- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- E-book olvasók
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pamesz
tag
Sziasztok! De.gmktec oldalról rendelt k11-et megfogta a vám. Kínából érkezik nyomkövetés szerint. Ez már a második rendelésem az oldalról. Az elsőnél semmi ilyen nem volt. Szerintetek mit tegyek? Írok a supportnak, hogy vagy fizetik a vámot, vagy visszakapják a csomagot. Az a kérdés, mikor kapom vissza a pénzem.
-
Multibit
nagyúr
Azt írtad, általános otthoni felhasználásra kell. Tehát semmi megeröltető terhelés. Nálam az N97 CPU elegendő ilyen célra. Az asztali gépemen végzem a munkámat is HO-ban (sw fejlesztés). A NAS-omban is kiválóan teljesít ez a proci. Ha nem volt tapasztalatod az N családdal, miért a bizalmatlanság részedről? Az i5 8500T több generációval öregebb. Miért gondolod, hogy jobb választás? Nem betonoznám be magam a múltba, egy régebbi, nagyobb fogyasztású CPU-val. Akkor inkább egy N355-ös mini PC-t vennék.
-
szkutyi
addikt
Mire kell hogy elég legyen..???
Nekem n100as gépem van. Átlag 11w fogyasztás, pörgős nagyon, és biosban elengedtem a fékeket is...
0-24 megy, 140+ torrent gigabit fel és le, amit ki is hajt, plex média szerver, bírja a transzkódolast is, naponta használjunk böngészésre, 4k hdr YouTube, és játszom is .(Lol, Minecraft és még amit ez a kategória elbír értelmes fps-el) -
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Általános otthoni felhasználásra (böngészés, office, Youtube 4K, stb..) keresek mini pc-t egy ismerősömnek. Találtam az Asus kínálatában több gépet is N-es procikkal. Utánna néztem a prociknak, de nem tiszta teljesen a teljesítményük. Jelenleg egy i5 2400-as gépet kellene leváltania a mini PC-nek. Amit most kinéztem gép az egy N150-el szerelt verzió: ASUS NUC 14 Essential NUC14MNK150 De létezik ez N97, N100, N250, és N355-el is. Nyilván az N355-ös a legdrágább közülük. A gépbe 16Gb memóriát és 1Tb m.2 ssd-t szeretnék tenni. A kérdés a következő lenne, elég a N150, vagy kell az "erősebb" a fent felsorolt dolgokhoz? Igazából nem is igazodok ki melyik az erősebb, ill. a jobb, mert az összehasonlítás alapján az N97 elvileg erősebb mint a N150?
Köszi a segítséget.
-
sgx
tag
Sziasztok,
elvesztem a rengeteg típus között, pedig csak a gmktech környékén nézelődök.
2 feladatra keresek 1-1 miniPC-t :
- irodai munka, linux mint, pár docker konténer, teams, 4k youtube, játék nem lenne.
- NAS , debian, 15-20 docker konténer, media szerver, plex, immich, nextcloudTudtok ajánlani konkrét típus(oka)t?
Én totál elvesztem a kínálati palettán
M6, M7 K8, K8 Plus is felmerült, de nem tudok dönteni

Köszi előre is.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A K8 Plus most olcsóbb ott, mint a K6. De nem egyértelmű számomra, hogy ez honnan érkezik. Ha EU-n kívülről, nyilván kell vámot és ÁFÁ-t is fizetni. Azt látom, hogy a szállítás ingyenes.
-
Gabonetta
aktív tag
A GMKtec.com-ról vásárolt már valaki?
-
azbest
félisten
-
Gabonetta
aktív tag
Ez a barebone változat jó vételnek számít 100 ezer alatt?
-
parfish
tag
Mit ajánlanátok 100-120k huf környékén? Nem gond a 16gb ram ha tudom bővíteni. Az 1tb ssd jó lenne, de az sem gáz ha ugyancsak bővíthető. Nem vagyok otthon ezekben a mini pc-ben.
-
5leteseN
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A megkérdezett NucBox M6 Ultra az előző "ez a gép már 79K"-val azonos kiépítésben(16GB RAM/512GB SSD) pedig kb 130e HUF ugyanott(Ali) a lengyel/EU-s raktárból.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
parfish
üzenetére
Hát ha abból indulok ki hogy ez a gép már 79K drágának mondanám
-
parfish
tag
Üdv!
Mennyire ajánlott ez a mini pc ilyen áron?
[link] -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy alap kis kockapc-t keresek, ami rendelkezik olyan DP kimenettel, hogy tudja az 1440p 165Hz felbontást. Alapvetően semmi extra igényem nincs, de a monitorom képességeit ki szeretném használni, a mostani notebookom ezt nem tudja. Illetve GeforceNow-on játszanék így a magas freki ott is jól jönne.
Köszi a tippeket!
-
5leteseN
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Igen, kb. ez az a lehetőség, ami érdemes lehet hozzácsapni az igényekhez +egy pontnak, ha az eVGA lehetőség valamelyik formájának(ez esetben az OcuLink) nem túl húzós az ára!
Az Prohardver eGPU témájában vannak saját építésű eGPU-s tapasztalatok is, ahol sokszor az egy-két saját-polcról levett alkotó-elem(Pl: korábbi tápegység, a friss-ropogós VGA-ra lecserélt "öreg" RX580/8GB, stb...) felhasználásával egész baráti áron is kihoztak meglepően (nagyon-)jó teljesítményeket is!

Ezeket a "gyári" és sk.(DIY) eGPU-kat kicsit több rugalmassággal és kompromisszummal lehet használni, cserébe a hasonló tudású "gyári-beépített" megoldások horror-árait felezi-harmadolja ez a kis kompromisszum készség. Az sk./DIY meg még ezt is jelentősen csökkentheti!
-
hahakocka
őstag
Ismerősöm GMTEK K6 os MINI PC jén TV re kirakva az Olden Era playtest, magas beállításokkal ment reccenés nélkül! Ja persze 1080p ben ha jól emlékszem de lehet hogy 1440p volt Én is ezért veszek egy hasonlót talán vagy laptop verzióban ugyanezt. Ez lesz a 2. PC m pl Olden Era versenyekre én már tudom tesztelni multiplayer playtesten amúgy 1 hónapja
. -
kene84
aktív tag
Sziasztok,
meglehetősen eljárt az idő a PC-m felett (ASRock B75 Pro3-M, INTEL Core i5-2400) és gondoltam Mini PC felé venném az irányt.
Nagyon nem követtem sajnos az elmúlt években ezt a területet, ezért is kérnék segítséget.
Amiből ki tudok indulni mint "elvárás", hogy szeretném, ha az új Heroes of Might and Magic: Olden Era el tudna futni rajta probléma nélkül, ezt nem tudom megítélni mennyire járható, azt gondolnám igen.
Amit találtam mint ajánlott gépigény:
Processzor: Intel® Core™ i5-12400T (hexa-core) / AMD® Ryzen™ 5 5500 (hexa-core)
Memória: 16 GB RAM
Grafika: NVIDIA® GeForce® GTX 1660 (6 GB) / AMD® Radeon™ RX 5600 OEM (6 GB) / Intel® Arc™ A750 (8 GB)A jelenlegi gépből max az SSD-t hoznám át bele (Samsung SSD 870 EVO 1TB), de ha azt mondjátok már ezt is kár, akkor csere az is.
Köszi előre is!
-
GMKtec EU-s webshop mióta létezik? Lemaradtam az indulásról...
-
Gabonetta
aktív tag
Esetleg erről vélemény? Megéri az árát?
-
szkutyi
addikt
sziasztok!
egy kis tapasztalatot osztanák meg veletek.
Tbao t8 plus
n100 proci, 16gb ram, nvme ssd.
ház és ventilátor már nem gyári, elöbbiért köszönet azbest fórumtársnak
utóbbi pedig 0.2A a gyári 0.1A helyett.
a lényeg: vettem mx-4 pasztát bele, mégiscsak jobb mint ami benne lehet..
kb 1 évig szenvedtem vele, pasztázás után 1 héttel már 80 fokot is elérte, onnantól pedig már kezdödött is a folytás...max 2 hétig birta mindig...már mindent is probáltam, semmi nem volt jó...
DE!
rendeltem kinából egy ADEGRES NB-4 nevű pasztát ami elvileg 18w/mk..ELVILEG.
gyakorlatilag 1 honapja van benne és legnagyobb, hosszú terheléssel sem megy 71 fok fölé.
mx-4et itthon vettem megbizható helyről szoval tuti nem kamu volt...de valahogy mégis hatalmas a különbség.
-
5leteseN
őstag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Azért kérdeztem, mert ha 1-2 éven belül "megeshet" az MI/AI területre egy bekukkantás, akkor javasoltam volna az OcuLink (vagy más hasonló) külső VGA csatlakoztatási lehetőséget, ami nem egy nagy felár szokott lenni. De akkor nem érdekes, pár tíz-ezer HUF megtakarítás így lehetséges, vagy másra "fordul"...
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Megérett az asztali gépem a cserére, illetve a helysprólás (és a hang) miatt szeretnék egy mini PC-re beruházni. Jelenleg egy Gigabyte B450M S2H alaplapom van AMD Ryzen 3 3200G proceszorral, 8 GB RAM-mal, VGA nincs. Egy SSD és egy HDD van benne. Nagy igények nincsenek, de kb. olyat szeretnék, mint ez volt 5 éve, amikor vettem.
Van valami bestbuy tippetek?
Köszönöm előre is! -
-
eXodus
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Végül 2x16GB 5600MHz CL46
SSD (Samsung PM9A1a - 512GB)
Úgy tűnik hozza a várt sebességet és eddig stabil.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? -
azbest
félisten
volt már róla teszt videó, akinek valamiért nagyobb házas, 3 ssd helyes kellene, akkor lehet érdekes. De ott is van trükk, mert a második és harmadik nvme csak 2 lane-es, csak az első slot 4 lanes. Sebességteszteknél úgy emlékszem valóban kicsit kevesebbeket kapott, mint elődei.
-
azbest
félisten
óvatosan, a AMD Ryzen™ 7 250 lehet gyengébb, mint a k8 plus 8845hs, pláne a k11-hez képest
Teljesen ugyanazok a képességei, csak átnevezték, mindegyik zen4. És mivel a tdp-jét alacsonyabbra vették, így a 250 proci alap órajele is 3.3 -ra lett levéve a 8845hs 3.8GHz-éről.
A k11 9845hs-nek 4GHz az alapórajele.A gpu ugyanúgy 780, 2700MHz-en a 250es és 8845hs prociban, a 9845hs-ben 2800MHz.
-
szarnyasdino
junior tag
Kinatech-en most egy halom kupon van mini pc-re. 6600H-s variáns 92K-ért nem rossz de sajnos 1x 16GB ha jól látom

-
-
kunberci
senior tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Szerintem az enyém nem, de viszont csak alap dolgokra kell,
legfőképpen a kamerák megjelenítése miatt, ez meg nem terhelés. -
eXodus
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Aztán már csak azt kellene kitalálni, hogy van-e az alaplapnak valamelyik ramra érzékenysége/inkompatibilitása.
pl.: egy olcsóbb 2x16GB 5600MHz jó lesz vagy drágább márkásabb. (Mivel nem nagyon lesz tuning, ezért az olcsóbb felé nézelődök) -
szkutyi
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Nekem n100as gépem van, eddig mx4 pasztaval szenvedtem 80 fok fölé ment 1 hét után és thritlingolt.
Rendeltem Kínából másik pasztát, most 70 fok fölé nem megy...passzívan nem tudom hogy tudna működni... -
kunberci
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szia!
Én is rendeltem az Aliról egy ugyanilyen gépet,
elsősorban most a kis méret miatt.
Néha csak filmek megnézése, illetve kamerák képének megtekintése.
Vettem hozzá egy olcsó monitort:
[link] Xiaomi G24i
29 eFt-ért.Inkább a kisebb méret volt a döntő, illetve amire én szánom arra
tökéletes.
Nagyobb asztali gépek voltak eddig, de úgy döntöttem kipróbálok
egy mini gépet, szerintem jó választás volt.
kicsi fogyasztás, kicsi méret.
[link]
53 eFt-ot megért szerintem. -
RAM-nál vedd figyelembe, hogy két csatornán sokkal gyorsabb a rendszer, mint egy csatornán, vagyis ne 1 x 32 GB RAM legyen benne, hanem 2 x 16 GB.
Érdemes 5600-as RAM-ot belerakni, nekem a tesztprogramok szerint 5588-as sebességen mennek a RAM-ok, pedig vegyes gyártmányúak vannak benne.
Nem drága már a DDR5 laptop RAM, nem érdemes spórolni se a mérettel, se a kapacitással, a rendszer meghálálja a jobb és nagyobb RAM-okat

-
azbest
félisten
Szerintem a venti maga világít, nem vezérelhető. Legalábbis pont olyan, mint az m7 és k8 plus-é csak színes. [link]
Előző év vége óta nem vettem mégegyet belőlük
szóval nincs tapasztalatom a mostani eu eladóikkal. Ha már sok eladása van, régebbi fiók, akkor talán kevésbé kockázatos.Ahogy látom 100-200MHz különbség van csak köztük [link]
-
eXodus
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
+ szarnyasdino
Köszi. Meg is rendeltem a barebone verziót. (102k huf) Noname ram még ok lenne, de az ssd inkább valami biztosan márka/típus lesz. Kiegészítő hűtés pedig majd ha kéznél lesz...

-
pamesz
tag
Hát igazából úgy összességében. Nem terveztem leváltani, de ha már így alakult, akkor miért ne alapon. Csak kíváncsi voltam, van e jobb. De akkor lehet berendelek egy K11-et. Remélem az RGB ventik világítása kikapcsolható. Honnan most a legjobb rendelni? Legutóbb a német oldalról rendeltem euróért. Most a dollár árfolyama sokkal barátibb. Esetleg felbukkant egy újabb megbízható alis reseller?
-
Darkness1
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Elég lesz a 780M ahogy nézem. Jelenleg egy GTX1060-at használok már 2019 óta és az bőven elég. Keveset játszom már de a lehetőséget fenn akarom egyelőre tartani.
Én is a K6-al szemezek, szerintem a barebone verziót szerzem majd be + RAM és SSD. Az is kérdés ebben az esetben, hogy 16 vagy 32 GB RAM. Mert ha nem nagyon van játék, akkor 16 GB elég. SSD-ből 500 GB lesz.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
Darkness1
üzenetére
Ha mini pc akkor a 780M mondhatni az a "csúcs" vga szint amit aránylag olcsón el lehet érni... ennél feljebb már sokkal drágább variánsok vannak csak.
A 890M-es variánsok (Ryzen AI 9 HX 370) 900euro vagy a kb "megfizethetetlen" AMD Ryzen™ AI Max+ 395 1500 euroért ami már kb rtx 4060-as szintet hozza -
azbest
félisten
A k11 tényleg nagyon hasonlónak tűnik, talán csak picit magasabb órajellel hasonló, mint a k8.
Milyen szempontból erősebb? cpu vagy gpu?
Csak mert hasonló áron nem biztos, hogy sokkal másabb van. Sőt, azóta átnevezett cpu-val is jött ki nagyon hasonló, ami kb semmivel sincs előrébb, még a gpu is ugyanaz.Vannak erősebbek, pl mégtöbb mag, zen5, és újabb gpu is, de azok általában lényegesen drágábbak. Intel vonalon is akadhat valami sok magos, ami lehet több szálú feladatban jó, integrált gpu-ban valsz nem. Mondjuk inteles vonalon nem tudom mennyire gyakori az oculink.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Egy asztali gépet akarok lassan leváltani de azért némi játékról sem akarok teljesen lemondani. Keresgélem azt ami elegendő teljesítményű 1080p-hez és árban is megfelelő.
Igen, szépen megy. Engem nem zavar ha le kell venni a minőséget.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
Darkness1
üzenetére
[Witcher 3 vs K8] Szerintem nagyon szépen viszi
-
-
pamesz
tag
Sziasztok! Egy GMKtec K8 plus gépem volt az elmúlt pár hónapban. Maximálisan elégedett voltam vele, de a családban bekrepált egy gép, és odaadtam helyette. Most keresek tőle erősebb, de árban nem sokkal durvább barebone gépet. Mit ajánlotok? Jól gondolom, hogy a K11 nem lenne nagy előrelépés? Másik gyártó esetleg? Egy dolog kell legyen a gépen, az pedig az oculink csati.
-
Itt most a barebone verzió 299 dollár (100 eFt). (A 30 dolláros kupon levonása után).
Az általam vásárolt verzióban a RAM és az SSD eléggé névtelen volt, lehet, hogy jobb barebone verzióban megvenni és tényleg itthon venni hozzá memóriát, háttértárat.
-
eXodus
őstag
Üdv!
Keresnék valami AMD R7 7840HS-hez hasonló gépet (780m
gpuval )Talán amit Donki Hóte GMKTec K6 mini gépett vett, azóta van valami vélemény/megjegyzés ezzel kapcsolatban?
Illetve valami jó alis kupont tud valaki hasonló géphez? 110-120k között.köszi
-
DravenMoral
senior tag
Nézegettem gmktec teszteket, véleményeket.
A tesztek döntő többségében még a drágább, k12-ben is crucial p3 ssd van, illetve a legolcsóbb crucial vagy adata ram pár.
Abszolút nem ajánlott rammal és ssd-vel venni a gépet.Itthonról minőségi hardverekkel megpakolva kicsivel drágábbra jön ki az ára a gépnek, ellenben itthoni gari van mindkettőre, ill. Biztosan stabilak és megbízhatóak lesznek.
Crucial p3 1tb - 23ezer újonnan, 220tbw írástűrés, 5000 olvasás és 3200 írás.
Helyette mondjuk:
WD Black SN 7100 1tb - 32ezer újonnan, 600tbw írástűrés,
7150 olvasás, 6900 írás.Találsz 26-27-ért is már sokkal sokkal jobbat itthonról véve.
A ram ugyan ez.
-
5leteseN
őstag
válasz
worxland
üzenetére
Nem ismerem pontosan a sebesség igényt, de a szerverekből "kilapátolás alatt álló" 1.92GB-os SATA-SSD-k, a 2-3-4€-s USB3 illesztőkkel csatlakoztatva nem elég gyorsak(500GB/s)?
Első olvasatban ez nekem megbízható és gazdaságos megoldásnak tűnik( ha tart még a "kilapátolás")!
-
szkutyi
addikt
Miért használtok adatra ssd-t?
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Családi fotókat évente átnézem, az értéktelen (elmosódott, duplikált stb.) 50 %-át kapásból törlöm, a maradék értékes képeket pedig két különböző hordozóra kimentem és offline tárolom őket
(A múltkor kiváncsiságból megnéztem, a 12 évvel ezelőtt BD meghajtóra mentett képek, videók mind tökéletesen épek voltak, nem volt adatvesztés
Persze már nem használok mozgó alkatrészt tartalmazó vagy optikai biztonsági adathordozót, de jó tudni, hogy az öreg technika is teszi a dolgát
) -
-
Gombinyó
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem érnek annyik a családi fotók, hogy ne sufnituningoljak otthon.
Értem, amit írsz, mindent meg lehet oldani sokféleképpen. Nekem fontos a raid, hogy hw hiba esetén ne legyen adatvesztés. A NASon lévő kritikus adatokat pedig mentem is egy másik eszközre. Valahogy nekem nem fedig be a minipc nvme ssd-vel a nas fogalmát, még, ha össze is lehet tákolni bizonyos funkciókat rá. -
Multibit
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az én NAS-omban 3 darab 2.5" SSD van. A 3.5" meghajtókat rég elfelejtettem. Az 5-6 darab HDD-s felállás számomra agyrém. Nem akarom tükrözni a zinternetet
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Ez a Dacia Duster vs IFA teherautó összehasonlítása.
Objektíven elég kevés embernek van szüksége arra, hogy 5-6 db 3,5-ös HDD-t rakjon egyszerre egy otthoni hálózat központi gépébe (IFA teherautó).
Két 2280-as SSD pedig egy miniPC-ben is elfér (Dacia Duster), külső HDD dokkolóval pedig 2 db 3,5-ös HDD-t is lehet csatolni hozzá (Duster utánfutóval
).
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÚJ 3-DBOS CSOMAG: Intel Core Ultra 7 265K + ASUS TUF Z890-PLUS WIFI + MSI MAG CORELIQUID A15 240
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Gamer billentyűzetek /Asus ROG/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/DE/EN/
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

vágod a témát