Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Milyen hangkártyát vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
#42308056 #1799 üzenetére
A linkelt program kiszedi akkor is, ha nem srt feliratról van szó. Egyébként a "kölcsönzőkből" származó mkv filmekben legtöbbször srt felirat található, sokkal ritkábbak az egyéb felirat formátumok (pl. pgs).
A tévéd lejátszójától ne várj sokat, azok a beépített lejátszók szándékosan buták! Tévéje válogatja, hogy melyik mennyire. Az egyik "aranyos szolgáltatása" ezeknek, hogy sz@r a feliratkezelésük. A legjobb megoldás a külső lejátszó használata (mediaplayer, HTPC). Vagy számodra hosszútávon az az igazi, ha állandóan remuxolsz/muxolsz, ne adj isten konvertálsz?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a tévém nem minden filmnél jeleníti meg a beépített feliratot. Létezik olyan program ami ki tudja szedni az mkv-ból a feliratot és lementi srt-ben?
-
Tbor
tag
Sziasztok !
Erre érdekelne engem is válasz. Régebbi DVD anyagról vett magyar hangot szeretnék tenni HD-s mkv rajzfilmek alá. Sajnos a framerate és a hossz sem stimmel, tehát nem megy csak simán mgvmerge gui-val az átszerkesztés. Próbáltam használni a javasolt MeGUI-t, de nem jövök rá, hogy kéne. Valaki tud segíteni ?
-
holden72
tag
-
Multibit
nagyúr
válasz
holden72 #1792 üzenetére
Arra a kijelzésre ne hagyatkozz!
De tudod mit? Közelítsd másfelől a dolgot! A MakeMKV kb. 10-15 perc alatt készíti el az output fájlt (adott gép teljesítményétől, konfigurációtól függően). Szerinted létezik olyan program manapság, ami ennyi idő alatt átkódol egy blu-ray filmet?[ Szerkesztve ]
-
holden72
tag
Sziasztok,
Bluray to MKV témában lenne egy kérdésem, amit nagyon nem értek.
MakeMKV-val egy BD50 állományból kiszedtem a main movie video anyagát, ahogy a fentiekben írtátok, elvileg "érintetlennek" kellene lennie, hiszen nem kértem tömörítést.
Majd DUNE lejátszón lejátszva azt tapasztalom, hogy az eredeti BD50 video ~45Mbit/s-os pillanatnyi bitrátát produkál, míg a MakeMKV másolat 30-35Mbit/s ugyanannál a képkockáknál.
(a DUNE player kiírja a pillanatnyi bitrátát lejátszás közben így lehet ellenőrizni)Most akkor ez hogy van? Tapasztaltatok már ilyet? Még sem "untouched" az így kinyert video?
Remélem érthető voltam.
Köszi előre is, ja és Boldog Karácsonyt mindenkinek! -
Laszi79
csendes tag
Sziasztok.
Mkv sorozatokat szoktam nézni Samsung TV-n, és újabban pattog a hang. Tudtok valami megoldást?
-
andorra
őstag
Műholdvevővel rögzített HD felbontású műsorokat mkv konténerbe konvertálok, így máshol is le tudom azokat játszani. Mivel a felvételek időzítővel készülnek, a filmek elejéből és végéből is vágnom kellene. Van-e erre, lehetőleg egyszerűen kezelhető program, nem kell okvetlen ingyenes legyen. Olyan lenne jó, ami egy lépésben elvégzi a kijelölt feladatot. Konvertálni, módosítani semmit sem kell a kép és hangsávon. Köszönöm a tippeket.
-
Multibit
nagyúr
Így látatlanban nehéz segíteni, csak találgatok.
Van egy olyan lehetőség az audio stream-eknél mkv muxoláskor, hogy "Stretch by". Ez - elvileg - arra szolgálna, hogy ha a kép- és hangsáv fps-e eltér, lejátszáskor (röptében) lesz egymáshoz illesztve a két stream, hogy azok szinkronban maradjanak. Ez ugye jól hangzik (látszólag megspórolható az átkódolás), csak az a baj, hogy ezt a trükköt sok lejátszó nem díjazza. Nincsenek csodák, ilyenkor bizony át kell kódolni a hangsávot (pl. eac3to-val)! Lehet, hogy az adott mkv készítője is ezt a stretchig módszert alkalmazta. Hangsúlyozom, csak találgatok.szerk:
A hangsáv bitrátájának (nem bithráta!) ehhez semmi köze.[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Még csak most ismerkedek az mkv készítéssel így két kérdésem lenne!1. mely programot (programokat) javasoljátok mkv készítésre? Van valami összefoglalás ilyen témában?
2. nagyon tetszik a Handbrake program, a problémám az, hogy az ideiglenes fájlokat a C: meghajtóra menti. Nem lehet ezt átírni valahogy?Válaszokat előre is köszönöm!
-
oimuka
tag
válasz
Multibit #1778 üzenetére
Igazad van, átállítottam az általad javasolt programmal, de nem oldotta meg a problémát. A hiba a hangfájlban van. Azzal kellene kezdeni valamit. Azt valamivel szerkeszteni, buherálni? Kivenni a hangfájlt és valamit állítani rajta (bithráta például)? Fogalmam nincs, csak filózom...
[ Szerkesztve ]
-
oimuka
tag
Samsung ue32eh6030 tv beépített médialejátszóján szoktam mkv formátumú filmeket nézni. A médialejátszó képességeire mondhatni semmi panasz nincs, 2-3 %-os hibafaktorral működik ( 100 mkv filmből 2-3-nál szokott valami probléma lenni). A minap letöltöttem egy szintén mkv formátumú fájlt, aminél már a torrent oldalon a következő figyelmeztetés állt:
Az NFO-ban ezt találtam: Formátum profil : High@L5.1
A tévék médialejátszói ezt nem kezelik és sok egyéb készülék számára szintén megoldhatatlan feladat a lejátszása, ezt vegyétek figyelembe!
PC-ről és asztali médialejátszóról simán megy.Amikor elolvastam, csak legyintettem magamban: "áh, olyan nincs, hogy ne vigye a Samsung ue32eh6030 tévém beépített médialejátszója". És amikor betöltöttem a filmet, akkor jutott eszembe, hogy bizony bizony szóltak előre. Annyi különbséggel, hogy a filmet a tv lejátssza, viszont kb. 6-7 másodpercenként ugrik egyet a hang (mint amikor a lemezjátszó tűje egy pillanatra megakakad). Utána megint megy jó pár másodpercet, és ismét egy ugrás. Szóval zavaró nagyon. A kép viszont tökéletes.
Azért vitézkedtem annyira a tévémmel, mert idén legalább 200 mkv formátumú filmet néztem meg, és ez volt kb. a negyedik- ötödik, aminél ilyen hiba fordult elő. Tehát olyan nem volt, amit ne játszott volna le. Olyan is volt, amit amikor betöltött, kiírta, hogy nem támogatott fájformátum (pedig mkv volt az is), de simán lejátszotta minden hiba nélkül. Ami miatt nem tudtam filmet megnézni, az ez hanghiba volt. Tehát azt szeretném kérdezni. hogy mi is az High@L5.1 profil az mkv-n belül? Az mkv merge nevű programmal nem lehetne valahogyan átkonvertálni vagy akár más programmal, hogy a hang is simán menjen a tv-n?
A film adatai:Duration : 1h 31mn
Bit rate : 6 177 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 688 pixels
Display aspect ratio : 1.85:1
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.293
Stream size : 3.88 GiB (96%)
Title : HDTVMux720p by Pitt@Sk8
Writing library : x264 core 55 svn-663C
Encoding settings : cabac=1 / ref=6 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=6177 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:0.4:15.0
Language : English
Default : Yes
Forced : NoAudio
ID : 2
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Mode : Joint stereo
Mode extension : MS Stereo
Codec ID : A_MPEG/L3
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 1h 31mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 6ms
Stream size : 84.0 MiB (2%)
Writing library : LAME3.98.2
Default : Yes
Forced : No -
ginola
addikt
.
[ Szerkesztve ]
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
tepizoli #1771 üzenetére
Ez itt az MkvMerge topik. Ez a program csak remuxolni tud, önmagában kevés a 3D mkv gyártáshoz. Vagyis amit te akarsz, hogy elején bemegy a 3D BD, végén kijön a 3D mkv, arra alkalmatlan. Tehát a problémád itt off-topic!
A posztodból nem derül ki egyértelműen, hogy szutyok half SBS/TAB mkv-t akarsz gyártani, vagy MVC 3D mkv-t. Előbbihez használhatod pl. a DVDFab szoftvert, utóbbihoz (ez igazából nem is konvertálás, ezért nagyobb lesz a fájlméret) használható a MakeMKV. De több megoldás is létezik arra, amit szeretnél. Úgy látom nem keresgéltél a neten. -
tepizoli
tag
Sziasztok!
Szeretnélek megkérni benneteket hogy valaki legyen szives leirni hogy hogy kell mkvtoolnix programmal 3D bluray lemezről illetve az ISO jábol 3D-s mkv fájlt csinálni. Köszönöm -
izoli76
tag
Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, akkor mindenkitől élezést!
Van pár darab mkv és mp4 kiterjesztésű videoklip a gépemen. Ezeket szeretném valamilyen úton módon kiírni dvd-lemezre és azt a kocsiban mint egy filmet lejátszani. A problémám, hogy az autóban a fejegység nem tudja lejátszani, ha csak egyszerűen kiírom az mkv-t dvd-re. Csináltam néro7-tel belőle iso-t amit aztán minden gond nélkül lejátszott. Ezzel az a a gondom, hogy borzasztóan sok időbe telik míg az mkv-t átkonvertálja a néro iso-ba (meg nincs is rajta már a gépemen a néro). Esetleg ti nem tudtok valami egyszerűbb megoldást, hogyan lehetne ezt megoldani? Valamilyen program kellene, ami gyorsan átvarázsolja az mkv-t és az mp4-et iso-ba.
A válaszokat előre is köszönöm! -
laychi
veterán
válasz
charlie1975 #1765 üzenetére
[Ezzel] ki tudod számolni.
Megadod,hogy milyen méretet szeretnél(pl dvd 4500MB)
Alatta értelemszerűen megadod a filmed hosszát másodpercben,alatta a filmhez tartozó hang bitrátáját,
Nyomsz egy Calculate-et és a legalsó sorban a kilobits/sec-nél található számot állítod be a handbrake-ben a videó bitrátánakVagy a MeGUI is tartalmaz bitrate calculatort,azt x264-re is be lehet állítani,meg ezzel a progival is lehet szépen kódolni,csak jól kell beállítani
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz
charlie1975 #1762 üzenetére
Handbrake esetleg vagy hasonló Gui
-
charlie1975
aktív tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy pl egy 6gb méretű mkv szeretnék tömöríteni mondjuk 4gb méretüre megoldható valami programmal úgy hogy ne keljen szétszedni az eredeti mkv t majd újbol összerakni?
-
Multibit
nagyúr
válasz
attyspocak #1759 üzenetére
-
attyspocak
aktív tag
Egy 3D bluray lemezből hogy lehetne 3D mkv fájlt csinálni?
Mert pl. a MakeMKV program az külön teszi a jobb és baloldali képet két mkv file-be, ami a lemezen még egy m2ts file-ben van.
Azt meg ugye TV-n nem tudom 3D-ben nézni így. :/A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
draytec #1756 üzenetére
"Ezzel a progival az MKV -ból vagy m2ts-ből ki tudom szedni a HD-s hangokat...és mellé tudom tenni mint külön hangsáv...?"
Az mkv merge-el nem tudod kiemelni a hangsávokat az MKV-ból, viszont ennek a programnak egy másik részével, az extract gui-val ki tudod emelni a hangokat, feliratokat is. Tehát külön hang és feliratfájlok lesznek, amit oda teszel ahová akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
draytec
újonc
sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni .
Ezzel a progival az MKV -ból vagy m2ts-ből ki tudom szedni a HD-s hangokat( DTS -HDMA stb. ) és mellé tudom tenni mint külön hangsáv, mert a BD játszóm csak stereo 2.0-ra konvertálja le (Philips BDP 6000 ,az erősítóm ONKYO TXNR 606 HDMI kábellal összekötve.)
esetleg más program kellene hozzá ?
előre is köszönöm a segítséget
-
laychi
veterán
válasz
Tutu7030 #1750 üzenetére
Én úgy szeretném megoldani,hogy ne utólag kelljen világosítani,belenyúlkálni a videóba,hanem eleve az "eredeti" képminőséget adja vissza kódolás után.
Mint írtam nem volt egyik videómnál sem ilyen jellegű hiba ezt megelőzően,mindig csinálok összehasonlítást,ez volt az első,a beállítások többnyire azonosak,komoly változtatás nem történt,.
[ Szerkesztve ]
-
"Mi a legegyszerűbb módja egy mkv-ból a fölösleges hangsávok kiszedésére?"
A topic címét elolvasod és ott a válasz benne: mkvmerge gui
"Muszáj a videót újratömöríteni ,vagy van rá gyors és egyszerű megoldás?"
Isten őrizz újratömöríteni, kódolni, csak újra kell muxolni, csomagolni, ami nem tart sokkal tovább, mint egy fájlmásolás.
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Mi a legegyszerűbb módja egy mkv-ból a fölösleges hangsávok kiszedésére?
Nekem elég egy hangsáv ,hogy kevesebb helyet foglaljon!Egyszer már próbálkoztam DVDFAb-al ,de sokáig tartott az átkódolása filmnek.
Muszáj a videót újratömöríteni ,vagy van rá gyors és egyszerű megoldás?Előre is köszi!
-
ra^ven
senior tag
-
Multibit
nagyúr
Első körben azt próbáld meg, hogy a magyar hangsávot rakod első hangsávnak! Ha ez sem segít, akkor marad az egy hangsávols film készítése, mint "megoldás". Sajnos a tévék beépített médajátszója és a DLNA nem túl okos találmányok. Az igazi megoldás a külső lejátszó használata (HTPC vagy dedikált mediaplayer).
-
ra^ven
senior tag
Üdv srácok!
Kezdő vagyok mkv val kapcsolatosan, de már belefutottam abba, hogy dlna-n keresztül mindig angolul szólal meg a film TV-n.
Kipróbáltam egy kis visszaolvasás után az MKVMerge-t, de hiába állítottam át a HUN-t forced flagre meg default-ra, muxolás után ugyan úgy angolul szólal meg.
Mit tanácsoltok, mivel lehetne még próbálkozni, esetleg véglegesen kivenni az angol nyelvet belőle.Előre is nagyon köszönöm.
-
laychi
veterán
Sziasztok
A következőben kérnék segítséget:
A forrás anyagból készítek egy avs scriptet,majd x264 encoderrel átkódolom mkv-ba és a kép sötétebb lesz,mint az eredeti,ahogy az [itt] látható.
Próbáltam szín beállítás nélkül is és bt709-es beállítással is,de bárhogy is próbálgatom,mindig ugyan ez a hiba....elsötétül.
Alacsony bitrate okozhatja? Eddig még nem fordult ilyen elő,máskor is dolgoztam már alacsony bitrátával,sose volt ez. -
zoltanz
nagyúr
MP4 videó fájlból szeretném kinyerni a sztereó AAC hangot újrakódolás nélkül, mivel lehetne? Köszi.
-
laca000
őstag
Olyankor mi van, ha behúzom a TSMuxerbe az MKV fájlt, és nem olvassa be, csak egy csomó kérdőjelet ír hibakódnak: "Can't open stream"!?
Ezt hogy tudom megoldani, hogy olvasható legyen? -
Multibit
nagyúr
-
Nem tudom mit ronthattál el, vagy mi nem működik jól nálad, de nekem vannak Make mkv-val készített, DTS HD és True HD hanggal rendelkező mkv-im.
"Magyarán a hang magját hagyja meg."
Ha csak a magot pipálod be, akkor azt hagyja meg. Ha az egészet, akkor hidd el, az egész HD-t menti.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Multibit #1708 üzenetére
Így van, tökéletesen felesleges az mkv merge belekeverése a dologba, pláne PGC Demux-al kombinálva. Én is MakeMKV-t használok DVD-hez is, tökéletes, problémamentes, gyors. Ha a kész mkv-val még valami tennivaló van (sáv átnevezés, alapértelmezetté tevés stb.), na akkor jöhet egy gyors muxolás a merge-el.
[ Szerkesztve ]
-
sheriff80
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
DVD-ből csinálok mkv fájlokat a következő módszerrel.
A DVD-t PGC Demuxal szétszedem m2v és AC3 formátumokra. Ez atzért jó, mert minőségromlás nélkül szétválogathatom a videó és a különböző hangsávokat. Ezután behívom az MKV Merge GUI progiba őket. Semmit sem állogatok, (mert annyira nem ismerem ezt a programot, eddig csak DVD-vel dolgoztam) csak az audiókat nevezem el és alapértelmezést állítok be. Aztán elindítom és 1-2 perc alatt össze is rakja. Minden frankó a számítógépen, szépen megy és a hangsávot is válthatom kedvem szerint.
Viszont van egy MK808-as kütyürém a TV-hez, amivel tudnám nézni az így készített filmeket, vagyis nézem is, de a lejátszó valamiért a 16/9 -es képarányú filmeket is összenyomva játsza le, vagyis nem tartja meg a képarányt. Csak az én így készült kreálmányaimmal teszi ezt, minden mást úgy visz ahogy kell. Vajon miért, és hol lehetne lefixálni a képarányt a progiba, hogy olyan legyen a megjelenítés amilyennek lennie kell.
Csatolok egy készülő videóról képet:Köszi előre is.
-
Multibit
nagyúr
válasz
attyspocak #1704 üzenetére
Először is nem mkw, hanem mkv!
Többször, több helyen leírták/leírtuk már, hogy a tévék beépített médiajátszója nagyon korlátozott tudású, egyszerűen buta! Sok hangsávtípust, feliratfajtát nem ismer fel, kodekek és fájlformátumok tekintetében is válogatós. Ha tetszik, ha nem, az ilyen problémák elkerülésére egy megoldás van: külső lejátszó. Ez vagy számítógép lehet, vagy asztali mediaplayer. -
attyspocak
aktív tag
Hali!
Azt tudja valaki, hogy miért mondja a TV-m az egyik mkw fájlra, hogy nem támogatott formátuM Amikor egy másikat gond nélkül lejátszik! A másik kérdésem, hogy mitől függhet, hogy egy adot feliratot lát-e a TV vagy sem? Mert van olyan mkw filmem, amiben feliratból csak nyolcat lát a TV.
-
Multibit
nagyúr
válasz
mert_csokis #1695 üzenetére
Kérdés, hogy egy olyan mkv-ból is ki tudja-e szedni a feliratot, amit eleve égetett felirattal konvertáltam.
Pontosítsunk! Ha a "kiszedni" azt jelenti számodra, hogy eltávolítani, akkor felejtős a dolog. Azaz nem, valamiféle kitakarással és - természetesen - átkódolással működik a dolog, de ez gagyi megoldás. Ha viszont felirtat extract-ot szeretnél, az megoldható, csak macerás. Léteznek OCR-alapú szoftok erre a célra, de az eredményül kapott nyers feliratfájl még sok manuális utómunkát igényel. Én csak igazi ritkaság esetén vágnék bele. Sokkal inkább járható út egy meglévő (pl. angol) felirat fordítása.[ Szerkesztve ]
-
eladocuccok7
csendes tag
Még annyit, hogy a VirtualDubMod összeomlik, ha megpróbálom megnyitni vele a file-okat
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccok7
csendes tag
Kis segítséget kérnék! Van egy sorozatom, amit valamiért úgy tömörítettek (video codec: h264, mkv-ban, két hangsávval, egyik ac3, másik mp3), hogy a jelenetváltásokkor 9-10mp szünet (fekete semmi) van. Ezeket szeretném kivágni. Van erre valami hatékony megoldás?