- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most megpróbáltam így átkonvertálni, de nem működik. Source filterben átírja a 23.976-ot 25.000-ra, de a valós lejátszási sebesség még mindig 23.976. Bármi ötlet? FPS be volt állítva 25p-re, a strech by-hoz is beírtam másodszori próbálkozásra a 23976/25000-es értéket, de úgy sem ment.
-
darvinya
titán
válasz
Core2duo6600 #1847 üzenetére
Akkor DVB Viwer progiban állítsd át a felvétel formátumot.
Gondolom van főnn kodek pakk (pl: K-lite) a gépen.
Már ment PÜ.
-
darvinya
titán
válasz
Core2duo6600 #1845 üzenetére
Milyen box-al vetted fel a ts file-t?
Ment PÜ.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
darvinya #1844 üzenetére
Szia !
Próbáltam, nem csinálja meg, azt mondja, hogy készen van, de file nem jön létre a TS doctort megvettem, legalális, tehát nem törés gond.
Mkv toolnix 6.7 -el ha próbálom, kiakad a media player, léptetni lehet, de nem fut, áll, akárhova teszem.VLC playerrel nincs hang, de fut.
MPC HC alapból nincs hang, csak ha kiválasztom, az amúgy is aktiv hangsávot.
Az 5.9 essel próbáltam, a legfrisebbel sem voltam eredményes.Tehát itt az mkv készítő progikkal van a szívás, korábban is volt már ilyen gondom, de elfelejtettem, hogy akkor mi volt, mert sokáig nem foglalkoztam a mkv készítéssel.
-
darvinya
titán
válasz
Core2duo6600 #1841 üzenetére
TsDoctor-ral közvetlenül tudsz mkv -t készíteni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #1841 üzenetére
A tévéfelvételeket nem mindig tudja demuxolni az mkvtoolnix (főleg mpeg2 alapú SD műsor esetén). Ilyenkor TSDoctorral szedd elemei stream-ekre a felvételt, utána már összefüzi az mkvmerge (nálam sokszor szükség van az audiosávnál 200 ms shift-re muxoláskor). x264 kódolású HD anyagnál általában nem hisztizik az mkvtoolnix.
-
winotto
tag
Win 8.1 van a gépemen és nem tudom elindítani mert ezt a hibát dobja ki :caught unhandled unknown exception terminating
Másnál van ilyen gond ? -
Core2duo6600
veterán
Van egy TS file om, a tv ből vettem fel, kivágtam a felesleges a TS doctorral.
MKV ba szeretném tenni, van - e valami beállítás, annak érdekében, hogy minél kompatibilisebb legyen az asztali készülékekkel, média lejátszó, blueray player, stb... ?
Én úgy gondoltam, hogy az mkvtoolnix nevű progit fogom rá használni, de bármilyem más javaslatot meghallgatok, ha valakinek van jobb 5lete.
-
-
Locsi
senior tag
Mkvtoolnix-vel meglehet csinálni. Megnyitod benne a filmet, rákattintasz a video részre, majd format specific fül, ott az fps-t beállitod 25-re, utána audio sáv kiválasztás, szintén format specific fül, stretch by, oda meg beírod ezt 23976/25000. Ha felirat is van, akkor úgy jársz el mint az audio sávnál. Így az a filmed, ami eddig 23.976-os volt, lesz 25 fps.
-
-
Multibit
nagyúr
-
darvinya
titán
Külön konvertálva 25-re, mert nem mindegyik lejátszó tudja a sebességre vonatkozó adatok figyelembe venni.
Ha két különböző sebességű egységről van szó
pl: a video 23.976, audio 25 akkor
a videot külön átkonvertálni 25-re
MkvMerge-ben összerakni és a audionál nyújtás(stretch) 1200/1253-as értéket adni
Ez után összerakni. -
Sziasztok!
Ha egy mkv-t szeretnék úgy módosítani, hogy 23,976 helyett 25 FPS-el menjen, de a hang is menjen vele együtt (DTS), hogy szinkronban maradjanak, akkor mivel/hogyan csináljam?
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, abban tudnátok segíteni, hogy egy ilyesmi vidit mennyire nehéz összehozni?
Munkahelyen kértek tőlem ilyet, de eddig csak fényképekből és zenéből összeollózott vidit csináltam, nem tudom hogy fogjak hozzá.
Köszönöm! -
válasz
Danika256 #1825 üzenetére
"Én nem tudok róla, hogy a 3D-s mkv fájlokat meg tudnád nézni 2D-verzióban."
Pedig meg tudod, ha olyan tévéd van, amin van ilyen funkció. Nem tudom, hogy melyik 3D-s tévé tudja, melyik nem, de az én Panasonic 65ST50-es tévémen néhány gombnyomás, és az SBS és OU 3D-t is simán nézzük 2D-ben.
-
Danika256
aktív tag
válasz
darvinya #1813 üzenetére
Szia,
Én nem tudok róla, hogy a 3D-s mkv fájlokat meg tudnád nézni 2D-verzióban. Legyen szó SBS-ről vagy OU verzióról, itt mindkét kép egyből kódolva van a h264 fájlba, ezért nem tudod csak az egyiket kiválasztani. A lejátszók is csak annyit csinálnak, hogy elfelezik a képet az adott formátum szerint és a két felet egymásra rakják.A többi meg már a megjelenítőn múlik.
-
Nyirike
csendes tag
Sziasztok!
VIERA G30 memória hiány miatt a túl nagy "reframes" értéknél 2 másodpercenként szaggat (hang jó)
Érdekes, hogy
Felbontás: 1920*1080 px
Bitrate 8171 Bps
ReFrames 4 framesHibátlanul játsza!
Rush HD
Width : 1 280 pixels
Height : 534 pixels
ReFrames : 11 frames
Bit rate : 5 074 KbpsSzaggat.
Ugyanúgy a Fast and Furious 6 HD kisebb bitrate mint az Avatar de a reframes 12 és szaggat.
Tapasztalataim szerint ha a reframes 5 akkor még hibátlanul játssza.Mit jelent ez pontosan? Hogy lehet azt megcsinálni, hogy vagy egy mkv ha túl magas akkor át lehet valahogy állítani kisebbre a reframest? Mit jelent ha kisebb vagy nagyobb. Nézve az Avatart és a Rush-t szerintem az Avatar jobb minőségű...
Köszi
-
szab13
aktív tag
válasz
Multibit #1822 üzenetére
Sima DTS volt minden esetben, vagy 10 mkv-t próbáltam...
van jópár zenei DVD-m és azokat szerettem volna nézni, hallgatni jobb minőségbe,.. ez mondjuk megy
Gondoltam 2014-ben már egy ilyen lejátszó többet tud, mint a TV-m "buta" médialejátszója....de nem
(képminőség jobb, de hang nélkül semmit nem ér...) -
Multibit
nagyúr
A Sony 33. oldalon felsorolt kifogásait is olvastad?
Nem lehet, hogy az MKV-ban nem sima DTS hangsáv volt, hanem DTS-HD MA hangsáv? Ha ez utóbbi esetről van szó, M2TS készítéskor csak a core-t muxold bele, talán segít a dolgon!
Végül egy kérdés. Azért van BD-játszód, mert sok lemezen lévő filmed van? Mert ha legtöbbször HDD-ről (vagy hálózatról) játszol filmeket, inkább mediaplayert kellett volna venned. -
szab13
aktív tag
válasz
Multibit #1815 üzenetére
Szia!
Sajnos valamiért nem játssza le.
Mkvt-t a TSMuxer-el átraktam Ts-be s M2ts-be is, mégsem szólal meg a DTS hang.valakinek ötlet? esetleg valamilyen beállítást nem vettem figyelembe?
köszönöm
Sony ezt írja a kézikönyvben:
Kodek: MPEG4/AVC
Tároló: TS
kiterjesztés: m2ts, mts
hanggal: DD, LPCM, DTS, AAC -
darvinya
titán
Tudja valaki milyen kódokat lehet írni srt file feliratba?
-
szab13
aktív tag
Sziasztok
Sony blu Ray lejátszóm nem játszik le Dts hangú Mkv fájt. ., (DD5.1 igen).
Mpg és m2ts fájlok esetén támogatja a Dts hangot. .
Milyen programmal tudnám átkonvertálni az mkv -t m2ts-re, úgy hogy a Dts hangsáv megmaradjon változatlanul. Persze a kép is
Köszönöm -
darvinya
titán
Sziasztok
Van egy 3D-s mkv filmem ezt szeretném 2D-re állítani.
Hogyan lehetséges?
Kösz
-
megema
őstag
Sziasztok!
Adott egy mkv fájl, amit a legtöbb lejátszó (és az op. rendszerek is) 124 perces helyett 142 percesnek lát, de 124 perc elteltével abbamarad a lejátszás (mivel vége a filmnek). Ha az "üres" részbe tekerek, akkor is a végére ugrik. Hogy lehetne levágni az "üres" részt? Ubuntu alatt csinálnám, de Windows-on is megoldható.
-
luxi1977
újonc
Sziasztok egy kis segítség kellene van egy MKV 4.5 Gb os filmem hogyan tudnék belőle 4.3 GB-os DVD filmet csinálni? Milyen program kell hozzá?
-
andorra
őstag
válasz
sotetlovag97 #1807 üzenetére
(#1789) liszi70
-
andorra
őstag
válasz
sotetlovag97 #1805 üzenetére
(#1787) liszi70
-
sotetlovag97
tag
Üdv!
Mkv file-nak az elejéből ki szeretnék szedni 10mp-t.
Ezt melyik programmal illetve milyen úton tudnám megtenni? -
andorra
őstag
Sokadik nekifutásra néhány kísérletet tettem, hogy ts fájlokból (Amiko Alien) valami, Tv-n (LG) is lejátszható formátumra konvertáljak, lehetőleg minél gyorsabban, tehát tömörítés, vagy más időigényesebb átalakítás nélkül. Csak arról van szó, hogy egy alkalommal nézném meg, majd letörölném. (Ez egy másik tv, mint ahol a műholdvevő van.)
Az MP4 és az MKV is elvileg lejátszható a TV-n. (H264 AC3 pl.) Általában letöltött anyagokat, ami ebben a formátumban van, 90%-ban jól lejátszik. Ha esetleg nem, akkor el sem indul.
Az itt ajánlott programok közül a TS-Doctor tűnt a legígéretesebbnek, ennek vannak új béta változatai, egy ilyet használtam. Két eset volt: Vagy talált hanghibákat és azokat javítottam és mentettem, vagy hibátlan anyaggal is kísérletet tettem. Van a TS-Doctornak konvertálója, elég gyors, azzal is próbálkoztam, elég rossz eredménnyel. Jobb eredményt értem el a Handbrake-el. Tökéletes megoldás azonban azóta sem született.
A MKV nagyon rossz lett, az MP4, már legalább képileg tökéletes.
Kétféle hibajelenséggel találkozom, attól függően, hogy melyik konvertert használom:
1 A hang kicsit elcsúszik (Ts-Doctor)
2 A hang szinkronban van egy rövid ideig, vagy valameddig, majd hirtelen elnémul, nem is tér vissza, a kép hibátlanul megy tovább. (Handbrake)
PC-n lejátszva, viszont hibátlannak tűnik. Feladjam, vagy van erre megoldás? (Ne ajánljatok PC-t, vagy Media lejátszót ahhoz a TV-hez, mert annyit nem ér az egész!) -
bivalyos
aktív tag
Sziasztok,olvasgattam elég sokat és én is olyan problémával küzdök hogy valamelyik .mkv 3D filmet nem játssza a Samsung tv-m kiírja hogy nem támogatott fájl formátum,próbáltam H264LevelEditor módosítani a 4.1-re 5.1 helyett,de ugyan úgy nem játssza le sajnos,mi lehet a gond? (samsung f6400)
-
Walter White
csendes tag
SZiasztok. Ha mkv fájlt szeretnék csak módosítani, az FPS 60-ról a felére csökkenteni akkor milyen progival tudnám megcsinálni?
-
törölt tag
válasz
Multibit #1800 üzenetére
Hozzá vagyok szokva a dologhoz, eddig PS3-ról néztem filmeket, ott a videókhoz kellett hozzáadni a feliratot mert egyáltalán nem kezel külső srt-t, szerencsére ez filmenként kb. 3 perc volt és nem fogta le a gépet.
Egyelőre bármit próbáltam kép és hang volt, de ha eldurvul a helyzet akkor nyilván keresek valami megoldást a dologra.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest