap alapján az egy 2,2W-os ventilátor, a képen látható potméter pedig teljesen alkalmatlan arra, hogy önmagában, a ventivel sorosan kötve használd: az értéke (ha jól látom) 100kΩ, ráadásul logaritmikus jelleggörbéjű és 0,2W terhelhetőségű. Erre a feladatra pedig legalább három nagyságrenddel kisebb végértékű (47..100Ω körüli), lineáris és úgy 1W körüli terhelhetőségű példány kellene. Szóval a meglévő potenciométer lényegében semmilyen szempont alapján nem jó neked, inkább monó hangerő szabályozónak való. A méretezés részleteihez lásd ezt az írást: [link].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged