Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lupu500
tag
Sziasztok! Van egy mpeg-2ts fájlom 8 Gb nagyságú. Szeretném átkonvertálni MP4-be de ott csak 4 Gb lehet max a fájl nagysága. Mivel lehet ezt a csökkentést végrehajtani?
-
w73istvan
csendes tag
Ez lenne a mediainfo. Remélem talál valaki benne olyat, ami miatt nem indul el az mkv.
Forrás BD50 volt.A felugró ablak: Unsupported file type.
Általános
UniqueID/String : 209078119007097699856270188242947578032 (0x9D4AFB238CADE4CB9CE0A37931A098B0)
Teljes név : K:\00001.track_4113.mkv
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 4 / Version 2
Fájlméret : 27,2 GiB
Időtartam : 2 óra
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 23,6 Mbps
Kódolás dátuma : UTC 2013-05-05 18:37:18
Kódoló szoftver : mkvmerge v6.2.0 ('Promised Land') built on Apr 28 2013 12:22:01
Kódoló könyvtár : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 2 képkocka
Format_Settings_GOP : M=1, N=10
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : 22,5 Mbps
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.452
Adatfolyam mérete : 25,9 GiB (95%)
Default : igen
Forced : nemHang
Sáv száma : 2
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Formátum beállítások, Endianness : Big
Kódek azonosító : A_AC3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 640 Kbps
Csatornák száma : 6 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Side: L R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bit
Adatfolyam mérete : 757 MiB (3%)
Default : igen
Forced : nem -
laychi
veterán
válasz
w73istvan #1595 üzenetére
Nem encode-ot készítettél,hanem remuxot,nem is nagyon tudtál volna mit állítani,hiszen nem arra való.
Minden kodek fent van,ami kell? Javaslom telepítsd a klite mega codec pack-et,és utána próbáld újra lejátszatni,vagy media player classiccal,esetleg vlc-vel.Vagy 2pass encode-ot kell készíteni meGUI segítségével vagy parancssorral x264.exe CLI-vel és utána összerakni az audió és videósávokat mkvmerge-el -
w73istvan
csendes tag
Nos... bluray filmből szeretnék mkv kiterjesztésű fájlt készíteni...
Mivel még nem csináltam ilyet olvasgattam és a tsmuxergui és az mkvmerge programokra voksoltam próbaként.
El is készült az mkv fájlom, de a TotalMedia Theatre 6 nem játssza le. (letöltött mkv-t lejátssza) Ismeretlen fájl formátummal megakad.
A tsmuxer és az mkvmerge programoknál nem nagyon állítgattam semmit.
Mi lehet a probléma? -
fess
őstag
Sziasztok
Az mitől lehet,hogy látszólag egyforma kodeknél,az egyiket viszi a tv, míg a másikat nem? -
Egon
nagyúr
Üdv!
Mkv-ból szeretnék avi-t készíteni (a szüleimnek kellene egy régi Belmondo-film, eredeti hangsávval, ami csak ebben a formátumban elérhető - és csak DVD-lejátszójuk van). A lehető legegyszerűbb, de működő módszert keresem (már próbáltam valami free programmal, 80 percig konvertált, és vibrált a kép az elkészült aviban).
Mivel elcseszett európai BD-lemezről származik, nem 23.976, hanem 24.000 frame van másodpercenként (VLC szerint). -
ancsan
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám!
Van nekem egy 11 GB MKV Filmem csak nem sok helyem van, ezért ki szeretném írni BD25 Blu-Ray lemezre.
Csakhogy így ki írni egy lemezre pocséklás, hogy lehet ebböl a 11 GB MKV-bol legalább egy 18 GB BD Filmet csinálni. És mindenféleképpen át szeretném Konvertálni Blu-Ray Filmre.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Köszönöm!
"Azt próbáltad már esetleg,hogy a főfilmet bd50 forrásból eleve mkvmerge-gel muxolod?"
Igen, csináltam azzal is! De írtam, a főfilmmel nem volt méretcsökkenési gond, két BD extránál tapasztaltam ezt.
"És ez az extrákkal együtt készített mkv is menüs?"
Nem, dehogyis, a makeMKV a főfilmből, és minden extrából külön-külön MKV-t készít, tehát több fájlunk lesz.
"Meg esetleg még azt nézd meg, hogy mi a közös (és a többitől eltérő) abban a két extrában."
Igen, ezt meg fogom tenni, amint annál a gépnél leszek!
-
laychi
veterán
ANT
4,2 gigáról 3,5 gigára változott a liszi70 videójának mérete,tehát nem mediainfo bug.
-
ANT
őstag
válasz
liszi70 #1582 üzenetére
Hm, érdekes. És ez az extrákkal együtt készített mkv is menüs? Csak úgy kérdezem, nem vagyok otthon ebben az mkv fabrikálásban. Másrészt ha van még türelmed, próbaképpen újra muxolhatnád a filmet egy régebbi merge-gel is.
Ezt csak azért mondom, mert jó régen belefutottam egy verzióba , ami egy kicsit "selejtes" volt (4.akárhányas verzió, pontosan már nem tudom). Ez azt csinálta, hogy muxolás után eltűnt a hangok és feliratok "nyelve", amit a Language legördülő menüjében tudsz kiválasztani. Nekem ki volt választva, de a kész film lejátszásakor már nem jelent meg a lejátszón.
Meg esetleg még azt nézd meg, hogy mi a közös (és a többitől eltérő) abban a két extrában.Szerk: ja, gondolom, azt a részt is olvastad a korábban linkelt videohelp fórumos oldalon, hogy talán csak a MediaInfo gurít egy kicsit, szóval nem kell neki feltétlenül hinni.
-
Köszönöm szépen a keresgélést! Én is a 6.1.0 a verziót használom, az a legújabb.
Egyébként, ha semmit sem veszek ki az MKV-ból, csak simán újramuxolom, akkor is csökken jócskán a mérete. De csak ennél a fájlnál csinálja, most átmuxoltam próbából más MKV-kat is, és nem volt csökkenés, és korábban sem tapasztaltam ilyet. (Pontosabban +/- párszáz bájtnyi különbség mindig van, de szerintem ez természetes.)
Egy BD50-ről van szó egyébként, az egészet makeMKV-val emkávésítottam, az extrákat is, majd ezután használtam a merge-et. A fő filmnél nem volt gond, méretcsökkenés csak az extrák közül volt kettőnél is, de a többi hibátlan. Nem tudom, mitől függ ez, de most már mindig le fogom ellenőrizni a fájlméretet muxolás után!
Köszi!
-
ANT
őstag
válasz
liszi70 #1578 üzenetére
Kicsit keresgéltem a problémáddal kapcsolatban, ezt találtam. Ez hasonlít a te esetedhez, csak itt audio sávot távolított el a versenyző. Ha lehet hinni a linknek, ő a 6.1.0-t használta. Te is ezzel muxoltál? Esetleg próbálj ki egy másik verziót.
-
laychi
veterán
válasz
liszi70 #1578 üzenetére
Én sem találkoztam még a te problémáddal,érdemlegeset hozzáfűzni nem tudnék.
Összehasonlítást itt is csinálhatsz: http://screenshotcomparison.com/
Én media player classic-ban szoktam kimenteni a képet az összehasonlításhoz,eleve .png-be kell elmenteni,nem pedig átnevezni.A png tömörítetlen,ha jpegbe mented el és azt átnevezed,akkor is tömörített marad vagyis tizede vagy kevesebb az eredetinek.
Fontos,hogy teljesen azonos frame-eket hasonlíts össze,az ha a képzaj eloszlás egy kicsit eltérő a két kép között,hagyd figyelmen kívül,kizárólag az élességgel foglalkozz.
A legalkalmasabb az összehasonlításra közeli arckép.Több eltérő frame-et hasonlíts össze. -
easy...rider
őstag
válasz
liszi70 #1578 üzenetére
csinálj néhány printscreent, és hasonlítsd össze őket. ha egyforma, akkor lehet csak kiszedett valamit ami feleslegesen, vagy hibásan volt benne ...
használd ezt:
https://drive.google.com/folderview?id=0B3lYRC2lp-7wVGozZFN4elZMNW8&usp=sharing
"Ctrl+e" és mentés előtt a fájl végére írd oda hogy ".png" -
válasz
easy...rider #1577 üzenetére
"hamar végigment a muxolás?"
Igen, hamar, a megszokott ideig tartott a muxolás, tehát nem tűnt úgy, hogy átkódolja! Mégis a kapott fájl jóval kisebb méretű.
Mi a fenétől lehet ez?
-
válasz
easy...rider #1571 üzenetére
"Ha vettél ki hangot is akkor az "össz" bitsűrűség változott."
Írtam, hogy feliratokat vettem ki, gondolom párszáz kilobájt lehet.
"Okosabb progik, mint a mediainfo, vagy kmplayer infó adatok külön jelölik magának a videó sávnak a sűrűségét."
Csak a kép adatait linkeltem természetesen, felül látszik, hogy "Kép".
"Használj megfelelő infóprogit."
Teljesen megfelelő infoprogit használok, az általad is említett Mediainfo adatait mellékeltem.
Szóval a kérdésem továbbra is fennáll. Mi lehet az oka, hogy néhány feliratsáv kiiktatása és muxolás után jelentősen, 4,2 gigáról 3,5 gigára zsugorodott a fájl mérete, és a kép adatsebessége is jócskán lecsökkent? Miért nem működött szerintetek jelen esetben a veszteségmentes átcsomagolás?
Köszönöm!
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok! Arra létezik valami program, hogy egy meglévő mkv fájlban könnyen és gyorsan (teljes újrakonvertálás nélkül) lehessen átállítani az alapértelmezett hangsávot?
-
lupu500
tag
Sziasztok! Adott egy TS fájl. TSmuxerrel szétbontottam és lejött egy H264 video fájl , ac3 hangsáv és egy srt felirat. Szeretnék belőle MP4-et csinálni és csak a video és hangsáv kell. Próbálkoztam egy MP4muxer nevü progival de a hang siet a képhez és szinte lehetetlen belőni. Tud-e valaki olyan progit ami újra összemuxolja a fenti 2 fájlt, a video eredeti szinkronban marad a hangal és az így létrejött fájl kiterjesztése MP4 lesz. Üdv
-
Sziasztok!
Egy MKV-ból kivettem egy pár feliratsávot MKVMergeGui-val, és meglepetten tapasztaltam, hogy jóval kisebb méretű és kisebb adatsebességű, tehát némileg tömörített lett az elkészült anyag képminősége. Én úgy tudtam, hogy a merge nem nyúl a minőséghez, csak szimplán átcsomagolja az MKV-kat. Akkor ennek mi lehet az oka?
Köszönöm!
-
Asifan
tag
Üdv! 720p-s mkv fájlokat szeretnék kisebbé varázsolni, tehát a formátum maradna. Bigasoft converterrel próbálkoztam, de nagy a minőségromlás, bőven sokkal nagyobb, mint amit a kbps csökkenés eredményezne. Tudtok olyan konvertert, amivel jobb eredményt érnék el?
-
Sziasztok!
Feltelepítettem a 6.1.0 mkvmerge GUI-t, és szeretném még az MKVExtractGUI2-t is gépre tenni. Viszont amikor innen letöltöm, kicsomagolom és elindítom, ezt az üzenetet kapom, és ide irányít, ha okézom. Itt le lehet tölteni régebbi és a legújabb merge-eket, extract-ot nem is találtam.
Mi a baj, hogy kell feltelepíteni az extract gui-t?
Köszönöm!
-
róland
veterán
válasz
easy...rider #1561 üzenetére
Előre is kösz a segítséget! Jöhetnek a képek.
Állítólag a forrás is 720p, s jó lenne ezt tartani.
-
easy...rider
őstag
-
róland
veterán
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok .mkv kódolás témában. Úgy látom ez a topic pörög.
Adott egy közel 6 GB-os 720p film ISO-ban. Milyen programmal és beállításokkal érdemes .mkv-ra konvertálni?
-
easy...rider
őstag
válasz
kosinalajos #1558 üzenetére
Sajnos egyesével kell csinálni. auto mouse klick nevű program a segítségedre lehet.
(ezzel tudod automatizálni a dolgot, csak egy kis időbe telik mire beállítod.)
-
kosinalajos
csendes tag
A kérdésem az lenne, hogy azt hogyan tudom megcsinálni, hogy van egy sorozatom mkv-ba. Mivel van rajta angol hang is meg magyar is, így elég sok lemezre menne ki. Viszont, ha leszedem az angolt, hogy csak a magyar maradjon, sok helyet spórolok meg. Eddig nem is lenne gond megcsinálni, de 220 részről van szó, és az mmg (mkvmerge GUI) programba ha töbet töltök be akkor összefűzi, ha egyesével csinálom akkor egy részt 28mp alatt készíti el. Kicsit jobb lenne ha be tudnám tenni egy listába, kivenni az angol hangot és hajrá. Van ilyen lehetőség benne? Vagy más programmal kellene tömörítésmentesen muxolni? Köszi előre is.
