- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Jaja ennek a cpu-nak nem kel 2500 rpm. Nekem most IS-50 van rajta, gyári 120-as venti max nyáron nagy melegben megy 1000 rpm fölé. De maxon se vészes. A metisbe már nem fog elférni, ezérz vettem rá 92-es Scythe ventit a gyári helyet (300-2500 rpm) így lesz benne tartalék, bár nem hiszem hogy szükség lesz rá. A gyári ventitartót is leveszem a 92-es meg megy rá dróttal.
Csak ennek az újnak megtetszett a fekete-fehér összeállítása. -
Nirvanus
aktív tag
Zalman m1 megrendelve (jelen pillanatban 8k postával). Ha megérkezik, el fogok képedni, hogy milyen hatalmas (belefér-e vajon a komplett Metis?).
-
hegegabi80
addikt
Noh már úgy is olyan rég volt szó metisről.
Elkezdtem végre a faragását.
Első körben alulra perforálok egy 120-as ventinek helyet, ha esetleg át akarnám fordítani az elhelyezést alsó vga-sra. A második kör az alaplapi tálca hátulján ssd hely kialakítása, mint az újabbakon.
Végül csigafúróval álltam neki (3,2-es kobalt, ez volt itthon), mert nem volt lépcsős fúróm. De igyekeztem szép lassan fúrni, a fele kb kész, majd aztán jöhet a sorjázás. Lépcsős fúrót mindenképpen beszerzem, lehet a többit azzal fogom kifúrni, bár az meg 4-től kezdődik, így fúrhatom át a többit. A legvégén a teteje jön, de lehet azt már nem perforálom hanem kivágom és teszek rá valami szép ventirácsot.

-
hegegabi80
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Igazándiból még nem volt felhasználva, vagyis a Realan házra rátettem, de végül nem került bele a konfig.
Majd megnézem neked pontosan, ha otthon leszek melyik van nekem.
De jó a tiszta gumi is, az magasabb és keskenyebb, míg a műanyag szélesebb és alacsonyabb.
Metis alá talán a gumis mutatósabb, meg talán jobban el is nyeli a rezgéseket, mert a másik az jóval szélesebb, tömör műanyag nincs sehol gumi, az inkább nagyobb házakhoz jó. De ha kell ráteszem majd és lefotózom vasárnap.
Egyébként még kábelharisnyát is vettem innen, ha budapesti vagy, akkor könnyebb beszerezned. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Tudtok ajánlani metis kompatibilis talpat a gyári gumi helyett ?Pl ez Jo lehet ? [link]
-
hegegabi80
addikt
Nos kérdeznék egyet én is. Végre van egy kis időm metist faragni, de elakadtam.
Első körben az alját akarom perforálni (lyukakat fúrni), készítettem is sablont. Természetesen úgy, hogy megmaradnak a hdd/ssd rögzítő helyek is.
A sablont hová érdemes tenni és a pontozást/fúrást melyik oldalról érdemes csinálni? Tehát honnan lesz szebb?
Bár az alján nem érdekes, de a tetjét is lehet így csinálnám meg, ott már érdekesebb. De ha elcseszem, akkor kivágom telibe és megy rá valami rács.
Vagy vágjak egyből kört a tetejére? -
rover45
őstag
Végre volt időm kicsit Metisezni, így bekerült a 4 db 2,5" vinyót fogadni képes keret, illetve a gyári 220V-os csatlakozó helyére a pico táp aljzata

[link]
Már csak a kábeleket kell vágnom/toldanom, hogy rend legyen
Természetesen mindennek tök jó szaga van

-
hegegabi80
addikt
Noh úgy is olyan régen volt már szó metisről, hát kérdezek
Tehát adott egy metis és a jelenlegi rx 460 karimat cserélném egy gtx 1050Ti-re, ami viszont nem normál magas hanem LP. méghozzá 2 ventis MSI. Ez nem hinném, hogy terhelés alatt is halk maradna, de mivel ki lesz vágva metis teteje a szokásos 2db 120-as ventinek, gondoltam leveszem a két kis ventit a vga-ról úgy is közel van hozzá a 120-as. Szerintetek ez így elég lenne? -
Goose-T
veterán
Rég jártam már erre, mert elvagyok a gépeimmel, jól szolgált a Ryzen 5 2400G a Metisben. Viszont ha valaki szeretne igényes mikrosütő-PC-t építeni, akkor nézzen be ide!
-
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Egy Antec, de ő mégis jobban szerelhető egy Metis-nél.
A G3220 lett cserélve egy i3-4160T-re (T-s i5 még mindig kerestetik). Nincs bent zsúfoltság, sem optikai meghajtó, sem brutál hűtés. A rendszer is mSata-ról megy (ezért szeressük a B85N Phoenix lapot). -
Nerazim
őstag
Szerintetek, mennyire elvetemült ötlet, ha a Metis full plexi oldallapjának a táp felőli részét egy nagyon finom csiszoló papírral egy irányba akár vonalzó mellett megcsiszolnám és így kapnék egy olyan felületet amint nem lehet belátni és kapnék egy táptakaró plexit
. A többi részét nem bántanám azon lehetne csodálni tovább a benti alkatrészeket. Nagyon gáány? -
dugo_
veterán
Metis mod, 1. állomás:
Elkészült a full plexi odallap.

MKI Plexi; 1000Ft nettó a vágás, 1200Ft nettó a posta
Mivel Ispy .ai fájljáról elég furcsa méreteket tudtam csak leszedni DWG TrueView-ba beolvasva, végül nekiestem tolómérővel és készült belőle egy lemezmodell.
Letölthető pakk:
https://www.mediafire.com/file/kvi38twjzrbwmjs/Metis+mod.rar
Van benne .ipt, .dwg, .dxf, .pdf és még pár kép az illeszkedésről.Szerintem annyira pontos lett, hogy nem is kell semmit változtatni a rajzokon.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok.
Zalman M1-e van itt valakinek? Győzött a lustaság és szereztem "új" lapot procival (H97N/i5-4570) és a jövőben szeretnék több HDD-t belepakolni a konfigba, ha már lehet. Meg NEM akarom újra összerakni a METIS!!!-t
Szóval megéri a ház, nem zsákbamacska? Csak mert 10 körül kijön mindenhonnan postával. 
-
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Lehet a milyen ház topicba kellene feltennem a kérdésem, de szerintem Ti inkább értetek hozzá, ha valakit zavar, előre is elnézést

eddig inkább laptopot használtam, de kipróbálom milyen is a pc, így a mITX méretben élném ki a komplexusom
fontos számomra a kompakt méret, de inkább az alábbiak:- beleszürküljön a térbe (nem szeretnék csilivili diszkógömböt), külsőnél a minél letisztultabb és elegánsabb
- kompakt legyen, de a belső tér jól kihasználható, adottságokhoz képest bővíthető legyen (kompakt CPU vízhűtés vagy egy combosabb léghűtés, SSD/HDD helyből összesen legalább 3 legyen, normál méretű VGA belemenjen, házhűtést normálisan meg lehessen oldani, normál méretű ramok esetleg)
- SFX tápot tervezek, már beletörődtem az árába (főként mert RX580 menne most bele, és így pl. a METISnél leginkább ezzel kivitelezhető), de ha van alternatív javaslatotok, azt szívesen veszem (pl. mATX vagy nagyobb ITX ház ATX táppal, esetleg 1060 az RX580 helyett, mert úgy sem érződik a különbség
)
- 20e alatt legyen az ára
- minőség és tartósság az árhoz mérten azért megállja a helyét
- első körben B450i alaplap, low profile ramok, gyári AMD CPU hűtő, SFX táp, RX580, 1 sima SSD és egy 120/140mm-es venti menne beleEddig a Raijintek Metis a befutó, de néztem esetleg a Cooler Master Elite 110 és 120-at, Silverstone Sugo SG13-at
Illetve a Metisnél (nem pro) látom, hogy sokan a felső elem kivágásával raknak bele még ventiket, ez ennyire lényeges, mert alapból rosszul szellőzik a ház? valamint tudtok rá esetleg embert, aki megcsinálja szépen?
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
Ebben igazad van. Tudom nincs olyan, hogy lehetetlen, csak tehetetlen.

Csak még is kíváncsi lennék véleményre. Bár van, aki ettől jóval erősebb, melegebb és hosszabb kártyát is belepasszíroz a metisbe. Természetesen nálam ki lesz vágva a teteje két db ventinek, természetesen még nincs eldöntve melyik variáció (van kb 3-4). -
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80
üzenetére
Nincs olyan dVGA amit ne tudnék belerakni a Metisbe... Minden csak idő, pénz és felhasznált vágókorongok számának kérdése... Épp azért azt válaszd amelyik jobban tetszik...

-
hegegabi80
addikt
Szerintetek metisbe melyik vga-t vegyem ATX táp mellé? MSI RX 560 4Gb (155mm) vagy Asus Rog Stix RX 560 4Gb OC Gaming (194mm).
Az első tuti befér, de szerintem a másodikkal se lenne gond, mivel csak a műanyag borítás olyan hosszú és a táp kanócánál van még kb 2cm hely, ahová lóghat a kari. Na meg asusnak jobb a hűtése, volt már hasonló a kezeim között, ráadásul kicsit magasabb is az órajele, meg ugyebár tápcsatis.
MSI mellett meg jobban tud mozogni a levegő a házban.
Most már véglegesre akarom csiszolni a dolgokat, bepakolni metisbe és pár évig békén hagyni. -
Shin Chen
tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
-
Shin Chen
tag
Sziasztok!
Van köztetek aki mATX lapot (244x210mm) használ/szerelt be már metisbe?
Azon morfondíroztam megérné-e faragni rajta, hogy egy centivel magasab legyen a belső tér, sablon allapjan pár mm hianyzik...

-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Én -a hiányosan vett Themis alá- egy ilyen hátlapot vettem, "1150 metal" típusjelzéssel, $2,79 volt és tökéletesen passzol mindenhez, az alaplap és a Metis közé is.
-
hegegabi80
addikt
válasz
rover45
üzenetére
Teljes mértékben megértelek, én is hasonlóképpen jártam. Amúgy varázslóéknál van a nanonxia házhoz külön tartó, ami talán a legjobb lenne neked.
Vettem helyben kemény 2500 magyar pénzért egy Matterhorn Pure bordát, hogy majd ezen szívóra teszem a ventit hátrafelé és így egy ventit megspórolok.. Igaz házi gyártású intel lefogatóval, ami még talán erősebb is mint a gyári. Csak az a baj, hogy metisben a kivágás nem pont oda esik, ahová a cpu borda blackplate, így nem tudom beszerelni, mert a normál fejű m4 csavar miatt az alaplap nem fekszik rá a távtartóra.
Így most több lehetőség adódik:
- az alaplapi tálcán nagyobb kivágást csinálok (ez lenne a legutolsó, mert szerintem így sokat gyengítenék rajta,
- csak 2 lyukat fúrok, ahol a két csavar útba esik
- megpróbálok a csavar fejéből rezelni, de ez kevés lesz
- esetleg magasabb távtartó, de akkor meg a borda nem fog beférni
Talán a reszelés fúrás lenne a legjobb ötlet. -
rover45
őstag
Sziasztok!
Azt hiszem kellően naiv voltam, mikor méricskélés nélkül megvettem a Metisbe a szintén Raijintek gyártmányú Themis hűtőt ...
[kép1], [kép2]Pénteken végre megjött az Aliról rendelt pico tápom, illetve még jó pár hete vettem itt aprón egy Raijintek Themis hűtőt (igaz hiányosan, de ez azóta megoldódott).
Az volt a terv, hogy a Themisről leveszem a ventit és csak a Metis ház hűtőjével fogom hűteni. Csakhogy a ház aljában lévő HDD-SSD páros útban volt a bordának. Azt hittem eret vágok.
Nem tudom valaki csinált-e már ilyet Metissel, de jobb híján ... [kép3]
Igy a Themis oldala és a ház alja között bő 2mm hely maradt
Most, hogy felszabadult az ATX táp helye gyorsan ki is használtam a lyukat
Természetesen csak átmenetileg.Az lenne az első kérdésem, hogy létezik valamiféle "gyári" merevlemez tartó, amivel a Metisbe 4db 2,5" HDD-t be tudok kulturáltan tenni?
A gép egy i5-7500T, egy H110M-ITX-ben. Most, hogy kikerült az FSP Hexa500 táp ami eddig benne volt, gyakorlatilag keringőzni lehet a házban

Most egy SSD és egy 2,5" HDD van bent, ez állandó, de alkalmanként még 2 db 2,5 HDD kerülne bele.
Fogyasztás mérő szerint most 100%-os terhelésnél 50-55W, üresjáratban 12W a fogyasztása.Jelenleg a fentebb linkelt pico tápot egy 75W-os LC-Power kockával hajtom. Ez volt itthon a legerősebb (12V 5,83A), de szeretném lecserélni egy kicsivel erősebbre. A második kérdésem, hogy mit javasolnátok hozzá?
-
hegegabi80
addikt
Na ja ennyit a csökkenésről,de szerintem ebből már csak ünnepek után lesz valami. Legalább is a kereskedők biztosan nem fognak árat csökkenteni.
Nálam majdhogynem a komplett gép kerül 75K-ba.
Bakker most jut eszembe, ma voltam Obi-ba, és nem néztem meg a plexi lapot a metishez. Ó én hülye.

-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Csökkenhetne már az a ram, mert hiányzik még a
karácsonyfábólmetisből egy villogó ram kit, de amíg 70k-ba fáj 16GB-os szett, addig nem fognak világítani, ha rajtam múlik.Sőt, már 75k
Már 60k-nál is húztam a számat, hogy eshetne az ára. -
hegegabi80
addikt
Ráadásul most meg az intel procik ára szállt el nagyon. Én is ki akartam próbálni az AM4-et, de drágább a lap alá, meg a ram se mindegy. Így maradt a régi 1150 deszka, max ha kell még dobok bele i7-et, meg fele annyiból ddr3 memót. Bár tegnap olvastam, hogy most a ddr4 árak is fognak csökkenni, mert túltermelés van.
Lassan én is nekikezdek majd a Metis faragásnak, még egy-két kisebb munkám van kintre, aztán hajrá. AMúgy meg én is matx lapot teszem majd a metisbe.(#44401) AxBattler Pl a Chieftec, amit a múltkor linkeltél. Én azóta se nagyon tudom kiverni a fejemből.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Teljesen jó. Bár én G4600-at hajtok ami azért gyorsabb kicsit 3.6-on és a 24EU is közel van a gpu-hoz, de mégiscsak jobb/fejlettebb az utóbbi. (Mondjuk értelmes tesztet nem láttam, csak játékot... jó lenne tudni madvr-ben mit tud.) Szóval nagy különbség nincs, de szimpibb az Athlon... és a mostani ármozgásokkal lehet, hogy nem is lesz drágább.

Már csak az sw oldaltól félek, de remélem nem lesz szívás ott sem.S2H lesz a lap. A320M-HDV szimpibb lenne, de az S2H tuti HDMI 2.0, nem lutri.
A Metis formavilág nem jön be. Plusz mélységre nem akartam nagyot, inkább magasabb kocka kéne. Ezért lenne kicsit jobb a C2, mint a CA-M. Az ideális egy 22x23x27-es lenne.

-
Néztem teszteket, nem rossz ez az Athlon, és mivel zárt a szorzója, ezért (egy olcsóbb mATX) A320-as lap is tökéletes alá... Penyákat übereli megjelenítésben.
Melyik lap lesz?
GIGABYTE GA-A320M-S2H egész jó áron megy, és ahogy nézem, tud mindent.Metis Plus-on nem gondolkodtál?
Ha passzoló lapot találsz, akkor szvsz jobb, mint a C2... főleg panel / pico táppal. -
sb
veterán
Épp az a gond, hogy nem szellőzik ki. Nincs ami szellőztesse. ATX táp megoldaná (még ha kicsit melegebb is lenne emiatt maga a táp). A nyitott rész nem sokat segít, hátul főleg. De egyébként sem, mert a belső részeken megreked a meleg levegő.
Gyk mindegy mit raksz bele, mivel nincs (nyilván van, csak alig) hőelvezetés így a wattoktól csak az függ, hogy mennyi idő alatt melegedik be.Amúgy a procinak nem is lenne gáz mert nagy dT-nél nyilván már az egész aluház hűt és az elvan 80 fokon is, de a HDD-knek nem volt jó a 40-45+ hőfok a bemelegedett házban.
Volt már pár mITX házam, sajnos ez mind ilyen kis légtérrel, megrekedt levegővel. A Metist és társait is ezért moddolgatják sokan. A mostani E-D3-am is akkor jó ha felül szellőzik pedig végig ilyen szumma 20-60W-os konfigok mentek benne.szerk: Ill. egy konfigban jó lenne ez a felállás is. Mivel a paneltáp miatt üres a ház anno az egyik konfigban rádobtam egy TX3 hűtőt a Pentiumra ami hátrafelé fújta a táp kivágás felé a levegőt. Az úgy lazán kiszellőztette. Most viszont a HDD-k elviszik a hely jó részét, toronyhűtő nem férne be.
De vmi hasonló, belülre beapplikált, hátrafelé fújó ventit gondoltam most is, amivel talán elmenne a C2. -
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80
üzenetére
a Cooltek/Jonsbo házak teteje mind zárt
És ez mióta probléma?
Hasonló perforálás, mint ami az E-D5 tetején van 1-2 óra munkával kialakítható egy C2-re is (ennél sokkal szebb minőségben is). Ahogy egy Metis is vágva a legjobb, úgy ezek is. Anno én is gondolkodtam, hogy az U2-m tetejét megvágom, de végül az elfogadható hőmérsékletek miatt nem került rá sor. -
hegegabi80
addikt
-
rover45
őstag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Hála az égnek nekem a hátlapiak rendben vannak.
Azt nem tudom eldönteni, hogy a Metis házán kivezetett felső csatlakozók adták megmagukat, vagy az alaplapi tüskesorral nincs rendben valami
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Metis: pár hete vettem észre, hogy felül az egyik USB3 csatlakozó nem működik. Pár kihúzás és visszadugás (
) után összekapta magát.
Tegnap óta viszont egyik sem csinál semmit.
Az alaplap egy H110M-ITX[link], a hátsó csatlakozókkal semmi gond. Kábelek mostanában nem lettek piszkálva.
Tapasztalt valaki hasonlót? Beszerezhető ez a panel külön is?
Ha nem jövök rá mi a gondja, akkor ráfogom dugni egy másik alaplapra, aztán meglátjuk ki a hunyó. -
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80
üzenetére
Áááá, a metis kicsike nekem
, ....hogy belekerüljön egy 240-es és egy 120-as radi + pumpa, tartály kombó, meg hőmérséklet kijelző, meg 3 db 2,5-es hdd, ssd és 5 db venti. Mindezt ~16,9 literben.

-
hegegabi80
addikt
Már régen beszéltünk metis-ről, úgy néz ki hamarosan (1-2 hét) én is nekiállok egy kicsit fabrikálni az enyémet, majd jövök a képekkel.
Viszont olyan kérdésem volna, ki milyen cpu hűtőt használ metisben? Nekem most IS-50 van rajta, de van a fiókban egy Matterhorn és Silvretta is. Én talán első körben a Matterhornra gondoltam, csak mivel elég nagy dög, szívóra tenném rá a ventit és hátra nem lenne külön. IS-50 kicsit talán macera, beteríti az alaplapot, meg nem tudom hátsó ventitől hogy férne el, akkor inkább Silvretta, de az meg hangra ki tudja milyen lesz.
Vagy még egy kisebb 90-es ventivel szerelt tornyon gondolkoztam, pl. Termalright True Spirit 90 M.
Bár az is lehet, pár hónapig egyik cpu hűtő lesz, utána csere, és akkor kitapasztalom.
-
mpierre
veterán
Kellene egy kis segítség... Hátha valaki tudja.
Vajon hol kapható az itx házakban előszeretettel használt (metis; t60 sfx, stb.) táphosszabbító (IEC 320 C14 - IEC 320 C13)? 40-45 cm hosszú elég is lenne. Égen-földön nem találok ilyet.

Szerelhető példányok akadnak, de abból a 90°-os baromi nagy (ami tápba dugható be). A fröccsöntött kb fele akkora helyet igényel csak. (A képen lévő az a legkisebb, amit találtam eddig, de ez is csak szerelhető kivitelű, nem készre szerelt.) -
energy4ever
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
Semmi sem lett kivagva rajta! Asszony gepe, o mondta, hogy Metisnek gyarinak kell maradjon...

-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
És a teteje se lett kivágva? ejej ez nem is igazi metis!
Én azt hittem, ezek a dtx-es lapok. Megint tanultunk valamit.
-
Nerazim
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Pedig az a lap nem éppen kicsi még a mATX lapok közt sem. Utánanéztem (bosszantó egyébként, hogy a gyártói oldalon előszeretettel csak annyit tüntetnek fel, hogy mATX és ennyi) elvileg 10.8 x 8.3 inch azaz kb 27,4 x 21,08 cm. És még ez is befér a Metisbe? Még mindig okoz meglepetéseket ez a kis kuckó.
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Azt a betyár eget neki!

Valóban jól meg lett tuszakolva rendesen, és még a matx lapot is benyelte (nekem is az lesz majd benne). Azt a hdd tartót hova rögzítetted? Hátra a rácsra?
Már épp kezdtem lemondani a metisemről, nincs időm faragni stb., de az ilyenek mindig visszarántanak (szerencsére). -
hegegabi80
addikt
Igen egész jó az Atlas, aprón én is szemeztem vele.
A Cougar QBX-re rá is tudsz keresni itt a topikban, volt már kisebb beszámoló róla, nem rossz ház az sem, én is szemeztem egy ideig azzal is. Ki tudja lehet még lesz is.
Mindegy száz szónak is egy a vége, megoldható a dolog, csak jól kell összeválogatni a ventiket és a többi cuccot.(#44062) Nerazim: nekem is volt a sima Shurriken Rev B.(csak mert ennek nincs hátlap, hagyományos bepattintós), amin 10-es venti van, én arra applikáltam egy normál magas 120-as ventit, na úgy teljesen hangtalan.
Most IS-50 ven a gyári ventijével, nálam hangtalan, igaz még NEM a MEtisben.

-
hegegabi80
addikt
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Nos ha vga is megy bele, és játék a cél, akkor jól át kell gondolni.
Én személy szerint a Jonsbo C2 elfelejteném, meg fog főni benne minden, gyatra a szellőzése.
Metis plus már jobb egy fokkal, vagy sima Metis és akkor a tetejére vágni 2db 120-ast.
Inkább lég cpu-ra mehet egy Thermalright Macho, vagy Raijintek Ereboss Core, van aki ezeket használja, brutál hűtők. De kisebb torony is megteszi.
A cougar az már kicsit másabb, de annak se rossz a szellőzése, alulra 2db 120-as, meg felülre is. Cpu hűtő már más tészta, mert ebbe csak kisebb torony megy bele, de akkor egy combosabb Thermalright, vagy Raijintek Pallas topflow, amin 140-es slim benit van, vagy olyan topflow, amire mehet utólag normál magas (25) venti.
És még lehet érdemes sfx tápban gondolkodni, több hely legyen a házban. Ezek mind elég combos zsebbe nyúlós dolog. -
VTom
veterán
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Az sok mindentől függ. Egyébként a metisbe nem nagyon fér kompakt víz, a core v1-be is csak egy 120/140-es.
Ha itx-ben gondolkodsz, és erősebb konfigot szeretnél akkor zaj szinten általában kompromisszumot kell kötni.
Inkább a Metis plust ajánlanám léggel,van belõle pár a topikban, mindenki meg van vele elégedve. Belefér egy emberes cpu hűtő.
-
VTom
veterán
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Én ezek közül egyiket sem ajánlanám légre, főleg, ha a 6700K-t tuningolni is szeretnéd, és custom 1060 megy bele.
Thermaltake Core V1, vagy Raijintek Metis Plus. -
zsoltee10
addikt
-
hegegabi80
addikt
Nos igen a Jonsbo az már egy másik liga. Én is mindig ezért vagyok dilemmába, Jonsbo C3 vagy Metis (mindkettő van). De a méretek miatt mindig az utóbbi győz, pedig a C3 se egy hatalmas ház, sőt. Arról nem is beszélve, hogy táp előtt alul és hátul 1-1 db 140-es ventivel lehetne szellőztetni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Hát meg az anyaghasználat, a csavarok gagyik, csavarhelyek sokszor pontatlanok, egy Jonsbo U2 ilyen téren keresztbe lenyeli a metist, már a tapintása is egészen más a két háznak, kár, hogy annak meg fosch a hűtése.
-
hegegabi80
addikt
Jaja jó lenne egy kis frissített metis, mondjuk gyárilag a tetején 2db 120-as venti hellyel. Esetleg különböző típusú mintákkal, és akkor külön lehetne venni a tetejét, kinek melyik minta és szín tetszik. Aljára is mehetne venti, ha át akarja az ember fordítani stb. Tehát azért lenne még ebben bőven opció.
Jah és azért az ára is barátságosabb, mint ezeknek az újabbaknak.Na lehet írok nekik és fogom javasolni az ötletemet.

-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Úgy látom a metis kompakt méretének búcsút inthetünk, pedig szívesen megnéznék egy modernizált metist, mondjuk kicsit jobb kivitelezésben, nem ilyen fapados módon.
-
Pete55555
addikt
válasz
Nerazim
üzenetére
Ne aggódj, ha kevés a hűtés a tápnak, egyből észre fogod venni...

Viccen kívül, kell az oda bele.. Max annyit próbálnék meg, hogy egy ellenállással lentebb viszem a fordulatot. Olyan eszeveszett légáramot (tehát hűtést) nem vesztenél szerintem, a táp kibírná, de mégsem csak a Metis házventire támaszkodnál. Ez ilyen esetben nem is igazán lenne célra vezető, a házventi nem feltétlen fogja az összes levegőt a tápon keresztül kinyomni, egy nagy része máshol, kis réseken, stb menne ki.
Vagy esetleg lecseréled a 80-as ventit egy másikra, amit külön vezérelsz. Ebben is van kockázat, de a tápnak mindenképp kapnia kell levegőt, direktben.
-
Nerazim
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Nekem a régebbi van most a gépben, mikor legelőször beszereltem akkor semmi hangja nem volt, örültem is neki, aztán kiderült, hogy nem forog a ventije, mert harisnyázásnál lejött az egyik forrasztás, visszaforrasztás után most áldom azt a kb 1,5 hónapot amíg nem forgott
most van hangja azért.To All:
Ezzel kapcsolatban kérdezném, ha kiveszem azt a nem túl acélos 80 -as ventit (plusz még mondjuk a tápon lévő ventirácsot jobban perforálom is az eredetinél) és a ház (Metis) hátsó ventijét befelé fújatom (most kifelé fújja a levegőt) akkor honnan fogom tudni, hogy a tápnak elég-e az a mennyiség vagy csak akkor, ha már baj van? Van erre van vmi progi mint pl: CPU -nál hőmérsékletre? -
vtomi2
őstag
@Metiszesek van köztetek aki toronyhűtőről váltott aio-ra? Mik a tapasztalatok?
-
törölt tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
van egy elmelet miszerint a vilagban a jo emberek szama konstans

ha nagyonnagyon off, torolheto

ebben a topikban is gyakorlatilag kutyubuzik laknak, szoval nem kell racionalis dontes egy-egy megvalositashoz. ha eltunik egy kabel, felszabadul egy hely, jobb lesz a szellozes, javul a specko, akarmiben is kulonleges a tobbseghez kepest vagy akarcsak szinben jobban passzol az osszkepbe, akkor mar johet is

van amikor azert vagsz bele (hello metisistak!
) mert hasznos, de van h csak mert jo.
ezert szeretek idejarni.es VILAGBEKE!

-
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim
üzenetére
Ahogy írod báttttya, áll.

Sajnos még nem volt időm, csak nézegetni. De a nézegetésben legalább megtetszett a kék színe.
Első körben lehet perforálom kicsit az alját a hdd/ssd párosnak. Aztán összerakom zárt fedlappal, majd jöhet a vagdosás. Sajna közelben nem sikerült eddig keríteni cnc-st, így magamnak kell valamit kreálni (van több terv is, ha netán elb..nám).
Na akkor van cumi, ha még festeni is kell, szedhetem szét az egészet. Ez szerintem egy több lépcsős szívás lesz, már látom. Na de hát ettől szép az élet.(#43946) AxBattler: Igazad van!
Egyébként én is nézegetem folyamatosan a házakat, és már van is itthon 3db (metis, jonsbo c3, realan e-d5), eddig metis áll nyerésre, bár a másik kettő is jó, csak hát elég nagyok. Legfeljebb évente váltogatom őket (csak így kicsit drága mulatság, hogy benne áll a pénzem). -
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Apropó Metis...a te projekted, hogy áll? Festetted végül?
-
hegegabi80
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Csak megsúgom, hogy a Giga Ga H81M-S2H matx lap is belemegy, mivel nekem ez lesz benne (he természetesen lesz időm szétfaragni a házat). És itt a pci slot közvetlen cpu mellett van első helyen, tehát külön vga is kényelmesen belefér.
Ha jól láttam apró ilyen lapot még lehet is venni, vagy akkor a 110 chip-es is lehet ebből, ez is olyan méretű, de akkor már cpu csere is kellene.
Vagy ha marad az asrock lap, akkor a házból kivágod a 3 slot helyet. Jah nem lehet vagdosni a metist, ez így gáz.

Egy biztos a lecke rendesen fel van adva, de amúgy jó kis barátnő, legalább lehet vele építkezni.

-
energy4ever
addikt
Asszem az en baratnom a legelvetemultebb itx tulaj... Avagy Metis epites szokatlanul...:
Elvarasok:
-Metis marad! Metis nem lesz atfurva sehol! Metisbol nem lesz semmi kivagva sehonnan!
-Olcso legyen.
-Szep.
-Jo.
-Uj alaplap kell, mert abbol hasznaltat nem akar.
-Epitett viz kell neki bele, rozsaszin pasztel folyadekkal!
Okes. Van 1 gyari feket ablakos metis, amit nem lehet megpiszkalni.
Proci adott 1150-es 4670K...Jo, azt hiszem itt kezdodnek a gondok: Uj alaplap kell. 1150-esbol pedig mar nincsen ITX.A konfig tehat igy nez ki:
Metis ITX (mi mas?
)
Be Quiet Silent Loop 120mm univerzális vízhűtés +ehhez atlatszo cso, Bitspower Z-Multi 80mm Water Tank, rozsaszin folyadek.
ASRock H81M-VG4 R3.0 alaplap Micro ATX
1050TI MSI 4GbSzoval elmeletileg az a Micro ATX lap befog ferni. (megvettem, szoval bekell fernie) Mivel a lapon 2slot van, igy a felso a 16x-es PCI-E. Ha oda dugom a kartyat a lapba, akkor rosszul adja ki, es nem fer be a gephazba, rogziteni se lehetne... Igy azt talaltam ki, hogy a kartyara felcsapom a LOW Profile hatlapot, ugy rakom a gephazba, es a kartya-lap koze egy 16X-es PCI-E risert tolok.
Hogy azt a vizet hogyan rakom bele, meg nemtudom. Amikor megrendeltem azt hittem alap 3cm vastag radi van hozza, erre joval nagyobb.Kovi fizunal cserelem le a gepem, addig marad igy ahogy van az ove is(az en cpu-mat kapja majd meg)
Szerintetek jol talaltam ki mindent, befog ferni, jo lesz igy? Kicsit aggodok...

-
törölt tag
nem egy metis es az en izlesemnek tul nagy is, de nem rossz haziko:
raijintek ophion evomondjuk a pcie riser miatt talan nem lesz tul nepszeru...
-
Goose-T
veterán
A Metis az ultimate ITX ház, pont.
Tök jó, simán befért a Scythe Mugen 5 Rev.B is, csak így ki kellett vennem a hátsó ventit. Bár az nem is igazán kell oda, mert a Mugen önmagában is elég jól átszellőzteti a házat. Most úgy van, hogy a táp felől szívja a levegőt, és a bordán keresztül fújja a hátsó szellőzőnyíláshoz. A táp és a prociventi egymással szemben szívnak, de van hely közöttük, mert SFX tápom van. Úgy raktam az oldallapot is, hogy a szellőzőrács pont a két venti közötti "vákuumos" hely vonalában legyen, így kintről tudnak szívni.
-
-
Goose-T
veterán
Visszaköltöztem a Metisbe.

Eladom az RX560-at, a Ryzen 5 1600X-et és a Define Nano S-t, mert vettem helyettük egy Ryzen 5 2400G-t, ezzel pedig már újra befére a konfig a Metisbe. Olyan ritkán kapcsolom be a gépet, hogy nem akartam állni hagyni azt a sok pénzt benne. Ezzel a pénzcsináló manőverrel el tudtam érni az asszonynál, hogy vehessek egy második elektromos gitárt.

Valaki megjátszotta már ezt amúgy a Metisnél? Alapból annyira prosztó ez a ház, hogy az oldallapok zörögnek a vázon, mert semmi csillapítás nincs. Na én tettem pici habgumi-tappancsokat mindkét oldallap alá a vázra, és elég sokat jelentett:
-
Grave_444
nagyúr
Nem írtam volna, ha hibás darabot fogok ki. Elvileg nem volt baja, nem is értettem.
Azért kicsi a valószínűsége hogy a tied is ilyen legyen.Azt azért hozzátenném, hogy egy 400rpm-es venti hangját is hallom, ezért tettem kapcsolót a gépre így teljesen passzív, semmi sem mozog benne csak az áram.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Netezés, filmezés alatt a kis Metisben sem fő meg semmi passzívan, ha játszok akkor kapcsol be a 2 házventi 5V-ra meg a vga.
-
hegegabi80
addikt
Valakinek nincs véletlenül használatban egy SilverStone Strider SFX 300W Bronze (SST-ST30SF V2.0) táp?
Kíváncsi lennék, milyen, elvileg van hozzá átalakító is. Neten találtam tesztet, jókat írnak róla, egyedül a ventije hangos nagy terhelésnél. Mondjuk nem atomerőművet hajtanék róla.
Igaz egyenlőre még nem szükséges, elvileg beférek metisbe az atx tápommal is, csak ha még is megvesznék és lecserélném sfx-re.
BeQuiet is van most aprón még garis, de annak is elég agresszív a ventiprofilja. Ha más nem marad remélem lesz még majd idővel a boltokban Kolink-ból 350-es, azzal meg voltam elégedve, igaz max terhelésen annak is volt egy kis hangja, de nem vészes. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- Nem megy az AI az Apple-nek, hullanak a fejek
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- G.SKILL 32GB (2x16) DDR5 7200MHz CL34 - Trident Z5 RGB - 99 hónap garancia
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL16 - 1 év garancia!
- 32GB DDR5 laptop ram csak 1-1db
- Alkuképes, Új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Új, bontatlan ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP/EXPO - 10 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)