Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- Pánik a memóriapiacon
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
válasz
Emunem
üzenetére
köszi neked is!
PETG tapasztalatom: volt egy hulladék kerti slagom, az a zöld, hálós fajta ami megtörik észnélkül mindenhol és örökre úgy marad, na ehhez nyomtattam PETG-ből hengereket, ráhúztam ahol megtört, és akkor megint normálisan folyt rajta a víz. egyetlen hét alatt eldeformálódott a napon. jó lesz az ASA, már rendeltem is egy tekercset
-
kavalkád
senior tag
válasz
Stormrider
üzenetére
az Elegoo-t húzd ki a listádról, ennek a nagytestvére volt nekem, jópofa dolog volt első nyomtatóként, de inkább csak szívtam vele mint élveztem. a másik kettő rendben van.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
ez is hasznos, ilyet is kerestem már, de most egy sík felületre kellene valami lerázó mechanizmus. perselyt tervezek, de amit terveztem nem túl optimális. nagyjából működik mondjuk, csak valahogy nem vagyok vele kibékülve, biztos vagyok benne, hogy ennél jobb/szebb megoldás is létezik, csak még nem találtam rá.
-
kavalkád
senior tag
ilyen elforgathatós fedél megoldást csinált már valaki?
lenne pár kérdésem...
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
csaj nem jól magyaráztam a problémát

ez egy példa volt, valóságban nem egy körről van szó, hanem egy komplexebb kontúrú alakzatról, sajna Fusion-t még mindig nem volt erőm elsajátítani, a SketchUp-ban meg macera ilyet csinálni. a matek megvan nekem is, meg is csinálja, csak lezárja a tetejét, holott az STL fájlban nincs lezárva a test.
jelenleg azt csináltam amit katyilkadr is írt, de az érdekelne, hogy van-e opció Orcában arra, hogy ilyenkor ne módosítsa a testet öntörvényűleg.
de mutatok másik példát is:

itt pedig le van zárva a kör alja, ennek ellenére úgy dönt, hogy oda nem kell réteg. -
kavalkád
senior tag
rajzoltam egy pohárszerű tárgyat, csak palást és alja van, gondoltam a falvastagságot majd megadom slicerben, ami működik is, de lezárja a tetejét. van erre orcában valamilyen opció, hogy ne akarja bezárni a tetejét? jelenleg 0 vastagságot adtam meg a top surface-nek, de gondolom van erre dedikált beállítás is.
ha esetleg nem érthetően írtam le akkor itt látható a problémám:

-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
ez a Fusion saját oktató kurzusa, szerintem jó.
-
kavalkád
senior tag
okulásként: Silk PLA+-t véletlen PETG beálításokkal nyomtattam, ez lett az eredménye, minden sarka eldeformálódott:

a PETG betűk viszont szépen benne maradtak, nem vált el a két anyag.

-
kavalkád
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
szerintem engedd el azt a hasonlatot mert nem helytálló. egyik sem jobban vagy kevésbé prémium márka vagy jobb/rosszabb a másikhoz képest. ugyanezen kettő között vacilláltam én is pár hónapja és az ár döntött, Kobra lett, nem bántam meg.
a Bambu egyedülálló megoldásokat hozott be annó, etalon lett a piacon, de már utolérték/lemásolták/megelőzték abban a szegmensben ahova az említett 2 nyomtató is tartozik. a márkanév adja a felárat, meg a kiváló support. az AnyCubic supportjáról még nem volt itt tapasztalata senkinek (vagy csak nem osztotta meg) az lehet jó is, lehet rossz is, ismeretlen. -
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
meglátásom szerint egyrészt anélkül is teljesen stabil lesz ez, elég szilárd/merev a PLA, másrészt ha indokolt is lenne statikailag akkor sem ér sokat, ahhoz átlóban kellene lennie (feltéve, hogy a csavarodás és oldalirányú mozgás megakadályozása lett volna a cél).
nyugodtan elhagyhatod, csak anyagpazarlás. -
kavalkád
senior tag
válasz
ptesza
üzenetére
szvsz nem releváns hol voltak, valahonnan el kell indulni minden cégnek, csak az számít most hol vannak és meglátásom szerint ügyesen eltanulták másoktól a szakmát, sőt van amiben már őket koppintja más, lásd beépített szárító funkció a filament tárolóba.
a supportról nincs tapasztalatom, de lehet az ő usereik is megkapják ugyanazt amit a Bambu nyújt, passz. a Bambu trendet teremtett a megoldásaival, az Anycubic meg ügyesen lemásolta, a belépő szektorban már nincs semmi előnye, az S1-et is csak bekapcsoltam, elkalibrálgatta magát és azóta olyan minőséget nyomtat ami nekem varázslatszámba megy az Elegoo Neptun után, ahol minden nyomtatás előtt kalibrálgattam vagy 10 percet
én az árakat néztem amikor váltottam és nem bántam meg a Kobrát, nem tudom, hogy hobbi nyomtatásra mit tudna extrát nyújtani a Bambu ami nekem hiányozna és megéri a kb. dupla árat. -
kavalkád
senior tag
Kobra 3 v2 combo-t mondanám, de nem fér bele a 100-ba. nagyobb építési tér, multikolor, filament szárító.
ha ezekre nincs szükséged akkor jó a Mini. -
kavalkád
senior tag
általánosságban TPU-nál mennyi az ajánlott max volumetric flow (köbmili/mp)?
-
kavalkád
senior tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
fúvóka hőfokot tedd feljebb szerintem.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Szikravadász
üzenetére
innen letölthető. majd aki nyomtatja skálázza le a tizedére.
szerk: semmivel, majd a karma lerendezi
-
kavalkád
senior tag
válasz
Szikravadász
üzenetére
nézd át, hogy ez megfelel-e (10:1 méretezés), ha jó akkor kiexportálom STL-be.
-
kavalkád
senior tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
mezei hobbistáknak (mint én is) elég az egytekercses szárító, kiszárítod és beteszed egy légmentes dobozba, aztán jöhet a következő. inkább ilyenre költeném a pénzem mint ugyanennyiért egy gyümölcsaszalóra.
-
kavalkád
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
amit beraktál az 6 alacsony tálcából áll, nincs egybefüggő fala, szóval az "alig átalakítás" nem állja meg a helyét. ebből az összegből, meg már lehet venni használt fila szárítót. ha meg értékesnek tartod az idődet akkor többre is jössz ki mint egy gyári megoldással.
lehet kisérletezni, de szvsz felesleges újra feltalálni valamit ha semmit nem nyersz vele.
tapasztalatból mondom, én is bohóckodtam egyedi megoldással, a végén sokkal többe volt mintha vettem volna egyet. -
kavalkád
senior tag
S1-nél hogyan megoldható az, hogy TPU-t akarok nyomtatni X réteget, majd utána PETG-t?
a TPU csak manuálisan indítható, de azt nem tudom, hogy van-e lehetőség menet közben kivenni a TPU-t és átváltani az ACE-re? -
kavalkád
senior tag
válasz
tepenzed
üzenetére
pér hete jött meg az enyém, ez alapján tudok véleményt mondani.
szerintem jól szigetelt, nem érzek semmilyen szagot, halk is, alacsonyabb sebességnél és csukott ajtóval én simán elalszok mellette. nyitott ajtóval érezhetően hangosabb, de nem szoktam kinyitni. volt az első indításnál némi anomália, hiába konnektáltam WiFi-re nem láttam a gépet a hálózaton, újra kellett indítani, akkor már lefrissítgette mindkét eszközt. -
kavalkád
senior tag
Anycubic S1 max combo nemsokára jön ki, most még early bird kedvezménnyel, nézz rá.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
a Threshold angle opciót próbáltam, 40--re, 10-re majd 0-ra levéve is odateszi valamiért, ha viszont felteszem 68-ra vagy fölé akkor a másiknál is megjelenik. rejtélyes.
köszi a tippet, megpróbálom akkor a support blockert, ha megtalálom, Cura-t használtam eddig, kicsit más ez az Orca klón. -
kavalkád
senior tag
Anycubic Slicer (lánykori nevén Orca), adott két egyforma háromszög alakú nút, az egyikhez tesz supportot, a másikhoz nem. hogy tudom rávenni, hogy a másikhoz is tegyen?

-
kavalkád
senior tag
válasz
MrAlex
üzenetére
köszi ez így könnyebb volt jóval, bár a szöveges kompit szétkapta betünként, de ez még belefér.
NF-, ptesza: nektek is kösz, ez is egyszerűbb mint ahogy én bajlódtam vele, szinenként külön kompi is működik és az egyszerre több fájl betöltése is.
dúskálunk a megoldásokban

OFF: nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lehet 2 nyomtató között, amilyen minőséget az S1 produkál az köszönő viszonyban sincs az Elelgoo Neptune gyártmányaimmal, mind vizuálisan, mind statikailag. kisérlet képpen nyomtattam egy alkatrészt (vizuálisan ez pont nem lett szép, a PETG filament nem bírta a 300mm/s-t) és megpróbáltam letörni a felső fülecske részt, a Neptune-nal nagyon sokat kellett molyolnom, hogy az a 3mm vastagságú rész ne pattanjon le könnyen, S1-en ez lett az eredmény gumikalapáccsal (kézzel nem ment):

brutál! -
kavalkád
senior tag
válasz
ptesza
üzenetére
mi a legegyszerűbb módja a multicolor-os tárgyak összerakásának a slicerben?
ezt a kulcstartót 4 külön kompiban terveztem meg, majd bepozícionáltam őket, de amikor betöltöm a slicerbe akkor mindet középre teszi és "ledobja" a platere, kusza lesz, ráadásul nem jöttem rá, hogyan lehet egy tárgy Z kordinátáját megemelni, hogy a levegőben legyen, a VECTRA felirathoz pl a többit kellett lenyomnom a plate alá majd grouppolni, úgy sikerült csak elérnem hogy ott legyen ahol kell.vagy már eleve máshogy kellene megterveznem?
itt van pár kép, hogy jobban érthető legyen miről bugyogok.

-
kavalkád
senior tag
válasz
gaben22
üzenetére
nem tartok a kopás problémától, kulcstartó lesz, kb. 1 napig örül neki bárki is, hogy milyen fasza kis pörgő kütyü, aztán elfelejti és max lóg a kulcstartón, nem lesz folyamatos használatban. ha meg valaki örökélet +1 napban gondolkodik, majd kinyomtatja magának teflonból vagy acélpáncélból

-
kavalkád
senior tag
tervezett már ilyen gyro-s bizbaszt valaki?
az érdekelne, hogy mik az ajánlott sugár/minimum szélesség/rés arányok a méretezésnél és mire kell figyelni nyomtatásnál. az elmélet megvan, de nem kisérletezném ki mi az optimális elosztás ha valakinek már van rá bevált receptje.
-
kavalkád
senior tag
S1/ACE pro-t rá lehet venni, hogy a nyomtatás végén ne csévélje vissza a filamentet?
pár perc múlva nyomtatnám a következő darabot, de kezdi előről a molyolást a befűzéssel, fölöslegesen. -
kavalkád
senior tag
S1 kombóhoz kaptam két átlátszó kábelrendezőt, azt be kell tenni valahova?
-
kavalkád
senior tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
nekem a Cura szokott ilyet mondani más slicerrel készült fájlokra, gyanítom 3mf és 3mf között is van különbség, és ha Curával rámentesz akkor a többivel már nem kompatibilis.
-
kavalkád
senior tag
jól értelmezem, hogy a Bambu gyárt olyan TPU-t amit az AMS-be lehet tenni?
vajon az ACE is megeszi? -
kavalkád
senior tag
Specifikációk a videóban, a forrás oldalt már törölte az Anycubic.
https://www.youtube.com/watch?v=hSVit97q5Cs -
kavalkád
senior tag
lám, lám, mit fújt be a szél?
Anycubic Kobra S1 max combo -
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
válasz
rodman73
üzenetére
Neptune 3 Plus-om van (épp eladó ha érdekel) ehhez képest a 4-eset a legtöbben visszalépésnak tartják, kiszedték belőle a végállás kapcsolókat ami problémát okozhat valamint Klippert kapott, ezzel is sok szenvedős posztot olvastam már. Előnye, hogy gyorsabb és kapott input shapinget is.
maga az Elegoo márka nem rossz, középkategóriának mondanám, nekem ez az első nyomtatóm, szóval nincs valós összehasonlítási alapom, de meg vagyok vele elégedve, teszi a dolgát.
Anycubic Kobra 3 max van még, drágábban, de az tud több színt is ha veszel hozzá ACE-t.
sokan dícsérik az Anycubic-ot, lehet az jobb választás, ha megengedi a kereted. -
kavalkád
senior tag
Anycubic S1 kombóval szemezek, hogy jövök ki legolcsóbban, ha a gyártótól közvetlen rendelem?
ahogy nézem dollárban is ugyanannyi az ára mint euróban és ilyenkor is tudok megadni magyar címet, ez járható, vagy a különbség elmegy vámra? -
kavalkád
senior tag
válasz
ptesza
üzenetére
ja, az utalványra bevátható pontok, valóban. nem hajtok rá, a MakerWorld-ön jött egy üzenet amiben kérdezte valaki tudnék-e profilt feltölteni hozzá, de nincs hozzá tudásom eszközöm ezért dobtam be ide a kérést. a többi tervet is anélkül töltöttem fel, aztán néha jön valaki és felteszi hozzá a profilt.
az a rádiusz valóban nem lett szép kinyomtatva, csak azért kellett, hogy amikor leforgatom akkor az él ne akadjon be a fix darabba, valóban elég lenne egy letörés, ahogy mondod.
a fix részt azért "állítva" terveztem/nyomtattam, mert ha úgy csináltam ahogy a terveden látni letörtek a forgástengely fülecskék amikor összepattintottam, állítva meg úgy fut a "szálirány", hogy flexibilisebb maradt. persze lehet csak a hőmérsékletet/hűtést nem találtam el rendesen.
köszi, hogy foglalkoztál vele, töltsd fel nyugodtan, főleg ha pontot is kapsz érte, ha kell hozzá igazoló kép, hogy kinyomtattad akkor küldök holnap.
-
kavalkád
senior tag
ha valaki nagyon unatkozik csinálna nekem print profilt ehhez a modellhez?
-
kavalkád
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
pont van egy eladó Elegoo Neptune 3 Plus-om ebben az árkategóriában, ha nagy nyomtatási teret szeretnél ekkor ez a te nyomtatód.
-
kavalkád
senior tag
válasz
katyilkadr
üzenetére

-
kavalkád
senior tag
ha jól látom, az Anycubic-nál elég nagy akciók vannak. ha nem sürgős a vásárlás lesz még ennél is olcsóbb (pl black friday, karácsony) vagy érdemes most vásárolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Motoros topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

poli27