-
oldmeesee
csendes tag
válasz
easy...rider #1555 üzenetére
Értem és köszönöm szépen a tanácsot. Ezt a hangszerkesztő programot sohasem használtam. Van valahol a használatáról tutoriál, vagy esetleg egy ilyen lámának mint én, le tudnád írni lépésről-lépésre a hang vágás menetét?
Már arra is gondoltam, hogy (csak) a videoból vágok ki egy pár másodpercet, hogy ezáltal utólérje a hang a képet, csak hát 3d mozit nem tudom milyen programmal lehet szerkeszteni, úgy hogy 3d maradjon utána is.A válaszodat előre is köszönöm!
Üdv: oldmeesee -
easy...rider
őstag
Egyszer fűztem össze mkvMerge-ben és arra kell figyelni hogy nem pont ott vág ahol szeretnéd.
Levágtam az egyik videóból egy részt, meg egy másik videóból is egy részt, aztán összefűztem. A gond az hogy nem lehet precízen megadni a vágás helyét, az elmászkálhat ha nem kulcs frame (erre következtettem).
Másik probléma hogy a hangban (ha olyan helyen történik a vágás) akkor csúnya "klatty" vagy "puff" lehet illesztésnél. Ez a hanghullámból adódik, mert nincs felfutása ezért nem szép a kimenet.A hangot Audacity programban szépen lehet szerkeszteni. (De ha minőséget fontos, akkor kimenetnek érdemes nem AC3-at használni. Főleg ha a forrás is AC3 volt. Mert egy veszteségesen tömörített hangot szerkesztesz, majd újra letömöríted veszteségesen, ami minőség romlással jár)
oldmeesee
Szerintem hagyd mert nem egyszerű. Meg aviból kiszedett hang valószínűleg nem lesz olyan jó minőségű. Az újratömörítés, hogy kisebb legyen, az meg megint rossz ötlet. Pont amiatt amit pár sorral fentebb az AC3-ról írtam. ( Veszteséges -> veszteséges = minőségromlás^2 ) -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
mkvMerge programmal szeretnék delay-t állítani. De nem a teljes hangsávra, hanem csak egy időpillanatnál.
Konkrétan az lenne a terv hogy beállítok egy 25.000/23.976 Stretch értéket és még egy TimeCode fileban beállítanám hogy 01:23:45.678-nél toljon -900ms -et a hangon.
Régebben találkoztam már ilyen megoldással, de most sehogy se találom hogy is kell megvalósítani. Azt reméltem tudtok segíteni. Már harmadik alkalommal futok neki a guglinak de nem találtam megoldást.
-
laychi
veterán
válasz
NeoExDeath #1552 üzenetére
mkvmerge-ben van append,akár csak a virtualdubban,
Talán próbálkozz meg azzal.
Nem tudom,hogy a hanggal mit csinál,lehet hogy azt össze kell fűzni előtte valamilyen audio editorral és utólag érdemes ráilleszteni,amikor már az összes videosáv összefűzésre került.
Engem is érdekelne,szóval ha kipróbálod és sikerül írd meg nekünk légy szíves -
NeoExDeath
aktív tag
Meg tudnátok mondani, hogy létezik-e olyan progi, illetve melyik a legjobb arra a célra, hogy összeillesszek mp4-es fájlokat, újratömörítés nélkül? Ezek FullHD felbontású, H.264-es videók, mindegyik ugyanolyan beállításokkal lett kódolva, szóval identikusan paraméterek ügyében. Csak szeretném 1 fájlba illeszteni őket újrakódolás nélkül.
-
laychi
veterán
-
oldmeesee
csendes tag
Sajnos nem sikerült ugyan úgy siet a hang, sőt talán még jobban.
Kérdésem tehát továbbra is:
Megkaptam a gyerekektől a Hobbit című 3D-s (1080p.) filmet mkvben. Két gondom van, és visszaolvasva a fórumon nem találtam rájuk választ, vagy nem eleggé olvastam vissza.
1. A film 17 Gb-nál nagyobb, és hely hiány miatt szeretném átalakítani kisebb méretű mkv-nek, úgy, hogy a 3D megmaradjon az új mkv-nál is. Kérdésem: milyen programmal lehet ezt megcsinálni.2. Ugyan ezen filmben a hang kb. a közepe után nagyon elcsúszik (siet) a képhez képest. Létezik-e olyan program amivel lehet ezen javítani?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
laychi
veterán
válasz
oldmeesee #1547 üzenetére
Az aviból kell kiszedni a hangot és belerakni az mkv-ba.
Ha az mkv videó fps-e(frame per second=képkocka per másodperc) 23,976 akkor keresni kell egy olyan avi videót,aminek szintén ugyanennyi a sebessége (nem 25,000) ezt a torrent infojában meg tudod nézni.
Ellenőrzöd,hogy ott nincs e csúszás,ha jó,akkor nyugodtan ráteheted a filmedre.
Ehhez fogod az mkvtoolnixban lévő mkvmerge progit,betallózod az mkv-t és az avit is,kilövöd az mkv hangsávját,ami vagy ac3 vagy dts,és kilövöd az xvid videósávot.Ezután az általad kiválasztott mappába elmented.(ha ugyanoda akarod,akkor legalább 1 karakterrel meg kell változtatni a nevét) -
oldmeesee
csendes tag
-
laychi
veterán
válasz
oldmeesee #1545 üzenetére
Legegyszerűbb megoldás az a hanggal,ha letöltesz egy avit,aminek az fps-e megegyezik az mkv videó fps-ével és arról leszeded a hangot és mkvtoolnix-szal rárakod az mkv-ra,így nem kell játszadozni a hang nyújtásával és időzítésével.
Szerintem nálad az lehet a baj,hogy a video fps 23,976 a hang pedig 24 fps,és csak a film felénél jön ki az a csúszás különbség.
-
laychi
veterán
válasz
oldmeesee #1543 üzenetére
3D filmekkel még nem foglalkoztam,de szerintem át lehet kódolni mindkét videoanyagot,az avc-t és az mvc-t is meguival vagy x264 encoderrel (természetesen külön-külön) és újra összerakni mkvtoolnix-szal.
Ha esetleg idegen nyelvű hangsáv van benne és az nem kell neked,akkor azt ki kell szedni belőle,akkor csökken a méret kódolás nélkül.
A hangcsúszás nem eredhet a lejátszóprogram hibájából,hiszen csak a felénél jön ki? Próbálj ki szerintem egy másik lejátszót mielőtt hozzányúlnál a hanganyaghoz. -
oldmeesee
csendes tag
Sziasztok.
Meg kaptam a gyerekektől a Hobbit című 3D-s (1080p.) filmet mkvben. Két gondom van, és visszaolvasva a fórumon nem találtam rájuk választ, vagy nem eleggé olvastam vissza.
1. A film 17 Gb-nál nagyobb, és hely hiány miatt szeretném átalakítani kisebb méretű mkv-nek, úgy, hogy a 3D megmaradjon az új mkv-nál is. Kérdésem: milyen programmal lehet ezt megcsinálni.2. Ugyan ezen filmben a hang kb. a közepe után nagyon elcsúszik (siet) a képhez képest. Létezik-e olyan program amivel lehet ezen javítani?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Milyen programmal lehetne egy jól időzített angol felirathoz időzíteni egy másik felvételhez időzített magyar feliratot legegyszerűbben? Szóval a reklámok nem egyformán vannak kivágva, ezért csúszkál el, de az 1080p-shez van angol felirat, de magyar csak 720p-sre van. De azt is szeretném tudni, hogy mi van, ha nincs hozzá egyáltalán, és reklámonként kéne igazítani az egészet? Meg lehetne valamivel csinálni, hogy csak azt a részt késlelteti, vagy sietteti ami a következő reklámig tart, vagy egyenként kell hozzáírni minden sorhoz mindenképp?
-
szabi41
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy van e olyan program amivel mkv file ba belelehetne rakni mp3 hangot amit a filmhez lehetne időzíteni/állítani?
-
mayday00
őstag
Köszi megpróbálom
-
ANT
őstag
válasz
mayday00 #1537 üzenetére
Szia.
H264 Level Editor a megoldás. Egy kattintásos módszer, de csak High@...profilra jó. Legalábbis nekem pl. a Main@...-ből csinált egy döglött fájlt.
