- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
Mclovin #60953 üzenetére
Köszönöm! Kicsit fentebb csináltam egy részletesebb leírást hogy milyen apró dolgokat csináltam benne hogy valamennyire letisztult legyen a belső rész, illetve van benne 3D nyomtatott előlapi panel amivel a szellőzés javítható, remélem az újat is sikerül hasonlóan megcsinálni.
-Első venti befelé szív
Ez a ház a próbálkozásaim alapján inkább exhaust, nem tesz neki jót ha befelé megy a levegő mert alig tud hol távozni.(+4-5 fok a CPU és a GPU) Ráadásul a VGA bordájáról egy adag meleg szintén ebbe a térbe távozik így beleraktam a legjobb radiátor ventit ami nagyon szépen átpréseli hangtalanul a meleget az előlapon.
-Táp pedig fordítva lenne
Hőmérsékletet tekintve nem segít, megközelítőleg ugyanazok a hőfokok vannak, plusz én nem szeretem a tápba fújni a meleget, a NH-L12S pedig folyamatosan csak tolja bele...És ez a táp nagyjából fanless még terhelés alatt is. Így kifelé nem szívna semmit. Egyébként az IDcooling hűtőt pont ezért vettem kíváncsi leszek fordított esetben mi a helyzet.
Amúgy az eredeti felállás tudta játékok alatt hogy nagyjából 60-62 fok volt a max mind a GPU mind a CPU esetében. VGA limites esetben meg még alacsonyabb volt. Ott a VGA megállt 55 körül így hogy azonnal elszívta a levegőt az első venti.#60955sff-cucc: Mindenképp
Igen, a legjobb megoldás a Founders lett volna méretben de ugye azt meg lehetetlen beszerezni, meg horror ára is van ha valaki bevállalja kintről. Így maradt ez, vagy ha majd esetleg Superből kijön valami pofásabb vagy hatékonyabb akkor lehet lecserélem.
Persze nem lehet pont ezért tartottam meg mindkét hűtőt. Mivel sokat vártam az IS-67-re éppen elvitték az eredeti félkonfigot így marad majd az AMD-s teszt, de mindenképp megcsinálom. Csak melós lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- Könyvajánló
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest