- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
JulianSinulf #48287 üzenetére
Kínaiak magasról tesznek a jogvédelemre. Világmárkákat is lazán hamisítják, majd pont egy Printables felhasználótól fognak megrémülni, ha rájuk ír. Sajnos nem lehet velük mit kezdeni, ezt csinálják amióta az eszemet tudom.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Emunem #48297 üzenetére
Az sajnálatos, ha kidobott pénznek tartod a hobbidra való költést. Eleve mi másra költse az ember a pluszt, ha nem a hobbijára, ami örömet szerez neki?
Én rengeteg pénzt öltem és ölök a hobbijaimba. Van sok és csak nagyon kevés, ami nem sok pénzt igényel. Egyikkel sem keresek pénzt. Bár egy 3D nyomtatós, lézer gravírozós vállalkozáson már gondolkodom egy ideje, de egyedül nem akarok belevágni. És még nem találtam meg a megfelelő személyt, akivel elindulhatnék. -
Emunem
őstag
válasz
JulianSinulf #48284 üzenetére
ezzel tisztában vagyok (elsö rész), de saját terveimet is lehet lassan viszont látom valahol az aliexpressz/temu bugyraiban, amint mások meg keresnek vele... nem azért készítettem. Az is biztos, hogy ott áram, filament, idö is olcsóbb, mint itt az Eu-ban.
Az alkotás öröméért tervezte aki tervezte a tekercselöt is, amikor hobbiról van szó, csak az asszonyok miatt merül fel az "olcsóbban" gondolat. Ha úgy nézzük, mivel nekem még sok pénzt nem hoz a nyomtató, minden egyes cent feleslegesen kiadott pénz hobbi dolgokra.(És van sajnos pár belöle
)
-
szabieable
aktív tag
válasz
daninet #48293 üzenetére
pontosan, ráadásul ezzel kinyílik egy olyan világ ami korábban még nem, például infilleket lehet nyomtatni 0.6-0.8as nózival, míg a perimeket sima 0.4el, nem korlátoz az egyetlen hotend limitáció.
A mmu se volt túlzottan klipper kompatibilis nagyon sokáig, a toolchanger is egy spéci állatfaj jelenleg de már vannak rá megoldások még ha nem is mainline klipperen. De a hosszútáv inkább ez lesz mint az egy hotenden áterőszakolni többszínű filament dolgot -
daninet
veterán
válasz
szabieable #48292 üzenetére
az az érdekes, hogy CNC világban 70es évek óta ki van találva ez a tool changing dolog és úgy van megoldva, hogy a tool megérint egy kis szenzort és kiszámolja az új vágófejnek mennyi a Z offsetje. Csak az első fejre kellene ABL meg az összes fancy elektronika (akármilyen, lehet lassú bl touch is) a többi meg Z offset kalkuláció. Sokkal olcsóbbá is tenné, a további fejekre nem kell semmi csak az extruder meg a hotend mint a régi nyomtatóknál teljesen fapadosan.
Persze ennek a hátránya, hogy mindig a nullás fejnek kell kezdeni ABL miatt, de semmi nem gátolja meg az azonnali fej cserét. Ez mind szoftveres téma csak. -
szabieable
aktív tag
válasz
Reggie0 #48283 üzenetére
Ameddig a consumer piac meg mindig bltouch szinten mozog persze. De mar idexnel is full automatizalt klipper lehetosegek vannak. Egy bambu hotend+sth20 ldo+meg egy ebb ~50$ koruli osszeg enduserkent. Cserebe nincsen poop, nincsen spool retract, nem percekig tart egy szincsere. Jelenleg meg dragabb, de hosszutavon lenyegesebb stabilabb es gyorsabb lesz a toolchangeres vilag.
-
daninet
veterán
válasz
Silent77 #48290 üzenetére
a kosaram tartalma 3000 forinttal drágább mint 3 napja
tippelj mennyi kedvezményt kapok pont kuponnal... szerintem én aliexpressen még életben nem vásároltam kedvezménnyel pedig látszólag minden vackot levon checkoutnál. Ilyen "Going out of Business" hangulata van folyton
-
Aliexpressen elindult a Black Friday!