üdv. -
mayday00
őstag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne . Pioneer BD játékosom csak a high 4.1 es mkv-t szereti, minden más szaggat..3.1 ből hogyan tudnék 4.1 et csinálni? Van ez a ts muxer program. Azon tudtam csinálni. 4.1 lett a vége. csak a FPS valamiért nem 23.976 lett. Nem 24hz en játssza a tv a mkv-t hanem 60on. döcög rajta.
Valami olyan progi kellene, ami high 4.1 be konvertálja a mkv-t, és a 24hz megmarad. 60hz nézni a 24hz filmet az öngyilkosságSzóval a ts muxer kilőve. Igaz hogy high 4.1 lett a 3.1 ből, de a fps 23.976 helyett 60...
-
laychi
veterán
válasz
Eternitys #1533 üzenetére
Ha gyári video,akkor végig azonos szerintem az fps,nem is tudom,hogy lehetséges e egyáltalán különböző fps beállítással összefűzni videót,szerintem nem.
Meg ha azonos a forrás és muxolás előtt jó,akkor jónak kellene lennie utána is istenigazából.
Próbáld meg az mkvtoolnix legfrissebb verziójával. -
gbart123
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem pár TruHD-s mkv anyagot, ami nem tudok lejátszani. Mivel tudnám egyszerűen, gyorsan átkonvertálni más használható formátumra (DTS, AC-3).
Válaszokat köszönöm
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Különböző forrásból származó feliratokat, és hangokat mivel lehetne könnyen egy fájlba illeszteni?
Az oké, hogy mkvmerge, de ha a jóképű videó mondjuk 23.976fps, a magyar pedig 25fps, vagy a felirat sem passzol, vagy esetleg ezen kívül még alapból nem egyforma hosszú videókról van szó, akkor mivel lehet párhuzamosan egymásra rakni?
Gondolom, első lépés mindenképpen hogy a jóképű videó sebességéhez legyenek igazítva a hangok, és feliratok is, aztán az eredeti hanghoz méretezni az újat, a feliratokat pedig ötletem sincs, hogy mi lenne, ha sehogy sem passzolnának. De ezeket mivel lenne legcélszerűbb megcsinálni? Amúgy nincs olyan program, ami magától képes igazítani egyik sávot a másikhoz? Pl. ha kijelölök szöveg nélküli részt, akkor egy program csak pontosabban tudná egymáshoz illeszteni a 2 eltolt hangot, mint én. -
Eternitys
aktív tag
Köszi, megnéztem. A video fps-e 23.976, ez tuti. A tsmuxer general track options-ban is 23,976 van beállítva, szóval ugyan annyira. Ha másra állítom mint a 24000/1001 (mondjuk 24-re) akkor meg kiírja hogy "H.264 manual setted fps not equal stream fps. Change H.264 fps from 23.976 to 24" Szóval az a beállítás jól van, és be is van pipálva. Azon gondolkodtam hogy nem lehet ez egy olyan video ahol egyes részek fps-e nem 23.976 hanem mondjuk 24/25/30 és ezért nem ismeri fel rendesen az fps-t?, mert vannak Imax kamerás részek is benne amiket ugye nem normál kamerával forgattak és ezért talán más beállítást is használhattak ezekhez a részekhez. Bár ez nem túl valószínű és nem is lenne logikus. Szerinted?
-
laychi
veterán
válasz
Eternitys #1529 üzenetére
"Igen, végülis iso volt, de kicsomagoltam és átmásoltam a mappáit és az output foldert is másik meghajtóra tettem, de nem jó így se.
Habár megcsinálja a fájl szerkesztését(csak 1-2 hangsávot szeretnék kivenni belőle), de az fps-be belenyúl és így totál elcsúszik a hang a képtől.
Amit próbáltam: Tsremux-er, Bdrebuilder, Ts Doctor, átkonvertálás mkv-be majd vissza tsmuxerbe. De egyik sem tudta az fps-t rendesen átkódolni.
Ismersz még valamilyen progit amivel érdemes lenne megpróbálni az fps újrakonvertálást? Köszi."Ehhez még annyit tudnék írni,hogy próbáld meg úgy,hogy az iso-t beolvastatod daemon tools-szal,ne másold ki a tartalmát,hanem a tsmuxerbe onnan nyisd meg,azon belül is be lehet állítani az fps-t.
General track options,azon belül change fps. A videó fps-ét tudod beállítani csak illetve hangnál az időzítést csúszás esetén.
Most,hogy jobban megnéztem a képet az lehet a hiba,nem amit mondtam(a mentés helye)...benne van ugyanis a szövegben,hogy please verify stream fps.Állítsd be az eredeti video fps-t,azt mediainfoval meg tudod nézni.Amúgy az x264.exe encoder parancsfájlos, meGui használata egyszerűbb sokkal
-
-
Eternitys
aktív tag
Igen, végülis iso volt, de kicsomagoltam és átmásoltam a mappáit és az output foldert is másik meghajtóra tettem, de nem jó így se.
Habár megcsinálja a fájl szerkesztését(csak 1-2 hangsávot szeretnék kivenni belőle), de az fps-be belenyúl és így totál elcsúszik a hang a képtől.
Amit próbáltam: Tsremux-er, Bdrebuilder, Ts Doctor, átkonvertálás mkv-be majd vissza tsmuxerbe. De egyik sem tudta az fps-t rendesen átkódolni.
Ismersz még valamilyen progit amivel érdemes lenne megpróbálni az fps újrakonvertálást? Köszi. -
laychi
veterán
válasz
Eternitys #1526 üzenetére
Nekem akkor volt ez az üzenet,amikor iso file-ból nyitottam meg daemon toolsban a bluray filmet és nem adtam meg a mentés elérési útját.Alapesetben ugyan arra a helyre mentene a progi,ahol a forrás van,oda viszont nem tud.Meg kell változtatni az output file mentésének helyét egy másik meghajtóra.
-
laca000
őstag
A BD Rebuilder miért csinálja azt, hogy miután első indításra rendszergazdaként indítom el, nem nyílik meg a program, csak eltűnik az ablak "és kész" !?
Melyik most a legújabb BD Rebuilder?
Köszi.
-
törölt tag
Sziasztok! Bevallom, az átlag alatti szintnél nem értek jobban az MKV-khoz, ennek megfelelően belefutottam egy olyan problémába, ami számomra rendkívül bosszantó és eddig rengeteg időmet rabolta el, valamint önerőből megoldást sem találtam rá.
A szóbanforgó probléma annyiból áll, hogy miután újrakevertem egy halen koncert hanganyagát és beillesztettem a videóba, MKV-t adtam meg kimenetnek, hogy aztán a youtubera feltolva kellemes minőségben élvezhessék. Előtte leteszteltem a hanganyag/video "illeszkedését" több programban is és teljesen stimmeltek. Amikor azonban (9-10 óra alatt
) elkészült az MKV, eredményként azt kaptam, hogy a koncert kb. harmadáig stimmel a hang/kép arány, utána viszont lassan, de folyamatosan elcsúszik. Ezen kívül időnként random "kattan" (vagy inkább "kihagy") fél másodperceket a hang, ami számomra azért bosszantó, mert kb. 1 hónapig kevertem és kívülről fújom már az egészet és az eredeti hanganyagban nincs ilyen anomália, viszont az eddig elkészült MKV-k mindkét példányánál jelentkezik ez a hibajelentség (is)
Az egészet (a hangfájl cserét, az MKV-ba rendereléssel együtt) Xilisoft Video Converter-el csináltattam, ahogy más koncert videók esetén is eddig, azonban azoknak semmi hasonló "bajuk" nem lett, tehát se kattanás, se csúszás.
Ha esetleg valamelyikőtök találkozott már hasonlóval, tud megoldást a problémára és van rá affinitása, hogy szánjon rá időt, legyen szíves írja meg mit tehetnék annak érdekében, hogy végre elkészüljön ez a jókis koncert és végre feltölthessem
Előreis köszönöm
-
-
laychi
veterán
válasz
liszi70 #1519 üzenetére
A legnagyobb .m2ts fájlt ki kell választani a programmal,ahogyan a Ts muxerben itt is kiveszed a nem kellő hangsávokat illetve az összes feliratot(ha a pgs feliratot beleintegrálod a filmbe gondok lehetnek vele,meg le sem játssza alapból ezt a fajta feliratot,azt mindenképpen ha kell srt-be át kell kódolni és úgy beleintegrálni vagy mellé rakni).
Ez a program nem kódolja át a videót,csupán átkonténerezi mkv-vá.
Ha régebbi verzió van,akkor kell tsmuxer vagy bdedit,ezekkel létrehozhatsz demux-szal .h264 és ac3 fájlokat,utóbbi azért jó,mert ha nem egy nagy m2ts fájl van,hanem sok kicsi,akkor kb mint a dvd decrypternél ki kell választani az időben leghosszabb filmet és azt elmenteni h264-ben,külön a hangot szintén ac3-ba,feliratot(ezt át kell konvertálni srt-be)
Ezeket a fájlokat bele tudod húzni az mkvmerge-be és összegyúrni,eredmény ugyan az.Ha újra akarod kódolni a videót,levágni a fekete sávokat,stb,akkor vagy az x264.exe,ami neked kell,vagy a megui nevű program.És a létrehozott video-t és hangot szintén össze kell fűzni mkvmerggel.
-
kovadika
őstag
Üdv,
Tudjátok hogy lehetne BD25-50 fájlokból mkv-t készíteni minőségvesztés nélkül? Felesleges hangsávokat/feliratokat takarítanék és némi méretcsökkenést szeretnék elérni. -
iszaboty
csendes tag
Hellosztok!
Olyan problém van, hogy egy MKV file-ból szeretnék bluray-t készíteni. De a video 1920x816 (alsó-felső sávot levágták). Mikor tsmuxer-el elkészítem a lemezt sajnos a képarány torzul (széthuzza 1080-ra a 816-t a lejátszó). Van egy "Restore cropped video to full size" opció a tsmuxer-be, de sajnos nem tudom kipipálni. Kérlek segítsetek!
-
Sziasztok!
Az MKV Merge GUI alapbeállítással nem tömörít és konvertál semmit az eredeti anyagon ugye? Szóval nem kell külön None-ra tenni a Compression beállítást, hanem maradhat az "üres, kitöltetlen" opciónál?
Köszönöm!
-
laca000
őstag
Sziasztok,
tsMuxerrel szeretnék Blu-ray formátumba átalakítani egy MKV filmet.
Amikor behúzom a fájlt, a tsMuxer a következőt írja ki: "Matroska parse error: invalid H264 unit size. NAL unit truncated".Ez mi?
Hogyan tudom ezt kiküszöbölni?
Köszi..
-
laychi
veterán
válasz
lupu500 #1508 üzenetére
nem ismerem ezeket a progikat,meg szerintem ezek csak átkonténerezik,nem kódolók.Miért nem próbálkozol x264 cli-vel?vagy MeGUI-val.Azok a legjobbak kódolásra,amit ismerek,de inkább a x264 cli.
Muxerekben nem lehet refremet változtatni,azt a kódolásnál állítja be a releaser. -
lupu500
tag
válasz
zoltanz #1502 üzenetére
Zoltanz! "Kiegészítés asztalikon azokkal az mkv,mp4 file -okkal lehet gond amelyik High Profile 4.1 és a Reframes 7 felett van."
A High Profile-t tudom mert már akadtam össze vele és valóban az utolsó a 4.1 érték ami még leátszható. Na de segíts abban, hól van a Reframe és annak értékei.
(Volt olyan esetem mikór a HP értéket 3.0-ig levittem de még mindig nem sikerült a fájlt elindítani. Akkor is goldoltam hogy kell lennie még valaminek de nem tudtam mi. Amint írod a Reframe értékeit sem lehet figyelmen kívűl hagyni.) Üdv -
Vogtp
csendes tag
Megoldás: a már leírt File > Options > 'Disable header removal compression for audio and video tracks by default' kipipálása.
csak az általam használt mkvmerge GUI v6.0-ában nem találtam ezt a lehetőséget, úgy hogy a v5.2.1-re váltottam -
Vogtp
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy lenne egy mkv film amit lejátszik a tvm, csak hogy az ac3 hang a második.Amit ha előre rakok vagy a DTSt kiveszem nem játsza le.Azonban ha a sampléval csinálom meg megy rendesen. A tvm Samsung.
-
laychi
veterán
|-----------|---------|
|Resolution | no. ref |
|-----------|---------|
| 1280x544 | 12 |
| 1280x720 | 9 |
| 1920x800 | 5 |
| 1920x816 | 5 |
| 1920x1080 | 4 |
|-----------|---------| -
Locsi
senior tag
Illetve úgy néz ki maradhat az AC-3, de az audió fülnél be kell állítani, hogy ac3 raw.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest