- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CséZé
őstag
Antec ISK-300-65
elég jónak tűnik, 65W mire elég? -
Ma összebandázsoltam szürke szigcsóval a táp kábeleit, hogy ne legyen olyan csiricsáré a gép belseje. Aztán rájöttem, hogy a betekert alaplapi tápkábel nehezebben hajlik mint a 10-es betonvas!
-
Igen össze lehet dugni őket. Szerintem felesleges az 5-12V csere ha van FanMate.
Nem tudom mit tud az ION "legmodernebb" grafikus magja abban az AOPEN lapban, de akkor már itt van a ZOTAC LGA775-ös ITX-es lapja. Az semmivel sem tud kevesebbet mint ez a lap, de sokkal jobban bővíthető, jó VRM áramköre van, és fogad bármilyen procit!
Alapból ott a 9300GT integrált GPU ami bármilyen videó dekodolással megbírkózik. -
vegyszer
addikt
Volt annó egy cikk: Ionizált méretben érkezik az ionmentes AOpen alaplap. Nagyon kecsegttető tudás, de erről lehet tudni valamit, mikor, mennyiért, stb
-
vegyszer
addikt
válasz
KillHates #84 üzenetére
meglehet, hogy érdekel!
úgyis van egy zalman 9500-ból megélvő FAN MATE 2-m
ezzel össze lehet a tiédet házasítani?esetleg 5V-12V kábelek cseréje? mert egy ventit annó így raktam kussba.
annyi levegőt vitt, amit kellett, és azt sem tudtam megy-e a gép, csak ha az oldalán nem kerestem a 9500 (általam gyűrölt lila) fényét.apropó: a ventit elvileg ki lehet ebben szerintetek lednentes (újra) cserélni? bő 3 éve megy, de semmi komoly baja nincs, csak a fénye. azóta sem szeretem, de legalább jól hűt. ez volt a kompromisszumom
-
vegyszer
addikt
válasz
KillHates #73 üzenetére
Ötleted van esetleg valami: halk, ha jól tudom 6 cm-es, nem tól vaskos ventillátorra?
Ha jól láttam az ionitx 38 mm magas. a ház meg 62. és ugye ebből még lejön a felfogatás, meg a lemezvastagsá, kétszer... Ha minden klappol, akkor sem hiszem, hogy egy 15 mm-esnél "vastagabb" beférne. -
Itthon kotorászva a kacatok között egy javítható hőmérőre akadtam, ami valami régi ház előlapjában lehetett. Megcsináltam, kapott új termisztort és így igazi real-time hardver erőforrást nem használó hőmérséklet információt kaphatok. A szondát a CPU cooler alsó lamellái közé raktam be. Olyan 10 fokkal mutat kevesebbet mint a Coretemp. Legalább viszonyítani jó.
Csupaszon:
Rejtve:
-
Ezt sikerült első körben faragnom a Codegen házból:
Bal oldala:
Jobb oldala. Itt egy műanyag pöcök tartja el a 9800-ast a táptól
Hátulról. Néha útban van a WIFI antenna, de kell:
A gép egyik felét a tápegység teszi ki:
A másikat a hűtő ventilátor, szinte lefedi az egész alaplapot:
-
totoka2
tag
Sziasztok !
Én a fentebb linkelt Gigabyte MIB T5140-est vettem meg, és most szembesültem a tápegység problémával.
Nálam pont az az előnye a többi dizájnnal szemben, hogy illeszkedik a hifitoronyba, szinte cm-re pontos a szélesség, mélység, illetve normál desktop alkatrészekkel bővíthető.
A gond is éppen ugyanez, hogy az 5.25 DVD író, és 3.5" HDD olyan sokat eszik, hogy a Zotac ION lapja mellett már kevés a 65W (egy Intel Atom + intel945 GPU-val még elmenne, de az nVidia GPU sokat fogyaszt)Nem tudja valaki, hogy hol lehet ilyen ITX tápot beszerezni 150W teljesítményben ? ... esetleg 120W is elég lehet ideiglenesen (az ebay-t és az amerikai Pico-PSU gyártókat kivéve, ugyanis onnan a posta majdnem ugyanannyi, mint maga a táp értéke)
-
vegyszer
addikt
Van valakinek tapasztalata az LCPOWER LC-1320mi 75W külső tápos házával kapcsolatban?
Egy Zotac Ionitx B-E -t szeretnék bele rakni, lehetőleg passzívan
Köszi!
-
A gagyi kodegányban.
A hírüket meghazudtolóan ezt nagyon jól megcsinálták. Olyan vastag és masszív lemezből van, hogy amikor fúrtam ki a proci felfogatáshoz a lyukakat az aljánakkor oda lett egy fúrószáram.
Ahogy a gyári brossúra mondja a weboldalukon:
■ Stylish Industrial Design
■ Folded edge to keep fingers from injuries
-
De csak az R2-es. És ennek a gusztustalan Inteles felfogatása van ami kiflit hajlít az alaplapból.
A régi csavaros felfogatás ellendarabja atom masszív, csak amikor a processzorhoz hozzá akarsz férni ki kell venned az alaplapot. Én egyszerűen megoldottam; kifúrtam a gép alját!!
A sima talpas ami szépen fel van polírozva. Viszont hullámos, ezzel szívok most éppen. E miatt 44-45 fokos a proci. Már szereztem egy márvány lapot, ha lesz időm és főképp türelmem nekiállok a több órás simogatásnak. -
De jó, hogy ráakadtam erre a topic-ra.
Most így áll az ITX-es rendszerem:CPU: Q9450
RAM: 3GBZotac
VGA: Zotac GF9800GT-ECO 1GB
MBO: Zotac 9300WIFI
HDD: Samsung 32GB SLC SSD
ODD: Samsung 083C (A-s slot-in-est szeretnék de sehol sem kapok)
az egészet egy 135W-os LHP táp hajtja simán, minden melegedés nélkül. -
z00li
senior tag
Sziasztok!
Jó, hogy lett ilyen topik, mert nekem is tetszenek, ezek a pici, kompakt gépecskék. Egyetlen problémám van velük, hogy drága megépíteni őket!
Ha már itt vagyok akkor ajánlanám figyelmetekbe a Gigabyte új házait: link
Remélem még nem rakta be senki ezeket, ha igen akkor sorry! Szerintem tök jó elgondolás, kíváncsi vagyok ti mit szóltok hozzá!Üdv: Z
-
zodo
nagyúr
Hátha, nem mindenki olvassa a híreket.
Tegnap érkezett két remek cpu hűtő, direkt nekünk.Inteles és Amd-s verzíó egyaránt 4.375 ft a nightcomp webáruházban.
Gyártó honlapja:
-
toldy
őstag
válasz
Solicidium #50 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
Solicidium #52 üzenetére
Az biztos, hogy nem sok energiát fektetettek a webshop tartalmi részére.
Esetleg egy AeroCool M40-es házikó nem lenne jó neked, majdnem féláron? -
zodo
nagyúr
válasz
Solicidium #50 üzenetére
Max. ezt a boltot találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest