- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
batai15
üzenetére
A megközelítésed alapvetően helyes, egy N95 procival szerelt miniPC alkalmas az általad megcélzott feladatra.
Az általad kinézet Soyo PC konkrét verzióját nem ismerem, csak attól félek, hogy ha nagyon olcsó, akkor csak 8 GB RAM van benne és nincs is benne második RAM bövítőhely, csak egy SSD foglalat van benne , kevés rajta az USB3 csatlakozó.
Ha adsz konkrét linket a Soyo PC-re, akkor látjuk, hogy mi van (és mi nincs) benne.
-
-
-
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Végülis mindegy, de a részvények értéke jogi pénzként jelenik meg a számládon, ha eladásra kerül egy adott részvénypakett, akkor (banktól, brókertől, stb függően) 12-36 óra múlva lesz belőle fizikai pénz.
Szóval ezt tényleg nem tudják lenyúlni a számládról, mert először el kell, hogy adják a részvényt, amit csak észreveszel, hogy megbízást adtál az eladásra és van időd letiltani a pénzmozgásokat

De itt nem erről volt szó korábban, hanem arról, hogy valódi likvid pénz van valakinek a számláján...
(Egyéb okok miatt én is kiszállok idén a részvényekből, nekem "csak" olyan 6 milla körül lesz a 2026-ban az árfolyamnyereség után befizetendő adó
) -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
80%-a részvényekbe van nyugodj meg, erőteljes nyerőben
Azt hiszem, hogy te vagy itt mindannyiunk között messze a leggazdagabb

Azt mondod, hogy pénzed 80%-a részvényben van, a többi (ami ugye 20%) banki számlán pihen, és az is 9 számjegyű összeg

Még ha az a bankban lévő 9 számjegyű összeg 1-essel kezdődik, akkor is 100 millió ft feletti összegről van szó, ha ez az összes szabad pénzed 20%-a, akkor részvényben ennek a négyszeresét tartod, ami együttesen már 500 milió ft feletti összeg

Ilyen vagyon mellett már alkalmazatnál kiberbiztonsági szakértőt, nem értem, hogy miért te magad vacakolsz egy plebejus miniPC-vel

-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Teljesen off itt ez, de a legnagyobb hülyeség bankban tartani 9 számjegyű összeget
A banki kamat röhejes még lekötve is, nekem akár ha 5 számjegyű összeg nélkülözhetővé válik, akkor rögtön befektetem
Erre vess egy pillantást, OTP részvény, 1 év alatt több mint 50 % hozam
Szabad pénzem fele ebben fial, természetesen van más jó befektetési lehetőség is... -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Szerencséd van
Nekem volt pár problémám a GMKTec gyári Win11 Pro rendszerével. A legnagyobb gondom egy véletlenszerűen, de sajnos elég gyakran jelentkező lapozófájl hiba volt.
Aztán lehúztam egy gyári Win11 Pro telepítőt, Rufussal pendrive-ról feltelepítettem. A BIOS-ban lévő kulccsal rögtön aktiválta magát, azóta egyetlenegyszer sem jelentkezett a lapozófájl hiba
-
-
Az általam augusztusban vett GMKTec K6 gép is Lengyelországból jött, akkor 6 nap alatt itt volt, szóval nem dropshiping a szállítás

Miért nem tudod elfogadni, hogy most karácsony előtt lelassul a csomagküldés

November 14-én rendeltem valamit az EMAG-tól (nem EMAG-ról, hanem EMAG-tól!), akkor 5-10 nap szállítási határidőt írtak, de most módosították dec. 6.-ára, pedig az itthonról jön.
-
válasz
volandy
üzenetére
Ha most kellene vennem miniPC-t, akkor innen vennék egy GMKTec K8Plus gépet Ryzen7 8845HS procival, Radeon 780M iGPU-val (a gép Lengyelországból jön, tehát vám/Áfa kérdés fel sem merülhet).
Az aktuális ár 417 - 60 azaz 357 dollár, vagyis 118 ezer forint.
Szépséghiba, hogy a RAM, SSD és egyéb alkatrész árak megugrása miatt ezért a pénzért csak egy barebone verziót kapsz, itthon kell bele venned LPDDDR5 RAM-okat és SSD-t (bár az már szokott lenni mindenkinek otthon a fiókban).
Augusztus-szeptemberben ezt a konfigurációt 16 GB RAM-al és 512 GB SSD-vel meg lehetett venni 115-120 eft-ért, itt a topikban is van olyan, aki behúzta anyiért

Sajnos BF ide, SingleDay oda, az alkatrész árak emelkedése miatt most jóval drágább minden, mint fél éve volt

-
válasz
volandy
üzenetére
Őszinte legyek? Amennyiért árulják, annyiért nagyon nem

Ez ugyan már nem az engem jól megszívató 8th sorozatú Intel procit tartalmazza, de sajnos dupla annyiba kerül mint egy DDR5 RAM-al szerelt, lényegesen jobb teljesítményű AMD procis és Radeon780M iGPU-s GMKTec miniPC

-
Szerintem egyébként nincsen semmi gond egy 8th gen Intellel - 100x inkább egy régebbi, de normális gyártótól vásárolt eszközt választanék, mint egy olcsó, ki tudja meddig megy mini gépet.
Ezzel erősen nem értek egyet

Nekem a mostani noname GMKTec K6 gépem pont egy "nomális" gyártó gépét váltotta. Egy I5 8900T procis Lenovo M920Q Thinkcentre gépet cseréltem le, mert már televolt a hócípőm, hogy az elméletileg Win11 kompatibilis proci és alaplap minden másnap a telepítés 98%-ánál belehal az aktuális Win11 frissítésbe és egy ilyen kép feldobása után fél óráig állítja vissza a frissítés előtti állapotot

A Lenovo eléggé márkás gép, ennek ellenére februártól augusztusig pont fél évet kínlódtam a problémával, háromszor újratelepítettem a Win11 különböző verzióit, aztán augusztusban elegem lett és megvettem a GMKTec K6 gépet és azóta semmi szoftveres, vagy hardveres problémába se ütköztem

-
-
válasz
csabi324
üzenetére
Egy gyorsabb, korszerűbb processzort

-
-
Blackview-ról még nemnagyon írtak itt semmit, miniPC fronton nálunk nem annyira ismertek, de ha magyar boltból veszed, akkor nincs kockázat, lesz rá garancia.
Chuwit többen dícsérték már, gondolom, hogy megbízhatóak.
Nekem GMKTech van az aliexpressről, 4 hónapja 7/24 üzemmódban megy, semmi gond vele

-
-
-
-
válasz
5leteseN
üzenetére
Hőpaszta
Hol élsz te
Kínai gyártók előszeretettel alkalmazzák a paszta helyett a hővezető pad-okat, kici olcó eccerű
Nálam is ilyen pad volt az SSD és a hűtőlemez között, amikor egy olcsó hőpasztára cseréltem, akkor 10 fokot csökkent a hőmérséklete
Igaz, hogy a hűtőlemez rögzítését is moddolni kellett, de érdemes volt vele bajlódni
-
Nekem GMKTec K6 van, Ryzen 7 7845HS procival és Radeon780M IGPU-val.
Most ~3 hónapos, fórumozás közben egyáltalán nem hallatszik a ventillátor hangja, csak ha közel teszem a fülemet.
Cinebench teszt alatt viszont az elején beindul rendesen a terhelés hatására, ott van hangja, szóval a hang attól függ, hogy hogyan és mire használod.
-
válasz
drkovge
üzenetére
veszek akár HA-n egy másik 16 GB-os akármilyen DDR5 modult, berakom és akkor menni fog a dual-channel?
Nálam gond nélkül működött az a megoldás

Gyárilag egy darab full noname TWS 16 GB-os mudul volt benne, vettem mellé egy 16 GB-os Adata modult, gyári sebességen megy a dualchannel

-
Letöltötte a GMKTec K6 miniPC-m a Win11Pro 25H2 verziót, működik rendesen
-
-
-
-
válasz
Gabonetta
üzenetére
Persze, a holdraszállás se bonyolult dolog, van rá topik
Az más kérdés, hogy 50 éve sikerült párszor, de azóta se, soha senkinek 
Szóval már az bicskanyitogató, hogy akár egyszeri vámkezeléshez egy magánembernek is VPID számra van szüksége

A VPID számhoz meg DÁP/ÜK+ kell, amibe a beregelés 10 emberből 5-nek nagyon komoly problémát jelentett (tudom, van rá topik
).Elhiszem, hogy van olyan, akinek ez az egész procedúra nem bonyolult, de azért nincs olyan ember, aki azt mondaná, hogy nem volt jobb a korábbi módszer, amikor a nyomtatvány kitöltésével egyszerűen megbízást adtál a postának/DHL-nek/Fedexnek a vámkezelés elvégzésére és semmi mást nem kellett tenned, csak fizetned

-
-
-
-
RAM-nál vedd figyelembe, hogy két csatornán sokkal gyorsabb a rendszer, mint egy csatornán, vagyis ne 1 x 32 GB RAM legyen benne, hanem 2 x 16 GB.
Érdemes 5600-as RAM-ot belerakni, nekem a tesztprogramok szerint 5588-as sebességen mennek a RAM-ok, pedig vegyes gyártmányúak vannak benne.
Nem drága már a DDR5 laptop RAM, nem érdemes spórolni se a mérettel, se a kapacitással, a rendszer meghálálja a jobb és nagyobb RAM-okat

-
Itt most a barebone verzió 299 dollár (100 eFt). (A 30 dolláros kupon levonása után).
Az általam vásárolt verzióban a RAM és az SSD eléggé névtelen volt, lehet, hogy jobb barebone verzióban megvenni és tényleg itthon venni hozzá memóriát, háttértárat.
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Családi fotókat évente átnézem, az értéktelen (elmosódott, duplikált stb.) 50 %-át kapásból törlöm, a maradék értékes képeket pedig két különböző hordozóra kimentem és offline tárolom őket
(A múltkor kiváncsiságból megnéztem, a 12 évvel ezelőtt BD meghajtóra mentett képek, videók mind tökéletesen épek voltak, nem volt adatvesztés
Persze már nem használok mozgó alkatrészt tartalmazó vagy optikai biztonsági adathordozót, de jó tudni, hogy az öreg technika is teszi a dolgát
) -
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Ez a Dacia Duster vs IFA teherautó összehasonlítása.
Objektíven elég kevés embernek van szüksége arra, hogy 5-6 db 3,5-ös HDD-t rakjon egyszerre egy otthoni hálózat központi gépébe (IFA teherautó).
Két 2280-as SSD pedig egy miniPC-ben is elfér (Dacia Duster), külső HDD dokkolóval pedig 2 db 3,5-ös HDD-t is lehet csatolni hozzá (Duster utánfutóval
). -
-
-
-
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Display port 1.4 így akkor 4k120hz simán működik ?
TV-n akarod így használni?
Sajna a TV-k jelentős részén nincs displayport. Így a minPC displayportját csak konverterrel tudom a TV HDMI bemenetére kötni.
DP->HDMI konverterből pedig már olyat is csak nagy nehezen (és drágán
) találtam, ami 4K 75 Hz-t tud (mert a TV-nk se tud 75 Hz-nál tobbet 4K-n).Szóval ha neked van olyan TV-d ami tud 4K-n 120 Hz-t és van rajta displayport, akkor te tudod ezt kipróbálni

-
Amelyik miniPC-n van Thunderbolt4 kompatibilis USB-C csati, az tápfeszt is fel tud venni a TB4-es portról?
-
Hihetetlen, hogy az újabb számítógépeknél mennyit számít az, hogy a bennük lévő memória single, vagy dual channel módban működik.
Az én kis gépem (GMKTec K6 Mini) Radeon 780M igpu-val rendelkezik, de a gyári konfigurációban nem tudta kifutni magát. A miniPC gyárilag 1 x 16 GB RAM-al volt felszerelve, ezzel a 3DMark tesztben a rendszer 1946 pontot tudott összehozni.

Semmi más nem változott a konfigurációban, csakis annyi, hogy kapott még a rendszer plusz 16 GB RAM-ot a másik foglalatba, ettől a tesztben elért pontszám 3366-ra emelkedett

Szóval nagyon is érdemes a RAM-okat dual channel módban hajtani, vagyis aki nem tervezi, hogy 16 GB-nél több RAM-ot rak bele, annak érdemes 2 x 8 GB RAM-ra lecserélni a gyári 1 x 16 GB RAM-ot, sokat gyorsul a rendszer
-
-
válasz
drkovge
üzenetére
MiniPc-BEN nincs dedikált GPU

MiniPC MELLETT már lehetséges ilyet találni, keres rá az eGPU kifejezésre.
Ezt nemcsak DIYmódon lehet ezt megcsinálni, gyári megoldások is vannak.
(Bár szerintem többe kerül a leves, mint a hús, de a dolog működik
) -
A videókártyás szaktopikban nem merek kérdezni, mert ott integrált VGA kártyákkal nemnagyon foglalkoznak, úgyhogy itt kérdezem meg, hogy a Radeon 780M IGP-hez érdemes drivert letölteni az AMD oldaláról, vagy amit felrakott a Win telepítésekor az jó?
-
válasz
Hokunda
üzenetére
Sajnos nem ismerem a magyar forgalmazók kínálatát

Nem gondolkodok magyar forgalmazóban, az ok pedig az, hogy az említett itthoni forgalmazó pl. ezt a miniPC-t 197 eft-ért árulja, én pedig, mint nemrégen írtam, ugyanezt 118 eft-ért vettem meg külföldről

De mindenki maga dönti el, hogy honnan vásárol

-
-
-
-
-
-
válasz
adolfo01
üzenetére
Ha teljes 5.1 hangot akarsz, akkor venned kell egy ilyen HDMI-> RCA konvertert.
Viszont nem tudjuk, hogy milyen a Creative hangcuccod, a 3 bemenetből arra tippelek, hogy abban is van valami dekóder és az állítja elő az 5.1 hangot.
Milyen a Creative rendszered?
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Igen, a HDD dokkoló ugyanaz, a miniPC ugyanaz, csak a Win11Pro verziója picit más, és máris működik a külső dokkoló.
Azóta csináltam ellenpróbát, a GMKTec gyári windowsát visszarakva sajnos továbbra sem működik a külső dokkoló, míg az MS oldaláról letöltött verzióval meg kiválóan működik.
Amúgy tele van a hócipőm a win verziókkal, elvileg ugyanaz a verzió, de mégis minden másképpen van, máshogyan vannak a beállítások, máshol lehet elérni dolgokat
-
-
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Elég egy Intel N100 CPU-val ellátot Mini Pc ?
Vagy esetleg "Intel Core i9-8950HK" CPU-val ellátot Mini PC?Az Intel N100 CPU megfelelő a célra, de nem értem, hogy hogyan jött képbe mellé az i9 CPU? Ezek minden tekintetben nagyon távol vannak egymástól.
Az N100 6W-ot kér, az i9 45 W-ot, viszont az N100 fele akkora teljesítményű, mint az i9.
Az i9 8-as generációs, mondhatni, hogy már elavult, szerintem olyat ne vegyél.
-
-
Újratelepített win alól jelentkezem
Próbálgatom, egyelőre sem a lapozófájl mérethiba, sem a külső HDD időleges leszakadása sem jelentkezik.
Ígéretes a kezdés, meglátjuk, hogy hogyan alakul a későbbiekben
-
-
-
Letöltöttem a Win11 ISO-t, Rufussal megcsináltam a bootable pendrive-ot.
Egy olyan SSD-re installálnám a Win-t, amin nincs hűtőborda, de kell rá, mert a miniPC belsejében eléggé magas a hőmérséklet...
Hogyan járok el helyesen, ha a réz hűtőbordához adott ragasztólappal ragasztom fel a hűtőbordát, vagy jobb T-7000 hővezetős ragasztóval felragasztani az SSD-re a bordát?
-
-
Igen, remélhetőleg így lesz, de a videóban egy profi is a win telepítéséhez képest többszörös időt fordított a driverek telepítésére, pedig szemmel láthatóan készült a problémára, mert igyekezett előre összeszedni a drivereket.
(Jó, tudom, az a pc egy "vacak" Inteles cucc volt
) -
-
-
Azt meg lehet csinálni, hogy berakok egy SSD-t (a második slotba, vagy egy külső SSD házba), letöltöm erre a Win11 ISO-t, aztán kikapcsolom a gépet, ezt az SSD-t berakom az első slotba és utána erről installálódik a Win11?
Vagy hogy a leggyorsabb telepíteni egy új Win11-et?
-
Egy ilyen HDD dokkolóról van szó, ennek saját tápegysége van, eddig két számítógép mellett is tökéletesen működött
Nem tudom, win install és win install között van-e különbség, egyelőre a gyárilag felrakottat nyúzom, meglátom, hogy bajlódjak-e egy új letöltéssel.
SSD van itthon bőven, akár 3-4 párhuzamos installt is kipróbálhatok, csak nem tudom, hogy ha letöltök egy gyári frisset, akkor lesz-e liszenszkódja, vagy vennem kell kulcsot a hardveraprón
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Na, szenvedek továbbra is a gépecske beüzemelésével, mint malac a jégen

Nem tudom eldönteni, hogy a hardver szívat, vagy a gyárilag rátelepített Win11Pro

Már nem fagy, de a működése nagyon esetleges, még a HDSentinel is sokszor leáll. Próbálom a dolgaimat átrakni a korábbi PC-mről, de csak szívok, mint a torkosborz

Évek óta egy asztali dokkolót használok, abban cserélgetem a HDD-ket, eddig semmi gond sem volt vele. Régi PC-ről rámásoltam 200 GB adatot, próbálom az új miniPC-re bemásolni, de egyfolytában ezt az üzenetet dobálta fel, ha nagy fájlt másolt (volna) éppen:

Hosszas internetes keresgélés után javítottam a problémát, a lapozófájl mérete nem volt jól beállítva

Ezzel csak az a gond, hogy eddig azt sem tudtam, hogy van olyan, hogy lapozófájl, hol lehet azt állítani, meg gyárilag miért nem jó a mérete

Na mindegy, nagyobbra állítottam, erre 5 percenként ezt kezdte feldobálni:

Erre rákeresve az volt a hiba oka, hogy (szerinte!!!) nem jó a HDD
Ja, az a HDD, abban a dokkolóban, amit évek óta használok, és semmilyen diagnosztikai program sem talált rajta hibát. Na mindegy, eltoltam egy órát míg többféle teszter programmal vizsgáltam a HDD-t (mert ezt használom backupnak is
), de semmi hiba sem volt rajta.De a miniPC-nek nem tetszett a HDD, ezért nem volt más vélasztásom, mint egy külső SSD-re megint felmásolni mindent a régi PC-ről az összes dolgot.
Most erről a külső SSD-ről másolódnak be az adatok, most nem dobál fel hibaüzeneteket

Az is probléma még, hogy nagyon meleg a cucc, le kellett venni a tetejét, hogy ne melegedjen túl, pedig csak adatmásolás folyik, játék még nincs is

-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Na, vagy két órája nem fagyott egyszer sem.
Egyrészt a BIOS-ban optimized beállításokat töltöttem be (bár nem tudom, hogy korábban mi volt beállítva), másrészt a win már lefrissítette magát, korábban 10 percenként kért újraindítást.
Szóval egyelőre minden OK

Beraktam egy 2 TB-os Apacer SSD-t, ha holnapig nem fagy, akkor elkezdem a programok feltepeítését.
CineBenchR23-ban elég jó értékeket mutatott a gépecske, tetszene, ha jól működne

Mint írtam, eléggé noname SSD van benne, a RAM-ok se márkásabbak
-
-
Megjött az aug. 25-én rendelt GMKTec K6 miniPC-m.
Gyorsan leszállították, de egyelőre ez az egyetlen pozitívum, amit tudok róla mondani, mert újraindulgat a cucc
A fura az, hogy eléggé random módon teszi ezt, a CineBench teszt alatt jól felmelegedett, zúgtak a ventik rendesen, de akkor nem indult újra
Eléggé tanácstalan vagyok, annyit tudtam nézni, hogy a tápfesz jó, ventik mennek, de néha mégis megáll
-
válasz
DravenMoral
üzenetére
A tlala fórumtárs által linkelt videóban bemutatott K6Mini cuccban Adata RAM-ok vannak, meglátjuk, hogy a valóságban mivel érkezik

#beers: köszi

-
válasz
DravenMoral
üzenetére
Ezekben laptop RAM van, vagy normál asztali PC-be való?
-
Köszi, itt tényleg jól látszik, hogy két RAM foglalat van benne

Ez van a gyári specifikációban is, nem is tudom, hogy miért hittem egy rossz fotónak...
Mostmár csak abban bízom, hogy 1 x 16 GB RAM-al küldik, nem pedig 2 x 8 GB-vel, mert akkor hamarosan vennék bele még egy 16 GB-os modult

-
A GMKTec oldalán azt írják, hogy két memóriafoglalat van a K6Mini pc-ben, de ami képet láttam a belsejéről, az csak egy foglalatot mutatott.
Szóval egyelőre abból indulok ki, hogy egy RAM foglalat van benne, ha mégis kettő lenne, akkor legfeljebb meglepődök
Nekem egyelőre elég az egy RAM foglalat, a kettő SSD foglalat viszont szükséges
Ha megjön a rendelésem, akkor beszámolok, hogy mit találok benne
-
válasz
AxBattler
üzenetére
Én is vacilláltam a GMKTec K6 mini (R7-7840HS procival) és a FireBat MN56 (R7-8745HS) minipc-k között, végül a GMKTec-et rendeltem meg.
A FireBat abban jobb, hogy abban két memóriafoglalat van, a GMKTec K6-ban pedig csak egy, amúgy lényegében egyformák (DDR5 RAM, 2 SSD foglalat, R780M iGPU, a procik sebessége pár % eltéréssel egyforma).
Azért választottam a GMKTec eszközt, mert talán kicsit jobb a ventillátor elhelyezése, meghát nekem nem kell a FireBat eszközben lévő RGBW LED orgia

Ráadásul amikor vettem, akkor a GMKTec pár ezressel olcsóbbra jött ki

-
válasz
Gabonetta
üzenetére
Valamit variáltak a kedvezményekkel, ha megnézed az általam képként berakott hirdetést, akkor láthatod, hogy akkor még 391 dollárból (133 eFt) lejött 46 dollár (15 eFt), így nekem a fizetendő összeg 118 eFt-ra jött ki
(dollárban szoktam nagyobb értékű dolgokat venni, a Revon jobb árfolymon veszem a dollárt, mint amilyen árfolymon az aliexpress váltja).Most viszont szinte megszünt a kedvezmény, most csak 730 Ft kedvezményt adnak
Szerintem csak átmeneti ez a kedvezmény csökkentés, biztosan hoznak majd új kedvezményeket
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
No, megrendeltem egy GMKTec K6 mini gépet AMD R7 7840HS procival.
Kupont felhasználva 346 dollárra jött ki (118 eft) a 16/512 GB-os verzió ára

Belerakható még egy második SSD, de RAM-ot bővíteni csak cserével lehet, mondjuk ez nem annyira sürgős, mint az SSD bővítés

Spanyolországból szállítják, tehát ÁFA, vám nem jön rá, majd beszámolok, hogy milyen a gépecske

-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ráadásul a Chuwi nem is rossz márka, volt tőlük tabletem, majd laptopom is, teljesen megbízhatóak voltak
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Jó kis cuccnak néz ki, a képek alapján két memóriafoglalat van benne és két M2 foglalat is. Akinek ez a teljesítmény elég, annak ez bestbuy vétel
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Köszi, ez a proci teljesen jó lenne, de ez a kétdobozos kivitel nem jön be nekem
-
Mi most a bestbuy 780m iGPU-val szerelt miniPC?
Nem barebone kellene, hanem RAM-al és SSD-vel szerelt gép.
-
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Az, hogy "fel lehet tenni" a win11-et, az édeskevés a hosszabb távú nyugodt használat tekintetében

Március óta szenvedek egy akkor kiadott win11 frissítés telepítésével, amit azóta sem sikerült telepíteni, pedig az én miniPC-m elvileg win11 kompatibilis, csak éppen a kompatibilitási lista legalján van a procim (i5-8xxx)

-
Nincs nekem szerencsém ezekkel a kínából rendelt dolgokkal

Az AzsiaCenter.com webáruházból megrendelt dolog meg sem érkezett, egy hónapja hitegetnek a vételár visszatérítésével, már lemondtam róla, hogy adnak vissza bármit is.
Megrendeltem ezt az RP-SMA wifi antennát is az ebayről, ez megérkezett, csak éppen pont úgy nem jó az antennakimenethez, mint a korábban rendelt antenna

A küldött antenna ugyan Lenovo cikkszámos, és már annyiban jobb, mint a múltkor vett, hogy anya csatlakozós az antenna, de akkor sem lehet rácsavarni a miniPC antennakimenetére, mert a menet átmérője nem egyezik

A miniPC antennakimenetének a külső csavarmenete 4.35 mm átmérőjű, az ebayről vett antenna belső csavarmenete viszont 5.55 mm, szóval nem tehető rá az antenna az aljzatra

Mivel ez már a második rossz antenna és fogalmam sincs, hogy hogyan keressek olyan RP-SMA antennát, aminek 4.35 mm-es a csavarmenete (merthogy ezt az értéket sehol sem tüntetik fel a hirdetésekben) lemondtam az antennáról, marad így ahogy van.
-
-
-
Összeraktam a Lenovo M920q miniPC-t és az NVidia Quadro P1000 grafikus kártyát.

Még nem tökéletes a dolog, a VGA kártya ventillátora picit beleér a ház tetejébe, surlódó hang hallatszik, de majd próbálom lejjebb szorítani 1-2 mm-t a kártyát.
Mivel a P1000 kártyán csak miniDP kimenetek vannak, a monitornak használt 4K TV-n meg csak HDMI bemenetek vannak, ezért kellett hozzá venni egy miniDP->HDMI kábelt, ami deklaráltan DP1.2 és HDMI2.0 kompatibilis, mert a 4K nak hirdetett DP->HDMI átalakítók nem tudták átvinni a 4K jelet (30 Hz-n se, nemhogy 60 Hz-n
)Milyen tesztprogrammal tudom megnézni, hogy mekkora a kártya teljesítménye?
Próbáltam a cinebench R23 és 2024 programokat, de ezek hajszálra ugyanakkora teljesítményt mutatnak, mint az alaplapi UHD630 VGA esetén mért teljesítmény, ezek a programok valószínűleg csak a CPU teljesítményét mérik.
-
Mennyi idő múlva lehet visszatérítést kérni a meg nem kapott termék után?
Lassan két hónapja rendeltem meg az adaptert, de nem jött semmi
Az általuk linkelt nyomkövető oldalukon semmilyen információ sem érhető el a küldeményről, így semmit sem tudok csinálni azon kívül, hogy írtam nekik emailt, hogy WTF?A múlt héten megrendeltem máshonnan egy hasonló adaptert, mert szükség lenne rá

A magam részéről nagyon határozottan nem ajánlom, hogy az azsiacenter.com webáruházból bárki bármit is rendeljen

-
-
Köszi a választ.
Sajnos korábban nem olvastam a szállítási feltételeket, van ott egy ilyen kitétel:
"Előfordulhat, hogy a termék beszerzése időt vesz igénybe, türelmedet kérjük!"
Szóval ez egy dropshiping bolt

Na mindegy, mostmár nem tudok mást csinálni, mint várni a megrendelt csatlakozóra. Szállítási idő tekintetében az aliexpres is eléggé megbízhatatlan lett, ott is van termék, amire egy hónapja várok

-
-
-
Megérkezett a Lenovo M920q miniPC-mhez vásárolt 90 fokos pcie riser adapter:

Rögtön be is tettem a helyére:

Próbaképpen egy pcie -> SSD adapter kártyát raktam bele:

Működik rendesen, a belerakott nvme SSD a teszten ugyanolyan sebességet hozott, mintha az alaplapra integrált nvme aljzatba raktam volna bele

Igazából majd egy VGA kártyát akarok az adapterbe rakni, hogy az alaplapi UHD graphics 630 kártyánál egy kicsit jobb teljesítményt érjek el.
Ez persze nem lesz egyszerű, tekintettel a rendelkezésre álló 6,5 x 14,5 cm-es helyre, illetve a hűtéssel együtt is csak 2 cm-es magasságra

-
-
-
Nem vagyok otthon az ilyesmiben, segítsetek kérlek.
Az M920q mini PC-m külső wifi antenna nélkül érkezett, a jelerősség nem túl acélos, gondoltam, hogy teszek rá egy külső wifi antennát. Van is a fiókban hányódó wifi antenna, de amikor fel akartam rakni a házon lévő külső antenna csatlakozóra, akkor szembesültem vele, hogy ez nem fog menni

A házon lévő csatlakozó és az otthon talált külső antenna is apa csatlakozós és a házon lévő csatlakozó átmérője is kisebb

Milyen wifi antenna csatlakoztatható ehhez a miniPC-hez?
-
Köszi, megrendeltem, mentettem az adatokat, fizettem bankkártyával.
És ezzel megcsináltam minen olyan dolgot, amitől a bankok ezerrel óvják a kártyatulajdonosokat, egy ismeretlen honlapon megadtam a banki adataimat, kártyaszámot, lejárati dátumot, CVC kódot

Merthogy utólag döbbentem rá, hogy nem egy banki fizetési felületre irányított át, hanem a honlapon kellett a kártyaadatokat megadni

Egyszerűbb, ha mostantól eleve az Ázsiacenternek utaltatom a fizetésemet

Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Gitáros topic
- Kuponkunyeráló
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÚJ 3-DBOS CSOMAG: Intel Core Ultra 7 265K + ASUS TUF Z890-PLUS WIFI + MSI MAG CORELIQUID A15 240
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

Az más kérdés, hogy 50 éve sikerült párszor, de azóta se, soha senkinek

)