-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz
hegegabi80 #52847 üzenetére
jéé, az a táp is tőlem van, tényleg jó darab
csak most néztem be ide, de már mindenkit ismerek apróról
amúgy anno én is nagyon sok itx házat és tápot végignéztem nas építés miatt, de valahogy nem találtam az igazit. olcsó ház kellett, normál árú halk táppal, amibe befér legalább 2 db akár 3.5 colos vinyó. na most ennek a feltételnek még 2.5 colos hdd-vel se felelt meg a legtöbb ház. a gyárilag paneltápos cuccok (pl chieftec) drágák és túl kicsik voltak, a tfx-esek drágák és hangosak stb. végül ebből lett egy lian li pc-q03 full alu ház használtan bagóért előlapi usb hibával, ment bele egy integrált inteles passzív itx lap és az említett remek seasonic tgs gold táp. viszont túlontúl vájtfülűként zavart a beépített 80-as, amúgy csendes venti hangja. nem segített a még halkabb noiseblocker ventire cserélése sem, akkor jutottam el oda, hogy paneltáp kell. mivel az olcsó pico psu-król csak rosszat olvastam (0-24-ben hddk alá nem frankó), vettem egy hdplex 200w ac-dc-t, amit meglévő megbízható, level 6 energiahatékonyságú 19v 130w dell laptop táppal tudtam hajtani. így lett végül full passzív (kivéve a laptop vinyók) nasom egy nem is hozzá illő prémium itx házban, ami 1+ éve fut rendben és nagyon szeretem.
tldr: nem mindenkinek való egy apró, de kis ventis táp, a tfx-ek közül még seasonic/bequiet amiben bíznék, hogy valóban csendesek, de akkor már low power géphez inkább egy minőségi hdplex + megfelelő ac adapter.
Új hozzászólás Aktív témák
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest