- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Dell notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz
MrChris #50921 üzenetére
A PET-G nem rossz anyag de elég rideg tud lenni, főleg ha gagyi gyártótól veszed. Az ABS és az ASA hajlamos a vetemedésre már nyomtatás közben. A PLA-t sem engedném el 100% kitöltéssel. Vagy jöhetnek a mérnöki anyagok, nylon, polikarbonát stb. Van aki vállal olyanokat is itt.
-
MrChris
nagyúr
válasz
TomMusic #50918 üzenetére
Na ilyenre gondoltam. Vennék nyomtatót és keresgélem mire is van szükségem, pl ABS-re, vagy olyan amihez több kell nekem, mint pl a Bambu Lab A1.
Reggie0: 5 és 6mm közöttiek ezek a fúrószárak, amit fúrnak az kemény gyertyán, ami a probléma hogy változó szögben (0-15°) kell fúrni és a gyakorlat az, hogy a ferde felületen kicsit hajlamos megcsúszni a fúró, hiába az oszlopos fúrógép. A fúrószárak központossága is elég esetleges. A képen egy kb kivételes eset van, mert rövidített szárú a fúrószár, a gyakoribb a 70-80mm hossz. A sablon is pontosabb, ha fixen van rajta a fúrási pont, az anyagon nincs pontozás, de minél pontosabb fúrásra lenne szükség. A másik ok, hogy egy megfelelő sablonnal, beállítva akár kézi fúróval is el lehessen boldogulni.
csadi0011: Igen csak ezek tizedes lépésekben lennének cserélhetőek, azokat esztergálnám hozzá. Csapágy csak az extra.
-
csadi0011
őstag
Szerintem állítható fúrósablont akar csinálni, ahol a fúrómegvezetés fix ponton van és az agyagütköztetés, ami állítható. Peremes fúrópersely szerintem elég, nem kell csapágyazás.
-
MrChris
nagyúr
Köszi a válaszokat, rosszul fogalmaztam. A fúró nem ér valójában a műanyaghoz. Egy speciális csapágyazott fúróvezetőt betétekkel és anyagbefogót tervezek és fontos lenne, hogy erős, tartós, merev legyen. Itt egy kép hasonlóról, de az enyém másmilyen lenne. A legnagyobb erőhatás ami éri az a képen látható zongora kalapácsfej megszorítása. Szeretném ha évekig lehetne használni, ne kezdjen szétesni, vetemedni, töredezni a műanyag.
-
MrChris
nagyúr
Nincs tapasztalatom ezért kérdezném, hogy pl fúrószár vezető sablont, vagy más tartós és erős használatra tervezett eszközöket milyen anyagból érdemes nyomtatni? Esetleg ha termékként akarnám értékesíteni?
-
NF-
tag
Paraméterezhető szellőző takaró: https://makerworld.com/en/models/1379578
Köszi mindenkinek aki letölti! -
Sziasztok!
Mennyit érhet vajon egy teljesen gyári, keveset használt Creality Ender 5 Plus?
Sajnos nekem hatalmas, nem férek tőle így muszáj vagyok eladni. -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Eger környékén van valaki, aki tpu-ból tudna egy tömítést nyomtatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Óra topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest