-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
stigma #59814 üzenetére
Szerintem én tettem tönkre, de gyárilag se volt egy bombabiztos kialakítás, onnan indult a gond, hogy be kellett rakni a kis zsekrénykébe, a polcot lejjebb kellett miatta rakni, kevés hely volt, és ahogy jobb kéttel toltam be, egyik ujjam pont a bekapcs gombra került, jobban nyomtam, mint amit még elviselt.
Mostmár örök élet meg egy nap, nem volt az most se rossz választás.Kamerából meg ezt lehet venni nyugodtan: [link] , a kettő közé sima lan kábel, akár 20-30m is mehet, és elé egy poe feladó- leválasztó kábel pár. [link] , és így egyben megoldottad a tápot és a hálózatot, plusz bent lesz a tápegység, ami kímélve van, és még egy szünetmentesre is könnyebb rádugni.
Sok sikert!
-
Rick4
félisten
válasz
stigma #59811 üzenetére
Fog menni, próbáltam azt is, intel integrált vga szépen kiadja a képet a monitorra, csak mivel itt van az nvr, ami 100x alkalmasabb erre, és pláne 4-5w-ot fogyaszt a 15 helyett, plusz a spéci chip miatt 8 kamerával is elmegy nulla terheléssel, én nem akartam a fő eszközt erre pazarolni.
Mivel a node304-es konfogit úgyis cseréltem volna, mert sikerült jó áron egy jóval erősebb cuccot venni, kikerült a helyéről, bekerült egy ryzen5- 5500u cpu-s eszköz a nas funkció ellátására, azon meg amúgyse ment volna a videokimenet, szóval duplán másfelé terelődött az irány. Miután ezt elvitték múlt héten, vissza kellett rakjam a node304-est, amíg az új össze nem áll, 5 perc, és működött minden...
Jó lett vele, a bekapcs gombot kellett átalakítanom, de az mostmár örök életre jó marad.
Kár, hogy nem előbb kérdezted, mert a 22K-s kamerák helyett lett volna itthonról forgatós, 7K-ért, ami ugyanúg yonwif protokollos, azaz gond nélkül megy mindenen, én ilyeneket használok sok sok éve, aliról 5K-ért vett kamerák máshol is mentek 7-8 éveket, eladtam, azóta se szóltak vissza, hogy gond lenne. -
Rick4
félisten
válasz
stigma #59809 üzenetére
Szia, egyik felére válaszolok, a 2-es kérdésre:
Én voltam anno itt az első, aki 2013-től elkezdte ezt az xpenologyt használni, és úgy suttogtam körbe, hogy nálam hp microserveren már megy a dsm5.2, szóval némi rálátásom van, azóta is használom.
Ha csak a kamerarendszer kell, kár elkezdeni a gépépítős sztorit, aliexpressen annál a megoldásnál lényegesen olcsóbban, kb negyedáron megoldható egy 9 kamerás nvr, amit tévére, monitorra is tudsz kötni, van hdmi, d-sub, egér és tápegység is jár, tehát egy bekapcsolt monitoron- tévén folyamatosan tudod nézni, mi történik, de xmexe programmal neten keresztül, telefonról is is rá tudsz nézni, mivel égetett oprendszer van rajta, így nincs frissítés, zsarolóvírus, vinyó hiba miatti rendszer elszállás, semmire nem érzékeny, egy 500-as 1TB-os vinyó kell bele 2 db csavar, két kábel, lan, egér, monitor, tápkábel, és kész vagy.
Nekem most is van itthon két szerver, de enne ellenére itt van a 9 csatis h.265-ös nvr is, kemény 40 dolcsi, 15 ezer forintos történet. [link] , kb annyi pénz, mint a másik verziónál maga a gépház. Megmértem pontosan, 20cmX21cm x4.5 cm. Néma, nincs venti, nem melegszik, beszél magyarul, és évekig megy bármiféle piszkálás nélkül.Ne akard a másik vonalat, ha az ismerősödnek, és magadnak is jót akarsz.
-
Horvi
őstag
válasz
stigma #59386 üzenetére
Nekem az 5600-as procin egy black ridge van, meg vagyok vele elégedve teszi a dolgát. Viszont azt érdemes megfontolni, hogy teszel rá egy másik ventit, mert amit alapból adnak ha jól rémlik 92-es és az kicsit hangos. Én az enyémre raktam egy P12 slimet(csak ezt fért el) és úgy már csendes megoldás. Nálad elférne a nem slim venti is. Mondjuk az a proci nem egy kályha
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
stigma #59380 üzenetére
Ha a Meshi mellett döntesz, akkor csak a CPU hűtőt kell cserélni.
A kinézett Alpenföhn elég lesz az i3-ra, ha később esetleg komolyabb CPU vagy platform kerülne a gépbe, de a léghűtős megoldás maradna, akkor pedig Noctua L12S/L12 Ghost S1 Edition/Alphenföhn Black Ridge trióból nyugodtan lehet valamelyik.
Mivel itt nincs VGA, így a ház alap (3 slotos VGA konfigjával) lehet menni, amely 74mm-es maximális CPU hűtő magasságot kínál.
-
sff-cucc
csendes tag
-
Janby
tag
válasz
stigma #45870 üzenetére
Szóóóóval.
Van néhány ötletem, csak hát nagy részük nem túl elegáns
Viszont, ha nem szeded ki túl sűrűn a HDD-t, akkor megfelelhet valamelyik.
A legegyszerűbb két hosszabb, vagy négy rövidebb kötegelő, és a 2,5"-es rögzítőfülek kivágásain(vagy az oldalsókon) átfűzve tudod rögzíteni a vinyót. Esetleg a HDD élei/sarkai alá tehetsz valami rezgéscsillapítót.
Vagy egy oldalról megfogatod két csavarral, és két nagyobb alátéttel a rögzítő keret kivágásain keresztül. Így mondjuk valószínűleg nem lesz valami halk ,de másik oldalról ki lehet ékelni esetleg
Vagy kiveszed az egész keretet, fúrsz az aljára lyukakat a HDD alsó rögzítőfuratai szerint. Vagy oldalról fúrod meg a keretet, és hosszabb csavarokkal, plusz távtartókkal rögzíted.
Vagy...Na, ez már szigorúan titkos eljárás -
Janby
tag
válasz
stigma #45857 üzenetére
Helló.
Az elsőre: én úgy raknám be a ventillátort, ahogyan a linkelt képeken is van,mert ahogy nézem, csak a ház alján jut be friss levegő, és az alaplap úgy jobban fog szellőzni. A vinyókat szerintem csak a táp is át tudná szellőztetni. De próbáld ki mindkét verziót, és dönts
A második: a manualban szerintem egyszerűen csak a táp javasolt beszerelési irányát jelzi. Az orientáció ízlés,és konfig kérdése. Ha van dVGA aktív hűtéssel,akkor alulról szívjon a táp, egyéb esetekben szívhat belülről is...
-
válasz
stigma #45774 üzenetére
Én azt nem értem igazán, hogy miért nem tudnak olyan NAS házakat külön is csinálni, mint amit tudnak a kész NAS-oknak, pl Syno, rohadt jó kis házat, még a 4 lemezes is tök compact. Na olyan kéne nekem, csak amibe belemegy egy itx lap, de nem kapható. Pár éve még kapható volt pár fajta(mondjuk horribilis áron), de ma már semmi kb.
-
HookR
addikt
válasz
stigma #32164 üzenetére
Olyat is tudsz csinálni, hogy a rendszert futtató SSD-n kívül beszerzel egy olyasmi 2,5"-es HDD-t, mint amit Plasticbomb is írt. A gyakran szükséges adatokat (pl. munka / még nem látott filmek / torrent...) ezen tárolod, míg a nagyobb tárhelyet biztosító 3,5"-es HDD-kre a hosszú távon megőrzendő, ritkábban szükséges adatok kerülnek, azokat x perc üresjárat után leállíttathatod az oprendszerrel. Így csak akkor hallatják a hangjukat, amikor tényleg szükség van rájuk, míg netezés, vagy egyéb csendes tevékenység közepette nem zavarnak.
Ilyen felállásban hangszigetelt házra (míg kellően nagy SSD esetén 2,5"-es HDD-re) sincs feltétlenül szükség. -
törölt tag
válasz
stigma #32159 üzenetére
Ezek közül a Phanteks Enthoo Evolv ITX van a legközelebb az elképzelésedhez, oldalról teljesen zárt.
Élőről csak több irányváltoztatás/törés után tud kijönni a hang."lényegében szinte hangtalan házat akarok"
2-3 hdd-vel a fedélzeten ezt nem valószínű hogy sikerül ezt elérned, de azért drukkolok.
Néha szokott lenni 20K alatt Antec P180 mini, ami picit nagyobb, viszont elég masszív, alapból zaj csillapított, és elasztikus felfüggesztést kaptak benne a hdd-k. Itt is több törésen kell átvergődnie a hangnak, mire szabadba kerül.
-
válasz
stigma #30384 üzenetére
3.5-ös HDD-ből 2db nem fér a Silverstone-okba.
Prodigy van már 1-15k között aprón, és ott fújja is a venti rendesen a HDD-ket, viszont maga a ház egy batár.
ITX CM Elite ház rendszeresen van aprón 10k-körül, és a HDD-k pont a 120mm-es házventi mögött kerültek elhelyezésre, ami jót tesz a hőmérsékletüknek, vszont maga a venti elég kókány minőség, azt azonnal cserélném.Elite 130-at mondanám a nap végén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged