- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Brandynew #19642 üzenetére
A kérdésem, hogy laikusként hogyan tudom megállapítani legegyszerűbben, hogy ez így van?
Ha 3 vezeték van bekötve a konnektorokba, akkor földeltek (fázis, nulla, föld egy fázis esetén). Mivel abszolút nem értesz hozzá (bocsi, de ez jön le a kérdésedből), én a helyedben csak lekapcsolt biztosítékokkal állnék neki kibontani a konnektorokat az ellenőrzéshez.És ezzel még csak a kábelek meglétét ellenőrizted, azt hogy "él-e" a földelésed azt nem. Azt ki kell mérni/lámpázni...
Illetve mivel jár az, hogy nem földeltek, mi lehet a hátulütője?
Röviden: meghalhatsz. Na jó nem ennyire vészes a helyzet, de lényegében minden olyan eszköz, ami védőföldelést igényel(ne), az földeletlen konnektorban okozhat (valamekkora) áramütést, hibás működés (rossz visszacsatolás a fém részekre (?, azt hiszem így mondják, a terminus technikusokban nem vagyok otthon, majd kijavítanak a többiek)), vagy egyéb szempontból rossz műszaki állapot esetén pedig ez akár halálos is lehet.Földelés nélkül amúgy az eszközön (pl. fém számítógépház) az alig érezhetőtől a komolyan csípő "áramon" át, az akár halálos értékekig bármit lehet érezni. Én használtam így számítógépet egy nagyon rövid ideig és bizony "bizsergett" a kezem, ha a ház egy bizonyos pontjához értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Androidos fejegységek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- Iphone 15 128GB // Számla + Garancia //
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest