- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Morgal #19649 üzenetére
Először is azt kellene tisztázni, hogy mi veszi fel a zajt, jelentkezik-e rövidrezárt bemenettel, leszabályzott bemenettel, amikor az interfész csak önmagában csatlakozik a géphez, meg a hálózathoz természetesen.
Azt látom, hogy védőföldeléses rendszerű, de az így előálló földhurok a géphez képest nem okoz problémát, a digitális jelátvitel miatt. Egyéb analóg eszközökhöz képest pedig a további körülményektől függ.
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje már küzdök a problémámmal, miszerint audio felvétel közben furcsa zajok rögzülnek. Egy Focusrite firewire interface-t használok és már a létező minden tippet kipróbáltam (kábelcsere, firewire kártyacsere, átalakítók cseréje, DI box, kábel izolátor, külön tápegység az interface-nek) azonban semi nem oldotta meg a problémát. A napokban olvastam egy cikket, amiben felvetették, hogy a nem kívánt zaj a számítógép belsejéből is jöhet vagy akár a monitorból is. elkezdtem kinyomozni és a HDD magaságában jött elő a legnagyobb erősségű mágneses sugárzás. Cooler Master házam van, viszont pont elől műanyag az egész előlap - feltehetően emiatt sugárzik át.
Létezik-e valami megoldás, hogy ezt leárnyékoljam vagy érdemes egy jobb minőségű fémházat venni?
-
rlazol
veterán
Srácok, segítsetek pls ÓRIÁSI gáz van!
Kivettem a gépet a megszokott és belakott kuckójából és beköltöztettem az erre a célra fabrikált asztalba. Mindent széthúztam, kontakt spray-vel lefújtam, pasztákat is újrakentem.
Új a bekapcsológomb mechanizmus és a visszajelző LEDek is.
Amikor először leültem próba-bekapcsoltam: minden tökéletesen és hibátlanul és egyből feláll.Az összes periféria ok, az asztalba mindenhol terv szerint illeszkedik, nem melegszik, csendes. Elsőre!
Ilyen boszorkányságot még nem láttam és nagyon be vagyok szarva! Ilyenkor minimum 5x szét kellett máskor szednem és újra raknom, perifériákkal egyenként kínlódnom stb.
Most meg csak úgy feláll? Nagyon rossz balsejtelmem van! Csináltam egy biztonsági mentést...Mégis mire számítsak? Leég? Felrobban?
-
energy4ever
addikt
Na megint jonnek egy kerdes csokorral.
Peltier modulos paratlanitot csinalnek hazilag.
Vettem egy muanyag dobozt, aminek a ket veget kivagom, es ventit rakok mindket felere. A tetejet is kivagnam kozepen, oda raknam a peltiert-t. A dobozon belul lenne a hideg oldali borda, a dobozon kivul pedig a meleg oldali hutoborda. A dobozt par fokba megdontenem, kivagnam az aljat kor alakba, es vizes csatit tekernek bele. Majd egy csovon folyna le a kondenz viz egybol a mosogatoba.Kerdes:
Ti mekkora teljesitmenyu modult ajanlanatok? Sima procihuto(stock amd) menne a hideg oldalra, venti nelkul csak a borda( a doboz mindket vegen venti lenne, szoval lesz legaramlas). Az a hutoborda nem lesz tul nagy? Iskolaban ugy tanitottak, hogy 20C° elteres korul csapodik ki a viz. A masik oldalara(a meleg oldalra) menne egy rezmagos intel hutes 90W TDP-s procirol, az viszont ventistul. Ez az egesz 12V-rol menne.Dobozt, ventiket, huteseket, vizes csatit, es a csovet is beszereztem, valamint 12V-os tap is van. Mar csak a peltier modul kellene.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Brandynew #19642 üzenetére
Már a gyorsteszthez is kell egy próbalámpa, két szál vezetékkel, amivel a konnektorba kell nyúlkálni, úgyhogy már ez sem ajánlott kezdőknek és szívbetegeknek.
De még ez sem mutatja meg teljesen az igazságot. Mivel a nulla és a védőföld a betápnál közösítve van, a fázishoz képest mindkettőnél világítani kell a próbalámpának, de azt már nem tudhatod, hogy a falban nem kavarták-e össze ezt a két szálat, ami majdnem ugyanaz, mégsem szabad felcserélni.
Mindenesetre ilyen célra jobb a próbalámpa, mint a műszer, mert a műszer nem terhel, gyenge átvezetésekre is érzékeny tud lenni, megtéveszthet. Öreg rókák 2 db izzót is sorba kötnek, mert az még a 400 V vonali feszültségtől sem pukkan el.
Ugyanakkor az izzós teszt közben gondoskodni kell róla, hogy a lakásban mások ne érinthessenek bedugott mosógépet stb., mivel mi eközben a védőföldre vezetünk áramot, ami addig nem gond, míg jó a bekötés, amúgy elvileg akármi lehetne belőle.
Ezért is vázoltam fel a kockázatokat, hogy aki nem érti, mit csinál, inkább ne is fogjon bele.
-
imibogyo
veterán
válasz
Brandynew #19642 üzenetére
A kérdésem, hogy laikusként hogyan tudom megállapítani legegyszerűbben, hogy ez így van?
Ha 3 vezeték van bekötve a konnektorokba, akkor földeltek (fázis, nulla, föld egy fázis esetén). Mivel abszolút nem értesz hozzá (bocsi, de ez jön le a kérdésedből), én a helyedben csak lekapcsolt biztosítékokkal állnék neki kibontani a konnektorokat az ellenőrzéshez.És ezzel még csak a kábelek meglétét ellenőrizted, azt hogy "él-e" a földelésed azt nem. Azt ki kell mérni/lámpázni...
Illetve mivel jár az, hogy nem földeltek, mi lehet a hátulütője?
Röviden: meghalhatsz. Na jó nem ennyire vészes a helyzet, de lényegében minden olyan eszköz, ami védőföldelést igényel(ne), az földeletlen konnektorban okozhat (valamekkora) áramütést, hibás működés (rossz visszacsatolás a fém részekre (?, azt hiszem így mondják, a terminus technikusokban nem vagyok otthon, majd kijavítanak a többiek)), vagy egyéb szempontból rossz műszaki állapot esetén pedig ez akár halálos is lehet.Földelés nélkül amúgy az eszközön (pl. fém számítógépház) az alig érezhetőtől a komolyan csípő "áramon" át, az akár halálos értékekig bármit lehet érezni. Én használtam így számítógépet egy nagyon rövid ideig és bizony "bizsergett" a kezem, ha a ház egy bizonyos pontjához értem.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Jó esély van rá, hogy az újonnan vásárolt lakásunkban nem földeltek a konnektorotok.
A kérdésem, hogy laikusként hogyan tudom megállapítani legegyszerűbben, hogy ez így van? Ha nem muszáj, nem fizetnék ezért 6 ezer Ft-ot egy villanyszerelőnek.
Illetve mivel jár az, hogy nem földeltek, mi lehet a hátulütője?
Köszönöm.
-
MrDerekas
addikt
Előre is bocsi, hogy nem személyenként válaszolok, csak úgy ömlesztve
Az 5V terhelést én megoldottam egy usb lámpával. Fogyasztása kb semmi és nem sok vizet zavar a plusz fény, sőt még "irányfénynek" kimondottan jó is
A aktív védelmet azt vágom, talán kellően értem is, viszont nekem gyakorlatban működött az 5V fix terheléssel megkerült 12V-os vészlekapcsolás. ( Blogomban is írtam róla, az akkus fúró kettőhuszasítása kapcsán) Mondjuk azt elismerem, hogy az ilyen módon működésre beállított tápot semmi érzékeny cucc hajtására nem használnám, mindazok miatt, amit Kernel kolléga részletezett. -
Kernel
nagyúr
válasz
energy4ever #19639 üzenetére
3,3 V-ot az 5V-ból szokták konvertálni, az maradhat terhelés nélkül.
Kiszáradt kondinál az impulzusok tudnak kárt okozni, régen találkoztam ilyen számítógéppel is, ahol az alaplap és CPU is meghibásodott. Fórumokon leírnak néha HDD-hibákat is.
Egyéb készülékeknél (ahol az említett plusz védelmet nem is szokás alkalmazni), még gyakoribb az ilyen, amikor a táp tönkretesz mást is, kondenzátorok hibája miatt.
-
energy4ever
addikt
Koszonom!
Akkor jol gondoltam a dolgokat. A 3,3V-t is erdemes leterhelni?
A ventihez tartozo egyseget mar kiiktattam.Szerencsere kulon panel vezerelte.
Itthon ezekre hasznalnam:
-Ledsor 12V kb 50Watt
-Pilteir modul paratlanitohoz 12V kb 80Watt
-kicsi tapokrol meno dolgok tapjai levalltasa, pl USB hub, ps4 kontroller tolto allvany, stb kulso tapjai 5VA szaraz kondikbol tudtommal baj nem lehet, legrosszabb esetben egyszercsak nem add le aramot a tap, nem? Olyankor raer a kondit cserelni szerintem. Vagy tevedek? Egyebkent egyik sem pupos.
-
PHM
addikt
válasz
energy4ever #19637 üzenetére
- Próbaképp megfelel szerintem. Esetleg lehet 2db-ot venni,
ha netán nem lenne elég a terhelés.
- Az, hogy mennyi áramot tud egy töltő, irreleváns.
A feszültség legyen rendben, a készölék pedi csak annyi áramot
fog felvenni, amennyire szüksége van.
(Így van ez az otthoni hálózatnál is, hiszen a konnektor 10-16 amperre
van biztosítva, de a készülékek csak a szükséges áramot fogyasztják.) -
energy4ever
addikt
Igen, ilyet lattam
Na es egy ilyen akkor jo is lenne nekem?
Masik kerdes, rengeteg dolog van itthon(toltok) amik 5, es 12V-osak. Pl egyszerubb a telefon tolto. Azokat is kivallthatom ezzel a tappal, vagy a toltobe van epitve a toltes vegeztevel a leallas? Gondolom kivallthato, mivel nem a toltoben, hanem a keszulekben van a toltes szabalyzas. Viszont az 1.5, 2 A -es toltok lecserelese joval nagyobbra okozhatnak barmi rosszat?
-
Kernel
nagyúr
válasz
MrDerekas #19632 üzenetére
Terhelés hatására a negatív visszacsatolás rászabályoz, primer oldalon megtolja egy kis energiával a PWM.
Emiatt viszont a terheletlenül maradt 5 V túlszalad, a feszültségvédelem ezt érzékeli, leállítja a primerkör működését.
Tehát ez két külön dolog, negatív visszacsatolás, stabilizálás az egyszerű dugasztápokban is van. De a PC-tápokban még külön aktív védelem is figyel.
-
PHM
addikt
válasz
energy4ever #19634 üzenetére
-
energy4ever
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
energy4ever #19631 üzenetére
Próbáld meg folyamatos terheléssel ellátni az 5V-os ágat. Mondjuk nem értem, hogy minimális terheléstől miért vágja le magát a 12V ágon...
-
energy4ever
addikt
Van egy jo(mukodo) FSP tapom, ami mar gepben nem lesz, mivel az utodja mar megvan, de madra viszont hasznalnam.
Miert van az, hogy pc nelkul bekapcsolom a tapot, es ahogy terheles eri a 12V-os agat egybol kikapcsol? Barmit, barmilyen kis fogyasztasu dolgot kotok ra, mindig ugyan ez van(meg egy ventitol is).
Viszont valahogy megkellene oldani, hogy ne kapcsoljon le. Ledsort, kesobb pilteir modul mukodtetnek rola.Valami otlet?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Szerintetek egy ilyen teljesen pontosan méri a fogyasztást?
-
rlazol
veterán
válasz
Kernel #19620 üzenetére
Hazaérve kipróbáltam immár ellenállással, mert találtam itthon egy párat még egy régi projektből és nagy meglepetésemre és örömömre működik!
A képen egyrészt az illetékes ellenállás van: ez mekkora? Ugyan most működött vele, de jó ez hosszú távra is, beköthetem?Másrészt a bal szélen szerepel az előbb kérdezett nyomógomb.
Most látom, hogy az egyik csatlakozó fölött a "no com nc" betűk olvashatóak. Ez azt jelenti, hogy a másik kettőt kell bekötni? -
Kernel
nagyúr
válasz
MrDerekas #19622 üzenetére
Oda nem kell, mert az alaplap tartalmazza a szükséges ellenállást, ami egy ilyen LED-en kb. 20 mA áramot hajt át.
A LED ugyanis nem zseblámpaizzó, hanem dióda. Nem egy meghatározott feszültséget kell rákapcsolni, hanem valamennyi áramot. Amikor a zseblámpaizzók után (vagy helyett) megjelentek a LED-ek, az már jó régen volt, de ezt a fórumokon még mindig nem értik sokan.
Ehhez elsősorban a feszültséggenerátoros vagy áramgenerátoros táplálás fogalmát kell megérteni, ami áramköri alapfogalom. Röviden az egyik feszültséget stabilizál, a másik áramot.
A diódának van egy nyitófeszültsége, de azt túllépve tönkremegy, alatta meg nem világít (egyszerűsítve). Ha például egy piros LED nyitófeszültsége 1,65 V, arra érdekes lenne pontosan 1,65 V stabilizált feszültséget kötni, attól tartva, hogy most akkor vagy világít vagy tönkremegy. Pláne, amikor a hőfokfüggés miatt változik a nyitófeszültség is.
Tehát ez nem így működik, van egy ellenállás, ami beállítja a szükséges áramot, a tápfeszültség pedig rugalmasabb határok között változhat.
Nagyon egyszerű egyébként, a példánál maradva legyen 12V - 1,65V = 10,35 V-ot kell ejteni egy ellenálláson.
R = U/I = 10,35V / 0,02A = 517 Ω
Ezt lehet felfelé kerekíteni, hogy inkább kevesebb legyen az áram és micsoda "véletlen", az előzményben is épp 650 Ω szerepel.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, a Hobby elektronika topicban nem sok választ kaptam.
Szeretnék a telefonhoz külső vakut csatlakoztatni.
Íme az elméleti ábrám: (Nem tanultam elektronikat, szal bocsi a bena ábráért)
Leírva:
Fülhallgató gombbal vezérelném a telefont és a vakut. Megnyomásakor a kamera exponálna ezzel egy időben a vaku áramkörét is zárná a gomb.
A telefon exponálására 600 Ohm-os ellenállást használnék. Ez egyenlő a hangerő növeléssel.
A külső vakunak van PC SYNC kimeneti kábele, amin a 2 pólust zárva elsül a vaku.
Sajnos a gyakorlatban hamarabb villan a vaku mint, ahogy a telefon kamerája exponálna, ezért kellene egy késleltető bele.Valami egyszerűre gondoltam, mert nem árammal menne, hanem csak a kapcsolást késleltetné az egyik ágon. Körülbelül 1 sec az eltérés, szóval jó lenne valami potméteres állító.
Bármilyen ötletet, rajzot, alkatrészt szívesen fogadok.
-
MrDerekas
addikt
válasz
rlazol #19621 üzenetére
Próbáld meg elsőre az alaplap Power LED lábairól megtáplálni a nyomógomb led-jét. Nekem így működik minden moddolt házam. Van műanyag és vandálbiztos fém nyomógombbal szerelt is a felhozatalomban és minden esetben elég volt az alaplapi pwr led kivezetés feszültsége, mindenféle ellenállás trükközés nélkül. (ez most vagy 3.12V vagy 5V. Nem emlékszem rá sajna, de kevesebb, mint 12V az biztos.)
-
rlazol
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
rlazol #19619 üzenetére
Nem teljesen egyértelmű, mert a fotón (gondolom) gyárilag mellékelt az ellenállás és azért van feltüntetve a 12 V, mert a kettő együtt érvényes.
Ha nincs külső ellenállás, de 12 V-ra specifikált, akkor viszont benne kellene lenni az ellenállásnak.
Ha így lenne, akkor még az is elképzelhető, hogy csak a bekötést nem sikerült eltalálni.
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19618 üzenetére
igen, innen vettem.
gondolom, nekik evidens volt, hogy kell hozzá ellenállás, nekem meg nem. Csak ez egy 2500 ft kidobása így.
-
válasz
Kernel #19615 üzenetére
Milyen igaz, elsiklottam a dolog felett, hogy a képen külső ellenállás van, és nem a gombba építve van. Csak az adatlapot néztem meg, és beugrottam a 12VDC LED-nek.
rlazol
Pont innen vetted, vagy csak kerestél egy mintát? Gondolom a rátákolt ellenállás nélkül kaptad, így valószínűleg ahogy Kernel említette, RIP led.Szerk:
KernelAz lehet, hogy szórakoztató elektronikában nem használnak ilyet, de egyrészt ez nem szórakoztató elektronika, másrészt én gyártottam le
Most lecseréltem a 22pF kondikat a kristály körül, és stabilnak tűnik, de még hűl
-
Kernel
nagyúr
válasz
rlazol #19616 üzenetére
Pedig az ellenállásos képet a te linkedről vettem.
(#19613) razorbenke92
Folyasztószer nem jellemző szerintem, ilyen szinten nem használnak olyan savas szereket, ami gondot okozhatna. Legalábbis, szórakoztatóelektronikában ilyet én még nem láttam. (Régebbi orosz, KGST stb. technikáktól eltekintve, ma már ez nem így működik.)
Memóriahibák (akár a processzorba integrált vagy külön flash, EEPROM / akármi) hamarabb okoznak ilyet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
rlazol #19612 üzenetére
kipróbáltuk nyers 12 voltról, úgy nem világított. Jó, berakok 1 ohmot, köszönöm!
Ennek semmi értelme, akkor 1 ohmmal sem fog. 1 Ω az elektronika világában szinte egy darab drótnak felel meg, semmi, zárlat.
Ilyen LED-eket 12 V-ra 1 kΩ körüli ellenálláson keresztül lehet kötni, de ha kisebb is, 20 mA-nél nagyobb áram ne álljon elő. A képen látható 650 Ω épp megfelel a követelménynek:
Ha ezt lehagytad róla, vagy 1 Ω ellenállással helyettesítetted (kvázi rövidzár, 10 A áram) a belső LED egy pillanat alatt elpukkant, észre sem vetted a villanást. Főleg, ha mindkét irányban "ellenőrizted", hogy minél biztosabban elszálljon.
Ott vajon melyik kettőt kell használnom?
Három közül kettőt valószínűleg. Ezt vakon ki mondja meg, nem tudom, milyen kapcsoló, milyen jelzésekkel stb.
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19613 üzenetére
Teljesen jogos felvetés lévén nagyon gyatra vagyok a témában, de igen.
Felcseréltük és úgy se ment.Közben észrevettem, hogy a másik nyomógombon, amit reset gombnak vettem 3 csatlakozás van.
Ott vajon melyik kettőt kell használnom?
-
Sziasztok!
Érdekes dologba futottam, hosszú idő után újra kérdezek a topicban, hátha....
Van egy célelektronikám, atmega (TQFP100 tok) procival, külső kristállyal, ami csak akkor működik, ha meleg.
Nem, nem a forrasztások gyengék, ez 100%. Ha rámelegítek hőlégfúvóval (nem kell a forrasz olvadásáig, éppen csak bemelegíteni kell) akkor megy, egészen míg ki nem hűl teljesen (30-40 foknál még megy).
Mielőtt elkezdem a kényes alkatrészek cseréjét (tqfp100, smd kristály, 0603 kondik) gondoltam rákérdezek mire tippeltek
Arra tudok gondolni, hogy valami folyatószer maradvány (elvileg no-clean) parazitakapacitása okozza, annak van az olvadáspontja ilyen hőmérsékleten, más fázisban lehet más a kapacitása.
Egyéb tipp?
rlazol Bocsi a kérdésért, de a polaritásra ugye figyeltetek?
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19611 üzenetére
kipróbáltuk nyers 12 voltról, úgy nem világított. Jó, berakok 1 ohmot, köszönöm!
-
-
rlazol
veterán
sziasztok!
vettem egy ilyen kapcsolót, ezt szeretném bekapcsológombnak a számítógéphez.
Kimértem, hogy melyik pár érintkezőre kell kötnöm a lapot. A háttér világításhoz gondolom, hogy egy sárga és egy fekete drótot kell rákötnöm a másik párra, eddig jó?
Viszont úgy nézem, valami ellenállás is kell: mekkora? Számít az, hogy melyik oldalra rakom?köszi!
-
szbarnabi320
újonc
Sziasztok!
A google-n nem találtam választ a kérdésemre, ezért fordulok hozzátok.
Corsair 650RMx táphoz szeretnék custom kábeleket venni. A gyári ATX,PCI és EPS kábeleken van egy két kondenzátor plusszba. Kell az rá mindenképpen? Azért kérdem, mert találtam használtba olcsón kondenzátor nélkülit.
Mind a kettő kompatibilitási listájában szerepel az RM650x -
skitzoo
senior tag
[link] ilyet talalok-e valahol itthon relative ertelmes aron?
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Kernel #19603 üzenetére
Na ezért kérdeztem, nem voltam benne biztos hogy ez hibajelenség, de azért furcsa volt nekem, most már legalább tudom hogy létezik ilyen megoldás .
Kivettem az aksit, megpróbáltam elindítani hálózatról, és elindult a gép . Visszatettem az aksit, és most töltődik. Kíváncsi leszek így marad e ... szerencsére most épp nem kell, két hétig, szóval nem sürget az idő
Köszi a választ -
Kernel
nagyúr
válasz
Diniboy #19602 üzenetére
Terhelés nélkül nem mérvadó, mert energiatakarékos megoldások is léteznek, ilyen a burst-módú tápvezérlő, ami üresjáratban impulzuscsomagokra áll be. Így minimalizálható az alapjárati melegedés, vagy mondhatnám semmisnek is. Az sem számít különösebben, ha bedugva marad a konnektorban, annyira jelentéktelen a fogyasztás.
Ilyen tápoknál halk kattogás is észlelhető, közelről fülelve.
-
Diniboy
aktív tag
Üdv , a laptopom nem töltődik, első tippem a csatlakozó volt, elég lazának tűnik amikor bedugom. De rámértem multimeterrel a DC tápra. Terhelés nélkül 19,5ről elkezd csökkenni lemegy egész 17ig, tizedvoltonként, aztán visszaugrik 19,5re . Ez gondolom nem normális működés ? Sajnos amikor még működött nem méregettem de van egy olyan érzésem ez nem jó így
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest