Új hozzászólás Aktív témák

• MPeter87

őstag

Nah, kis update Deskmini + NH-L9i + NF-A9 PWM ügyben.

Ma lett meg az új venti.
    Hogy kalandosabb legyen a sztori, csak sikerült beleszaladni kicsit az erdőbe..
    Figyelmen kívül hagytam, hogy a hűtőborda síkja fölé érnek úgy fél centivel a memóriák, így az a megoldás, hogy belül a házhoz rögzítem a ventit és becsúsztatom utána a lapost kapásból ki lett lőve. Erre sajna nem figyeltem a nagy méricskélésben..
    Másik probléma (de továbbiakban előny), hogy a hűtőbordán a venti felfogadáshoz a furatok a másik oldalról vannak beütve és menetelve, így ezek szintén a borda síkja fölé nyúlnak 1-2 mm-rel, úgyhogy emiatt sem sikerülhetett volna a fenti mutatvány.
    Ezek tükrében végül az lett a megoldás, hogy lekalapáltam szépen a két kis fület, ami a házon volt (sikerült zéró külső nyom nélkül :C ), így a 4 felfogató furatra rátéve a ventit szépen be lehetett csúsztatni a házba a gép lelkét (mivel elég szűkös lett, kicsit rá kellett azért segíteni..).
    A ventin minden sarkán gumi tappancsok vannak, amik a venti síkjából minimálisan kiemelkednek, úgyhogy ezeken fekszik fel a venti a bordán és mivel koppra fért be a házba, ezért a ház rácsos részén is. (ezért plusz pont jár a Noctua-nak a Pure Wings 2-vel szemben)
    Végeredményben a gép csendesebb és hűvösebb is lett pár fokkal, szóval végülis elértem egy célt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden pénzt megért, de legalább volt egy kis legózás és izgalom. :DDD
    Szélzaj és vibráció fronton - hát - hallok valamit, de egylőre nem tudom, hogy pontosan mit. Nagyon halk, mintha vibrálás lenne, ami lehet a házon való felfekvés miatt keletkezik. Ezzel viszont egylőre nem akarok foglalkozni, mert nem olyan zavaró. Halkabb, mint a WB Black, szóval egyelőre jó lesz így.

Új hozzászólás Aktív témák