Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
tvse1995 #11620 üzenetére
Igen, úgy tűnik hogy mind a betáplálás, mind a procifoglalat helye kötött a szabványban. Már csak az a kérdés hogy az az Intel standard hűtő kapható-e otthon, vagy hogy mennyibe kerül. Nem hiszem hogy akár az alaplapnak, akár a háznak tartozéka lenne.
Chaser: Egy barátom Modecom Feel 202/302 gyári tápjával hajtott 45W TDP-s Athlon X2-t 1 db 3,5-es vinyóval, elment az is. Egy darabig. Aztán megpukkant.
Szerintem egyébként ezeknek a tápoknak is célszerű valami hűtést biztosítani. Biztos vagyok benne hogy sokkal üzembiztosabbak ha valami kis szellő éri őket. Láttam olyat is hogy valaki ramsüniket is ragasztott rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest