- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Melyik tápegységet vegyem?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPeter87
őstag
Nah, kis update Deskmini + NH-L9i + NF-A9 PWM ügyben.
Ma lett meg az új venti.
Hogy kalandosabb legyen a sztori, csak sikerült beleszaladni kicsit az erdőbe..
Figyelmen kívül hagytam, hogy a hűtőborda síkja fölé érnek úgy fél centivel a memóriák, így az a megoldás, hogy belül a házhoz rögzítem a ventit és becsúsztatom utána a lapost kapásból ki lett lőve. Erre sajna nem figyeltem a nagy méricskélésben..
Másik probléma (de továbbiakban előny), hogy a hűtőbordán a venti felfogadáshoz a furatok a másik oldalról vannak beütve és menetelve, így ezek szintén a borda síkja fölé nyúlnak 1-2 mm-rel, úgyhogy emiatt sem sikerülhetett volna a fenti mutatvány.
Ezek tükrében végül az lett a megoldás, hogy lekalapáltam szépen a két kis fület, ami a házon volt (sikerült zéró külső nyom nélkül), így a 4 felfogató furatra rátéve a ventit szépen be lehetett csúsztatni a házba a gép lelkét (mivel elég szűkös lett, kicsit rá kellett azért segíteni..).
A ventin minden sarkán gumi tappancsok vannak, amik a venti síkjából minimálisan kiemelkednek, úgyhogy ezeken fekszik fel a venti a bordán és mivel koppra fért be a házba, ezért a ház rácsos részén is. (ezért plusz pont jár a Noctua-nak a Pure Wings 2-vel szemben)
Végeredményben a gép csendesebb és hűvösebb is lett pár fokkal, szóval végülis elértem egy célt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden pénzt megért, de legalább volt egy kis legózás és izgalom.
Szélzaj és vibráció fronton - hát - hallok valamit, de egylőre nem tudom, hogy pontosan mit. Nagyon halk, mintha vibrálás lenne, ami lehet a házon való felfekvés miatt keletkezik. Ezzel viszont egylőre nem akarok foglalkozni, mert nem olyan zavaró. Halkabb, mint a WB Black, szóval egyelőre jó lesz így.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest