Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    válasz zsoltee10 #34802 üzenetére

    Nem akarom túltolni a dolgot, de szeretném leírni az álláspontomat, és azért nem PM-ben teszem ezt, mert a több fórumtársat is érinti a dolog:

    Radi8tor-nak, a kollégának igaza volt abban, hogy átirányított, mert Ram az egyik legkevésbé ITX-alaplap téma specifikus dolog: onnantól hogy mechanikailag belefér a slot-ba és a kinézett processzor hűtő alá (kivitele és magassága ismert) tovább nem igazán tartozna ide.
    Nagyon régen volt az, hogy az alaplap északi hídjában lévő vezérlő és a BIOS döntötte el hogy kompatibilis-e vele a memória, működik-e. Mióta a CPU-ban van a vezérlő, és van egy szabványos feszültség+órajel+késleltetés tábla (Jedec-től), azóta minden modulnak el kell indulnia, azonos Ram szabvány esetén. Az hogy más, "kézzel beállított" időzítést/feszültséget hogy viseli el az IMC és adott memória kombináció az már más ügy, innen tovább bontogatva a kérdést ez a ram-os esetleg adott processzor topikjának tárgya lehet. Kivéve ha ezekkel a beállítások módosításával energia megtakarítása a célunk, ami hatással van a hőtermelésre, fogyasztásra, ez ugyan határterület, de On-topic, és szakmai kérdésnek minősül, van helye ITT.

    Azt megértem, hogy neked így volt gyorsabb, és a többiek is segítőkészebbek itt, így célravezetőbb itt feltenni OFF kérdést, amire talán saját topikjában is jóval kisebb elánnal válaszolnának. Ez jó dolognak érzem, mert azt mutatja: jó az a közösség, köszönjük a bizalmat!

    Szerintem mindkettőtöknek igaza van, de sajnos nincs közös metszet benne, így a vita is teljesen eredménytelen volt, amit nagyon sajnálok. :(

    Annak örültem volna, ha PM-ben folyik le ez az érdekvédelmi vita, mert ez volt erre eddig a bevett szokás. Jobban lehet úgy koncentrálni a félreértés feloldására, kevesebb marad a feszültség a topikban, köztetek.
    Azt hogy nem így történt, be tudom annak, hogy front volt, és "rossz napja" volt a modi-nak, és másnak is. Mert eddig minden egyes esetben meg tudott oldani diszkréten egy ilyen triviális dolgot. Ami becsülendő és ahhoz képest nagy dolog, hogy milyen változatos és mennyi topikot tart rendben egyszerre.

    Amit kérek mindenkitől: hogy a fórumozok továbbra is támogassák a modi-t munkájában, ne raboljuk az idejét, energiáját felesleges dolgokkal, ő tudja hogy mit miért tesz, lehetőleg ne keljen külön megmagyaráznia a tetteit, és ne tegyünk rá megjegyzést, vagy ha annyira kikívánkozik és fontos akkor PM-ben tegyük ezt.

    Továbbá: ilyen esetben, ahogy eddig is, a Milyen memóriát vegyek topikot vagy az alaplap QVL-t fogjuk linkelni az ilyen jellegű kérdések megválaszolására, persze ettől szabadon el lehet térni és kiegészíteni, ha van első kézből információnk, ami segítséget jelenthet az ügyben. De az sem baj, ha a specifikus topikban hangzik el a válasz, és átinvitáljuk oda a kérdezőt, mert ott nagyobb eséllyel segítünk ezzel másoknak is.

    Szeretném ha továbbra is egymást megértve, segítve, érdekeit tiszteltben tartva, de maradnánk a téma mellett: "mini-ITX és határterületei" feszültség mentes fejtegetésénél.
    Bőven belefér egy kis jó hangulatú OFF, viccelődés, de ne a topik jó hangulatának, vagy használhatóságának a kárára tegyük ezt, ha kérhetem. :R

    Tisztelettel: Gáli Róbert

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák