-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
válasz
radi8tor #21564 üzenetére
Oh, ezt meg én nem tudtam.
Olcsóság: Na igen, a garancia jó dolog. Valóban ez a legnagyobb hátránya az e-bayes termékeknek.
Én úgy voltam vele, hogy bevállaltam, mert ugyanannyiba jött ki e-bayen egy új, mint hardveraprón egy használt, és arra sem volt gari már.De tény, hogy benne van a pakliban, a bukás lehetősége.
-
imibogyo
veterán
válasz
radi8tor #21476 üzenetére
Múltkor méregettem már, itt most inkább az ágankénti terhelhetőség miatt kérdezősködtem és nem az elvi össz. (tápegységtől is nagyban függő) teljesítmény miatt. De azóta már rátaláltam, hogy 16 A-t tud 12 V-on az pedig elég még egy 3770k-nak is, mondjuk egy 240Watt-os Dell tápegységgel megtámogatva.
Fogyasztásmérővel mérve a jelenlegi gépem (táp hatásfokát nem vontam ki, tehát ennyit mutatott a műszer):
- gép IDLE: 55 W
- gép Prime95: 100 W
- gép Prime95 + Furmark: 115 Wshteer: egyelőre nem, bár még mindig szemezek a 670 Miniddel. De tegnap rendeltem be egy Sony A58-at, így most a dVGA vétel elmarad.
-
Patice
nagyúr
válasz
radi8tor #21426 üzenetére
Nem a hardverek saját hangjáról írtam, hanem a rájuk rakható szoftverekéről.
Aki még nem hallotta, annak furcsa lehet, hogy OP rendszerek más hangot produkálnak. + többre létezik optimalizálás, amivel fejleszthető a hang. Más más karakter hozható ki OP rendszer + lejátszó program + esetleg optimalizálással az egyes rendszerekből.
AMD-t azért írtam csak mozira inkább, mert OSX problémamentesen inkább Intel alapú gépre rakható fel viszonylag stabilan. Jelenleg OSX az egyik legjobb hangú rendszer, vagy legalábbis a legtermészetesebben szólónak titulált.
Ízlésfüggő, ki melyiket részesíti előnyben.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
radi8tor #21399 üzenetére
A Brazos a low end konfig lett volna, de időközben hardveraprón találtam egy Asus H87I-Plus alaplapot egész jó áron.
Lecsaptam rá. Innentől kezdve megvan a döntés.
Elkezdem összeszedegetni az alkatrészeket. Lehet nagy része apróról jön majd, hogy a költségeket kicsit faragjam.
AMD AM1 jó cucc, én várnék még a(z integrált) Kabinire és lehet majd építek rá egy minimál kis mozigépet, minimál kis házban.
(Remélem Kabiniből jól rémlik, hogy integrált megoldások lesznek.)
-
törölt tag
válasz
radi8tor #21226 üzenetére
Nem közvetlenül rajta, de ott van az!
Az AirPenetrator141 irányítottan arra tolja a levegőt, teljes keresztmetszetben egyenletes légáramlást biztosít a házban, úgy működik mint egy szélcsatorna. Ugyan úgy 65C°-ra áll be Prime95 alatt a CPU, mindegy volt hogy rajta van-e a 100%-on a gyári 92mm-es venti.
Mivel nem jut ki a VGA hátsó felén a hő 100%-a, valamint elég durva légszállítása van a rajta lévő mókuskeréknek, így "elég intenzíven" kell a levegőt betolni a házba. Különben vissza is áramlana az egyszer már kijutott meleg a VGA melletti rácson, és elkezd felkapaszkodni a fordulatszáma, így egyre nagyobb mennyiségű, egyre melegebb levegő áramlik vissza...és így tovább.Összességében: Ugyan azok a hőfokok mint az asztalon összerakva, csak kisebb és halkabb.
AP-141@8V Sflex-800@5VKöszönöm a pozitív véleményeket mindenkinek!
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #21221 üzenetére
Na igen, ebben a méretben simán el lehetne helyezni a mini-ITX alaplap mellett jobb oldalon 2db 3,5"-es HDD helyet, egymás fölött, míg a bal oldalon a táp helyére mehetne riser card-dal egy dual slotos GTX750 Ti, meg fölé 2db 2,5"-es meghajtó számára rögzítési lehetőség.
Az mondjuk nem derül ki a képekből, hogy esetleg a fedlap perforált része alatt van-e rögzítési pont ventilátornak.
-
Honkydoo
őstag
-
-
Jojo5
őstag
válasz
radi8tor #20865 üzenetére
Okés
Házügyileg valami néma\nagyon halk házat szeretnék, nézegettem a cm130-tól kezdve corsair obsidian 250-et, de nem tudom mi lenne a legjobb, VGA-t nem szeretnék bele, csak valami APU-t és úgy gondolom legalább egy slim DVD\Bluray olvasó hely kéne illetve 1-2 db 3,5"-es HDD hely.
Van valami nagyon dicséretre méltó ház ?
-
okosabbtojás
csendes tag
válasz
radi8tor #20780 üzenetére
Emlékeim szerint a laptopról olyan 23-30w körül fogyasztgatott.
Bár most már lenne egy kis ip-kamerás upgrade is. Ezt még nem tudtam lemérni mivel is jár fogyasztásban.
Jómagam mindig is azon voltam, hogy legyen egy kicsivel nagyobb a telj. de most a wattok számítanak!
Persze ha ilyen feszültség-visszacsavarásos, órajel-letekeréses hókuszpókuszokat itt is be lehet vetni...Ja és milyen panel- vagy más táp vinné ezt megbízhatóan örökkön-örökké?
-
Jojo5
őstag
válasz
radi8tor #20734 üzenetére
És ez elég lenne nyugodt pl. youtubozásra 1080-ban, most csak egy példát hoztam a számtalan közül, mert engem valahogy ez az A10-7800 nagyon vonz magában csak nem tudom, hogy letöltésre netezésre, szükségem van-e ekkora teljesítményre.
Most core2 e6750-et kéne váltania a dolgoknak, meg egy 4850-et, a videokari nem szempont ugye az Apu miatt.
-
-
kovsol
titán
válasz
radi8tor #20667 üzenetére
Szerintem itt a táp a ludas. Külső vezérlőhidra sincs szükség a lapon a SoC felépítése miatt, így szerintem a lap maga nem fogyaszthat sokat.
Szerintem várjunk pár tesztre még mielőtt következtetést vonunk le.
Bár mondjuk az Asrock rakott rá extra sata és usb3 vezérlőt. -
kovsol
titán
válasz
radi8tor #20649 üzenetére
1080p filmek és youtube fideók már megfekszik a gyomrát a notimnak, főleg ha még megy letöltés is a háttérben rajta.
Játék az max ilyen Hearthstone, Age of Empires2 HD, Wacraft3 ami menni fog a gépen, azt el fogja bírni gond nélkül.
Netezés, multimedia, letöltés, office amire be lesz fogva főleg. Aztán hosszútávra tervezek vele.
És Windows7 lesz rajta majd. -
Osibaa
senior tag
-
fero02
nagyúr
válasz
radi8tor #20576 üzenetére
Nézd, ezen hiába is rugózol. Ha nekem és a tudástárnak sem hiszel, akkor menj át a mélyvizes tápos topikba és kérdezd meg didyman-t, 04ahgy-t, vagy Algol-t és felvilágosítanak.
Attól, hogy Te gold, vagy platinum minősítésű tápot vettél az kb arra lehet biztosíték, hogy a felhasznált alkatrészek minősége jó (gyakorlatilag csak picit jobb, mint a noname "sz@roké", de ezt bőven meg is fizeted és ezeknél is ugyanúgy megvan a tervezett élettartam, mint a fele annyiba kerülő társaiknál), de attól az elektronika az elektronika marad és a fizika törvényei érvényesek rá!
The end.
-
fero02
nagyúr
válasz
radi8tor #20561 üzenetére
De, normális jelenség.
Az új tulajnál a másik fajta alaplap miatt (pontosabban az azon található VRM-ek miatt) nem ciripelt.
-
-
törölt tag
válasz
radi8tor #20548 üzenetére
Pont az ATX táp lehetőségének kizárása tetszett meg, amivel elkerülhetek némi "digitális zajt", szóval a hangminőségre gyakorolt jótékony hatásban bízom. De ez nem a topik témája, meg el is küldtök vele melegebb éghajlatra, hogy miket beszélek én itten.
Majd a HTPC topikban visszatérünk rá..., ha nem válik be, csak utána gondolkodom el picoPSU-n.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #20527 üzenetére
Még nem találtam, lehet hogy szakival csináltatok kifejezetten HTPC célra, de ez az egy dolog még bizonytalan.
Épp olvasgattam a manualt, ott alábbiak vannak említve:
DELTA DELTA-ADP-90CD DBB/19V 90W
DELTA DELTA-ADP-90CD DBD/19V 90W
DELTA DELTA-ADP-65JH DBH/19V 65W
LITEON LITEON-PA-1900-36PK/19V 90W
LITEON LITEON-PA-1900-32P1/19V 90W(#20526) rbalint88
Már fizikailag megvan a HDD, csak költözik
-
kovsol
titán
válasz
radi8tor #20470 üzenetére
Találtam egy kis táblázatot a négy megjelenő prociról: [link]
Kíváncsian várom. Nekem valahogy szimpibb, mint az Intel Baytrail, mert azért az intel nem a hosszan tartó supportról és a jó driverekről híres. Ha a legnagyobbik is belefér a 25W TDP-be akkor gondolom a kisebb modellek jóval alatta lehetnek. -
Oliverda
titán
válasz
radi8tor #20450 üzenetére
Az USB 3.0 a legkevésbé fontos kritérium.
sb: VGA (egyelőre) biztosan nem kerülne bele.
Lehet megnézem ezt. Más gyári alternatíva nem nagyon van, és ez a legkisebb ház amibe extra mókolás nélkül befér egy normál kártya. A hűtést egy nagyobb bordával talán meg lehet oldani úgy, hogy ne lehessen hallani.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #20393 üzenetére
Nekem is furcsa, eredetileg low-budget rendszerekbe szánják, de a + csatlakozót, nyákot is ki kell majd fizetni valakinek. Elég szellős az elrendezés így biztos hogy nem azért lett ekkora, mert nem fértek volna el az alkatrészek egy 170/170-es kétoldalas nyákon.
A CPU-FAN-header 4pin-es ez jó jel, már csak reménykedni tudok hogy 50/60mm-es pörgettyűn kívül lesz más opció is a hűtésre.
A dtx szabványt léghűtésre optimalizálás miatt követték el, elképzelhető hogy lesz valami turpisság a CPU hűtéssel kapcsolatban. -
imibogyo
veterán
válasz
radi8tor #20331 üzenetére
Na hát nekem ez a terület 51-es körzet, csak már rég óta foglalkoztat, hogy megoldható-e? Ha nem, vagy csak nehezen, akkor marad a Cooltek U2 és felülre megy a mostani, a későbbiekben pedig egy passzív ATX táp. Természetesen ahhoz kicsit át kell moddolni a házat, valószínűleg ugyanúgy vágok rá venti- és szellőző helyeket előre és felülre, mint a te kis mini házadon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest