Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peugeotmate

őstag

válasz Imy #33644 üzenetére

Srácok, most először szívtam több órát a letapadással (Ender 3 v2). Az lett a megoldás, hogy az üveglapot ha felosztom kb 4 egyelőre részre, akkor azokon máshogy tapad le az anyag. Ezelőtt kb semmi gondom nem volt a tapadással, csak ha nagyon elbaltáztam a szintezést egyszer-kétszer.
    Csatoltan küldök képeket, hogy milyen hibákat produkált a nyomtató amikor tökéletesen az asztal közepére állítottam a modelleket, és ott indult a nyomtatás: [kép1] [kép2]
    Itt az látszik, hogy a sík lapok egyik részén szinte tökéletes a kitöltés, a másik részén viszont egyre nagyobb a távolság az egymás mellé kitolt anyag között.
    Amit próbáltam a szeletelő pozícionálásán túl: Prusa/Cura slicer vegyesen (ugyanaz a jelenség), nyomtatási sebesség csökkentése 40 mm/s-re, 200-210 C közti nyomtatási hőmérséklet/50-65 C közti asztalhőmérséklet, infill 40-60 % között, Clin ablaktisztítóval megszámlálatlan takarítás, megszámlálatlan szintezés (érzésre középen egyébként csökken a távolság a fej és asztal közt egy leheletnyit, nem tudom beképzelem-e csak)

Mit gondoltok, lehet másfél hónap után görbe lett az Ender üvege annyira, hogy nem tapad le most az anyag (a jelenség ismeretében)? Fussak tükröt vágni a helyére? :)

[ Szerkesztve ]

meg

Új hozzászólás Aktív témák