Store kuponok
03BFAE – $3/$19
06BFAE – $6/$39
12BFAE – $12/$89
20BFAE – $20/$139
30BFAE – $30/$209
60BFAE – $60/$399
80BFAE – $80/$499
bfkr3 – $3/$19
bfkr6 – $6/$39
bfkr12 – $12/$89
bfkr20 – $20/$139
bfkr30 – $30/$209
bfkr60 – $60/$399
bfkr80 – $80/$499 -
smithsys
aktív tag
-
JulianSinulf
őstag
válasz
poli27 #48286 üzenetére
Ezért is kell felhívni a készítő figyelmét rá.
Egyáltalán nem biztos, hogy ő olvassa itt a fórumot vagy épp ráklikkel egy "Sajnos" linkre.Ettől függetlenül a nem nyomtatható részek készletbe rakása egy jó ötlet. Ez mindig hiányzik nekem, ha valakinek a modelljét nyomtatom és igényel extra alkatrészeket a nyomtatáson kívül. Összevadászni nem mindig egyszerű.
-
poli27
Topikgazda
válasz
JulianSinulf #48284 üzenetére
nc besorolása van a modellnek, tehát nem lehet kereskedelmi forgalomba hozni!...
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Reggie0 #48283 üzenetére
Folyamatosan kell kalibrálni őket?
Erről írnál bővebben?
Videókban általában ez a rész valahogy sosem tűnt fel.
Az feltűnő, hogy a filament csere sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Az árat viszont keményen megdobja a több alkatrész.Nekem már az is megfordult a fejemben, hogy egy köztes megoldás kellene, ahol csak a hotend van cserélve. A szál addig visszahúzva, hogy a másik be tudjon menni az extruderbe. Így a hotendből nem kellene anyagot kihúzni, aztán meg tisztítani.
Persze a pontosság itt is fontos, különben megakad az anyag a heatbreak bejáratánál, ha a bemenet nem illeszkedik jól az extruder kimenetéhez.
De lényegesen olcsóbb lehetne. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Emunem #48282 üzenetére
Sajnos? De miért?
Nem neked kell összevadásznod a nem nyomtatható részeket, hanem megkapod 12,69€-ért készletben.
Azt meg mindenki döntse el maga, hogy megér e neki 96€-t kinyomtatva, vagy inkább felhasznál kb. 1 tekercs anyagot és a hozzá szükséges időt, hogy spóroljon. Bár a Hydra sokkal jobb megoldás hosszú távon.Az egyértelműen szomorú, hogy egy az egyben lelopták a képeket a printables-ről. Meg gondolom a terveket is, ha nyomtatott verziót küldenek.
Hacsak nem a tervező üzletel vele.
Azért biztos, ami biztos felhívtam rá a figyelmét. -
Reggie0
félisten
válasz
szabieable #48220 üzenetére
"A jövő év az AMS koppintások éve lesz, 2026ban rájönnek, hogy a prusa XL féle toolchanger lényegesen egyszerűbb."
Ja, minden fejet kulon kell folyamatosan kalibralni es fejenkent kulon extruder motor, hotend, stb. kell hozza. Valoban sokkal egyszerubb.
-
Emunem
őstag
Ide is,
Sajnos… -
Tomika75
tag
válasz
poli27 #48277 üzenetére
Full bambu koppintás.
peugeotmate: Köszi a segítséget! A Bambu Stúdióban nincs benne úgyhogy most tölthetem le az Orca-t.
-
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf #48275 üzenetére
Köszi! Meg köszi daninet-nek is. A videó nekem kicsit "kínai", de azt hiszem sikerült.
-
kzkz
őstag
K2 Plus
Ez alapján elég jól sikerült. -
poli27
Topikgazda
Anycubic zárt core xy nyomtató a Formnexten hozzá a színcserélőjük is
-
JulianSinulf
őstag
válasz
daninet #48274 üzenetére
Tök fölösleges ennyit vesződni vele.
Rákerestem, hogy "qidi q1 pro cura profile".
Az első találat a qidi oldala volt.
[link] Itt rámentem a legalsó linkre, ami elküldött egy google drive-ba.
Itt értelemszerűen a cura kell és még videót is ad, hogy hogyan kell megcsinálni. -
daninet
veterán
válasz
katyilkadr #48273 üzenetére
igen. cura-ban a gép beállításainál is lesz ehhez mező. Viszont be kell helyettesíteni a slicer változókat cura féle változóra.
Legegyszerűbb ha kiguglizod, valaki biztos átírta már. Keress rá hogy "[nyomtató neve] cura start gcode"
a rétegváltás rész sztm nem kell -
daninet
veterán
válasz
katyilkadr #48270 üzenetére
szerintem a gcode start része nem jó. Ugye nem tudsz csak úgy beállítani egy nyomtatót, a gcode start és end részt is ki kell tölteni. Melegítse fel az asztalt, csináljon ABL-t, stb. Ha az nincs benne a start részben nem fogja elkezdeni a nyomtatást mert hideg extrudálás védelem van, hideg hotenddel nem csinál a nyomtató semmit. Másold át a másik slicerből a megfelelő start kódot curába
-
laskr99
addikt
válasz
kovacszk #48261 üzenetére
Én is ezt néztem, elvileg környezet függő is.
Nekem eddig kb 4 éves nyomataim vannak, azoknak nincs baja.Most a modell alkatrészeknél gondolkodom hogy pla/pet legyen, eddig pla volt a legtöbb, mert pl petnél nem volt szép eredmény a korlátos részén a sok support/bridge miatt.
-
laskr99
addikt
Akinek van 6-8 éves tapasztalata, mennyire bomlik szobai körülmények közt a PLA? Olvastam, hogy van akinek repedezik/morzsolódik ennyi idő után.
-
daninet
veterán
válasz
katyilkadr #48246 üzenetére
ez egy sima gcode fájl lesz akkor, ráadásul Marlin flavor. Ezt tudja Cura is. Ha exportálsz cura-ból egy Marlin gcode fájlt mit csinál vele a nyomtató?
-
Emunem
őstag
válasz
bigrob #48256 üzenetére
Kérdés hogy kinek mi a jó. Ezt a témát többször is kiveséztük. Igaz, számok nem kerültek elő. Abban egyet értettünk viszont, hogy ha technikailag jó nyomatott akarsz, akkor szárítsd meg. (Keresőt nyugodtan lehet használni a kulcs szavakkal, kb 1-2 hónappal korábban volt több oldalas téma
-
Emunem
őstag
válasz
5leteseN #48247 üzenetére
1: Sztem felesleges, kb 20 guriga fölött nem lesz praktikus... De ha van rá idö/pénz, hajrá. Sztem jobb egy-kettö biztosan száraz silica zacsit mellé rakni, meg egy indikátort. Nyomtatás elött/után meg kb 2 órát csak úgy szárítani, oszt jónapot. (Első behelyezés elött 6-8 órát szárítani!, néha napján lehet megismételni a totális szárítást a silica zacsikkal együtt)
2: 30% fölé soha! Buborékol, hibás nyomat. Több YT videó szerint, de én sose mértem. -
katyilkadr
tag
válasz
peugeotmate #48251 üzenetére
Meg hát!
-
Tomika75
tag
válasz
peugeotmate #48241 üzenetére
Köszi ezt észre sem vettem!
Akinek van orcaslicer-e az meg tudná nézni van-e benne Creality Ender 3 S1 Plus? Már csak kíváncsiságból.
Ez a Creality Print egy nagyon gyenge fos másolat csak nem tudom minek a másolata a Bambu stúdióé vagy a Prusasliceré? Mindegyikre hasonlít csak éppen szerintem leginkább a rossz dolgokat vették át. Bonyolult, lassú és tele van buggal. -
katyilkadr
tag
válasz
ptesza #48243 üzenetére
Köszi, ezek mennek szuper módon, használom is őket, csak a cura egyszerűbb nekem. Valmiért más irány. A többiek többet tudnak, de nekem mecerásabbak. Öreg fejjel nem akarok túl sokat gondolkodni, mert nincs pénzem fejfájás csillapítóra. A leg típusspecifikusabb a qidi, de nekem más "lány" tetszik, csak ennyi. Azt hittem nem ilyen bonyolult, vagy csak nekem az. Amugy kösz!
-
5leteseN
senior tag
-
-
blountex
senior tag
válasz
gyantaszuz #48195 üzenetére
Az XL az legalább újítás volt, most hogy kijöttek egy Corexy-al bár a portfóliójukban van újítás, de azonkívül engem nem győztek meg miért ne egy x1c-t vegyek helyette.
Elvileg 2025 Q1ben jön az új bambu, na azt megvárom. -
ptesza
senior tag
válasz
katyilkadr #48227 üzenetére
Megy a Bambu studió és szerintem az Orca slicer is. Mindkettő nagyon jó!
-
rodman73
aktív tag
Vettem aliról olcsóbb plateket, karbon és 3d effekteseket. Ezeket is takaríthatom marhaepe szappannal mint a Bambo texturált lapját vagy mivel érdemes ezeket takarítani?
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Rendelnék épp a bambulab oldaláról basic pla-t aminek az árat 16.99 lenne, ha négyet rendelnék. Na most bepakolgatom a kosárba őket, ott viszont már az egységár 18,54 EUR. Valamit benézek?
-
daninet
veterán
válasz
katyilkadr #48236 üzenetére
milyen fájlformátumot exportál a quidi slicer? gcode? internet azt irja marlin flavor gcode
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
daninet #48218 üzenetére
Nagyon hasonló helyzetben vagyok 2 nyomokban Hevo-t és voron-t tartalmazó saját tervezésű nyomtatóval, ráadásul az egyiken van egy 12 színű ercf v2 is...
Néha irigykedve nézem a bambu nyomtatókat amik csak úgy működnek és nem szivatják valamivel folyamatosan az embert. De a két nyomtatóért nem kapnék annyit mint amennyi egy P1P és akkor még AMS nincs is. -
Tomika75
tag
válasz
laskr99 #48217 üzenetére
Sajnos nagyon leküldték az MK3S+ árát,ill. a piac csúnyán beárazta. Nekem is csak nagy nehezen sikerült eladnom, bár úgy voltam vele 120-nál olcsóbban nem adom inkább megtartom. Vicces, hogy amikor a feleségem nyerte az ender 2 s1 plus-t és feltettem a prusát eladni a lányom kitalálta neki jól jönne és gyorsan nyomtatni kezdett vele. Tökéletesen működött is,de aztán szerencsére több jelentkező is volt így ment a háztól. Kicsit fájt a szívem miatta, de ez van. Most itt az ender a bambu mellett és nem fogjuk eladni pedig az asszaony felajánlotta, hogy adjuk el. De ki venné meg és egyáltalán mennyiért? Úgy vagyok vele nincs értelme eladni. Megmarad a nagy dolgok nyomtatására.
Apropó, használja valaki a Creality Printet? Az Ender s1 plus profilja nincs benne szinte semmiben sem így küzdök vele egy kicsit.
-
daninet
veterán
válasz
katyilkadr #48232 üzenetére
marlin legyen
-
daninet
veterán
válasz
katyilkadr #48230 üzenetére
Settings -> Printer -> Manage Printers... -> Machine Settings
Itt tudod beállítani milyen formátumba mentse -
JulianSinulf
őstag
válasz
laskr99 #48217 üzenetére
Meg tudlak érteni. Én tavaly adtam el az MK3S+-t, ami azt írta, hogy 5 napot nyomtattam vele és gyári állapotban volt. Prusáék szerelték össze. 500€-ért vitték el és még alkudni is szerettek volna belőle. 1200 vs 500. Elég nagy érvágásnak tartottam.
Tegnap eladtam az X1CC-t egy csomó lappal, előreszerelt hotendekkel, 2 extra ággyal, Hydra-val az AMS-ben, meg üvegmagasítós levegőztetővel, 800€-ért. És kemény alkudozás ment 1000-ről. Mondjuk a hírdetés megjelenését követő pár órán belül már volt jelentkező. Ha tovább várok, akkor lehet, hogy más többért elviszi. Vagy nem. A lényeg, hogy gyorsan akartam szabadulni tőle, de P1SC ára alatt semmiképp nem adtam volna. 1600 volt a nyomtató kombó, a többit igazán össze sem számoltam. De mivel most 1250-ért megy újonnan, így sok választásom nem volt.Ez az új Prusa nekem is nagyon tetszik. Az MMU viszont sok helyet foglalna. Úgyhogy most veszek egy 5 fejes XL-t. Aztán meglátom, hogy mennyire akarom dobozolni. A gyári háza nem tetszik. Ha meg nagyon fontos lesz a magasabb és stabilabb hőt igénylő anyag, akkor jövőre veszek egy ilyen Core One-t. Addig legalább kiforrja magát.
-
daninet
veterán
válasz
katyilkadr #48227 üzenetére
pedig külön logikus, mert ugyanazt a filamentet használhatod több gépen is.
Egyébként ha egyszer bekonfigolod lehet teljes nyomtató beállítást menteni -
katyilkadr
tag
Valaki tudna segíteni, hogy a Qidi Q1 Pro-t hogy kell integrálni a cura-ba? Qidi profil nincs benne. A nyomtató minden paraméterét beállítottam, de a cura által generált gcode-ot nem hajlandó elfogadni. A qidi saját slicer-je (prusa klón) nem jön be. A nyomtatási, a nyomtató, a flament beállításokat külön kell profilozni, a cura-ban egyben van.
-
daninet
veterán
válasz
HornedReaper #48225 üzenetére
szintén zenész. Részvétem
mostmár nyomd végig
-
HornedReaper
senior tag
tudom hogy tudja, mármint nekem jól jönne ilyen az épülő VzBot-hoz
-
AndrewTdi
addikt
válasz
HornedReaper #48223 üzenetére
ezt tudja. legalábbis ha beteszik 2 ugyanolyan spoolt, amit meg is adok neki, hogy ugyanolyan, akkor automatikusan folytatja a másikkal ha az egyik kifogy.
-
HornedReaper
senior tag
nekem az AMS-ben az tetszene főleg, hogy ha elfogy a spool, érzékeli és kezdhetné a következőt a sorban így nem kellenek óriási spoolok vagy fokozott felügyelet nyomtatás közben
-
szabieable
aktív tag
válasz
daninet #48221 üzenetére
Év elején még úgy voltam, hogy eladom a most készülő extrán pimpelt voront, de nem lesz ember aki megfizesse érte az árat úgyhogy valószínű rajtam marad mert még bukóval sem lenne aki kifizetné, beállítom valamelyik sarokba, kap egy 0.6/0.8as nozzlet aztán ha kell akkor napi 2+ kiló anyagot át tud tolni magán
-
daninet
veterán
válasz
szabieable #48220 üzenetére
nincs ezzel gond. Ez minden termék életútja (nem csak 3d nyomtató, hanem akár mobil vagy laptop is). Ahogy az előző generációban is ment a verseny a legolcsóbb használható nyomtatóért (amit az ender 3 nyert meg, és ott is volt tűzveszélyes anettka), úgy ez most is meglesz, és lesz egy koppanás a vödör alján aminél nincs lentebb. Ha ezt elérik akkor jön az új generáció.
Az eredeti kérdés az volt mit csinálj a mostani piaci helyzetben egy pimpelt kompetens nyomtatóval. A válasz egyértelműen szerintem az, hogy ki kell várni.
-
szabieable
aktív tag
válasz
daninet #48218 üzenetére
Kína sosem fog normális QC-t biztosítani, a legtöbb modell ami kijön erősen bétafázisú és az early adopterek fizetik meg a tanulópénzt. Ez mindaddig működhet amíg bele nem nyúlnak a darázsfészekbe, lásd Qidi és az SSR esete ahol nagyon könnyen lehetett volna brutális tüzeket jelenteni. Mindaddig amíg az összes egykaptafa creality/anycubic/qidi szarik az egész userbázisba, a minőségbe addig nem fognak labdába rúgni. Az idei év slágere a klipper volt de egyik gyártó sem volt képes kettővel többet utána olvasni és megy a marketing a 20k accelerationról, amit igaz, hogy csak travel közben tud, de se a slicer profilban nincs beállítva, se a default klipper configban.
A jövő év az AMS koppintások éve lesz, 2026ban rájönnek, hogy a prusa XL féle toolchanger lényegesen egyszerűbb és fenntarthatóbb hosszútávon.
Nem is értem ezt a multicolor mizériát amúgy, a userek nagyrésze keresi a 4k alatti anyagokat, minőség nem számít, de az, hogy egy színes mikulás közben negyed spool poopot készít a gép az már nem probléma, mert a végeredmény többszínű. Maga az AMS egy faék egyszerű dolog, visszahúzod a filamentet és betöltesz egy másikat, a dolog ott fog elmenni, hogy a QC hiánya miatt az extruderek nem lesznek pontosak ( se a filament diameter ), illetve nem fogják tudná normálisan szinkronban tartani az ams extrudert a toolhead extruderrel. Ilyen téren a bambunak jár a pirospont a zárt rendszerért, belerakták az R&D-t a dologba, lezárták és menjen csak a saját gépükkel.
Nagyon nehéz már a netes reviewkra is hagyatkozni, lásd FLSUN mizéria ahol konkrétan kiköti a gyártó, hogy csak pozitív reviewt lehet közzétenni és azoknál is ráeresztik az AI bot hadsereget, hogy istenítő kommentekkel vezessék félre a felhasználókat. A következő évek már csak rosszabbak lesznek mert a revision javítások helyett egyszerűbb teljesen új típusokat kiadni a saját márkán belüli speedrace öli majd meg a gyengéket, vagy egy tömeges visszahívás amit úgysem fognak bevállalni -
daninet
veterán
válasz
laskr99 #48217 üzenetére
érdekes időszak ez egyébként a 3d nyomtatásban, egy rakás gép értéktelenné vált 2 év leforgása alatt. Én még a voron nyomtatók időszakban építettem egy corexy gépet magamnak és szerintem az alumínium súlyának az árában tudnám eladni pedig papíron mindent tud amit ezek az új gépek, csak sokkal drágább volt és rengeteg energiát kellett beletenni.
Most sokaknál van ez a dilemma, hogy itt van valami amivel rengeteget dolgoztam, még relatív kompetens, de ezek az új cuccok fele áron tudják ugyanezt egy picikével jobban, fejlesszek-e? Eladjam-e a jelenlegi gépem áron alul míg ér valamennyit és vegyek-e egy újat. Nekem például csak az egzotikus anyagok nyomtatása ami hiányzik, de valójában nincs rá gyakran szükségem. A vackokat amiket nyomtatok PETG meg kemény PLA lehozza. Kicsit több helyet foglal a nyomtatóm, kicsit több a karbantartási idő amit nekem kell problémamegoldani. De ugyanakkor végtelenségig javítható mert minden moduláris benne ahogyan ez az ilyen egyedi gépeknél van.Szerintem: még korán van eladni, főleg ha kompetens a géped. Kicsit még pimpelgetni kell a régit és megvárni még 1-2 generációt, hogy kiéleződjön az árverseny, kiforrja magát rendesen a több spool rendszer, beinduljon rendesen a kínai konkurens nyomtatók áradata ami jelenleg a K1-et jelenti csak.
-
laskr99
addikt
Ez az új Prusa kifejezetten tetszik, kár hogy mostanság az MK3s+ nem annyira megy el, pedig tök faxa nyomtatót csináltam belőle klipperrel
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
gaben22 #48212 üzenetére
Mondjuk en nem banom, ha az osszetakolt LACK megy a levesbe.
Viszont nyilvan nekem is csutortokon jott meg az MK4S upgrade kit. Lehet nem rendeltem volna be ennek tudataban. Viszont igy is majdnem 100%-ra mondanek egy conversion kitet, ami gondolom meg 1 ev, mig megjelenik meg hasznalhato allapotba kerul.
Mas, ha mar itt jarok: MK4 -> MK4S upgrade kit-nel osszerakas kozben erdemes vegigolvasni a kommenteket a guide-nal, vannak szopo reszei.
-
gaben22
senior tag
válasz
Tomika75 #48214 üzenetére
Gondolkodtam anno az X1C-n is, szóval vehettem volna egyből coreXY-t, de az itt biztosan mindenki által ismert pro/kontra érvek miatt személyes "preferencia" alapján Prusat választottam. Ezek szerint akkor náluk ez feature nem bug, hogy semmiből jönnek a cuccok. Jó lenne, ha lenne/lett volna valami roadmap vagy akármi. MK4S upgrade kitet már megrendeltem pár hete. Hát ez van, enclosure zavar, hogy azt kukázni kellene (meg akkor sok mást is). Lehet kihagyom ezt a upgrade-et, nem tolom annyira, hogy ne legyen jó a bed slinger nekem. Nyilván ha előre tudom, akkor csak simán megvártam volna ezt.
-
Tomika75
tag
válasz
gaben22 #48212 üzenetére
Nyugodj meg, nem csak az enclosure lesz kuka hanem sok minden más is! Bár ennél azért barátibb a dolog mint az MK3S+ ---- MK4-nél volt ahol 250 euro volt a frissítő készlet és az új nyomtató közti különbség. Most pedig aki megvette esetleg nem is olyan régen a frissítő készletet az milyen ideges lehet! Ez azért eléggé idegesítő Prusáéknál, hogy csak úgy minden előjel nélkül piacra dobnak valamit.
De legalább próbálkoznak valamivel. A minőséget és megbízhatóságot tekintve nincsenek kétségeim ahány Prusám volt mindegyikkel meg voltam elégedve. Szép meg jó ez a visszafele kompatibilitás de megvan az a hátránya is, hogy az adott dimenzóban mozognak csak. Miért nem lehetett nagyobb nyomtatóteret csinálni? Csak azért, hogy fel lehessen használni a régebbi Plate-eket és a fűtőágyat?Ha igen akkor legalább fel vitte volna a magasságot 30 centire. Megcsinálták ezt a nyomtatót ami semmivel nem tud többet mint a Bambu, kisebb a nyomtatótér, nem olcsóbb, akkor végül is minek?
Félre értés ne essék, tisztelem szeretem a Prusát, nagyon szimpatikus az egész hozzáállásuk a dolgokhoz és kellenek is, hogy ne legyen olyan egyoldalú a piac,de azért jó lenne ha nem mindig csak a konkurencia után kullognának. -
gaben22
senior tag
válasz
gyantaszuz #48195 üzenetére
Enclosure mondjuk szívás lesz valószínűleg, nem láttam az upgrade guide-ot, de ha jól látom, az kuka lesz annak, akinek van. Én májusban szálltam be az
internetbe3D nyomtatósdiba egy MK4 + enclosure-rel, azóta 5 kisebb dolgot nyomtattam, ha tudom megvártam volna ezt. -
5leteseN
senior tag
Az Ali...-n kilóra vehető páratartalom mérő kütyük használhatók a filák tárolásakor?
Például: beletenni a légmentesen záró műanyag táskába a fila mellé.
Kérdés 2: mekkora páratartalom a minimum a tároláskor(használatkor)....
!
-
tvamos
nagyúr
Olyan alkatreszt kene nyomtatnom, a pici, de legtomor. (Nem engedi at a levegot, nem nagy nyomas, max. 0.5 bar.) Ezt tuja egy resin print? Mi most az esszeruen legolcsobb belepes oda?
-
bigrob
őstag
válasz
tepenzed #48193 üzenetére
Link is jöhet.
Mondjuk pont ma vettem 5kg-t Variometrumtól, ~4300+áfa volt.
Végre elfogadták a B2B reget bambunál is, majd szomorúan tapasztaltam, hogy a fantasztikus EUR árfolyam miatt drágábbra jön ki mintha megvenném itthon.
Ezért meg is rendeltem 3djake-ről az A1 Combot! -
daninet
veterán
válasz
ParadoxH #48199 üzenetére
teljesen más amikor otthonra veszel nyomtatót vagy amikor egy printer farmot építesz vagy céges környezetbe kell gép.
Prusánál garantált support van garantált hosszúéletű frissítéssel. Nem kell trükközni vele, hogy ne töltse fel a kínai cloudba a dolgokat és még egy csomó dolog.
Nagyon kompetitív termék szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Kínai robottaxi indul Európában
- Windows 10
- E-roller topik
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Viccrovat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest