Hirdetés
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- VR topik
- Projektor topic
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Videós, mozgóképes topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Akciókamerák
- Nem csak drága ATX 3.1-es tápok léteznek
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
válasz
Henker2
üzenetére
Köszi!
Ahol a saját játékaid futtatod:
Geforce now (bill+egér támogatott)Ahol a játékot is adják
Microsoft gamepass (néhány játék támogatja a bill+egeret)
Playstation plus premium (DualShock kontroller működik csak azt hiszem)Van olyan is, ahol virtuális gépet tudsz bérelni és azt játszol, amit akarsz, de azokat nem próbáltam.
-
Henker2
addikt
Más.
Ti tudjátok annak a weboldalnak a nevét vagy címét ahová belépve játékokat lehet indítani egy távoli szerverről és így gyakorlatilag egy mini pc-n is bármilyen játékkal lehet játszani? -
válasz
Henker2
üzenetére
Szerencsés vagy.
Azon nincs Thunderbolt 4, így nem tudták elrontani a CHUWInál.
Aubox sem használhatatlan csak , a BIOS bugos, olyan dologgal hirdetik ami nem megy, a support nem nagyon segítőkész.
Olcsó kínai dolgokhoz nincs támogatás sajnos.
Ár-érték arányban hibáival is megérte -
-
Pferi
senior tag
válasz
griffin90
üzenetére
Én így csináltam, egy GMKtec K12-t vettem memória és ssd nélkül, itt HA-n meg egy régi eladótól 2000-ért egy win11 kulcsot, Microsoft oldaláról letöltöttem a kis programot ami létrehozott egy Win11 telepítő USB pendrivet, letöltöttem rá a gyári drivereket.
Telepítés közben kézzel kellett a wlan drivert betallózni a pendrive-ról, és kész.
Szerintem nem volt 15 perc az egész művelet. -
gulyasa
őstag
-
griffin90
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
mi a gond a gyári windows-zal? illetve honnan/hogyan lehet feltenni rájuk újat? bocs, ez alap, de lövésem nincs.
-
Utolsó nem miniPC-s
Ez volt a jó DDR3-as X99 c612 Chipset, 8 foglalat, de már nem nagyon elérhető -
MasterDeeJay blogjaban van részletes teszt a DFR 3as X99es lapról
-
-
5leteseN
őstag
Látom, hogy azért páran megmerítkeztünk az E5-2... témában!

Engem az lepett meg, hogy a DDR3 RAM milyen sok W-ot tud "enni"!

Szó szerint megérte/megéri az alacsonyabb fogyasztásúakat venni. Az azért "Dőbi" volt, amikor (keresgélve az alapjárati 120W okait) kiderült, hogy csak a 8x8GB DDR3 30-40W körül fogyaszt a HPE szerverben, a "biztonság kedvéért" -tényleg azért-, +10-15% V-os beállítássokkal, MINDEN IS! !
... +a 2x 2680v2, Raid, 8xHDD.
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
amúgy igen.. .hehe. Nekem is meglettek a ryzen 6850h és 8845hs minipécék, egész combosak. Clusteres mókázáshoz, tanuláshoz. Az egyiken egy ingyenes esxi-n próbáltam vm kezelést, azon egy játszós clustert, míg a másik 3on proxmoxszal ismerkedtem.
Aztán amikor sidequestként ismerkedtem x79 és régi x9.es supermicro szerverekkel, akkor vettem német ebayről használt sumermicro lapokat és ebayről, aliexpressről ddr3 64GB lrdimm monudokat. És gyorssan ki is derült, hogy nekem kevés egy 64GB-os minipécé esxi-hez, mivel sok pici vm-et használok tanuláshoz. Ha meg nvme-re pakolós virtuáis memóriát bekapcsolom esxui alatt, akkor meg a proci is pörög, az ssd is kopik jobban, fogyasztása is magasabb.
Így összeállt egy desktop házban supermicro x9 lappal 4x64GB ilyen ddr3 lrdimm szerver rammal helyette másik. Apróról 8x480GB enterprise sata ssd-vel, raid kártyával szinte gombokért (értsd, akkor 8 ezer / dbért csíptem meg az ssdket).
Plusz még egy másik házban dual x9 lapban 8x64GB ddr3 lrdimm, amivel kíváncsiságból nagyobb ai modelt futtattam lassan, meg 4x512GB nvme ssd kínai pcie kártyára téve, szoftvers raid0-ba

Mondjuk azok árát is meg 2-3x-ozta a ram és háttértárt hiszti az AI adatközpontok miatt. Pont jókor voltam gyűjtögető kedvemben.
Viszont áramfogyasztásban is azért odatesz a szerver gép. A kisebbik 100-300W, a nagyobbik terhelve 200-400w körül. Bár, ha egy ilyen helyett 3-4 minipécém fut, nem nagyon terhelve, de úgy hogy rajta a szerver szoftver és vm-ek, már az is együtt 100w körüli, terhelve meg szintén 400w körül lennének együtt.A kínai x99 kapcsán azért nem 4 memória csatorna szokott lenni, hanem az egy procisoknál 2, a két procisoknál 4 csatorna. Azért is vettem használt supermicro lapot, mert ezen tényleg megvannak a csatornák, a kisebb gépen 4, a nagyobbon a két procival 8. Sajna a e5-26xx v3 (Haswell) és v4 (Broadwell) sokkal drágábban jött volna ki, mint v2 (ivy bridge) procikkal és nem találtam értelmesen olcsón olyan lapot sem, amivel távmanagement és ddr3 támogatás ment volna sok csatornán. AI kapcsán néha hiányzik, hogy nincs avx2 a v2 prociban. Vannak szoftverek, amik megkövetelik.
Persze normál netezős, videózós, kicsit játszogatós gépnek sokkal jobban a minipécék. Ha sok ram kell, nagy tárhely, akkor már nem biztos. Vagy pénztárcailag nem biztos.
-
5leteseN
őstag
Igen nekem is ilyenek vannak a 2673v3-akhoz és a kilóra vett 24x8GB DDR3-ECC-khez.
Tavaly(vagy előtt ? ) vettem a 10-es csomag 2673v3-at kb. 20€-ért(az összeset), azokat használgatom mindenre is. Under-voltal(-0,75V) is megy az All-Cor-Turbo, + DDR3 RAM-ok. De tudja a DDR4-et is 1866MHz-is(papiron, ha jól emléxem, nem próbáltam még). A további tapasztalatok már nagyon OFF.
Viszont IDE kb: Szerintem a kínai alaplapok bőven elegek/jók a MiniPC/Házi-szerver feladatokra. Minitoronyban nem is lesznek nagyok, és nekem az az ismeretségi-körös tapasztalat, hogy a MiniPC házakat a többség a megvétel után hetekkel már ki is növi, és jönnek hozzám a kérések/kérdések, hogy: ...file-szerver, ...(minden)-megosztás, Lécci-lécci ...
Amiket mind meg lehetett volna oldani egy "kicsit" nagyobb házban az így kényszerből össze-szedegettett +2-3 további mini-/midi-/...-PC-k helyett.
... + van a kb 10%, aki beletörődik a Mini(házas)PC-s kompromisszumokba, és úgy tesz mintha minden (is) jó lenne, közben otthon/titokban:
/ 
...najó, kb 10(max 15)% jól dönt/elég neki a MiniPC és elégedett! ...nek látszik!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
5leteseN
őstag
Pontosan!
Ilyen teljes (alaplap, +CPUv3/v3, +16-64GB DDR3/DDR4 RAM-ECC) csomag kb 50€-tól indul az Ai-kon.Szerintem ehhez a felhasználáshoz még a DDR4-sem kell, mert az alapból négycsatornás V3-as CPU-k/alaplapokban a szokásos aztali gépek kétcsatornás DDR4 RAM-jainál is gyorsabb.
Mint ahogy ez a helyzet szinte bármelyik(fél-milla/)alatti árú MiniPc-nél is, DDR5 RAM-ok alatt.
Esetemben: A 4x8GB DDR3(ECC), kb ingyen adják. Tavaly egy egész szervert csak azért vettem, mert adtak vele DDR3-64GB(4x16GB+1 tartalék)-ot: 40€-ért(+a többi bónusz: HDD-k, hw-es-RAID, ...)!
Szerintem az említett DL380Gen8 szállítása többe került(32kg)!
Jó hely az az eBay!
A szervert alkatrészként többért adogattam el, mint amibe került. Kb. ingyen van a hobbim, Pl: az emlitett x99 alaplap(okx3, az AI/MI prijekjeimhez...), Ali-s forrásból.

-
Ilyen felhasználásra miniPCnél olcsóbban ki lehet hozni asztali gépet, aminet 1 szálú teljesítménye kisebb, több szálú jobb: Kínai x99 lap,, Xeon 26xx V3 (all core turbo) vagy V4 (10-16 mag, 20-32 szál)és DDR4 ECC RAM (jóval olcsóbb, mint az asztali), használt videokáryta
-
drkovge
csendes tag
Ha drágább terméket rendelsz német amazonról érdemes csomagtovábbító céget beiktatni, pl. mailboxde.com. Ilyenkor német a szállítási cím, így nem a 27%-os magyar, hanem a 19%-os német ÁFA-t számolja fel az amazon. 820 € esetén ez már 50 € fölötti különbség, ebből a csomagtovábbító kap 12 €-t. Kis spórolás, de egyszerűen megvan...
Ezzel az is megoldható, ha valamit nem szállítanak Magyarországra. -
tlala
addikt
Biztos, hogy nem lehetne ennyiért hasonlót sem összerakni.
De megkérdezhetem, miért a német amazonról rendelnéd, ahol jóval drágább, mint amit linkeltél?
A linkeden alul, a Shipping Policy menüben ez áll:
"1) Local Warehouse Dispatch (Most US/EU/UK Orders)
- EU address: Ships from EU Warehouse (EU Adapter).
...
Fees: No additional charges (VAT/duty included)—you only pay the product price."Ez megérne egy e-mailt, hogy rákérdezz, hogy is megy pontosan ez az "EU Warehouse".
Lehet, hogy az áru Kínából jön, de simán lehet az is, hogy egy ilyen nagyobb cégnek van EU-s trükkje, ez gyakori. -
Joci93
senior tag
Sziasztok,
Gondolkozom egy Beelink SER9 Pro AMD Ryzen™ 7 H 255
vásárláson. A német amazonon elég jó áron lehet kapni áfával. Legfőképp munkára kellene (Linux, 8- 10 docker folyamatos futtatása , node, stb), másodsorban játékra. (Dualboot, régebbi játékokra. A GTA VI-ot nem ezen tervezem kitolni
)
Ha jól gondolom akkor ilyen árért nem lehetne összerakni egy asztali pc-t. Főleg a ram árak miatt. (Akár használtan ha-ról) -
Pferi
senior tag
Én is így csináltam, egy GMKtec K12-t vettem memória és ssd nélkül, itt HA-n meg egy régi eladótól 2000-ért egy win11 kulcsot, Microsoft oldaláról letöltöttem a kis programot ami létrehozott egy Win11 telepítő USB pendrivet, letöltöttem rá a gyári drivereket.
Telepítés közben kézzel kellett a wlan drivert betallózni a pendrive-ról, és kész.
Szerintem nem volt 15 perc az egész művelet. -
Úgy van, ahogy előttem mondták, a win újratelepítést mindenképpen meg kell lépni
Le kell tölteni egy official win11pro-t az MS oldaláról, Rufussal csinálni egy bootolható pendrive-ot, rátenni a win11Pro telepítőt és pendrive-ról bootolva telepíteni win11-et.
Ha gyanús, hogy nem fog magától menni a wifi driver, akkor azt a gép gyári támogató oldaláról előre le kell tölteni és felrakni a Win11 boot pendrive-ra
-
azbest
félisten
Nézd meg eszközkezelőben a deviceid-ket, és az alapján meg tudod keresni hogy mi kell. Aztán olyan chipsetes eszköz driverét akár a chipset gyártója vagy dell, lenovo vagy más nagyobb márka oldaláról valsz leöltheted.
De inkább csak azzal szokott gond lenni, hogy a hálókártyához nincs a winben beépített driver és ezért telepítéskor sem tudja menet közben letölteni a win updateről a többi drivert. De akár egy telóról usb netmegosztással lehet addig adni neki netet, hogy felismerje.
Mindig érdemes teljesen legyalulni a gyári kínai rendszert, mert ki tudja mi van benne, nem vírusos vagy trójais -e. Nem tudni kinek a kezén ment át az ali apróhirdetésén át. Akár aki eladja neked magánszemély az alin, az is telepíthet rá adatlopót, aztán lehet meglepetés, hogy a jelszavaiddal belépnek valahová.
-
-
pamesz
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A gyári képeken igen, viszont mivel már volt dolgom több UBOX-al, azt hittem nem változik. Nyilván benéztem. De attól jó lesz ez, megmarad. Most a gyári előre telepített win-el küzdök. Reméltem megúszom az újra telepítést, de sanszos, hogy nem. Hiába állítom át magyarra a nyelvet, félig angol marad. Illetve a win legfrissebb februári biztonsági frissítése is beragad, és nem települ. Kitudja a kínaiak milyen mókolt win-t tettek rá. Azt tudom, hogy újratelepíteni sem egyszerű ezeket. Az előzőek kaptak egy nagyobb ssd-t, így telepíteni kellett azonnal. Nem volt egy leányálom. Telepítésnél nem volt wifi, aztán a bluetooth modul nem akart életre kelni. Szopás volt. Nem úgy, mint a GMKTEC gépei, ott azonnal megy minden.
-
-
pamesz
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Közben javítottam

-
-
Andree601
csendes tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nagyon köszönöm az irányt, elkezdek nézelődni.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Robotporszívók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- Gamer PC i7-8700K RTX4060 garanciával
- Gtx 1080/ Intel I7 8700K/ 16GB Ram/ 256GB M2 SSD/ 1TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 256GB Sata SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 128GB M2 SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Srácok!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)