Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locsi
senior tag
válasz
Core2duo6600 #398 üzenetére
Én ezt nem állitanám olyan biztosan. Elvégre egy digitális adatfolyamról beszélunk. Egy biztos, ha ac3-ról van szó, akkor kell a besweet, és parancssorból indítva van egy boost funkció, amit biztos el lehet vinni minuszba is.
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
válasz
Core2duo6600 #398 üzenetére
Basszus
-
adam_
senior tag
Van egy mkv 720p-s filmem, tökéletesen le is játssza a VLC-m, nem akad vagy ilyesmi, viszont a hang erős effekteknél, pl robbanásoknál elkezd recsegni. Ez miért van? Holott egy másik mkv-s filmemnél a hangot is tökéletesen lejátszotta.
-
Core2duo6600
veterán
-
Locsi
senior tag
válasz
Core2duo6600 #394 üzenetére
Ha a ts muxerrel szétszedted audio, és video sávra, akkor már csak az mkvtoolnix kell az összefűzéshez.
-
Core2duo6600
veterán
HEllo
Ts video -t szeretnék átteni mkv ba.
Odáig eljutottam, hogy demuxolom a ts streamet, erre meg is találtam az alkalmas progit.Hogyan tovább. ?
-
hedgehog01
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyen járok, de szerintem ide tartozik a kérdés:
Most töltöm le a Madagaszkár 2-t magyar szinkronnal a pretorians.net-ről. A file neve: trinity-madagascar.escape.2.africa.720p.mkv A sample file már lejött, gondoltam megnézem a Samsung B550-es tv-men. Sajnos azt írja ki a lejátszó, hogy nem támogatott formátum.Az MKVInfo-val megnéztem a tartalmat, a kép H264 formátumú, 23,976 fps, 1280x720 felbontású. A hangsávok angol DTS és magyar AC3. Ha kiszedem a képet az MKVExtract-al, H264.et az mkvinfo már nem is ismeri fel. A pc-men a vlcplayer viszont remekül lejátssza. Vajon mi lehet a probléma?
Előre is köszi a választ!
Üdv! -
laca500
aktív tag
válasz
WonderCSabo #391 üzenetére
Köszi.
Átmentem oda. -
WonderCSabo
félisten
Az MKVmerge és tools kódolásra nem való, csak mkv fájlok szerkesztésére ( stream hozzáadás -kivonás, kettévágás, stb.)
Itt tegyétek fel a kérdéseket, stevve vagy band biztos tudna válaszolni. Én kódoláshoz nem értek, csak a fentebb sorolt dolgokhoz, meg a feliratokhoz vmennyire.
[ Szerkesztve ]
-
laca500
aktív tag
Hali.
Nekem is ez lenne a gondom. Vagyis, hogy vannak MKV kiterjesztésű file-im, amiket a TV (LG SL9000) nem játszik le. Az egyik filmem így van kódolva:Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L5.1Tudom, hogy a High@L5.1 a hibás, mert a TV csak 4.1-ig kezeli a decodolást.
A másik fim kódolása:Kép
Sáv száma : 2
Formátum : VC-1
Formátum profil : AP@L3
Kódek azonosító : WVC1
Kódek azonosító/Tipp : MicrosoftEnnél is tudom, hogy a VC-1 nem tetszik neki.
Azt szeretném valaki szakértőtől megtudni, hogy melyik progival tudom az MKV file-t átkódolni, hogy a kimeneti file is MKV kiterjestésű maradjon, de a formátumot (VC-1 ről) AVC-re, illetve a formátum profilt (High@5.1 ről) mondjuk High@4.0 vagy 4.1 vagy esetleg AP@L3-ra tudjam megváltoztatni. Tehát nem *.mp4 vagy *.ts vagy *.AVI kiterjesztéseket szeretnék, hanem maradjon az *.MKV
Az MKVmerge-t és az MKVtools-t már próbáltam. Ezekben nem találtam ilyen beállítási lehetőségeket. Lehet, hogy van csak láma vagyok hozzá.
Ezt a filmet tökéletesen lejátsza:Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Halley
tag
LE32B650T2W
[link]saját beépített médialejátszóval, usb-n csatlakoztatott HDD-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Halley
tag
Hali!
A TV 1920x1080-at tud.
Van pár 1440x1080-as videóm.(mkv)
A videók egy része minden irányból fekete szegélyes, a többi vertikálisa kitölti a képernyőt.
Mi lehet a gond?
A fekete szegélyekbe bele tudok valamivel nyúlni (szerkeszteni) hogy alul-felül eltűnjön?
Ha ez sikerül minőségromlással jár mindenképp? -
KARCSI888
csendes tag
Sziasztok. Van néhány mkv-s filmem 12-15GB méretben. kiszeretném irni DVD9-re , de ehhez bekéne tömöriteni 8,5GB-ra. Milyen progi kell hozzá? üdv
-
Khaal
őstag
Milyen programot ajánlotok dual hangos mkv hangsáv csereberéhez? Egyik filmből ki kellene törölni a két hangsáv egyikét, a másikban pedig le kellene cserélni egyik ac3 hangsávot dts-re.
-
Locsi
senior tag
válasz
headhunter86 #383 üzenetére
Mit értesz pontatlan alatt?
-
headhunter86
senior tag
Sziasztok! Problémám a következő:
8GB-os, mkv-t szeretnék ketté darabolni, hogy ki tudjam írni egy DVD5-re. Eddig mkvtoolnix-et használtam. Viszont vannak olyan filmek aminél pontatlanul vág. Gondoltam keresek valami másik progit, amivel ezt meg tudnám csinálni pontosabban. Persze fontos lenne az is hogy tudjak feliratot bele tenni. -
tupacamaru
veterán
A probléma a következő: van pár .mkv-s film amit nem eszik meg a TV-m, nem támogatott videó adat hibával.
A kérdés: hogyan lehetne minél egyszerűbben újra kódolni a videó adatokat? -
mexel
veterán
A mediacoder progival is lehet kódolni?
-
uszilard
tag
Üdv
Ha mkv ből akarok újra bd struktúrát akkor csak beadom a filet alul kiválasztom mit szeretnék és megcsinálja nekem?
Nero 9 el milyen menüpontot válasszak az íráshoz?
Pc-n melyik lejátszó képes lejátszani ezt a tsmuxer által készített struktúrát?
Corel windvd 2010 nem hajlandó rá. Megadom neki a mappát de nem lát számára nyitható filet.
Köszi
Üdv Szil
-
mexel
veterán
Ha mégis sikerül elindítani valamelyik progit (most éppen megy az xvid4psp, akkor milyen beállításokat érdemes használni? Megoldható-e, hogy a bd-k nagy részében látható "szemcsésedést" mérsékeljem, és mondjuk 16/9-re alakítsam a képet?
-
mexel
veterán
Nem, csak BD struktúrában van már a vinyón, a film m2ts formában. Csak kódolni kellene kisebb méretbe, és mkv-be. jó lenne egy progi, amibe belehúzom az m2ts fájlt, és beállítom a paramétereket, a végén pedig kiköpi az mkv-t. Az XVID4PSP ilyen lenne, de valamiért nekem nem megy rendesen.
-
mexel
veterán
Hali! Szeretnék Bluray anyagból illetve m2ts-ből mkv-t készíteni. próbáltam az XVID4PSP progit, de mindig lefagy, vagy hibaüziket ír ki. mivel lehet jó minőséget készíteni aránylag egyszerűen?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyen teszem fel a kérdést, de valaki meg tudja nekem mondani, hogyan tudok egy mkv fileből Xvidet készíteni? Ugyanis az asztali lejátszóm elég régi és csak Xvid/Divx kodekkel kompatibilis.
Átalakítás közben a fekete sávokat is szeretném kivágni, ha lehetséges.
A választ előre is köszönöm! -
wednesday
őstag
Igen én is látom most már, hogy eljutottam a ImgBurn programig.
Most végigzongoráztam ezeket a lépéseket egészen az írásig(azt most még kihagyom) egy 720p-s MKV filmet "alakítottam át."
Tehát akkora lemez kell neki, mint amit a BDMV mappába létrejött? Bocs, ha lámázok, de eddig csak MKV file lejátszása jelentette nekem a HD anyagot. -
wednesday
őstag
Sziasztok.
Philips dolgozói készülékvásár keretében tudnánk venni egy ilyen lejátszót. (26eFT)
Ami első hallásra, elég jó vásárnak tűnik, viszont mivel nem játszik le MKV-t, (H.264, VC-1, MPEG2, DivX Ultra, AVCHD, WMV, XviD) könnyen lehet, hogy lenne egy 26eFT-os DVD lejátszónk, mert másra nem igen fogjuk tudni használni.Viszont néztem konvertálókat és úgy tűnik van arra mód, hogy MKV-t visszatenni H.264-be.
Már csak az a kérdés, hogy vajon ezt elfogadja e a lejátszó, bemásolni vhogy stb. Nincs valakinek ilyen tapasztalata?
Talán ebbe az esetbe megérné a készülék. Nem lenne rossz dolog, ha nem kéne mindig szétkapni a PC-t a szobámba és átvinni a nappaliba, ha HD filmet szeretnénk nézni. -
Halley
tag
Sziasztok!
Bocsi de láma vagyok a témához.
Van egy samsung lejátszó ami lejátszik mkv-t.
támogatás:
Videodekóder:
Divx 3.11 / 4.x / 5.1 / 6.0
XviD
H.264 BP / MP / HP
MPEG4 SP / ASP
Motion JPEGAudiokodek:
MP3
AC3
LPCM
ADPCMfelbontás : 1920x1080
mégis mikor pendriveról megnéznék egy mkv fájt valami (talán oroszul) hiba üzit ír ki, persze nem játsza le.
Több mkv fájt is próbáltam. Milyen progival lehet megnézni az adott mkv fájt hogy milyen paraméterekkel rendelkezik, vagy milyen progival tudnám újrakódolni hogy a minőség ne változzon, de lejátszható legyen.üdv
-
redhunter
senior tag
Sziasztok érdeklődnék hogy mkv- t milyen programmal tudok hiba nélkül ki irni, mert irtam már egy párat és volt olyan hogy irás végén vagy közben nem jelzett hibát de visszanézve volt olyan filmem ami akadt.
-
kiskakas
senior tag
Ezaz, nekem is ment eddig,de a mostani projectemnél nem működik.. pedig már több forrásból beszereztem az ac3 hangot.
A források avik voltak,a hang formátumok:
Audio: Dolby AC3 48000Hz 5ch 448Kbps [Stream 01]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 384Kbps [Stream 01]Ezekből virtualdubbal kimentettem az ac3-at, ami hibátlan volt, lejátszható vlcvel, mplayer classiccal. Ezután besweet, alap konfig, PAL -> NTSC .
A kimeneti fileok használhatatlanok, recseg, ropog, pattog, az eredeti hang szinte nem is hallható.
Próbáltam kb 5 fajta besweet verzióval.
-
Locsi
senior tag
-
Locsi
senior tag
-
kiskakas
senior tag
ac3 -> ac3 konverziót csinálnék 25fps-ről 23.93fps-re. Tudna "adni" valaki olyan besweet+ac3enc.dll kombinációt,ami működik? 1-2 hete kikisérleteztem egy beta besweet verziót egy bizonyos ac3enc.dll-el,de az otthoni gépemen maradt, nekem meg most kéne.
:I
-
Hege1234
addikt
-
Hege1234
addikt
oks a progi megvan ( http://www.mp4converter.net/hd-video-converter-win.html )
ennek a sample-jat választottam tesztelésre (Ice.Age.Dawn.of.the.Dinosaurs.2009.PROPER.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY)
előzőleg kiszedtem a filmből ami nem kell hangsávot és a feliratot is
mivel xbox360-on nem lehet ugyse őket választani ezért előre rakja a az angol hangsávot és a feliratot is1280x720
video higher
audio higherezekkel a beállításokkal dolgozik most a kérdés hogy az a higher javít valait rajta ?
vagy jóhh a good beállítás is
a másik hogy mivel nem lehet egyénileg szabájozni mennyivel lessz roszabb mert a videó eredeti képe 1280x690 -
Hege1234
addikt
szevasztok!
az én problémám kicsit más
nemrég jöttem rá hogy lehet net nélkül lejátszani xbox360 on filmeket
a megoldása .wmv meglehet oldani hogy minőségromlás nélkül mkv ---> wmv és hogy ne kelljen rá 5-6 órákat várni mire megcsinálja ?
Allok 3GP PSP MP4 iPod Video Converter van rajta (xbox 360 mód is ) ezzel már próbálkoztam csinálja is rendesen le is játsza szépen viszont ront a minőségenelőre is kössz
-
nova001
senior tag
mkv fájt akarok szerkeszteni (audio berakást és felirat berakást)
mit ajánlotok erre ?? -
kuki_muki
csendes tag
Senki? Pedig már nagyon szeretném megoldani a "problémát"!
-
BemAnyó
senior tag
sziasztok, még életemben nem csináltam ilyet, mivel és hogyan (mármint mire figyeljek ) kell MKV-t kettévágni ? van hozzá magyar ac3 is, válaszokat előre is köszi
-
kuki_muki
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: adott 2 db .mkv file, amiket szeretnék összefűzni mindenféle változtatás nélkül. Tehát végeredményként 1 db .mkv file-t szeretnék változatlan specifikációk mellett. Valószínűleg eredetileg is egyetlen file volt, csak két részre lett darabolva, hogy ráférjen 2 db DVD5-re. Milyen progit használjak és hogyan? Végeredményében sima file-összefűzést szeretnék végrehajtani. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
[CS]Blade2
addikt
Én is kérnék egy kis segítséget.
MKV filmen az utolsó 40percen csúszik a hang kb 0,5sec-et.
Kivettem a hangot, ami 5.1-es, ezért szétszedtem 6db mono hangra, mindegyiket szétvágtam, megcsináltam azt a 5sec-es eltérést, majd visszaalakítottam .ac3 5.1-re.
Ez ugye 0,5sec-el hosszabb lett, mint az eredeti.
Visszatettem az mkv-be, és az elején még jónak tűnik, de a vége fele már perceket csúszik a hang. -
[CS]Blade2
addikt
Nincs az összenyomva. A film maga szélesvásznú, vagyis 1280x720-ban benne van a két fekete csík is, mint a film része. (Így a film igazából szélesebb arányaiban) MKV esetén ezeket levágják, így kevesebb helyet foglal,de a fekete csík attól még ott lesz, csak "a monitor vagy a videokártya" teszi oda.
Ha nem akarsz fekete csíkot, akkor le kell vágni a kép bal és jobb oldali szélét, de az elég hülyén néz ki. De inkább próbáld ki, akkor érted meg igazán: VLC tud olyat, hogy levágja a szélét különböző arányokra. 16:9 16:10, stb...(Jobb gomb a videón a VLC-ben, videó-->levágás-->16:9 vagy 16:10) Vagy a Media Player Classic-ban van olyan, hogy Zoom To WideScreen. Egyből szétnyújtja teljes képernyőre. -
Siera
senior tag
Helló!
Tudom,hogy valszeg ez nem a megfelelő fórum,de úgy éreztem ide kell beírnom !
Tehát a kérdésem az lenne,hogy neten én csak fekete felső-alsó csíkos mkv-kat találok.Ez engem nagyon zavar.720p-s filmeket szeretnék,mert annyit bír a monitor.A kérdésem az lenne,hogy ezt a gondot csak úgy lehetne-e megoldani,hogy ha BD isokat szedek le? Mert azok túl nagyok a tárhelyemhez mérten :/
Kérlek adjatok valami ötletet!
Meg nem értem minek kell levágni egyáltalán?
üDv -
Locsi
senior tag
válasz
kiskakas #328 üzenetére
Ha minden igaz akkor neked az 1.4-es besweet van, nekem az csinált ilyen hibákat. Töltsd le az 1.5-t, és ha tudod csináld parancssorból, úgy sokkal jobb, nem lesz halkabb, mert tudsz egy boost paramétert is beírni. Csinálsz egy txt fájlt a következő paraméterekkel.
"C:\Program Files\BeSliced\BeSweet.exe" -core( -input "E:\Temp\Title1.ac3" -output "D:\m23.976.ac3" -logfilea C:\Program Files (x86)\BeSliced\BeSweet.log -substream SubS ) -boost( /b=10db ) -ota( -r 25000 23976 ) -ac3enc( -b 384 )
Lemented, utána átnevezed bat-ra, és már futtathatod is.
[ Szerkesztve ]
-
kiskakas
senior tag
sziasztok,
besweet-el kódolnék át egy ac3 hangfile-t 25fps->23.98fps-re, de a végeredmény egy pattogós ac3 lesz.
Próbáltam ac3->ac3, ac3->wav filet, itt is ez a gond. Tudnátok segíteni, mit cseszhetek el?
köszi!
-
pilaka
csendes tag
Köszönöm szépen , hogy válaszoltál, mindenképpen megpróbálom.(több fórumon is megkérdeztem senki sem válaszolt). A merge progit ismerem és használom , de angol nyelvtudásom mértéke miatt nem tudtam értelmezni a chapter editor leírását.
-
Locsi
senior tag
Ebben a formában létrehozol egy txt fájlt. Persze annyi fejezettel amennyi neked kell. Ezt a mkv merge-ben megnyitod két helyen. Egyszer a global fülön a chapters résznél betallózod, másodszor meg chapter editornál a load gombo ( nem a chapter editor fül !!!!!).
CHAPTER01=00:00:00.000
CHAPTER01NAME=00:00:00.000
CHAPTER02=00:05:12.479
CHAPTER02NAME=00:05:12.479
CHAPTER03=00:12:18.613
CHAPTER03NAME=00:12:18.613
CHAPTER04=00:18:02.206
CHAPTER04NAME=00:18:02.206 -
pilaka
csendes tag
Sziasztok , hogyan tudnék egy mkv-s anyagban fejezeteket létrehozni?
-
timarcell
tag
A h264info-s módszernél miért lesz elmosódott a kép?
-
Locsi
senior tag
Itt egy link.
Az itt levő h264info-val elvileg pillanatok alatt meg lehet csinálni.[ Szerkesztve ]
-
Locsi
senior tag
Elkiabáltam a dolgot, mert annak ellenére, hogy benne van ez a funkció, nem változtat semmit.
-
Locsi
senior tag
válasz
timarcell #315 üzenetére
Konvertálás nélkül megoldható, csak ki kell csomagolni az mkv-ból a h264-et az mkvextract-tal. Kell még hozzá az mp4muxer.exe, és az mp4creator.exe.
.
Evvel a két progival kapsz egy mp4-et, amit az mkv mergével vissza tudsz rakni, és nem vesz el több órát.[ Szerkesztve ]
-
timarcell
tag
High@L5.1-ből szeretnék High@L4.1-et konvertálni megui-val, de nem akarja megnyitni a forrás file-t. Mit kell még telepíteni a progi mellé? FDDSHOW van. A filtereket frissítette. Oprendszer WIN 7 x64.
-
Aslan
aktív tag
Aloha!
Közvetetten kapcsolódik MKV szerkesztéshez... mégis kicsit más dologban kérném most a segítségeteket.
Adott két AC3 vagy DTS hang (természetesen 5.1-es)
Hogyan tudnám ezt a két AC3... esetleg DTS hangot egybefűzni mindenféle minőségromlás nélkül??
A másik ....
A fentebb olvasható korábbi kérdésre várnék még választ... igen azt írtam, hogy rájöttem, de közben kiderült, hogy mégsem!
Előre is köszönöm!
-
Polcrendszer
tag
válasz
II Ramszesz #310 üzenetére
Hát nézd, nem hiszem, hogy szeretnél feliratot csinálni, leszedsz egyet, aztán sibtitle workshoppal szépen beleírod a hiányzó részeket(vagy csak üres részt teszel bele, hogy megmaradjon az időzítés). Gondolom te is rájössz erre, nme kell hozzá sebész diploma...
-
Aslan
aktív tag
Közben rájöttem!!
-
Aslan
aktív tag
Üdv!
Ne haragudjatok, lehet, hogy már volt szó ilyenről, sőt biztos, de sürgős segítségre lenne szükségem.
Egy MKV filmet szeretnék mkvmerge GUI-val kettévágni. Egy tutorial alapján tudom, hogyan kell két azonos hosszúságú, illetve két azonos méretű darabra vágni a filmet ... de én egy mehatározott ponton szeretném kettévágni a filmet, ami nagyjából a közepe de nem PONTOSAN a közepe. Van-e erre valami mód esetleg?
Kérlek segítsetek, rendkívül sürgős lenne!
-
II Ramszesz
csendes tag
Végül is az is jó lenne de még sosem csináltam Mivel tudok felirat fájlt készíteni? Ill az eredetibe még beleírni a hiányzó részeket?
-
Polcrendszer
tag
válasz
II Ramszesz #308 üzenetére
Talán ha nem szinkront hanem feliratot használnál, lenne is valami értelme a dolognak és még basztatnod sem kellene...
-
II Ramszesz
csendes tag
Ez sem rossz gondolat de ha tudnék angolul akkor nem kéne basztatni a filmeket és ide sem kellett volna írnom. Köszi a segítséget majd beiratkozok egy tanfolyamra! Nem is értem ez nekem hogy nem jutott eddig eszembe.
-
Polcrendszer
tag
válasz
II Ramszesz #306 üzenetére
tanulj meg angolul bazz...
-
II Ramszesz
csendes tag
Sziasztok!
Mit tudok a filmmel kezdeni ha hosszabb mint a magyar szinkron??? Már a 2dik olyan film jött le ami alá szinkront akartam varázsolni de nem lehet mert azt itt kiadottból jelenetek hiányoznak,ezért másodpercekkel percekkel rövidebb a film és a szinkron is.( Hm rendezői változatok?? vagy csak ami nem tetszett azt kidarabolták??) Van valamilyen progi amivel tudom vágni az mkv-t pontosan?Vagy mit tudok vele kezdeni??? -
Polcrendszer
tag
-
Locsi
senior tag
válasz
Polcrendszer #303 üzenetére
Pont úgy két sorban, de elküldtem e-mail-ben. Annyi apróságot még, hogy a 2.2.0-ás mkvmerge-et használom, mert a 2.9.7-es nekem valami gebaszt okozott.
-
Locsi
senior tag
-
Locsi
senior tag
válasz
Polcrendszer #300 üzenetére
Csinálsz egy text fájlt a következő adatokkal, és elmented.
# timecode format v1
assume 23.976Megnyitod az mkv-t az mkvmerge-vel a videónál betallózod az elöbb elkészített text fájlt ha minden igaz a time code fülecskénél, és máris visszaáll a videód 25fps-ről 23.976-ra.